Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ono sot bih ja voleo da cujem ili jos vise da vidim je Devonte na treningu sa loptom u ruci. Pa neka i ne igra protiv zelenih, samo da je poceo da trenira. To bi mi sasvim dovoljno bilo da mi bude lepse prvog radnog dana u nedelji.

• Like 3
Posted
22 minutes ago, Creed Bratton said:

tako da su sve ove ocene ili bojaznosti kako kazete potpuno nepotrebne dok ne dobijemo veci uzorak i momak udje u ritam.

michael-scott-the-office.gif

• Like 2
Posted
28 minutes ago, Nini3112 said:

Ne znam kak9 da vam kazem ali ako je Butler divljak Grejem je duplo veci

Dosta nam je prašinara i zaslužnih cigana...dajte te artiste i divče na max obrtaja pa da vidimo u sredu gde to zeka pije vodu.

• Like 14
Posted

Batler nije nikakav divljak niti bezumni skorer, score first igrač jeste, al' sa dobrom selekcijom šuta, upotrebljiv i bez lopte i sa sasvim solidnim plejmejkingom. Za otključavanje ovog poslednjeg će mu sigurno biti potrebno više vremena, pre svega da bi se bolje upoznao sa EL odbranama, ali i sa saigračima i njihovim karakteristikama i tendencijama. Imajući to u vidu, prirodno je da u ovoj početnoj fazi (posebno na utakmici na kojoj par glavnih igrača ne igra) mnogo više gleda na koš i trudi se sebe da razigra, ne mogu se na osnovu toga izvlačiti generalni zaključci o njegovom skillset-u i stilu igre.

A što se tiče hijerarhije, minutaže i uloge, CMM je protiv Makabija uzeo 20 šuteva iz igre, a od početka sezone je na 5.5 šutnutih trojki po meču... Lepo je to što on trenutno puca od samopouzdanja i što nosi ekipu u nedostatku boljih opcija, al' on je čovek kroz celu karijeru kamenjar (o čemu svedoči i 50% sa slobodnih bacanja) i takva njegova igra je dugoročno neodrživa i vrlo verovatno kontraproduktivna za ekipu. Kada ga prođe ovaj hot streak on će morati da se preseli na mesto suvozača, a volan će morati da preuzme neko od napadački talentovanijih bekova, što može biti upravo Batler, ili eventualno Grejem. 

• Like 36
  • Thanks 7
Posted
2 hours ago, JPM said:

Ne. To je meni pogrešno. Mora to daleko postepenije. Jer on je ušao u tim koji već ima lidere, i on sad mora da nadogradi ono što oni nemaju, a ne da njima ulazi u posao. E to može biti muka, i to je Sale i rekao pre neki dan. A sad pazi, treba to i za Grahama uraditi.

Pa mozda ce neko da otpadne kao lider a Sasa zeli da Butler bude novi?

Posted

@Guru

Slažem se da je nerealno očekivati od Kodija ovakve igre, ali mislim da on mora da ostane prvi plej. Baš je bitan za ovu ekipu zbog ritma igre. Ne mora da daje po 20+ poena ali neka vuče u tranziciji, neka nastavi da dijele onakve pasove kad se skupi reket. Ne treba niti može da bude prvi potrošač, ali može da bude motor ekipe ako se igra u brzom ritmu. 

Posted
12 minutes ago, Guru said:

A što se tiče hijerarhije, minutaže i uloge, CMM je protiv Makabija uzeo 20 šuteva iz igre, a od početka sezone je na 5.5 šutnutih trojki po meču... Lepo je to što on trenutno puca od samopouzdanja i što nosi ekipu u nedostatku boljih opcija, al' on je čovek kroz celu karijeru kamenjar (o čemu svedoči i 50% sa slobodnih bacanja) i takva njegova igra je dugoročno neodrživa i vrlo verovatno kontraproduktivna za ekipu. Kada ga prođe ovaj hot streak on će morati da se preseli na mesto suvozača, a volan će morati da preuzme neko od napadački talentovanijih bekova, što može biti upravo Batler, ili eventualno Grejem. 

Citiram samo ovaj deo pošto se sa prvim pasusom apsolutno slažem.

Ne samo da je uzeo 20 šuteva nego je i podelio 12 asistencija, a mi smo tu utakmicu pobedili. Isto tako je vukao protiv Reala kad nije bilo nikog. Isto tako je vukao kad smo Olimpijakos dobili bez ijednog centra (nešto slično čeka PAO protiv nas ali to je druga tema). Meni je veća vrednost CMM to što je katalizator nego što donosi poene jer je trenutno vruć spolja, smatram da je on glavni razlog zašto i Moneke igra ovako dobro, hemija među njima je upadljiva. 50% sa bacanja trenutno su incident, kao što je i dobar šut za 3 incident, oba nisu održiva. Stvar je u tome što kod Kodija koji šut više daje energiju da radi sve druge stvari dobro. 

