pendulum Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Nisam rekao da je najgori uopšte nego najgori naspram reputacije koju ima, stojim i dalje pri tome, neće to sigurno jedna utakmica promeniti. Ja ne znam zašto njega protivnički treneri ne ignorišu i ne čuvaju na 3 metra udaljenosti kao Vestbruka i Janisa. EL je toliko duga da bukvalno svaki igrač ima bar nekom dobrom utakmicom da se pohvali. Postoji dobar razlog zašto mu protivnički treneri pridaju toliko značaja. Sinoć je i ovaj iz Pariza to pričao svojima na tajmautu. Kalates je naučio kroz karijeru da maksimizira to udaljavanje na 3m od njega na način da mu to daje mnogo više prostora za kreaciju gde je on ubitačan čak i u ovim godinama. Court vision mu se u tim situacijama još više poboljšava, ima bolji pregled ostalih saigrača, a verujem da se i na treninzima dosta radi na tim situacijama kako da se neko drugi otvori. Sinoć je bio recimo jedan napad gde se upravo Kalatesu na 90 stepeni igrač povlači unazad ka reketu i provocira mu šut. Istog trenutka Poku tamo negde oko kapice gura svog odbrambenog povlači se unazad i staje tipa metar od Kalatesa. Ovaj mu, umesto da opali otvorenu trojku, samo predaje loptu u ruke i Poku ubada preko svog čuvara koji je taman toliko kasnio da mu ne zasmeta nimalo. Dakle, većina trenera pre bira da igra agresivno na njemu i da ga udvajaju, preuzimaju, iskaču da bi mu ubili kreaciju i da bi ga primorali da uruči loptu nekom Sterlingu recimo pre nego što će da mu otvaraju totalno pregled terena sa trojke. Nisu sigurno debili da ne znaju da je ovaj kamenjar. Mi smo ovih godina pod Željkom prečesto gledali te kombo bekove koji znaju 1 na 1 i gde nije bilo klasičnog old skul pleja već se igralo kroz akcije da se napravi mismeč bilo niskom, bilo visokom da to materijalizuje pa možda i to stvara dodatno oduševljavanje tim no look pasovima gde se začas stvori neočekivano igrač na ziceru. Kalates je odličan, ako nije preskup za igrača sa klupe da promeni Karlikov ritam, umiri igru, pa čak i ponekad da pomogne Karliku kad je sav fokus na njemu. Svakako da ima mnogo mana, pogotovo za današnju košarku ali meni je OK da imamo takvog igrača u ekipi. Podiže i IQ cele ekipe. Primećuje stvari koje drugi ne vide. Priča na treningu sa mlađima. Verujem da je autoritet i u svlačionici i da je ovako likeable guy. 6
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 50 minutes ago, Dzo23 said: Apsolutno je jasno da su ga ćacike na sve načine sabotirali i bušili nakon što je podrzao studente i da je to jedina prava istina. Ma koliko puta se ovo ponovi nece postati istina, jer cak je i timeline neodgovarajuci. Da li je zbog toga imao problema - sigurno da jeste i svakako je bio prozivan, ali to je moglo da ima uticaj na rezultate tima iskljucivo ako je Obradovic bio licno pogodjen tom situacijom pa je kao posledicu toga ispustio tim i on sam bio ocajan u svom poslu. Sto ne iskljucujem, ali kad se pokrene ova prica sigurno se ne misli na taj mehanizam. Vucic ga izbusio preko Ostoje koji je nalozio masno placenim Amerima da ga buse. Nidje veze. 2
Dzo23 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 25 minutes ago, Chaos Is Me said: Da ima kamenu ruku. Mislim da za plejmejkera to sigurno nije najvažnija stvar. Dzaba ti da si Rej Alen ako nemaš plejmejkersku glavu. Rajon Rondo, Kid... Oni su mi na prvu pali na pamet a ima još velikih plejmejkera kamenjara. Ovaj je doktor košarke. Iako ima taj "hendikep" što si navao on u većini situacija zna daleko najviše košarke u odnosu na ostalih 9 igrača kad je na terenu.
