Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mislim da je Jokić žestoko pogriješio što na početku sezone nije prihvatio super max ugovor.Poslije ove sezone a pogotovo poslije povrede nema teorije da će mu to ponuditi.Nikad nije bio dpoy ali ova odbrana je sramotna.

Mislim da će sasvim sigurno biti trejdovan do isteka ugovora a možda čak ovog ljeta.

• Like 1
  • Ha-ha 7
Posted
2 hours ago, Dracarys said:

Jao, sad je povređen. Bron nikada nije bio povređen, nema prava da se žali, jer nije curica kao Luka, pa da ga mrzi da igra odbranu sa 26 godina, ali zato čiča šije i igra odbranu i napad u prošlom plej ofu, i glavom mora da igra i raznih milion stvari. Lukica samo da uzme više šuteva u napadu i to mu je mnogo, ne može da ima makar pristojne procente, možeš misliti 45% iz igre, haha. Mislim da je Bron samo jednom u karijeri u prajmu imao ispod i to ona čuvena 2015, kada je igrao sam. Bron je bio prva opcija, on je kontrolisao napad, broj šuteva i poena ne govori ko je prva opcija. Poeni i asisti se računaju zbirno, vidim da Jokarini fanovi često uzimaju i koliko je Jokić doneo poena asistima, pa što ne bi važilo i za Brona, ali njih ne želiš da provociraš.

Znači Džamal da 25 poena i 5 asista, a Jokara 23 poena i 10 asistencija, ali Džamal je prva violina u napadu. Miki nisam to od tebe očekivao.

Naravno da ima iznimaka. Ali prva opcija uglavnom uzima najviše šuteva. Jamal i Jokic nisu tako česti. Dve prve opcije od kojih je jedna pihvatila biti br 2. Iako je jasno da je Jamal Murray hladno broj 1 u jedno 10 NBA momčadi danas. U onim razgovorima koje je Denver objavio jučer je jasno kako igraju zajedno 10 godina bez ijednog incidenta. Jedan i drugi znaju da je ovom drugom pobjeđivanje na prvom mjestu. Apsolutno nema veze ko uzima koliko šuteva.  Uzimaju jednako i u regularnoj sezoni i u playoffu.

Posted
12 minutes ago, Don Dusko said:

Nego niko da prokomentarise slump Sunaca? 

Pa igraju bez pola prve petorke, trojice i povrh toga još dva važna  igrača iz rotacije. Čini se da ni Booker nije zalečio u potpunosti povredu. Bilo je tu i nesretnih poraza , naročito poraz u San Antoniju košem u zadnjoj sekundi gde se stalno vodilipa Toronto u gostima. Odličan meč su odigrali i u Bostonu gde su bili konkurentni do samog kraja. Fali kvalitete sad kad ih je petero povređenih.

• Like 3
Posted

za par dana glasaju governori za ekspanziju, i ako logicki razmisljamo, trebalo bi da bude sigurno da ce izglasati za dva nova tima. cudi me malo sto se evo vec dve godine ceka na ovo posto bi svaki vlasnik trebao da dobije izmedju 500-650 miliona dollara otprilike zbog ova dva nova tima (ukupna suma dve nove fransize deljeno na 30). dolan kao po obicaju jeo govna jer mu se ne deli profite na 32 dela umesto na 30...

neki vec panice da ce liga jos vise oslabiti jer ce nove ekipe skoro sigurno biti na dnu tabele prvih par sezona. i da ce tankovanje opet biti ruzno. ovo poslednje ce najvise zavisiti od novog pravila koje ce silver predstaviti na leto. neki tvrde da nema dovoljno kvaliteta u ligi za 32 tima (licno ne slazem se)...

presao sam kroz trenutne ekipe da vidim koji bi igraci bili dostupni na draftu kada bi se u ovom trenutku radio taj expansion draft...

ako uzmemo primere sa prethodna dva drafta novih ekipa, trenutni nba timovi bi mogli najvise osam igraca (mora se bar jedan) zastiti, kao i da mora biti bar jedan igrac nezasticen, a ostatak rostera ide na draft od kojih timovi naizmenicno biraju. samo jedan igrac se moze birati po jednoj ekipi. dakle ako npr seattle uzme jednog igraca washingtona, ostali igraci washingtona vise ne mogu da se biraju na draftu. ufa igraci se ne mogu zastititi a rfa vec mogu, ali ako kojim slucajem jedna ekipa ne zastiti rfa igraca, taj igrac moze da odbije novi tim i samim tim ide na fa kao slobodan igrac. naravno, nece imati prilike da potpise u prethodni tim. 

nove ekipe takodje idu u lutriju sa dobrim sansama da ce birati medju prvima. ranije je bacan novcic i ekipa koja je dobila, birala je da li zeli bolju draft poziciju ili da prva bira na expension draftu...

jos nekoliko pravila koja su bila ranije, sto ne znace da ce biti i sledeceg puta:

-In a typical expansion draft, there is quite a bit of trading. If a team wants to keep an unprotected player, they can offer assets to the expansion team to draft someone else, or, if they want to get rid of an undesirable player, they can offer assets to the expansion team to take him off their hands.

-Expansion teams can waive players they take in the expansion draft without that player's contract counting against their cap (though it would still count as they try to reach the salary floor).

