Dzo23 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 26 minutes ago, Diogen said: Samo sto u ta dva slucaja postoji jedna, ali ogromna i jako bitna razlika. Nejpir je od dolaska oponasao neku zvezdu i glumio ludilo, treninge je otaljavao, nije birao utakmice u smislu da se nije cimao ni u jednom takmicenju jer je stalno igrao u nekoj drugoj brzini, i sve u svemu uglavnom nas je cascavao svojim prisustvom. Graham je susta suprotnost svemu tome. Svi pa i SO jako pohvalno pricaju o njegovom odnosu prema timu, zalaganjima na treningu, i generalno se vidi da on zeli i da se trudi i da je samopouzdanje/glava problem a ne njegov odnos prema ekipi. Zato i zasluzuje sansu, a strpljenje prema njemu nam se moze visestruko isplatiti. Uostalom, sta uopste dobijamo time sto on NIJE na terenu, da makar razigravamo Miljena, vec gledamo Jagisu kako briljira u takmicenju u kojem je ocigledno zalutao zajedno sa Dedom, i od cijih minuta na terenu koristi imaju samo protivnici. Al' dobro, bitno da se neko ko je u NBA znao da strpa preko 30 poena klupira, jer pobogu, plata... Super sto Deda opravdava svojih skoro pa milion, a o Jagisinom odnosu ulozeno/dobijeno i da ne govorim... To što je davao u nba prije 5-6 godina ništa ne znači. U nba je mnogo lakše postizati poene zato što je teren većih dimenzija, samim tim više prostora za napadače a teže za odbranu...Postoje 3 sekunde u reketu i nema centra koji te čeka ako kreneš na prodor... Pritom ono najvažnije u nba nema agresivne odbrane s iskakanjem na koju se Graham ne snalazi. Ima primjera koliko hoćeš, igrači koji su trpali u nba ali se u EL nikako nisu snašli. Možda najsličniji primjer Grahamu je Dennis Smith, koga je Real prošle sezone angažovao. No, brzo su shvatili da nema vajde od njega pa su ga odjavili. Prosto vidi se da je nemoćan. Sitan je nekako a pritom spor, i jako teško pravi prednost s loptom. Izbačaj ima lijep ali lično ne pamtim da sam vidio tako prelijep skok šut a toliko neprecizan. On je neka siromašnija verzija Kenana, i tu sreće neće biti. Edited 21 hours ago by Dzo23 1 1
božija noga Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) -According to BasketNews sources, the core group of EuroLeague non-shareholder teams – Dubai Basketball, Hapoel Tel Aviv, Valencia Basket, AS Monaco, Partizan Belgrade, Crvena Zvezda Belgrade, and Virtus Bologna – is preparing to unite under one association. Edited 21 hours ago by božija noga 1
Diogen Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 8 minutes ago, NikolaTest said: Nisam gledao Graham-a u NBA, pa mogu da pisem samo na osnovu ovog sto prikazuje u nasem dresu. Ja ne vidim da on ima dovoljno 'plejmejkinga' za evropsku kosarku. Organizacija napada je bas slaba za sada cak i ABA ligi. Pohvalno je sto se trudi i igra odbranu, valjda ce krenuti ti sutevi da ulaze pa da bude bar u ulozi Canaan-a. Minute na PG bi morali da se rasporede Butler i CMM. Ovaj drugi deluje da je u poprilicnom kurcu od kad ima manja ovlascenja. Jago neka odmara igrace u ABA ligi, za EL ozbiljnu ulogu svakako nije. Bolomoj ce resiti dosta stvari povratkom, ali PG pozicija me najvise brine... Graham je klasican bek suter, u najboljem slucaju ovo sto se moderno naziva ofanzivnim point