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago (edited) Kao što sam rekao više puta pa ću još jednom i prestajem da smaram, ja vam ga baš od srca želim. Takođe, uopšte nisam primetio da mu se igrači Pariza bezobrazno odmiču. Naravno da mu svako ide ispod bloka ali ja bih njega, bez zezanja, potpuno ignorisao u napadu, bukvalno Westbrook style. Šta je najgore što može da se desi iz toga? Pa i ta situacija koju pominješ, ništa tu nije epohalno Nick uradio nego Pokumon ima jebenih 215 cm i može da šutne odatle, i sa tim rizikom bih živeo. Znači kad je ćelavi u piku, jebe mi se za njega nek radi šta hoće, nit je on sad neki paklen prodor igrač, branim drugog igrača u piku najjače moguće, njemu puštam da radi šta hoće u 100 od 100 situacija. 4 minutes ago, Dzo23 said: Mislim da za plejmejkera to sigurno nije najvažnija stvar. Dzaba ti da si Rej Alen ako nemaš plejmejkersku glavu. Rajon Rondo, Kid... Oni su mi na prvu pali na pamet a ima još velikih plejmejkera kamenjara. Ovaj je doktor košarke. Iako ima taj "hendikep" što si navao on u većini situacija zna daleko najviše košarke u odnosu na ostalih 9 igrača kad je na terenu. Ni Rondo ni Kidd nisu bili baš toliki kamenjari kao Calathes. Da ne pričam što su bili mnogo jači na ulazu, posebno Rondo. A posebno da ne pričam koliko je taj koncept prevaziđen, evo Steph Curry, Lillard, Westbrook, Rose itd nemaju baš plejmejkerske glave. Pa i u EL - Francisco, Baldwin i ostali. Edited 9 hours ago by Chaos Is Me
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago 34 minutes ago, MilošVB said: Sve u svemu, apsolutno se preuveličava situacija i pojavljuje potreba za bespotrebnim poređenjima bez gledanja šire slike. Slažem se. Bezveze smo se raspisali u vezi šesnaestoplasirane ekipe koja igra rekreativno i rasterećeno već neko vreme. ŠBB KBB priče ostavljam drugima, kao što se time nisam bavio kad smo mi cigani bili u istoj poziciji prethodnih sezona. 3
Taki Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Samo ne znam da li za svaku sezonu vazi ova gomila izgovora pa ekipa nije igrala odbranu, nije pravila pametne faulove, nije donosila prave odluke, gomila floskula koje smo godinama slusali. Tvrdim da je ovo igracki najlosija ekipa od kad je Obradovic dosao a izgleda najozbiljnije. Vjerov cete se sad uhvatiti serije sa Realom i te sezone pa da odma obrazlozim. Imali ste cini mi se 4-9 i onda ste 3-4 mjeseca igrali dobro i nakon Reala opet pad za malo ispadanje od Studentskog centra i dobijanje igracki slabije Zvezde 3:2 samo zahvaljujuci aba domacem terenu, gdje je Zvezda obe kuci dobila sa 10+ razlike. Jedino sto neko napisa sto bi moglo imati smisla da je pravio ekipu a i trazio neku igru da osvoji evroligu, nesto sto mi obicni posmatraci i ne mozemo vidjeti..Evo ove godine mi nije jasno zasto Zvezda ovako lose igra odbranu i zasto to Sasa dozvoljava, kada ima igrace koji itekako mogu odigrati odbranu..Uhh,sad mozda napise Vučko ti li si 🫣
Petkovic Miroslav97 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Treba reći i da je Asvel bio bez 4 (!) igrača na toj utakmici. Ozbiljna blamaža i meč koji je presudio možda i čitavu sezonu.
