3x3cz Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Saša Obradović izjavio je da je pozitivan pred sutrašnji meč sa Milanom i da ekipa zna šta treba da radi ! Najebali smo sutra 1 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Njegov step bek šut za tri svakako nije neko oružje. Kao šuter iz mjesta je dosta pouzdan. U prevodu neko treba da ga koristi pametnije jer kao neko ko nije preterano eksplozivan nije u mogucnosti da si sam stvara sut u kontinuitetu. U nekoj hipotetickoj situacij kada bi se dobrim kretnjama omogucilo da defanzivac kasni na njemu, on bi promenom pravca mogao mnogo. Ali kosarka tipa "predji centar Kodi, dodaj Batleru...sase svi sklonite u stranu i blenite kao mulci..." Ne pali jer je lik iskautiran temeljno kao legitiman el igrac i pretnja.
Taki Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nama je glavni problem odbrana,nije mi jasno zasto ovako lose igramo zadnje utakmice. U napadu je problem jer moramo igrati sa Odzelejom na 5.
Guru Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 24 minutes ago, JPM said: To se sve resava protokom lopte. Protok lopte treba da pokrene neko ko će napraviti prednost i izbaciti prvi pas, ako Batler kao ball handler to ne uradi, a nema ni dominantnog low post igrača oko koga će odbrane da se skupljaju, ko će da bude taj, Kalinić, Dobrić? 28 minutes ago, JPM said: Nazalost, mi igramo iso. Na šta u velikoj meri utiču i protivničke odbrane.
odupri se ludilu Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dobronamerni komšija mod... To usmeravanje Batlera se može i snake driblingom rešiti. Čak može i postati prednost ukoliko se centar odmotava da mu pravi livadu u desno. 1
Sokmeniki Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 39 minutes ago, Guru said: Batlera su protivnici počeli upadljivo da usmeravaju u levo, on već ima hendikep da nije baš najbrži i najeksplozivniji igrač, ako se pokaže da jednostavnim usmeravanjem na slabiju ruku možeš da ga svedeš na step bek trojke i off balance floutere i da mu značajno ograničiš uglove za dodavanje, onda pada u vodu priča o dominantnom lead guard-u i top 5 napadaču u EL (koja od starta i nije bila baš realna). Nadam se da će pokazati da mu je repertoar ipak širi i da krije neke poteze koje do sada nismo videli, u suprotnom će postati nova žrtva Ćelave Prevare (čitaj: protivnici ga iskautirali). I meni se cini da je malo precjenjen Batler, pogotovo kod nas i da te price da je u top 5 napadaca ne piju vodu. On u lijevo uopste ne ide, kada napada obavezno ide u desno i izbjegava cesto kontakt pa pokusava jednom rukom sve da iznese. Nerijetko se desava da mu se polaganja skidaju sa obruca. Mislio sam da mu je flouter malo bolji, ali i tu zna dobro da podbaci. Poludistancu nema i uopste je ne koristi, sto zbog mehanike suta sto zbog nesigurnosti. Sut za 3 mu je bas jako oruzje i to catch&shoot, iz driblinga nije to lose ali nije ni to bas elitno da se oslanja na to. Nekako mi je u driblingu najnejasniji. Djeluje kao da posjeduje izuzetne promjene, ali baas odugovlaci sa njim i potrebno mu je par sekundi da uopste zapocne kombinaciju neku. To mi najvise smeta, neka prevelika nonsalancija i neki stav ma lako cu ja to rijesiti. Pregled igre mu je odlican, zna i ispostovati centra u rollu, a u posljednje vrijeme i skip dodavanjima odlicno cita odbranu i pronalazi igraca u korneru. Vidicemo, ja mislim da on nije kompatibilan sa Kodijem, vec sa njim u petorci sto vise catch&shoot igraca koji ne treba da imaju loptu u rukama. Nadam se da cemo sto prije naci tu dobitnu kombinaciju petorki kako sa njim tako i sa CMM-om. 4
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @Guru Kodi moze da napravi prednost a Donatas je odlican ako se koristi da sa low posta ili napadne manjeg ili izbaci pas na trojku. Mi ne koristimo vezu bek-centar. Za iso uticu protivnicke odbrane, tacno. Ali za svaki otrov postoji protivotrov, zato su valjda el treneri na tom mestu.