guardom. On nikada nije bio jedinica i ne treba od njega ocekivati da to postane u 30. godini. On je ofanzivna opcija za 15-18 minuta po utakmici, gde moze sasuti bez problema kao protiv Olyja 3-4 trojke uz dobre procente, a opet defanzivno nije krater iako je undersized cak i za EL standarde. Zato ne treba ocekivati od njega da radi ono sto ne moze, on je i u svojim najboljim danima u NBA imao u proseku nesto preko 4 assista za oko 32-33 minuta na terenu, a u celoj karijeri je sakupio 20 double-double nastupa sto govori jasno da mu assisti nisu forte. Ali cak i kad nije bio u svojoj najboljoj formi, sutirao je oko 35 % za 3 i lako ulazio u serije kad zna da saspe seriju trojki za kratko vreme. Uostalom, na svakom zagrevanju covek ne ume da promasi trojku, na nekom ABA poluvremenu sam izbrojao 6 vezanih koje je pogodio, ali onda krene utakmica i on "zaboravi" da sutira i slobodna bacanja. Ali taj pozitivan odnos prema ekipi, ocigledno i prema treningu, i strpljenje iskreno jer je igrac sa renomeom i CV-jem o kojem Jago moze samo da sanja, a opet ima toliko protekciju trenera - sve to govori u prilog da zasluzuje mnogo vecu sansu pre svega u ABA jer ocigledno je povratak nakon duzeg odsustva ionako tezak sam po sebi, a ocigledno i dodatno jos kad promenis ne samo takmicenje vec i kompletan kontinent. Nekadasnji Messina ili sadasnji Poeta bi ga zasigurno resetovali do sad, ovako gledamo kako SO implementira Jaga u takmicenje u kojem je zalutao od prvog dana i sa kojim - za razliku od Grahama - smo sigurni kojih je dometa i od kojeg sigurno znamo sta (ne) mozemo da dobijemo. 2 1
JPM Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Kad NBA Europe uzme nekoliko shareholdera, ovi non shareholderi će biti jači od shareholdera 🙂
The_Big_S Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 49 minutes ago, Žilee said: Posle NG je odigrano celih 2 kola i tebi je dovoljno to da napises da su ekipe u nekakvom podizanj forme? Idemo ovako poslednjih 5 kola:(u zagradi rezultat posle NG) Hapoel 3 2 (1-1) Valencia 4 1 (2-0) Fener 4 1 (2-0) Monaco 4 1 (2-0) Barsa 3-2 (1-1) Real 3-2 (2-0) Pao 3-2 (0-2) Oly 3-2 (1-1) Zalgiris 2-3 (1-1) Zvezda 2-3 (1-1) Virtus 3-2 (2-0) Milano 2-3 (1-1) Dubai 2-3 (0-2) Ja ovde ne vidim da su u nekoj formi ekipe pored nas? Ja samo ne znam odakle vama da je kiks izgubiti od Valencie koja je najbolja ove sezone uz Hapoel.? Poraz je bio ubedljiv ali kiks ni blizu toga iako smo igrali kuci. pišem u budućemo vremenu.. da sve ekipe rade na podizanju forme posle NG, samo mi svake godine posle NG krećemo sa serijama poraza iz kojih se ne izvadimo nikada. Uostalom, budemo videli stanje na dan 31.01.2026. Moguće da si u pravu, da sam ja u krivu, ali i dalje tvrdim da ćemo mi 31.01. dočekati sa minusom u saldu...
JPM Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 minute ago, The_Big_S said: Moguće da si u pravu, da sam ja u krivu, ali i dalje tvrdim da ćemo mi 31.01. dočekati sa minusom u saldu... Mi ćemo 90% februar dočekati u minusu ali to neće značiti da je neko u pravu od vas dvojice. Naše potpnuće u formi nema nikakve direktne veze sa ostalim timovima. Ili u prevodu, to što smo mi go kurac trenutno nije indikacija ni pada ni rasta forme drugih.