pendulum Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Igrale su Željkove ekipe uvek bolje u drugoj polusezoni. Karlikova povreda jeste najviše uticala na raspad. Da se nije povredio, verujem da bi se ipak uhvatile još neke pobede i da bi samim tim Željko imao pokrića da rešava i probleme sa Parkerom i Tajrikom na svoj način. U suštini promašilo se sa Džabarijem i Miltonom. Drugi su se pobunili zbog plata ove dvojice i malo bojkotvali. Karlik se povredio i sve je otišlo nizbrdo. Dešavalo se i u druigm ekipama. Eno Rakoč potvrdio ono o čemu se već šuškalo da je u Indijanopolisu bila loša atmosfera u repki ali niko o tome ne priča jer je osvojeno zlato na kraju. Da su bile druge okolnosti, da Željko već nije jednom promenio celu ekipu, da nije situacija u zemlji i pritisak ovakav ja sam prilično siguran da bi Željko čak i sa povređenim Karlikom i nezadovoljstvom par igrača uspeo opet da podigne ekipu i dovede je do sličnog nivoa na kojem je sada ali to je šbbkbb. Ne bih naravno da oduzimam kredit Penjaroji. Svaka mu čast kako se izborio sa pritiskom i nepoverenjem javnosti i najvijača i uspeo da posloži ekipu posle katastrofalnih poraza. No, videćemo kako će to izgledati u borbi za trofeje i u sledećoj sezoni kada krene od starta. Ja sam negde na tragu onoga što je Barkli gore pisao, a o čemu sam i sam drobio više puta kad je Željko otišao, Željko se kocka sa igračima. Kocka se sa njihovim karakterima. Sve to da bi uspeo da izvuče nekako maksimalni rezultat iz talenta. Svedočili smo tome u sezoni 22/23. On je taj koji drži svlačioniu. Ne trebaju mu igrači koji "osećaju" klub. Ne trebaju mu domaći po svaku cenu. Ne trebaju mu high IQ igrači ako su mlitavci itd. itd. Talenat na prvom mestu i teoretski plafon i uklapanje u njegovu filozofiju. On je imao sliku u glavi kako može do F4 i mi smo mu verovali. Možda nam se nije uvek sviđala košarka koju igra niti izbor igrača ali smo verovali da je on taj džoker koji može da nas gurne na F4. Penjaroja je korektan trener. Igra nam izgleda lepo i smisleno. Nemam mnogo zamerki. Pitanje je samo koji su njegovi realni dometi u kontekstu neke plejof i F4 košarke? O tome sam već pisao ranije. Neki drugi trener umesto Željka bi drugačije koncipirao ekipu, možda doveo više domaćih (tu računam i regionalne igrače), više nekih "pametnijih", pokupio više domaćih trofeja, igrao bez prevelikih amplituda, ne bi bilo padanja u ponor ali ne bi bilo ni velikih skokova na tabeli. Tu negde oko 10. mesta pa ako se uhvati neki voz za dalje to je to. Otprilike nešto što i komšije igraju sve ove sezone do ove godine. Kao sve je to korektno, borbeno, odbrana je tu ali kad se podvuče crta mućak. Budeš tu negde od 10. do 16. mesta i to je to. Tek su ove sezone izmenili koncept pa se vide i rezultati a vidi se i recimo shvatanje ABA lige. Kao što već rekoh - sa Željkom je ili pukovnik il pokojnik. Ako mu se ne slože kockice pokojnik si, pogotovo ake nemaš budžet kao PAO i Fener za korekcije u hodu. Ako mu se sve složi imaš mašinu koja melje kao 22/23 i koje se plaše svi klubovi u Evropi što su i sami igrači tih klubova javno izjavljivali. No, sad je tu Penjaroja. Ostoja će krenuti sa populističkim potezima i kopiranjem komšijskog koncepta iz bliže prošlosti. Očekujem Veselog i Lovernja. Očekujem domaće talente i iskusne. Videćemo dokle će nas to dogurati. 9 1
NikadProtivŽelimira Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mozda Zelimir moze da ode iz Partizana, ali iz komsijskih glava nikada. 8 2 1 2
MilošVB Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 3 minutes ago, NikadProtivŽelimira said: Mozda Zelimir moze da ode iz Partizana, ali iz komsijskih glava nikada. Ruku na srce, uvek pogledati ko piše. Chaos npr. verujem da nije zlonameran, neki drugi imaju takvu istoriju da ne znam uopšte kako pišu ovde a ne samo na nekim instagram komentarima ispod objava. 6 1
m0k1 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Meni samo nije jasno zasto se toliko potencira na skoru 3:2 na pocetku sezone (pre Karlikove povrede). Ako ste gledali tih 5 meceva valjda je jasno da je u prvom kolu Dubai dominirao i vodio 10+ ceo mec, u drugom kolu se prokockala prednost od 20+ vs Armanija i Guduric je imao sut za pobedu (okej, bila je ona jedna kradja sudija ali kada vodis 20+ ne mozes da se zalis na jednu gresku). Spominje se i poraz od Reala koji je bio 6-7 razlike - jesmo li zaboravili da je Real vodio 15+ vec u 2/4 i da se ovde pisalo na forumu kako ste vec tada skinuli gace ? Pobeda vs Efesa je bila odlicna, to stoji. I peto kolo je bilo vs Baskonije koja nije znala za pobedu i koja je delovala uzasno u tom delu sezone. I tu je mec bio egal do druge polovine 4/4 kada je Vasington podivljao i resio mec. Tako da skor od 3:2 u tom trenutku je bio okej skor, ali da se ne zavaravamo niti je bio vrhunski niti je igra obecavalo nesto vise od toga da bi se toliko potenciralo o tome i prica sta bi bilo kad bi bilo. 3
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago Ma jasno je da navijači KKP traže nekakav silver lining u celoj priči, kao mi što smo tražili prethodnih sezona kad smo efektivni deo EL sezone završavali u januaru/februaru. Povrede, loša forma, kuršlusi sa pojačanjima, tenzije u front officeu, pritisak navijača, loše procene - sve je to apsolutno sastavni deo sporta i nijedna ekipa nije imuna na tako nešto. Ovo sinoć je bila lepa pobeda Partizana u gostima protiv nezgodne ekipe koja je takođe želela pobedu i nije igrala rekreativno, ali ipak ekipe koja je sa pravom u donjem domu i rezultatski i kvalitativno. Činjenica je da KKP igra sve bolje u poslednje vreme, da je onaj kanal već daleka prošlost, ali da ostatak EL za njih i ove ostale koji se batrgaju izvan borbe za play in služe kao držanje tonusa za borbe za trofeje na lokalu. Ne znam što se Željko mora ubacivati u celu priču, ta je priča ispričana, život ide dalje, koliko vidimo limar i sinčina i dalje jašu, Penjaroja i njegov tim rade solidan posao, Žoc je negde tipa na Mikonosu, a navijači i dalje pune Arenu i sa zanimanjem prate svoj klub, prepetuum mobile.
Guru Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Chaos Is Me said: Da ima kamenu ruku. Mislim da su ipak veće mane za igrača na poziciji PG loš ball handling, tunnel vision i nizak IQ, sa kamenom rukom se može živeti, što uostalom i potvrđuje solidan broj EL igrača kako u prošlosti, tako i sada (uključujući i našeg startnog PG-a). 3
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago Koji je to PG loš ball handler, daj neke primere? To je oksimoron. Mislim da ipak postoje značajne razlike između loših šutera i totalnih kamenjara, naš startni PG je Steph Curry lično za ćelavog Grka. 2
BattleBender Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Chaos-ov stav glede Kalathesa je (zdrava) protiv teza u celoj toj prici. Lako je prevariti se tom logickom greskom da zbog ostalih saigraca, par nji ne igraju u timu koji je top6 na tabeli. Ali ne ide to bas tako. Nema KKP 20 poraza jer su padali porazi sa kruske, nego zato sto mnogo utakmica odigralo lose. A i Kalates je bio deo toga. To sto su se navijaci KKP-a u jednom momentu pomirili sa time da se gubi, ne znaci da i Kalates nije bio uzasan bio tada. A to je bio period kada su u timu bili Wash, Milton i on sam. Postavljate se kao svaki tim u EL u svakom mecu igra sa 2 stabilna pleja. Realnost je takva da se to zapravo retkost. Svima se povredjuju igraci, svi su odigrali dosta meceva bez 2 pleja, ili bez 2 centra, nekad bez oba. Kalates nije imao jedan ili 2 meca kada je bio katastrofalan, nego vise njih. I tu se gubilo i zbog njega. A kad gomilas tako poraze, da to nije jedna ili 2 tekme, onda si vec u jan/feb bez ikakvih sansi za top10. Jebeni Nunn, Vezenkov i Francisco ne igraju svoje najbolje partije, a navijaci KKP-a misle da bi Carlik celu sezonu igrao ovako. Kao da nisu sami u prosloj sezoni iamli priliku da vide i da je on sklon da znacajno padne u formi. Boze moj, svima se desava. Projektovati alternativnu istoriju/univerzum, u kojoj Karlik nije povredejn i odigrao je svih 30 utakmica kako je odigrao ove sad... to je baaaaas naivno. 2
Chaos Is Me Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Sad ste sa ovim prebacivanjem postova sjebali ceo tok diskusije. Ispada da pričam sam sa sobom na razne teme. 7
NikadProtivŽelimira Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Realno, nek prebace onda te postove na lustraciju.
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, Gaga said: Fener se raspada Pa ti si i ocekivao njihov raspad. 👏
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ima do toga da je Feneru ovo duplo kolo a Armaniju nije.
Žilee Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kada bih birao sa kim ne bih u plej offu to su sigurno grcki blizanci i real ,ovo ostalo ne bih se bunio iskreno
Recommended Posts