Jump to content

Recommended Posts

Posted

Glupo je da jedna ekipa tankuje godinama kao SA ili WSH pa imaju top pikove sezonama za redom. 

Recimo da bude prvi scenario sa 18 loteri pikova i ekipe koje biraju 1,2,3... bi trebalo automatski sledeće godine da budu max najbolje 18,17,16.. po redu da biraju ako im po plasmanu pripada pik pre tog mesta.
Time bi se obeshrabrilo tankovanje svake godine, valjda.

Posted

Na kraju krajeva, ovaj problem je nerešiv. Dok postoje incentives (podsticaji) za tankovanje - biće tankovanja. Ovo nije samo za NBA, nego bilo koji sport gde se draftuje visoko zbog lošeg skora.

Jedino rešenje je da se ukine draft i skine krov koliko novajlije mogu da budu plaćene. 

Posted

Ma uvesti pravilo ko izvuče pik u prvih 10 sledeće dve godine nema pika u prvih deset. Pa prve godine neka najbolje uzmu Juta i Vašington, druge i treće im džabe da tankuju.

Jeste da će treće godine najbolje pikove dobiti Oklahoma, Denver i Boston jer neće imati više ko da bude u prvih deset, ali i to je bolje od ovog sad.

• Like 1
Posted

Kakva ruzna pobeda. Kapiram da se ne forsiraju ali bas je izgledalo ruzno veceras u odbrani, vise nego inace do poslednjih 6-7 minuta kad su ih zatvorili. Forsirao se i Watson da se vrati u ritam, trebace mu jos vremena.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Radalek said:

Kakva ruzna pobeda. Kapiram da se ne forsiraju ali bas je izgledalo ruzno veceras u odbrani, vise nego inace do poslednjih 6-7 minuta kad su ih zatvorili. Forsirao se i Watson da se vrati u ritam, trebace mu jos vremena.

Nisam gledao ali brat mi isto reče. Pobeda se piše na kraju ali jeste ružno, da kući strepiš za pobedu protiv tima koji tankuje.

Posted (edited)
31 minutes ago, Darko said:

Nisam gledao ali brat mi isto reče. Pobeda se piše na kraju ali jeste ružno, da kući strepiš za pobedu protiv tima koji tankuje.

I dalje mislim da je to cuvanje pred playoff a Denver je specifican gde na poziciji 5 imas igraca koji itekako ume da odigra odbranu ali za razliku od vecine timova, kad je ne igra onda je to bukvalno najgore u ligi bez obzira koliko je dobar ostatak tima. Ceo koncept se raspadne kad ne zeli da se cima a to je cesto u regularnoj sezoni. Ali kad se cima to stvarno izgleda dosta dobro i onda imas tu ogromnu razliku u svakom playoffu iz godine u godinu. Problem je sto zbog toga izgube bar 5-6 utakmica tokom godine bez potrebe.

edit: Mislim da je Jazz jako dobra ekipa i da ce iznenaditi mnogo ljudi sledece sezone kad vise ne budu tankovali

Edited by Radalek
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Radalek said:

I dalje mislim da je to cuvanje pred playoff a Denver je specifican gde na poziciji 5 imas igraca koji itekako ume da odigra odbranu ali za razliku od vecine timova, kad je ne igra onda je to bukvalno najgore u ligi bez obzira koliko je dobar ostatak tima

Slažem se ali taj deo mi nije jasan. Broj 1, zar nije bolje da se spremi za plejof i nabije kondiciju? 2, zar nije bolje da se trudi da bi se napravila razlika pa da može više da se odmara? 3, kakvu poruku to šalje ostatku tima? 

Takvo ponašanje je za šamar.