Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Sledi borba prsa u prsa u Beogradu za vracanje u igru za top 6. Potrebna je jedna serija kao u prvom delu sezone za tako nesto. Svakom treba, svako se bori. Najvazbiji je fokus na svaku narednu utakmicu. Ako dobijemo veceras mozemo reci da smo u seriji od tri pobede na strani. A onda krece Zvezdino kosarkasko prolece 🙂

• Like 1
Posted

Uveliko su krenule borbe za što bolji plasman. Ako su ove dve pobede u gostima nagoveštaj da ćemo se ipak boriti za plej of, jer po sastavu tima i igrama u prvom delu sezone, to i zaslužujemo, onda nemamo razloga da brinemo i da se plašimo Dubaija. Večeras da ponovimo stav kao protiv Milana i Monaka i to je siguran recept za pobedu. I da Saša ne eksperimentiše mnogo, zna se ko treba da bude na parketu kad je dolče gusto. 

• Like 1
Posted

Treba nam bas pobeda veceras mi smo ovakve utakmice uvek gubili pa da vidimo sada od cega smo napravljeni,ovakve utakmice su merilo

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Nini3112 said:

Treba nam bas pobeda veceras mi smo ovakve utakmice uvek gubili pa da vidimo sada od cega smo napravljeni,ovakve utakmice su merilo

Pa ako dobijemo onda ce protiv Dubai biti mjerilo, i nakon prvog poraza opet drvlje i kamenje.. 

• Like 5
Posted
12 minutes ago, Taki said:

Pa ako dobijemo onda ce protiv Dubai biti mjerilo, i nakon prvog poraza opet drvlje i kamenje.. 

Dubai i Virtus cvrstinom ne mogu da se porede mogu skillom kompletno ali cvrstinom ne,Dubai ako nas dobije to ce biti na kvalitet za menr je odgovor kakva smo ekipa kad igramo protiv ovako cvrstih.

Posted
7 minutes ago, Stefi88 said:

Posprdao se Sasa u poslednja 2 meca sa raznim strucnjacima, ali naravno samo do prvog poraza ahhahah 

Narocito sa onim ISO kosarka, kako sam alergican na tu rijec, a svaki drugi je strucnjak i samo ponavlja ISO ISO ISO, evo iznervira se opet bezveze :) Ali zato komsije kod svog Obradovica cesto nisu imale ni 10 asistencija,narocito u onoj najboljoj sezoni, ali to je bila najbolja kosarka u evropi.. 

4 minutes ago, Nini3112 said:

Dubai i Virtus cvrstinom ne mogu da se porede mogu skillom kompletno ali cvrstinom ne,Dubai ako nas dobije to ce biti na kvalitet za menr je odgovor kakva smo ekipa kad igramo protiv ovako cvrstih.

Nisam mislio na poredjene ekipa nego trenutka, tad ce biti prica kako je utakmica protiv Dubaia test da se vidi kakva smo ekipa da li cemo potvrditi pobjede u gostima.. 

• Like 2
Posted (edited)

To da li ćemo mi u slučaju pobede skočiti na tabeli ili ne je nebitno. Svakih par utakmica su mini ciklusi. Drugim ekipama kao i nama dolaze lakši ili teži periodi. Lakši ili teži protivnici. Zaista milion faktora utiče i ono što je nama sada bitno, s obzirom da smo usrali stvar sa nekim protivnicima koje smo morali da dobijemo (ko je rekao derbi?), jeste da idemo utakmicu po utakmicu i idemo na pobedu. Snaga protivnika i neka percepcija da li mi treba da se nađemo ispred ili iza njih, određuje da li nam je utakmica moranje za dobiti ili nije. Ako se složimo da bismo na kraju trebali biti ispred Virtusa, ova utakmica je moranje. Utakmice kao što su ove sa Monakom su zakrpe za brljotine koje smo pravili do sada. I svaki naredni veliki skalp će biti zlata vredan, a pobede sa boljom koš razlikom nad našim konkurentima biće duple pobede. Sa Valensijom, Žalgirisom, pa i Barsom smo već usrali motku. Barsa nas je dobila kod kuće 10 razlike i biće teško da mi njih tučemo na njihovom terenu sa većom. Jedino smo sa Pao-m u solidnoj situaciji, za sada naravno. 

Edited by Sinnerman
  • Like 1
Posted
5 minutes ago, forumko topic said:

Dobro, ne morate sad da likujete posle dve pobede u gostima. Igrali smo dobro i pobedili. Ali zato da ne spominjemo Žalgiris, Valensiju i ostale crne rupe trenera.

