Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako nam nesto treba u ovim pripremnim mečevima to su minuti Grahama, kako bi se šte pre naviko.

Juče sasvim lepo rešio udvajanje koje mu je bilo problem protiv Pariza.

Rivero poprilično spore noge ima, ne može da odigra ni solidnu odbranu na beku. Nije da nismo znali, ali deluje da će bar Izundu uz malo iskustva biti dobar u switch-u.

Posted

Meni se sviđa što se stvari ne rade glavom kroz zid nego s obzirom na ono šta igrač može. Tako Izundu u odbrani ide na agresivno iskakakanje pa i potpuno preuzimanje beka (ala Bolomboy) dok Rivero igra uglavnom u dropu.

• Like 3
Posted

A kada napisah da je Izundu novi Bolomboj smejali ste se.

Naravno nisam mislio bukvalno da će on moći da radi ono što radi Bolomboj, već sam mislio da je Zvezda dovela njega, pošto je povredjen Bolomboj i da makar na neki način odmeni njega i da u Zvezdi napreduje, jer ovo mu je i prva sezona u Evroligi.

Izuzetno sam zadovoljan sa Bolombojem, a pored Nwore i Cartera, Izundu je treće novo pojačanje za koje sam mislio da može prijatno iznenaditi i da ima svakako veći plafon od onoga što je do sada postigao u karijeri.

Takodje još smatram da bi Grejem ako bi se dobro adaptirao na Evropu i otključao ceo svoj potencijal, da bi mogao biti taj željeni lider i taj tas na vagi koji bi mogao prebaciti granicu ove ekipe u rezultatskom smislu i da uzima loptu i pogadja važan šut kada se lomi.

• Ha-ha 1
Posted

Bez zelje da omalovazavam njihove nastupe, treba reci da su dobrim partijama nasih centara doprineli i protivnici koji ne blistaju na tim pozicijama, bar ne u datom momentu,

Monaku je falio prvi centar a Motejunas je bio nervozan jer je verovatno vec tada znao da je skartiran, Feneru je centarska linija i prosle godine bila najtanje popunjena, a Meli je dovoljno iskusan i dokazan da ne mora da zapinje u ovom delu sezone. Videli smo onomad u Beogradu a i na f4 sta je Meli kada je bitno.

Oli ce u tom smislu vec biti pravi test. Iako je Milutinov van forme, Hol ce igrati na 100% jer drugacije ne ume, i bice dobro videti duel njega kao nama jedno vreme zanimljivog igraca i ove nase dvojice. Takodje, i Kumadje je tu kao fizicki ubedljivo najjaca pretnja u odnosu na sve prethodne rivale pod kosem.

Za sada, deluje da su Rivero i Izundu kompatibilni i da se zna sta je cije zaduzenje, za Rivera postoji akcija u napadu koja ce se uz par varijacija verovatno stalno ponavljati, Izundu se korektno snalazi u odbrani i na skoku i to je to.

Ono sto mene najvise zanima i istovremeno brine jeste kako ce se Buka znalaziti u mismecu sa bekovima spolja na duze staze, narocito s obzirom na njegovu tendenciju pravljenja faulova i stepen siljokurcenja koje ce sudije pokazivati prema njemu kao EL rukiju.

U tom smislu verujem da ce imati losih meceva ali i da ce napredovati kroz sezonu, a zbog toga je vazno da se i Bocko vrati u neko dogledno vreme.

Plavsic nazalost ovde nista ne donosi, verujem da je i kod Janisa on trenutno cetvrta opcija u ozbiljnim utakmicama, iza Dekija ili Monekea kao smol bol varijante, koju bi btw bas zeleo da gledam jednom u 5-6 kola.

Plavsicevo je da stekne sigurnost i inkorporira se u sistem koliko moze kroz ABA ligu, da bar tu spreci trosenje nosilaca na centru i da se nada mrvicama u El.

Posted

Za sve one koji tvrde da su pripremne utakmice nebitne ja bih kao bivši profi igrač rekao da se već na tim utakmicama gradi hemija,dobra atmosfera, zajedništvo i samopouzdanje tako da dobri rezultati iz istih nikako ne mogu štetiti a iz onih negativnih iskustava se izvlače pouke. Čak i pobede na trening utakmicama između prvog i drugog sastava imaju svoju težinu. 

• Like 2