Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Saša Obradović izjavio je da je pozitivan pred sutrašnji meč sa Milanom i da ekipa zna šta treba da radi !

Najebali smo sutra 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
4 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Njegov step bek šut za tri svakako nije neko oružje. Kao šuter iz mjesta je dosta pouzdan. 

U prevodu neko treba da ga koristi pametnije jer kao neko ko nije preterano eksplozivan nije u mogucnosti da si sam stvara sut u kontinuitetu. 

U nekoj hipotetickoj situacij kada bi se dobrim kretnjama omogucilo da defanzivac kasni na njemu, on bi promenom pravca mogao mnogo.

Ali kosarka tipa "predji centar Kodi, dodaj Batleru...sase svi sklonite u stranu i blenite kao mulci..." Ne pali jer je lik iskautiran temeljno kao legitiman el igrac i pretnja.

Posted

Nama je glavni problem odbrana,nije mi jasno zasto ovako lose igramo zadnje utakmice. U napadu je problem jer moramo igrati sa Odzelejom na 5. 

Posted
24 minutes ago, JPM said:

To se sve resava protokom lopte.

Protok lopte treba da pokrene neko ko će napraviti prednost i izbaciti prvi pas, ako Batler kao ball handler to ne uradi, a nema ni dominantnog low post igrača oko koga će odbrane da se skupljaju, ko će da bude taj, Kalinić, Dobrić? 

28 minutes ago, JPM said:

Nazalost, mi igramo iso.

Na šta u velikoj meri utiču i protivničke odbrane. 

Posted
39 minutes ago, Guru said:

Batlera su protivnici počeli upadljivo da usmeravaju u levo, on već ima hendikep da nije baš najbrži i najeksplozivniji igrač, ako se pokaže da jednostavnim usmeravanjem na slabiju ruku možeš da ga svedeš na step bek trojke i off balance floutere i da mu značajno ograničiš uglove za dodavanje, onda pada u vodu priča o dominantnom lead guard-u i top 5 napadaču u EL (koja od starta i nije bila baš realna). Nadam se da će pokazati da mu je repertoar ipak širi i da krije neke poteze koje do sada nismo videli, u suprotnom će postati nova žrtva Ćelave Prevare (čitaj: protivnici ga iskautirali).

I meni se cini da je malo precjenjen Batler, pogotovo kod nas i da te price da je u top 5 napadaca ne piju vodu.

On u lijevo uopste ne ide, kada napada obavezno ide u desno i izbjegava cesto kontakt pa pokusava jednom rukom sve da iznese. Nerijetko se desava da mu se polaganja skidaju sa obruca. Mislio sam da mu je flouter malo bolji, ali i tu zna dobro da podbaci.

Poludistancu nema i uopste je ne koristi, sto zbog mehanike suta sto zbog nesigurnosti.

Sut za 3 mu je bas jako oruzje i to catch&shoot, iz driblinga nije to lose ali nije ni to bas elitno da se oslanja na to.

Nekako mi je u driblingu najnejasniji. Djeluje kao da posjeduje izuzetne promjene, ali baas odugovlaci sa njim i potrebno mu je par sekundi da uopste zapocne kombinaciju neku. To mi najvise smeta, neka prevelika nonsalancija i neki stav ma lako cu ja to rijesiti.

Pregled igre mu je odlican, zna i ispostovati centra u rollu, a u posljednje vrijeme i skip dodavanjima odlicno cita odbranu i pronalazi igraca u korneru.

Vidicemo, ja mislim da on nije kompatibilan sa Kodijem, vec sa njim u petorci sto vise catch&shoot igraca koji ne treba da imaju loptu u rukama. Nadam se da cemo sto prije naci tu dobitnu kombinaciju petorki kako sa njim tako i sa CMM-om.

• Like 1
Posted

@Guru Kodi moze da napravi prednost a Donatas je odlican ako se koristi da sa low posta ili napadne manjeg ili izbaci pas na trojku. Mi ne koristimo vezu bek-centar.

Za iso uticu protivnicke odbrane, tacno. Ali za svaki otrov postoji protivotrov, zato su valjda el treneri na tom mestu.

Posted
Just now, JPM said:

Kodi moze da napravi prednost

Al' onda otpada ova varijanta sa što češćim razdvajanjem njega i Batlera. Na stranu to što i CMM teško pravi prednost u half-courtu jer je prosečan ball handler i ispodprosečan šuter, zato se (pre)često dešava da ishobluje parket i uzme neki step bek na isteku napada.

8 minutes ago, JPM said:

Donatas je odlican ako se koristi da sa low posta ili napadne manjeg ili izbaci pas na trojku.

Istina, al' on je igrač za max 15 minuta u ovoj fazi karijere, šta raditi preostalih 25 minuta... 

• Like 1
Posted
1 hour ago, 3x3cz said:

Saša Obradović izjavio je da je pozitivan pred sutrašnji meč sa Milanom i da ekipa zna šta treba da radi !

Najebali smo sutra 

Pozitivan na šta konkretno? Da nije i on počeo da šmrče :default_coffee: