Knipex Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Treba vremena da se Batler uklopi u ekipu, da pohvata kretnje i akcije u napadu i odbrani. Deluje da neverovatno lako pravi višak i prolazi kroz odbranu kao kroz sir, barem je juče tako izgledalo. Da li će to moći protiv najjačih klubova u Evroligi ostaje da vidimo, ali bih rekao da će i tu praviti prednost. Na Obradoviću je da ga uklopi i iskoristi na pravi način. Pomoćni treneri da se fokusiraju da mu utuve u glavu da smiri ruke dok igra odbranu. Suviše nepotrebnih pokreta i bezveznih faulova. Batler može mnogo da podigne plafon ove ekipe. Koliko, videćemo već za par nedelja. Meni se sviđa lakoća sa kojom igra i verujem da će biti jedan od omiljenijih igrača navijačima. 7
forumko topic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Davidovca nemaju, jer smo mi naše blago osigurali dugoročnim ugovorom.
Zvezdaš96 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, forumko topic said: Davidovca nemaju, jer smo mi naše blago osigurali dugoročnim ugovorom. Pa zato i nece pobediti verujem 😉 Deda je specijal za odredjene meče, nekada ga dugo nema sa doprinosom, ali kada poludi, onda i Olimpijakos sa sve Nikolom Milutinovim na centru nema šanse protiv njega ni Fall koji je viši za 5 glava od njega 😉 Očekujem da Izundu Deda i verujem Motiejunas nam budu glavni igrači u sredu i da tu iskoristimo sve svoje prednosti 😉 Imam osećaj da ćemo taj meč odigrati pod punim gasom, ovoga puta ne od 2.četvrtine nego od prve sekunde da ćemo da grizemo za pobedu 😉
Sokmeniki Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne moze biti nebitno takmicenje u kojem si realno jedan od favorita za titulu, pogotovo sada kada osvajac ABA lige dobija skoro 2 miliona (maltene kao i osvajac Evrolige). Ipak, mislim da onaj poraz od juce nije nikakava katastrofa, jednostavno se desio. Desi se svim evroligaskim ekipama da gube nakon utakmica u EL, a pogotovo duplog kola. (Evo Barselona je na 2-3 u ACB..) Spartak je jednostavno bio bolji, imao vise svjezine u finisu i zasluzeno pobijedio. Primjetno je bilo i na Kalini i na Motiejunasu da im fali malo snage sto je normalno (Kalini pogotovo, imao je par promasenih zicera). Sto se tice Batlera ja se tu nista ne brinem. Samo pogledajte prvih par utakmica Nana u PAO ili Lonnia Walkera u Zalgirisu i kako su oni izgledali. Fino je Sale na pressu rekao za njega, pokusao je sve odjednom da uradi i od prevelike zelje malo u nekim trenucima prekobinovao, ali pokazao je ozbiljan kvalitet vec sada i u par situacija bas bas prelagano poentirao. Najvaznije je da sto prije stekne samopouzdanje, a vidjevsi kako je Sale isto ulio u CMM-a ne sumnjam i da ce Batler brzo doci na svoje i poceti pruzati partije zbog kojih je doveden.
bodo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Rekoh za Butlera da ima brz prvi korak kad krene u dribling. Tu će stvarati prostor za sebe ili uz dobar spacing pronalaziti igrače same na šutu. ja tu vidim njegov najveći doprinos na postojeći roster. samo da pohvata malo napadačke setove i da smanji nepotrebne faulove.
Shunsuke Nakamura Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Generalno forumaši sa ove teme imaju baš veliki problem sa igračima koji su dobri strijelci i koji vole da igraju 1 na 1. Sjećam se svojevremeno da je Panter bio loš čak i kad daje 15 poena u prosjeku uz odlične %. Nvora je ocijenjen kao loš jer voli dosta da šutira iz driblinga. Bilo je i onih igrača koji su voljeli dosta da potežu ali nijesu mogli da opravdaju brojkama taj način igre. Ne možeš sve trpati u isti koš. Ako Batler uspije da isporuči dobre brojke sa ovim načinom igre biće to dobro. A ja sam siguran da je on voljan da se i malo prilagodi, ali ne može se očekivati da potpuno promijeni svoj DNK. 10
forumko topic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Batler deluje kao privatnik. Ali nama treba jedan takav. Fali mu prilagođavanje na evropski stil košarke, ali mu ne fali skila. Bombonica. 1
Сандро Лаки Ђентиле Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ја бих такође имао проблем са Нвором упркос тејковеру против Жалгириса да није показао да је способан да игра за тим. Човек пуни све колоне, константно има по 5-6 скокова и асистенција, те по коју битну блокаду. Ако је тако, нек преузима кад је битно, широко му поље. Ако Батлер не буде пипао одбрану или бар асистирао на солидном нивоу, ми ћемо на дуже стазе изгубити много, без обзира на евентуалну победу или две које ће донети. 1
Zvezdaš96 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Batler je prakticno doveden umesto Kartera i njegovih 15 poena da nadomesti, da pogodi par trojki, napravi neki ulaz, uz po neki pametan faul da napravi. Samo mu fali uigranosti da pohvata akcije, malo manje klizanja i padanja, a vise koncetracije i manje brzanja i bice on top, cak bi mogao izgledati i dosta bolje nego Karter sa pocetka sezone iz Zvezde.
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 minutes ago, forumko topic said: Ne znam čemu hrabrenje da ćemo dobiti PAO, jer oni igraju bez centara. Ne tako davno smo mi u Pireju igrali bez Bolomboja, Mitrovića i Petruševa, pa smo sa Davidovcem i Braunom parirali njihovim centrima i dobili ih. Više me brine njihova bekovska prednost. PAO bas i ne blista na pocetku sezone. A mi ipak za razliku od Olija imamo neke napadacke produkcije u bekovima.Ne mogu da nam se sklanjaju bezobrazno sa suta kao mi Vokapu. CMM jeste kamenjar ali je daleko bolji suter od Wokapa. 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, bodo said: Rekoh za Butlera da ima brz prvi korak kad krene u dribling. Tu će stvarati prostor za sebe ili uz dobar spacing pronalaziti igrače same na šutu. ja tu vidim njegov najveći doprinos na postojeći roster. samo da pohvata malo napadačke setove i da smanji nepotrebne faulove. Mislim da je Chaos na ovo i mislio. Biće to odlično ako Butler iz svog talenta izvlači korist za tim a ne za sebe. Ako on bude pravio prednost na prvom koraku a onda tu prednost pretvarao u otvorene šuteve saigrača, super. Ako bude solirao, neće biti super. To je poenta. Dakle, svima je jasno da je čovek talentovan, ali treba taj talenat da se kanališe. Imali smo baš u košarci puno primera fantastičnih igrača koji skoro ništa ne osvoje. Košarka je timski sport i zaista jeste, nije floskula. Mi smo utakmice u evroligi, a posebno one dve protiv Žalgirisa i Reala, dobili zato što se NIKO nije štedeo i dali su sve za tim. 1
Shunsuke Nakamura Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, Сандро Лаки Ђентиле said: Ја бих такође имао проблем са Нвором упркос тејковеру против Жалгириса да није показао да је способан да игра за тим. Човек пуни све колоне, константно има по 5-6 скокова и асистенција, те по коју битну блокаду. Ако је тако, нек преузима кад је битно, широко му поље. Ако Батлер не буде пипао одбрану или бар асистирао на солидном нивоу, ми ћемо на дуже стазе изгубити много, без обзира на евентуалну победу или две које ће донети. Valjda za Batlera važi da je kroz karijeru bio korektan defanzivac.
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 8 minutes ago, Sokmeniki said: Ne moze biti nebitno takmicenje u kojem si realno jedan od favorita za titulu, pogotovo sada kada osvajac ABA lige dobija skoro 2 miliona (maltene kao i osvajac Evrolige). Otkad ABA liga ne donosi direktno ucesnika EL postala je manje bitna. Sem satisfakcije trofejom nema nista drugo. 1
Los_Pollos_Hermanos Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 36 minutes ago, Chaos Is Me said: Da, laganih 16 poena U PORAZU OD 10 PUTA JEFTINIJEG TIMA. Za ove sa jeftinijim kartama (da ne kažem gluplje), niko ne spori Butlerov individualni kvalitet jer se on vidi iz aviona. Sve što ja želim je da on igra za tim, a ne za sebe. Da li će biti tako - videćemo. Тај јефтини тим нас редовно тресне ако ћемо тако да причамо, а нећемо. Мечап против Ребића није репер свакако, али лакоћа са којом је ово испоручио је очаравајућа. Ја сам гледао меч, лош шут, играчи нефокусирани, неки покушаји Јага, мучење високих играча. Дође момак и саспе 16 поена за 16 минута. Тако се лагано дигне на шут, природно му изгледа, сва 4 су му била лијепо припремљена. Лијепо изгледа на терену, лако ствара шансе, поени му као посљедица тога и долазе. Ниј Спартак ПАО, али за ПАО има још 3 дана припреме, идемо даље. Гази ломи Звездо! 2
Daiki Ito Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 46 minutes ago, Don Dusko said: Samo sto je Yago vezao 9p u 4Q od nasih 12 u tom trenutku. Posle one izgubljene lopte daje Dobricu samog u korneru i ovaj promasuje jbg. Da li je divljao u 3?Jeste.Da li je on glavni krivac i samo se on sprda?Well no. Divljao jeste , ali koliko faulova u reketu nad Yagom nije svirano ne moze se prebrojati na prste jedne ruke . 1
GameChanger Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Huanco svakako nije igrac protiv koga ce nasi centri praviti prednost, hoce protiv Mitoglua ili Samodurova. Ne treba uci u paniku ako nam sevnu nekoliko trojki iz pnp-a, bitno je da odatle ne kreiraju dalje i time razigraju bekove. Nasa najveca prednost ce biti na poziciji 4, u momentima kada ni Mitoglu ni Huanco nisu tu, to Moneke mora da eksploatise bezobrazno. Na centru ce sudije ispeglati odnos snaga sa dva brza faula Donatasu ili Izunduu, u to ne treba imati sumnje. Uprkos tome moramo da ih preskocimo i nadskocimo, te da odatle crpimo samopuzdanje i prednost.