The_Big_S Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Just now, JPM said: Mi ćemo 90% februar dočekati u minusu ali to neće značiti da je neko u pravu od vas dvojice. Naše potpnuće u formi nema nikakve direktne veze sa ostalim timovima. Ili u prevodu, to što smo mi go kurac trenutno nije indikacija ni pada ni rasta forme drugih. Brate, ja ne znam na kom jeziku pišem... Hteo sam samo da kažem da mi generalno poslednjih par sezona, a deluje da ćemo i ove, posle pauze i nove godine krećemo sa padom u formi, rezultatima i da se nikada ne oporavimo i ne vratimo... U smislu toga sam rekao da neki klubovi slabije startuju sezonu, ali da onda suportno od nas posle NG dižu formu, igraju bolje, pobeđuju i idu ka gore na tabeli... Ne pričam o zadnjih 7 dana.. zadnje 2 utakmice.. hipotetički sam pisao 1
Petkovic Miroslav97 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 10 minutes ago, Diogen said: Graham je klasican bek suter, u najboljem slucaju ovo sto se moderno naziva ofanzivnim point guardom. On nikada nije bio jedinica i ne treba od njega ocekivati da to postane u 30. godini. On je ofanzivna opcija za 15-18 minuta po utakmici, gde moze sasuti bez problema kao protiv Olyja 3-4 trojke uz dobre procente, a opet defanzivno nije krater iako je undersized cak i za EL standarde. Zato ne treba ocekivati od njega da radi ono sto ne moze, on je i u svojim najboljim danima u NBA imao u proseku nesto preko 4 assista za oko 32-33 minuta na terenu, a u celoj karijeri je sakupio 20 double-double nastupa sto govori jasno da mu assisti nisu forte. Ali cak i kad nije bio u svojoj najboljoj formi, sutirao je oko 35 % za 3 i lako ulazio u serije kad zna da saspe seriju trojki za kratko vreme. Uostalom, na svakom zagrevanju covek ne ume da promasi trojku, na nekom ABA poluvremenu sam izbrojao 6 vezanih koje je pogodio, ali onda krene utakmica i on "zaboravi" da sutira i slobodna bacanja. Ali taj pozitivan odnos prema ekipi, ocigledno i prema treningu, i strpljenje iskreno jer je igrac sa renomeom i CV-jem o kojem Jago moze samo da sanja, a opet ima toliko protekciju trenera - sve to govori u prilog da zasluzuje mnogo vecu sansu pre svega u ABA jer ocigledno je povratak nakon duzeg odsustva ionako tezak sam po sebi, a ocigledno i dodatno jos kad promenis ne samo takmicenje vec i kompletan kontinent. Nekadasnji Messina ili sadasnji Poeta bi ga zasigurno resetovali do sad, ovako gledamo kako SO implementira Jaga u takmicenje u kojem je zalutao od prvog dana i sa kojim - za razliku od Grahama - smo sigurni kojih je dometa i od kojeg sigurno znamo sta (ne) mozemo da dobijemo. Zagrevanja su nesto sasvim drugo od same utakmice. Brojali smo i mi Lazareviću i Laziću, obojica pogode 8,9 u proseku pa promaše jednu, pa opet vežu toliko i tako u krug.. 1
JPM Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 minute ago, The_Big_S said: Brate, ja ne znam na kom jeziku pišem... Hteo sam samo da kažem da mi generalno poslednjih par sezona, a deluje da ćemo i ove, posle pauze i nove godine krećemo sa padom u formi, rezultatima i da se nikada ne oporavimo i ne vratimo... U smislu toga sam rekao da neki klubovi slabije startuju sezonu, ali da onda suportno od nas posle NG dižu formu, igraju bolje, pobeđuju i idu ka gore na tabeli... Ne pričam o zadnjih 7 dana.. zadnje 2 utakmice.. hipotetički sam pisao Nisam te tako razumeo, a i čini mi se da nisi baš tako ni napisao. 1 hour ago, The_Big_S said: Neverovatno je da veliki broj ekipa hvata formu posle nove godine... uigravaju se.. igraju sve bolje, samo mi strmoglavo svake godine letimo nezadrživo ka dole Evo ovo si napisao. Iz toga ja nisam mogao da zaključim da ti misliš na generalan trend nas i drugih klubova, mislio sam da misliš na ovu sezonu. Zbog toga sam ti i naveo da je baš dobar deo klubova u lošoj formi. Nije ni bitno mnogo. 1