Guru Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Just now, JPM said: Kodi moze da napravi prednost Al' onda otpada ova varijanta sa što češćim razdvajanjem njega i Batlera. Na stranu to što i CMM teško pravi prednost u half-courtu jer je prosečan ball handler i ispodprosečan šuter, zato se (pre)često dešava da ishobluje parket i uzme neki step bek na isteku napada. 8 minutes ago, JPM said: Donatas je odlican ako se koristi da sa low posta ili napadne manjeg ili izbaci pas na trojku. Istina, al' on je igrač za max 15 minuta u ovoj fazi karijere, šta raditi preostalih 25 minuta... 1
Shunsuke Nakamura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ostaje ogromna žal za Karterom. Em se fino uklopio, em nam takav igrač fali. U onih para utakmica je zaličio na eksplozivnijeg Pantera. 4
Žilee Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Reseno prvo pojacanje 🫡 https://www.instagram.com/p/DTf0e7Qgm1S/?igsh=MWhnM3B5czExODBzMg==
Knipex Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, 3x3cz said: Saša Obradović izjavio je da je pozitivan pred sutrašnji meč sa Milanom i da ekipa zna šta treba da radi ! Najebali smo sutra Pozitivan na šta konkretno? Da nije i on počeo da šmrče 1 3
mindgame Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, vinogradskaopera said: Guess who's back? Sava Djuric 😎 1
Summerfunk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kažu da Bolomboj putuje sa ekipom. Pretpostavljam da će kao Izundu sedeti samo na klupi, čisto da uđe u ritam štobsereklo 😄
Mile1 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, 3x3cz said: Saša Obradović izjavio je da je pozitivan pred sutrašnji meč sa Milanom i da ekipa zna šta treba da radi ! Najebali smo sutra Celafuto bolje da nista ne prica, posto sve sto kaze dodje kontra Sutra kad pradjed krene da cuva Brooksa jedan od specijala celafuta kako da protivnik napravi seriju 10-0 1
Phobia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pozdrav za sve pesimiste na forumu koji kazu da je BokiBoj zavrsio sezonu 1
Diogen Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago U mini ciklusu smo praktično eliminacionih mečeva protiv direktnih rivala, sudeći po stanju na tabeli. Žalgiris nas je već implementirao i eliminisao iz eventualnog h2h matchupa, Monako i Virtus teška priča, u Milano pride idemo u odvratnom momentumu i sa nepostojećim samopouzdanjem. Nakon toga dolazi Dubai protiv kojih ovakvi teško da možemo da upišemo pobedu unapred, a onda šlag na tortu igramo protiv sadašnjeg lidera. Mi ako iz sledećih 5 utakmica dobijemo 2 da se šutiramo u dupe. A i to će značiti da smo izleteli iz play in zone a gledajući momentum protivnika vs. na šta mi ličimo teško ćemo se u skorije vreme tamo i vratiti. Neka me razuvere pobedama počevši od sutra, pa makar i sa double-double partijom Jaga, ali... Inače, ne razumem zašto SO mora dan pred utakmicu da daje ovakve izjave kojima sigurno ne daje na samopouzdanju igračima a sebi a priori kupuje alibi: ”Moraš da se adaptiraš na talenat igrača koje poseduješ, čak i neke koji su manje sistemski i spontani. To smo mi.” Kad pre bacanje igrača još pre utakmice sati? 😳 I onda u nastavku: ”Treba da igramo agresivno u odbrani pre svega, ne možemo da igramo slabije od naših standarda, a naši standardi su bili veliki. Palo je to u odnosu na prošli period, najavljivao sam to isto i ranije dosta puta.” Ja koliko se sećam najavljivao je da ćemo biti “još bolji” čim implementira svoje ideje, a jednom prilikom je čak u izjavi nakon utakmice koketirao o play in-u pa čak stidljivo pomenuo i F4. Sa jednim se svakako slažem sa coachom: Naši standardi su bili veliki. Palo je to u odnosu na prošli period… 😐
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nemamo igru trenutno da možemo suprostaviti se bilo kome na gostovanju, ali raduje ovo oko Bolomboya. On i Rivero ako zaigraju uskoro to je druga priča. Mada s eventualnim porazima u naredna tri kola mi smo završili ovu el sezonu kad su top 8 ambicije u pitanju. A realno je da izgubimo sve, jbg.
Žilee Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Polazak Joela moze pozitivno da donese neku novu energiju.Ne verujem da ce igrati ,ali mislim da nema te osobe u klubu od cistacice do igraca kome nije drago sto je krenuo 🫡 Ocekujmo ga mozda u abi posle Milana.
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Bolomboj za početak makar 2 minuta po četvrtini da igra bio bi ogromno pojačanje. Nama su centri veteran EL i igrač iz evrokupa od 30 god, dok nam centra još krpi 3/4 igrač..
Recommended Posts