-Expansion teams can draft impending restricted free agents and get their Bird Rights. However, those players would lose their restricted status and thereafter be free to sign with any team.

u odnosu na ranije draftove, sada imamo two-way ugovore, za koje ce tek trebati izaci neko pravilo ako ce ih uospte i biti za draft.

evo igraca koje sam ja izabrao u ovom trenutku. ovi koji nisu u zutom su neizabrani i bili bi na draftu. iz ovoga bi trebalo zakljuciti koliko bi nove ekipe bile jake. treba imati i u vidu da moraju popuniti minimalni cap, koji ce biti valjda oko 130 miliona za sezonu 28-29.

vuUGECr.png

rLNBhgk.png

nije nemoguce da sam napravio neke greske ovako na brzinu, ali otprilie ovo je to u ovom trenutku.

• Like 1
Posted
13 hours ago, Dracarys said:

Nemam ja šta da mu proveravam, ko je on meni? Samo mi je interesantan termin javljanja. Mudro se ćuti kada čiča od 41 godinu prangija B2B na ovom nivou, ko je to još radio u istoriji, niko.

Michael Jordan je odigrao 15 sezona u NBA ligi. 9x je odigrao sve 82 utakmice, po jednom je odigrao 81, 80 i 78. To je 12 sezona.  Zbog ozljeda je propustio jednu cijelu sezonu, i 22 utakmice u drugoj. I jednu skoro cijelu je propustio kad se vratio iz mirovine.

Odigrao je 82 utakmice. 37 minuta po utakmici. 3031 minutu. Zabio je 1640 poena, uhvatio 71 ofanzivni skok, ukrao 125 lopti i zaljepio 39 blokada. Sa 39 godina.

Posted

"trenutni nba timovi bi mogli najvise osam igraca (mora se bar jedan) zastiti, kao i da mora biti bar jedan igrac nezasticen, a ostatak rostera ide na draft od kojih timovi naizmenicno biraju."

Ovo mi nije jasno. Kako max 8 zaštićenih a min 1 nezaštićen?

Posted
10 hours ago, Radovan III said:

Mislim da je Jokić žestoko pogriješio što na početku sezone nije prihvatio super max ugovor.Poslije ove sezone a pogotovo poslije povrede nema teorije da će mu to ponuditi.Nikad nije bio dpoy ali ova odbrana je sramotna.

Mislim da će sasvim sigurno biti trejdovan do isteka ugovora a možda čak ovog ljeta.

Vraća se u Megu, završio je sa ozbiljnom košarkom

6 hours ago, Bugl Khan said:

"trenutni nba timovi bi mogli najvise osam igraca (mora se bar jedan) zastiti, kao i da mora biti bar jedan igrac nezasticen, a ostatak rostera ide na draft od kojih timovi naizmenicno biraju."

Ovo mi nije jasno. Kako max 8 zaštićenih a min 1 nezaštićen?

Možda ako neki tim ima npr. 6 igrača pod ugovorom pred draft pa moraju ostaviti 1 nezaštićenog. Ne mogu sve da zaštite od drafta iako imaju manje od 8 igrača.

Posted

Jokić ako odigra 9 od 10 tekmi do kraja biće najbolji asistent i skakač lige. Šta naravno nikad nikom nije pošlo za rukom ni u različitim sezonoma da spoji te 2 kategorije. I prvi put bi centar bio najbolji asistent.

Posted

Jokić je naravno toliko dobar da i dalje ima svemirske brojke, ali gledajući utakmice, većim delom sezone nema onog "WOW" efekta kad vidiš da se protivnik ne pita ništa u vezi sa njim, nije na onom transcendentalnom nivou (još uvek). Tako da za mene nema dileme da je SGA MVP jer dok gledam njega imam baš taj utisak - da se samo on pita. Što se Luke tiče, samo košarkaški slepci su mogli nešto njega da percipiraju kao nekog luzera a ta priča je do pre mesec dana bila aktuelna. Ipak, on ima tu nesreću da igra u eri nekih igrača kada njegova hardenovska jednosmerna košarka ipak nije dovoljno dobra da bi bio MVP. Na kraju dana, nije toliko ni bitno ko je MVP, Luka je kvalitetom all NBA prva petorka maltene od dana kad je kročio u ligu pa do danas. 

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Ace Rimmer said:

Jokić ako odigra 9 od 10 tekmi do kraja biće najbolji asistent i skakač lige. Šta naravno nikad nikom nije pošlo za rukom ni u različitim sezonoma da spoji te 2 kategorije. I prvi put bi centar bio najbolji asistent.

Ako gledaš APG onda da. Ali u NBA do 1969. titulu najboljeg asistenta ili skakača je nosio onaj sa najvećim ukupnim brojem asistencija ili skokova. Tako je Vilt Čemberlen uzeo zvaničnu titulu najboljeg asistenta i najboljeg skakača u sezoni 1967/68. Takođe je u toj sezoni bio i treći strelac lige.

Posted
26 minutes ago, Chaos Is Me said:

Jokić je naravno toliko dobar da i dalje ima svemirske brojke, ali gledajući utakmice, većim delom sezone nema onog "WOW" efekta kad vidiš da se protivnik ne pita ništa u vezi sa njim, nije na onom transcendentalnom nivou (još uvek).

Do povrede je igrao najbolju sezonu u karijeri ali otkad se vratio nije to to.

• Like 3