The_Big_S Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Just now, JPM said: Nisam te tako razumeo, a i čini mi se da nisi baš tako ni napisao. Evo ovo si napisao. Iz toga ja nisam mogao da zaključim da ti misliš na generalan trend nas i drugih klubova, mislio sam da misliš na ovu sezonu. Zbog toga sam ti i naveo da je baš dobar deo klubova u lošoj formi. Nije ni bitno mnogo. Sve ok.. nismo se razumeli... 1
Taki Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 21 minutes ago, The_Big_S said: pišem u budućemo vremenu.. da sve ekipe rade na podizanju forme posle NG, samo mi svake godine posle NG krećemo sa serijama poraza iz kojih se ne izvadimo nikada. Uostalom, budemo videli stanje na dan 31.01.2026. Moguće da si u pravu, da sam ja u krivu, ali i dalje tvrdim da ćemo mi 31.01. dočekati sa minusom u saldu... Ja se ne sjecam te svake godine da mi budemo dobri do nove godine osim prosle, zar nije bila prica da u novembru zavrsavamo sezonu godinama
Geronimo Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Jedva cekam Zalgiris. I nisam mazohista, vec verujem da posle uzasa protiv Valensije mozemo da se trgnemo i odigramo smislenu utakmicu. I samo to trazim, smislenu utakmicu. 12 3
Petkovic Miroslav97 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 12 minutes ago, Geronimo said: Jedva cekam Zalgiris. I nisam mazohista, vec verujem da posle uzasa protiv Valensije mozemo da se trgnemo i odigramo smislenu utakmicu. I samo to trazim, smislenu utakmicu. Pa nisu igrački kvalitetniji od nas, svakako da jesu prava domaćinska ekipa. Gledaćemo i ludog Franciska, Batler defanzivno sigurno može da mu isparira. Idemo po pobedu, da malo budemo i “gostujuća ekipa”. Treba praviti balans! 😁 2
Žilee Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) Sale ozjavio da ocekuje brzo Joela,a da je Izundu prehladjen ali ipak putuje sa ekipom,mozda zbog prehlade nije ni mogao mnogo da igra protiv Valensije. Nama ocigledno ne ogovaraju ekipe kao sto su Pariz i Valensija,ocekujem protiv Zalgirisa mnogo ali mnogo bolju igru,nekako mislim da nam oni po sastavu odgovaraju,tesko da oni mogu sa nama da trce ,osim Franciska i Rajta ostali su znatno sporiji.Moneke ce imati ogromnu prednost u tom segmentu u odnosu na Tubelisa.Nwora ce imati takodje veliku prednost u odnosu na njegove cuvare,Ocekujem pobedu. Edited 20 hours ago by Žilee 1
Vonko Normalni Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, The_Big_S said: Brate, ja ne znam na kom jeziku pišem... Hteo sam samo da kažem da mi generalno poslednjih par sezona, a deluje da ćemo i ove, posle pauze i nove godine krećemo sa padom u formi, rezultatima i da se nikada ne oporavimo i ne vratimo... U smislu toga sam rekao da neki klubovi slabije startuju sezonu, ali da onda suportno od nas posle NG dižu formu, igraju bolje, pobeđuju i idu ka gore na tabeli... Ne pričam o zadnjih 7 dana.. zadnje 2 utakmice.. hipotetički sam pisao Апсолутно си у праву. Озбиљне екипе темпирају форму за други део лигашког дела, плејоф и Ф4. Због тога се често дешава да добар део сезоне при врху табеле буду аутсајдери типа Париз прошле, а Валенсија ове године, а онда се у финишу изнивелише распоред на табели тако да фаворити ипак некако дођу на пол позиције. Ми смо склони да то приписујемо судијском навлачењу за најбогатије у другом делу сезоне или нашој злој срећи, али поента је да најбогатијим екипама први део сезоне служи за уигравање екипе, око НГ раде доселекцију по потреби, и у завршници полако дижу форму и скраћују ростер. Код нас је углавном тај други део слабији, и то итекако има везе са формом других екипа јер против њих играмо. Ми никад нисмо имали неку серију победа у другом делу сезоне, нити смо скинули неки већи скалп. До тад нас већ скенирају лепо противници, ветерани по правилу падају у форми у другом делу, а ми увек имамо по неког ветерана или рековалесцента у којег се уздамо да може да одигра целу сезону у истом ритму као његове колеге у топ кондицији и у најбољим годинама из противничких тимова.