Pa cekaj, 10 pobeda je ostvario pre ove 2 pobede pa je drvlje i kamenje bacano zbog poraza u utakmicama gde je npr. Valensija ubacila sve sto je sutnula ka kosu, da ne pricam kako su sinoc smehotresno izgledali i sta su sve promasivali. Protiv Zalgirisa nismo ubacili nista u prvom poluvremenu i promasivali zicere. Mozda ni sa tim ubacenim sutevima ne bi pobedili Zalgiris, ali sigurno ne bi onakav rezultat bio da smo barem pristojno igrali u napadu

Posted

Biću vrlo zadovoljan da završimo na 8.mjestu. To će značiti da imamo 2 šanse u Play in da se dokopamo top 8, od čega jednu kod kuće. 

Ako se ne plasiramo u top 8, ok, znači da ne zaslužujemo, ali se onda može konstatovati da smo napravili neki pomak u odnosu na prošlu sezonu. 

Šestoplasirani Monako nam bježi jednu pobjedu, koji je do prije 2 gola dijelio prvo mjesto. Ovo je tako ludo i izjednačeno takmičenje. Svako svakog može da dobije lagano, i nije fraza. 

• Like 9
Posted
4 minutes ago, Krle said:

Pa cekaj, 10 pobeda je ostvario pre ove 2 pobede pa je drvlje i kamenje bacano zbog poraza u utakmicama gde je npr. Valensija ubacila sve sto je sutnula ka kosu, da ne pricam kako su sinoc smehotresno izgledali i sta su sve promasivali. Protiv Zalgirisa nismo ubacili nista u prvom poluvremenu i promasivali zicere. Mozda ni sa tim ubacenim sutevima ne bi pobedili Zalgiris, ali sigurno ne bi onakav rezultat bio da smo barem pristojno igrali u napadu

I opet smo protiv Zalgirisa imali 19 a protiv Valensije 21 asistenciju, sta bi bilo da ne igramo ISO kosarku.. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Taki said:

I opet smo protiv Zalgirisa imali 19 a protiv Valensije 21 asistenciju, sta bi bilo da ne igramo ISO kosarku.. 

ISO kosarka, celava neznalica, Nwora odvratan igrac...

Treba samo pogledati na live temi sta sve ljudi pisu i onda kad na kraju pobedimo ide citav niz hvalospeva. Treba izvuci samo sta pojedini pisu tokom i nakon utakmice u kojoj recimo gubimo pa pobedimo, 90% je strasnih licemera

• Like 5
Posted

Ne treba uopšte gledati neke koš količnike i slično još uvek. Ima još mnogo da se igra. Povrede dosta kroje sastave ekipa (evo npr Bayern protiv komšija bez Obsta i Lučića vs kako izgledaju sa njima na parketu sinoć protiv ozbiljne Valensije). Treba ići meč po meč, sa mindsetom da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo i defanzivnom energijom koja nas je krasila dok smo pravili onu seriju. Imamo dovoljno dubok roster da makar energetski nivo ne sme da pada. Od Virtusa smo solidno kvalitetniji na papiru, ali moramo mečovati njihovu energiju i tempo. Oni su ekipa za respekt upravo zbog toga što se zna ko šta radi i što su energetski jako dobri, posebno u Bolonji. 

• Like 2
Posted
54 minutes ago, forumko topic said:

Dobro, ne morate sad da likujete posle dve pobede u gostima. Igrali smo dobro i pobedili. Ali zato da ne spominjemo Žalgiris, Valensiju i ostale crne rupe trenera. 

A ne tako davno je bilo SO je domacica cekajte kada dodju gostovanja.

• Like 3
Posted

Treba biti realan i priznati da smo mi nerealni 😆 to je opšti zaključak svih naših upisa ovdje. 

Mi smo ekipa koja za 14 svojih godina u EL nema nijednu pobjedu u plej ofu, uz tu nesreću da nas je zapao sistem koji je znatno komplikovaniji i teži od prethodnog, ali to ne mijenja stvar i dalje moramo da pređemo prvi korak, dok maštamo o peharu. 

Saša je pristojan trener, nije bio moj prvi izbor priznajem i nadao sam ss da ćemo se posjeći za Paskvala, ali šta je tu je!

Naš je, ima jaku emociju prema Zvezdi i vjerujem da je i on nerealan kao i mi i da se u snovima nosa sa peharom EL dok ga čeka puna Arena Cigana. Zato mu treba dati podršku i kada griješi, posebno jer nemamo boljeg i konstantnim mijenjanjem nećemo ništa postići. Recimo, smatram da je i Duku trebalo trpjeti, jer je i on osjećao Zvezdu kao svoju i on je čovjek koji ima sistem i ekipe u kojim se zna šta ko radi.

Ove dvije pobjede na strani su bile fenomenalne. Promijenio je sistem i prilagodio igru. I dalje je tvrdoglav oko CMMa, ali OK, ima kontrolu nad njim i on manje forsira šut, a više ulaz, i dosta razigrava ekipu. Ni drugi treneri nemaju kontinuitet i nisu bezgrešni, a Saša je autdajdere vodio na F4, možda to i ponovi sa nama... samo za sve to treba vremena.

Ako dobijemo ovo večeras, ni Valensija nam nije daleko, a ni PAO, uz to nam se vraća i Džoel, čija je povreda označila početak kraha prethodne sezone, pa onda povratak možda označi procvat 😉

Dobiti Virtus i Dubai, posle toga je sve otvoreno. Posle toga na centru realno imamo Boloa, DMota i Ebuku, Samija da hapsi trojke i četvorke, pogađa trojke iz drugog plana i malo odahne od guranja sa grdosijama ispod koša, hvata na preuzimanju bekove, Čimu koji igra sekundarnog organitatora iz reketa i prozuji pored sporijih čuvara, Kalinu motivisanog da pogodi kad treba i sačuva koga treba, nadam se i Batlera u pravoj košgeterskoj formi. 

Idemo dalje, samo da se naučimo strpljenju i da nas malo sreća pogleda. Imamo mesa za pristojan rezulatat...

• Like 2
Posted
11 minutes ago, Don Dusko said:

A ne tako davno je bilo SO je domacica cekajte kada dodju gostovanja.

U tom slučaju je bolje što nismo više domaćinska ekipa. Gubimo na svom terenu, dobijamo u gostima. 

Posted
2 hours ago, Nini3112 said:

Treba nam ali nije neophodno. Nakon veceras imacemo barem jednu pobedu vise od Virtusa i dve utakmice vise na strani nego kuci, 14 kola pred kraj. Mi smo sa ove dve zadnje pobede mnogo vec postigli, tako da ovo veceras nije pod obavezno. Igrati pametno pa sta bude...

Do kraja lige, neko je objavljivao vec, uglavnom na strani igramo sa azdajama, a to bismo svejedno gubili, tako da je vazno dobijati utakmice kuci i mi smo u plej inu sigurno. Ovo je dobra pozicija u kojoj smo sad.

• Like 3
Posted

Nisu ime kluba i dosadašnja istorija to što determiniše ciljeve, već kvalitet rostera i aktuelni budžet. Tako i neki lupam Qatar Beduins može sutra da pokupuje najbolje EL igrače i osvoji EL, neće sigurno buncati o tradiciji, gde smo bili 2011-e i slično. Nije Real to što jeste zbog starih titula ili što imaju lep grb i iz lepog su grada, već zato što svake sezone imaju budžet koji determiniše njihove ciljeve a to je osvajanje svih raspoloživih trofeja. Pošto je kod nas budžet trenutno na steroidima, ne mogu biti isti rezultatski zahtevi za ovu ekipu i onu koja je imala 2 stranca i domaću limitiranu osnovu. Isto važi i za svaki drugi klub, pa tako je recimo ovih trenutnih komšijskih 7-16 prihvatljiv rezultat za ekipu poput Albe i Asvela ili stari DV KKP sa Slavkom Vranešom, ali za ovu skupocenu skalameriju proverenih EL i borderline NBA igrača je pravi fijasko.

• Like 7
  • Thanks 2
Posted
43 minutes ago, tejlor said:

Da li ce Bolomboj biti u sastavu?

To mislim trenutno moze da ti odgovori njegov licni doktor,posto se vise ovi iz kluba nista ne pitaju oko njega(lekari)

• Ha-ha 1
Posted
17 minutes ago, Nini3112 said:

To mislim trenutno moze da ti odgovori njegov licni doktor,posto se vise ovi iz kluba nista ne pitaju oko njega(lekari)

Prijatelj koji zivi tamo kaze da je cuo da smo i veceras bez Bolomboja.

Posted
Just now, Nini3112 said:

Prijatelj koji zivi tamo kaze da je cuo da smo i veceras bez Bolomboja.

Logično. Dobiće nešto veće minute protiv Beča, i onda od Dubaia će krenuti i u EL.

• Like 1