Jump to content

Recommended Posts

Posted

Neverovatno kako ovaj Selton nema slifa za nesto vise od dobrog servisa i ubitacnog forhenda, Siner bukvalno nije odigrao nista posebno u ovom gemu kada je servirao za set, plus je napravio i jednu duplu, samo male promene ritma u dve razmene i malac to nije uspeo da vrati jednom u teren, a drugi put u mrezu.

Lose se Novaku pise u narednom mecu, njegova jedina sansa je da nekako izvuce prvi set u tajbrejku, ali da ne srlja kao u mecu protiv Musetija (predpostavljam da je imao neki razlog za to).

Posted

Selton igra vrhunski i dalje, on ne moze bolje. Cak i bekhend mu se ne raspada, ima i vinere sa te strane, ali ne moze, svaki servis pod noge, nerealan je Italijan u tom segmentu.

Posted

Siner je pobjedio i deveti put zaredom Šeltona bez izgubljenog seta. Znači 22 vezana seta protiv Amerikanca. Nevjerovatna dominacija!

Protiv Novaka ima 7 uzastopnih pobjeda takođe, i objektivno samo se postavlja pitanje da li će biti 3-0 ili Novak možda može da ukrade jedan set. 

Brutalan je. Svaki segment igre mu je savršen. Kretanje, bekend, forhend, servis...

• Like 1
Posted

Siner odigra na 70%, Šelton na 105% i opet lagana pobeda Sinera. Jebem ti konkurenciju...

Rafa i Rodžer su imali Novaka, Endija, Del Potra, Vavrinku, Često Raonića, Čilića... razni su umeli da pokvare planove. Ovo danas jad i beda. Mooooožda Zverev nešto može, mada i to teško.

Ova dvojica da se dogovore pa da imaju po 40 GS titula na kraju.

Posted

Znaci top 4 igraca u SF, ali nije samo sto u tomsmislu nije bilo iznenadjenja, nego bukvalno nije bio nijedan mec koji je bio uzbudljiv, neizvestan...jedan od najlosijih i najdosadnijih AOa u poslednjih ne znam ni ja koliko godina.

Posted (edited)

Glavni problem je sto je van njih dvojice najspremniji igrac De Minor a on je neki lajt David Ferer. Nema oruzje i mogucnost da im naskodi.

Museti kuburi sa povredama, Feliks koji je delovao kao potencijalni kiborg i zapravo je on trebalo da bude novi Djokovic, povredi se svaki put kad se vrati u top 15.

Tijen ako nastavi ovako mozda bude mogao da im nekada parira mada i on ima ocigledne fizicke nedostatke, Fonseku treba cekati.

Medvedev i Rubljov su prosli fizicki prajm i to se odmah izokrece, Medvedev vs Siner mecap je najbolji pokazatelj sta je danasnji tenis, jer je Medvedev od igraca koji je bukvalno streptomicin za Sinera postao igrac koji ne moze da ga dobije nikad.

Zverev je tu, ali on nema glavu, ovi ostali poput na primer Seltona imaju oruzja u igri ali i mnogo rupa koje se lako eksploatisu, jos ako imas protivotrov za najvece oruzje (Sinerov ritern na Seltonov servis) dobijes ovo.

Drugi set je Selton stvarno bio bolji, mislim da je Siner spasio jedno 6 brejk lopti, odigrao 10+ neverovatnih poena, ali uvek na brejk loptu tropa. To pokazuje i mentalni kapacitet.

I pored svega ovoga, konkurencija trenutno nije toliko losa. Recimo, u periodu kasne Djokoviceve dominacije 2015-2019. je bila gora, jer su tu uglavnom Djokovic i Federer bili glavni uz Nadalove poslednje RG. Svi bili povredjeni u tom periodu i niko da iskoraci, ni Zverev ni Medvedev, kojem ce najveci doprinos biti sprecavanje godisnjeg slema Djokovica.

Edited by McLeod
Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

Zanimljivo kako sad nema komentara Siner Novak imao srece kao prosle godine sto je bilo.

Onda ne čitamo istu temu :classic_biggrin:

Ali s aspekta borbe za titulu, što Novaka jedino zanima, prava sreća bi bila da mu je u polufinalu Zverev ili Šelton. Ovako, ispao od Sinera u polufinalu ili od Menšika u osmini, isto mu dođe, popravlja statistiku po kolima ali je kvari tamo gde je glavno.

Jeste lepo dobiti 800 bodova, ali ne vredi još jednog glatkog poraza od Sinera. Bar meni, svakako neću gledati to polufinale. Ne bi velike razlike bilo ni da je preokrenuo posle 0:2, samo bi došao još umorniji u petak.

Žao mi je Muzetija, ali stvarno sam mislila da će vremenom da očvrsne fizički. U početku je bilo, evo još je mlad i zelen, ali što reče Božja ruka dosad je trebalo to da reši.

• Like 1
Posted
1 hour ago, jevrem69 said:

Neverovatno kako ovaj Selton nema slifa za nesto vise od dobrog servisa i ubitacnog forhenda

Klasična američka škola tenisa. Agasi i Chang su anomalije, ne pravilo.

Posted (edited)
11 minutes ago, JPM said:

Klasična američka škola tenisa. Agasi i Chang su anomalije, ne pravilo.

Da, s tim sto je najuspesniji predstavnik te americke skole bio impozantan mentalno. Da Selton ima 10% Samprasove mentalne snage, uzeo bi bar drugi set danas.

Ili ako hoces obratno, Sampras sa slabijim mentalnim aspektom igre pitanje da li bi uzeo i pet slemova uz sav najbolji servis i vrhunski forhend.

Edited by McLeod
Posted
1 minute ago, McLeod said:

Da, s tim sto je najuspesniji predstavnik te americke skole bio impozantan mentalno. Da Selton ima 10% Samprasove mentalne snage, uzeo bi bar drugi set danas.

Ili ako hoces obratno, Sampras sa slabijim mentalnim aspektom igre pitanje da li bi uzeo i pet slemova uz sav najbolji servis i vrhunski forhend.

Ali i sa onim podlogama, to isto treba uzeti u obzir.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Don Dusko said:

Zanimljivo kako sad nema komentara Siner Novak imao srece kao prosle godine sto je bilo.

Ima, ovde možda ne u velikoj meri ali zato otvori tviter i bićeš zadovoljan hahah

• Ha-ha 2
Posted

Razlika između Agasija i Samprasa je ta što bi Agasi i danas bio jednako uspešan, a Samprasa bi određeni riterneri pravili na smešnog.

Pri tome naglašavam da sam ja obožavao Samprasa, ali obožavao sam i Raftera pa bi on ispadao još smešniji.

Danas je uglavnom uspeh igrati grinding tennis sa osnovne linije. Chip and charge je odavno prošlost.

Posted
1 minute ago, JPM said:

Razlika između Agasija i Samprasa je ta što bi Agasi i danas bio jednako uspešan, a Samprasa bi određeni riterneri pravili na smešnog.

Pri tome naglašavam da sam ja obožavao Samprasa, ali obožavao sam i Raftera pa bi on ispadao još smešniji.

Danas je uglavnom uspeh igrati grinding tennis sa osnovne linije. Chip and charge je odavno prošlost.

Nista manje smesno nego sto bi gomila modernih igraca izgledala da im daju stare zice sa kojima nema izvlacenja suludih uglova koje mogu da izvuku danas.

Glavni razlog zbog cega je S&V danas neigriv, jos veci od homogenizacije podloga.

• Like 3
Posted
5 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Nista manje smesno nego sto bi gomila modernih igraca izgledala da im daju stare zice sa kojima nema izvlacenja suludih uglova koje mogu da izvuku danas.

Apsolutno tačno. Mislio sam na stil igre, gde je Agasijev i dalje primenjiv.

Posted

Slazem se sa svima, druge ere, druga igra, drugi reketi, ali neke stvari mozemo da prebacimo i u danasnje vreme. Pitanje je naravno da li bi Sampras izgradio tu auru danas, ali pre verujem da bi, nego da bi bio Selton ako me razumete.

Nikada necu da zaboravim protiv Korece, pet setova i to u cetvrtfinalu US Opena 1996, povraca na terenu, grcevi, ali odbija da izgubi, i kasnije pobedjuje i Cenga u finalu i osvaja titulu.

Ako izuzmemo Big 3, ja ne mogu da zamislim nikoga od danasnjih igraca da to uradi. Ni Sinera, ni Alkaraza, kamoli ove druge.

Nikad nisam navijao ni preterano voleo Samprasa, ali je u tom segmentu koji je jako bitan za tenis sto je i Big 3 dokazao, bio barabar sa njima. Rekao sam pre nego sto ga je Federer prestigao da je igracki sramotno da je GOAT takav igrac, ali mentalnom aurom jeste zasluzivao da to bude bar u jednom trenutku.

Posted (edited)

Sampras, pa cak i Ivanisevic bi se prosetali do finala Vimbldona u danasnje vreme, a bili bi zajebani i na tvrdoj podlozi sve dok ih sluzi serva, a znamo kako ih je sluzila na vrhuncu. Servis je postao sekundardno oruzje danas jer je trend da se igra sa osnovne linije - on je jednostavno zapostavljen kod mladjih igraca u razvoju i zato ne dobijamo nove "Samprase", osim sporadicno sa americkog tla. Problem je sto Amerikanci jednostavno nikako da izbace kompletan paket koji ima i servu i glavu, npr. Selton je imao priliku u sva tri seta da napravi nesto vise sa Sinerom, ali jednostavno nema glavu i mirnocu da prati dobru servu. Pre njega Rodik je imao sve, osim takodje stalozenosti u kljucnim momentima, i to je ono sto izdvaja one sto uzimaju slem 5-6 i vise puta od ostalih. Ovom trendu su najvise "kumovali" Nadal i Djokovic, ali trend ce jako brzo da se vrati cim se pojavi jedan kompletan paket koji servira daleko bolje od ostalih, ali ima i pobednicku glavu i mentalitet. Onda ce mladji igraci i njihovi treneri da ih usmere na servis od najmladjih dana.

