alcesta Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ribakina udara baš dosta slabije forhend u ovom setu, ne znam je li do kondicije ili do samopouzdanja, ali vidi se na rezultatu. Da vidimo sad, živnula je malo i izjednačila, ali sad treba servis da odradi posao.
alcesta Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ribakina ima prednost na svoj servis, ovaj kaže kako ima brejk loptu
alcesta Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nije ovde ništa gotovo. Još dva gema treba izdržati bez brejka...
Elias Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Na kraju ipak Ribakina, svaka cast, apsolutno zasluzeno.
La mano de Dios Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Svaka cast Eleni, dobila i Swiatek i Sabalenku na istom turniru i zasluzeno osvojila.
nunilo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Jedino finale sa kojim bih se zadovoljio, za mene trenutno dve najbolje igracice na wta turu. Elena ima sve atribute da se bori za trofeje ali je konstantnost uvek bio problem, nadam se da je na putu i da to popravi. Bravo Elena.
McLeod Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago Lepo. Drago mi je da nije ostala OSW kao mnoge druge.
madzone Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago (edited) Juče sam napisao da je 5. set Novakovog meča sa Sinerom nešto što se viđa skoro pa nikad. Evo malo detaljnije o tome. Prvo nešto što se ne vidi na screenshotu, Siner je imao fakin 80% ubačenog prvog servisa (Novak je i tu bio lošiji, ali sa jako solidnih 75%). Bukvalno sva statistika je bila na strani Sinera i to ubedljivo. Čak je i na drugi servis (koji često zna da bude presudan) bio fenomenalan (istina uz mali broj poena jer je ubacivao prvi servis). Obratite pažnju na broj poena koje je osvojio Novak na Sinerov servis, samo šest, i napravio je brejk, u ostala 4 Sinerova servis gema osvojio je samo još dva poena, Siner je bio super siguran na svoj servis. Onda, spasio je svih 8 brejk šansi za Sinera u 3 različita servis gema a realizovao svoju jednu jedinu. Siner više vinera, manje neiznuđenih... Ovakva pobeda je teorijski moguća, u praksi se ne dešava, ali se desila. Sve u svemu jedan čudesan gem, gde se sve uklopilo kako treba, kao neka magija, da ne kažem teniski bogovi su ga pogledali kao nikada do sada. Naravno, to ne može bilo ko, da tako rasporedi poene, to je Novak. Neki su mi odgovorili, nije to ništa, Novak to stalno radi. Slažem se da je Novak genije po pitanju ovakvih setova, ali ovo je viši nivo čudnovatosti. Čikam nekog da nađe ovakvu statistiku, gde igrač bukvalno nije smeo da osvoji set, a osvojio ga je, brejkom viška. I još jedan momenat, to je uradio protiv igrača koji je već par godina dominantan na hardu, na AO koji mu je idealna podloga, najboljeg na svetu na toj podlozi. U petom setu protiv igrača koji je 15 godina mlađi od njega i ima koliko, 5 uzastopnih pobeda protiv njega. Novak! Edited 26 minutes ago by madzone 1
Recommended Posts