bodo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 6 minutes ago, JPM said: Mislim da je Chaos na ovo i mislio. Biće to odlično ako Butler iz svog talenta izvlači korist za tim a ne za sebe. Ako on bude pravio prednost na prvom koraku a onda tu prednost pretvarao u otvorene šuteve saigrača, super. Ako bude solirao, neće biti super. To je poenta. Dakle, svima je jasno da je čovek talentovan, ali treba taj talenat da se kanališe. Imali smo baš u košarci puno primera fantastičnih igrača koji skoro ništa ne osvoje. Košarka je timski sport i zaista jeste, nije floskula. Mi smo utakmice u evroligi, a posebno one dve protiv Žalgirisa i Reala, dobili zato što se NIKO nije štedeo i dali su sve za tim. Potpisujem. ako je u službi tima na način da nam unapredi igru onda bi trebalo da je Butler vrhunsko pojačanje. Ako je tu da puni svoju statistiku onda pak neće biti dobro . Koju verziju ćemo dobiti ovisi o Saletu a i o njemu samom. Edited 5 hours ago by bodo 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Aj jedno pitanje ovako deluje da nema veze sa temom ali ima: Šta mislite, zašto je MVP runde uvek iz ekipe koja je slavila u utakmici te runde?
Mile1 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne bi nam valjao ni Nunn ovde, a upravo takvi igraci ti donose titulu.Kada zafali neko resenje uvek ce neko kao Butler ili Nunn biti taj koji ce individualnim kvalitetom resiti protivnika Naravno sada ce i Sale morati da uklopi sve to i grahama, nworu batlera i cimu Mada radio je u Monaku gde su isto igraci bili poznata imena i skup igraca sa velikim egom, pa je sve to nivelisao kako treba 8 1
Sokmeniki Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 minutes ago, Don Dusko said: Otkad ABA liga ne donosi direktno ucesnika EL postala je manje bitna. Sem satisfakcije trofejom nema nista drugo. Jeste to bilo proslih sezona, ali ove sezone osvajac dobija ja mislim milion evra, a osvajac EL tipa 1.7 miliona. Tako da ima za sta da se bori i igra za razliku od proslih sezona.
Los_Pollos_Hermanos Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, JPM said: Aj jedno pitanje ovako deluje da nema veze sa temom ali ima: Šta mislite, zašto je MVP runde uvek iz ekipe koja je slavila u utakmici te runde? Зато што побједнички тим има више индексних поена. Ово ти је најједноставније.
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Just now, Los_Pollos_Hermanos said: Зато што побједнички тим има више индексних поена. Ово ти је најједноставније. Ne mora da znači. Neki tim može da pobedi a da ima manje indeksnih poena od drugog koji je u drugoj utakmici izgubio. Ali da, odgovor je jednostavan. Zato što je najvažnije da TIM pobedi a ne da pojedinac izdominira. Tako da se vrednuje kada ti svojom odličnom igrom pomogneš timu da pobedi. Ne ceni se ako puniš kolone a tim ti gubi.
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) A sta ako pojedinac izdominira a opet ne bude dovoljno da ekipa pobedi a rezlutat bude tipa 75-72? A taj tim koji je izgubio je realno kanta?Koji redovno gubi pre toga 10-15 razlike? Edited 5 hours ago by Don Dusko
Taki Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Iz ove utakmice je najbitnije da smo izasli bez povreda i odmorili nosioce. Malo je zal sto smo prekinuli niz pobjeda ali moramo nekad i izgubiti a ovo je najbezbolnije. Sto se Batlera tice moglo se vidjeti zasto nije ostao u nba ali takodje da ima sve da bude vrlo dobar evroligaski igrac. 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dešava se i to, naravno. Ali nema veze sa motivom dodeljivanja MVP nagrade. Ona se dodeljuje za izuzetan učinak pojedinca u pobedničkoj ekipi, i to je i jedino normalno.
Recommended Posts