Edited by diego
Posted

Meni se čini kao da ta američka škola tenisa negde štuca, čim izbacuje skoro isključivo te dum-dum servere bez mozga. Ranije Izner, Fiš (koji je ajde i imao neku igru), Opelka, Kveri... danas ovaj Šelton, takođe ni ovaj što je od Muzetija izgubio nije mnogo pametan igrač.

Sve neki likovi koji nemaju plan B. Ne kažem, to je izuzetno teško, i ovo što @diego pominje nije tek tako lako naći, kompletnog igrača sa odličnim servisom, to mu dođe novi Federer recimo. Jednostavno, to je retkost.

Posted

Koja fakin histerija je na tviteru 😂🥳

Bukvalno da se Siner bode na sred RLA, bilo bi manje muke 😁

Neko krije bolje, neko lošije, neko pominje žice i podloge...😏

Noliša je uvek u centru.

Bravo 👏 

Posted
21 minutes ago, diego said:

Sampras, pa cak i Ivanisevic bi se prosetali do finala Vimbldona u danasnje vreme, a bili bi zajebani i na tvrdoj podlozi sve dok ih sluzi serva, a znamo kako ih je sluzila na vrhuncu. Servis je postao sekundardno oruzje danas jer je trend da se igra sa osnovne linije - on je jednostavno zapostavljen kod mladjih igraca u razvoju i zato ne dobijamo nove "Samprase", osim sporadicno sa americkog tla. Problem je sto Amerikanci jednostavno nikako da izbace kompletan paket koji ima i servu i glavu, npr. Selton je imao priliku u sva tri seta da napravi nesto vise sa Sinerom, ali jednostavno nema glavu i mirnocu da prati dobru servu. Pre njega Rodik je imao sve, osim takodje stalozenosti u kljucnim momentima, i to je ono sto izdvaja one sto uzimaju slem 5-6 i vise puta od ostalih. Ovom trendu su najvise "kumovali" Nadal i Djokovic, ali trend ce jako brzo da se vrati cim se pojavi jedan kompletan paket koji servira daleko bolje od ostalih, ali ima i pobednicku glavu i mentalitet. Onda ce mladji igraci i njihovi treneri da ih usmere na servis od najmladjih dana.

Jeste da danas ima dosta manje kvalitetnih igraca na travi, ali tesko da bi se prosetali do finala. Naravno, da su trenirali sa danasnjom tehnologijom sigurno bi prilagodili svoju igru i ponovo bili vrhunski, to je otprilike tako u svakom sportu, ali da se odradi plug&play tadasnjeg Samprasa u danasnji field, ne bi to izgledalo toliko jednostavno.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Malkolm Brogdon said:

Jeste da danas ima dosta manje kvalitetnih igraca na travi, ali tesko da bi se prosetali do finala. Naravno, da su trenirali sa danasnjom tehnologijom sigurno bi prilagodili svoju igru i ponovo bili vrhunski, to je otprilike tako u svakom sportu, ali da se odradi plug&play tadasnjeg Samprasa u danasnji field, ne bi to izgledalo toliko jednostavno.

Pa naravno da ako hocemo da ubacujemo igrace iz proslosti u danasnji kontekst, da moramo da ih stavimo u trenazni proces, nauku, tehnologiju i sve ostalo sto prati danasnje vreme, inace poredjenje nema smisla. 😉

• Like 1
Posted
1 minute ago, diego said:

Pa naravno da ako hocemo da ubacujemo igrace iz proslosti u danasnji kontekst, da moramo da ih stavimo u trenazni proces, nauku, tehnologiju i sve ostalo sto prati danasnje vreme, inace poredjenje nema smisla. 😉

Slazem se, ali opet ostaje otvoreno pitanje koliko bi takav stil igre koji su oni furali bio viable danas, sve i da se igra na tom nivou na kojem je bio Sampras. Vec je 2002. bilo jasno da se menja paradigma kad su finale igrali Hjuit i Nalbandijan.

Posted
30 minutes ago, JPM said:

Kakva histerija, protiv Novaka? Što?

Ih, kako što...😁

Ne znam koliko si na tviteru ili društvenim mrežama, ali fedalov hejt se samo prelio u sinkarazov.

S tim da su Talijani bukvalno nenormalni.

Meni je to žao, žao mi je i Muzetija, ali dopingavanig bukvalno ne podnosim.

• Like 1