Mile1 Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, Geronimo said: Jedva cekam Zalgiris. I nisam mazohista, vec verujem da posle uzasa protiv Valensije mozemo da se trgnemo i odigramo smislenu utakmicu. I samo to trazim, smislenu utakmicu. Nema smislene kosarke kada udju Jago i Davidovac. Samo me zanima da li ce oboriti njihov licni rekord u plus minus kategoriji 3
Žilee Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ovo EL planira da se podeli na dve konferencije sa 24 ekipa 🤔 ,ocekuju se Hapoel jerusalim ,napoli,PAOK i Besiktas
JPM Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 3 minutes ago, Mile1 said: Nema smislene kosarke kada udju Jago i Davidovac. Samo me zanima da li ce oboriti njihov licni rekord u plus minus kategoriji Iako već duže vreme pišeš iz čiste frustracije ovo je jednostavno tačno. Dokle god bitne minute imaju ta dvojica mi nemamo nikakvu šansu da postižemo ozbiljne rezultate. Yago je toliko fizički limitiran da je on možda na nekoj pozitivnoj nuli kad saspe 5 trojki. Davidovac...ne znam kako uopšte može da bude koristan. Just now, Žilee said: Ovo EL planira da se podeli na dve konferencije sa 24 ekipa 🤔 ,ocekuju se Hapoel jerusalim ,napoli,PAOK i Besiktas Da, nije plan nego je već dogovoreno, od 2027/28
Žilee Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 3 minutes ago, JPM said: Iako već duže vreme pišeš iz čiste frustracije ovo je jednostavno tačno. Dokle god bitne minute imaju ta dvojica mi nemamo nikakvu šansu da postižemo ozbiljne rezultate. Yago je toliko fizički limitiran da je on možda na nekoj pozitivnoj nuli kad saspe 5 trojki. Davidovac...ne znam kako uopšte može da bude koristan. Da, nije plan nego je već dogovoreno, od 2027/28 Ja ovo procitah da je vec spremno za nerdnu sezonu?
Mile1 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 31 minutes ago, JPM said: Iako već duže vreme pišeš iz čiste frustracije ovo je jednostavno tačno. Dokle god bitne minute imaju ta dvojica mi nemamo nikakvu šansu da postižemo ozbiljne rezultate. Yago je toliko fizički limitiran da je on možda na nekoj pozitivnoj nuli kad saspe 5 trojki. Davidovac...ne znam kako uopšte može da bude koristan. Da, nije plan nego je već dogovoreno, od 2027/28 Pa pisao sam za celafuta kako protektuje pojedine igrace, dok druge zakucava odmah na klupu i to je to. Absolutno se pogubio kada su nam se oporavili svi igraci
forumko topic Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Nama ne odgovaraju Pariz i Valensija, kao što nam nije odgovarala ni uvek nezgodna Alba? Oni igraju brzu košarku, a samo mi ne znamo da branimo njihove napade. Valensija igra odličnu košarku, ali na strani imaju 5-5, dakle nisu nepobedivi, ali naša taktika je očigledno prečesto pogrešna. Žalgiris? Domaćinski tim, naoštren protiv proruskih timova, kakvi smo (nažalost) mi, sa ovim rukovodstvom. 1
Summerfunk Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 9 minutes ago, forumko topic said: ali naša taktika je očigledno prečesto pogrešna. Ja ne znam zašto uvek mi moramo da se adaptiramo na tuđu igru a ne protivnici na našu? 😄 Uvek posle poraza "nismo se prilagodili njihovoj igri..." ili "pokušali smo da igramo u njihovom stilu, ali nismo uspeli...." Zašto se niko ne pokuša da se prilagodi našoj igri? 😭😄 4
3x3cz Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) Samo pobeda sutra moze da opere onu sramotu protiv Valensije. Verujem u pobedu. Kao sto je Efes posle Pariza bio pod moranjem, ovo ne da je pod moranjem nakon ponizenja kod kuće. Ajde momci , verujem u vas 2/4 minimalno iz ove serije gostovanja ako želimo nesto da napravimo ove godine. Edited 17 hours ago by 3x3cz
Žilee Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Pobeda protiv zalgirisa nam donosi mnogo vise od same pobede,bice kao dupla pobeda,jer bi imali bolji medjusobni skor ,i to bi nam znacilo itekako.Kako stoje stvari koljemo se sa njima na tabeli do kraja. 3 1
Recommended Posts