Butler neće postati vozač tako što će reći, bešte pičke, stigo Majkl Džordan. Moraće da radi i druge stvari. Apsolutno sam saglasan da je njegova integracija kao šerifa u ekipu moguća, ali da će u toku tog procesa patiti neki igrači koji su nam već dosta doneli, posebno oni koji vole loptu i koji vole da ispucaju koju više nego što treba. Gle čuda, to su nam ujedno i ubedljivo najvažniji igrači - CMM, Nwora i Moneke. Voleo bih da tranzicija na glavnog šofera prođe glatko, ovo protiv Spartaka nije bilo dobro, ja sam poene Butlera percipirao kao empty stats. Videćemo šta ide dalje, niko nije lud da ga otpisuje niti pomišlja na to, ja samo mislim da je veliki izazov pred stručnim štabom. Pa puta dva, jer i Graham čeka svoje šuteve, a van scoringa ne doprinosi previše.

• Like 9
Posted

Vidim da ćemo u prvih 8 kola biti najbolja odbrana a onda kad se svi vrate prebacujemo na najbolji napad i bataljujemo odbranu Partizan style

455700906_jer-tako-smo-u-mogucnosti-tran

• Like 6
Posted

Ovo sto sada igra Codi je trenutno u top5 plejeva EL, a slicno je igrao i u Baskoniji. Sto se mene tice ne mora nikad da silazi sa volana ako ce ovako da vozi i ima ovakvu hemiju sa saigracima. Misljenja sam da manja minutaza i smanjen broj suteva njemu nikako ne bi prijali, kao ni recimo Nwori.

Morace Batler dosta da pokaze da bi usao u njegove cipele i uzme volan, da li ce to uspeti, videcemo. Ako to uradi onda imamo potencijalno najboljeg pleja u takmicenju.

• Like 2
Posted

Batler je mnogo jak igrac, ali serif je Kodi, sumnajm da ce do smene dolaziti na toj poziciji.

1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Izundu može da im napravi dosta problema u skoku, a Donatasu bi trebalo spustati loptu dolje. Imamo i spolja sa čime da ih napadnemo, samo da Nvora bude spreman. Imam fin osjećaj za srijedu. 

Tvrdim da ce igraci Panate izbaciti Izundua iz igre, navlacice ga bekovi da izlazi u blok i napunice ga faulovima.

• Like 1
Posted

Svaka cast Kodiju za ovo sto trenutno igra, a da li je realno da ovako nastavi, nije da nemamo prilicno velik uzorak utakmica u kojim je bio daleko od serifa. 

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne samo da je uzeo 20 šuteva nego je i podelio 12 asistencija, a mi smo tu utakmicu pobedili. Isto tako je vukao protiv Reala kad nije bilo nikog. Isto tako je vukao kad smo Olimpijakos dobili bez ijednog centra (nešto slično čeka PAO protiv nas ali to je druga tema).

To su tri utakmice, poenta je da čovek nema kvalitet i pre svega napadački talenat da to radi tokom čitave sezone, nije to radio ni u Baskoniji u kojoj je igrao 30 mpg i koja je imala manje individualnog talenta od nas. Postoji razlog zašto smo mi i nakon ove serije pobeda ispod EL proseka što se tiče half-court napada, da bi dugoročno bili uspešni taj segment će morati solidno da se popravi, a da bi se popravio neophodni su upravo bekovi kakvi su Batler i Grejem (makar u teoriji).

15 minutes ago, Chaos Is Me said:

Meni je veća vrednost CMM to što je katalizator nego što donosi poene jer je trenutno vruć spolja, smatram da je on glavni razlog zašto i Moneke igra ovako dobro, hemija među njima je upadljiva. 50% sa bacanja trenutno su incident, kao što je i dobar šut za 3 incident, oba nisu održiva. Stvar je u tome što kod Kodija koji šut više daje energiju da radi sve druge stvari dobro. 

Kada prestane da bude vruć spolja (što će se neminovno desiti gledajući njegovu dosadašnju karijeru), osetiće se to značajno i na ostalim segmentima igre, odbrane će drugačije reagovati na njega, a na većem uzorku utakmica se radi i kvalitetniji skauting kako timski, tako i individualni (na stranu to što će doći i bolji protivnici od Asvela, Baskonije i Makabija)... Ne bih naravno imao problem da nastavimo da jašemo na ovom talasu ako će to doneti rezultat, al' zaista mislim da je to teško održivo i da je samim tim dobro što imamo i druge opcije i mogućnost da se prilagodimo i zaigramo i nešto drugačiju košarku.

29 minutes ago, Chaos Is Me said:

Butler neće postati vozač tako što će reći, bešte pičke, stigo Majkl Džordan. Moraće da radi i druge stvari. Apsolutno sam saglasan da je njegova integracija kao šerifa u ekipu moguća, ali da će u toku tog procesa patiti neki igrači koji su nam već dosta doneli, posebno oni koji vole loptu i koji vole da ispucaju koju više nego što treba. Gle čuda, to su nam ujedno i ubedljivo najvažniji igrači - CMM, Nwora i Moneke. Voleo bih da tranzicija na glavnog šofera prođe glatko, ovo protiv Spartaka nije bilo dobro, ja sam poene Butlera percipirao kao empty stats. Videćemo šta ide dalje, niko nije lud da ga otpisuje niti pomišlja na to, ja samo mislim da je veliki izazov pred stručnim štabom. Pa puta dva, jer i Graham čeka svoje šuteve, a van scoringa ne doprinosi previše.

Nisam stekao utisak da je Butler takav karakter koji će izigravati šerifa i privatizovati igru, nije takav bio ni na koledžu gde se dokazao kao šampionski igrač, gde je igrao u oba smera i gde je uspešno delio backcourt sa još dvojicom 15ppg igrača... Ponavljam, normalno je da u početnoj fazi radi ono što mu je najveći forte, verujem da će vremenom postati komforniji i u ostalim segmentima i dokazati da nije one trick pony i da je u stanju da igra pobedničku košarku. Što se tiče integracije, mislim da je za početak sasvim dovoljno da uzme ovih Jagovih 14 mpg u EL i da se to ne odrazi negativno na ekipu, za preuzimanje volana od CMM-a svakako ima vremena i mislim da to može da se odradi i nečural, a ne na silu. 

• Like 15
  • Thanks 1
Posted

Da li je samo meni Batler protiv Spartaka izgledao nekako ležerno, usporeno, očekivao sam da bude eksplozivniji mada priznajem da ga nisam pratio do sada tako da je možda i do mojih očekivanja, ja sam verovatno mislio da može Cerovinu i Momirova da nosi u levoj ruci a desnom da šutira sa pola terena. 

Posted

bilo bi fantasticno da Kodi moze da odigra ovako celu sezonu ali do sada u svojoj karijeri je dokazao da to nije realna prica..

Batler za pocetak dok se ne prilagodi neka u EL uzme Jagove minute...

Posted (edited)

Na tekmi juče smo videli da je Batler veoma dobar napadač i da može lepo da odigra 1 na 1 kada ekipi ponestane dzebane, kao protiv Makabija pa je Ebuka energijom doneo preokret, i da popuni te prazne minute.
Bilo bi za očekivati da u ovim prvim tekmama bude u prva napadačka opcija iz nekih 1 na 1 ili 2 na 2 akcija dok ne pohvata naše sisteme i defanzivne karakteristike EL ekipa. Meni se dopalo kako je igrao juče i verujem da će biti sve bolji kako vreme bude išlo samo da ga zdravlje posluži.
Kada bi pogledali samo statistiku rekli bi da je juče Jago bio brutalan, ali ono što je on odigrao juče je ispod svakog kriterijuma, mene bi bila sramota.

Najveća greška koju bi mogli da napravimo je da stanemo sa ovom odbranom i da se prešaltamo u napadački mod "jer smo tako u mogućnosti". Mi treba da nastavimo sa jakom odbranom jer nikada nećemo imati napadački talenat Pao-a, Makabija, Reala....  iz ove fantastične odbrane mi imamo lepe i brze napade.
Nadam se da ćemo uspeti malo da ispoliramo Ebuku jer je brutalan atleta i da će odbrana biti još jača.

Edited by propolis
Posted

Kolika je neozbiljnost sve ovo oko Grahama, nemam reči.

Momak je očigledno vukao neku povredu na koju se nakalemila povreda pete. Ok, ni prvi ni poslednji ali ovaj povratak na teren Đekna edišn je zaista sramotan. 

Recite braćo neće igrati do 15. novembra, 25. novembra, 10. decembra i da se ne bavimo više ovom temom. Ovako samo zajebavaju narod bez ikakvog razloga, kao da nam je jedini a ne jedan od sedam povređenih igrača. 

• Like 4
Posted
3 minutes ago, NMX said:

Kolika je neozbiljnost sve ovo oko Grahama, nemam reči.

Momak je očigledno vukao neku povredu na koju se nakalemila povreda pete. Ok, ni prvi ni poslednji ali ovaj povratak na teren Đekna edišn je zaista sramotan. 

Recite braćo neće igrati do 15. novembra, 25. novembra, 10. decembra i da se ne bavimo više ovom temom. Ovako samo zajebavaju narod bez ikakvog razloga, kao da nam je jedini a ne jedan od sedam povređenih igrača. 

Ima kostanu modricu, napisano vec