Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Nijesam pratio. Je li trčao kao Roki i Apolo Krid? 

Probacu da nadjem snimak izbacivao sam odje , pa ti saljem privatno

Posted

Čak i ovako nekompletni, zaista se može videti već sada nešto što nismo nikada, ili makar nismo dugo imali.

1. Fizički odnosno atletski ovaj tim definitivno izgleda izuzetno dobro i sumnjam da smo ikada imali, ali i da ćemo imati u tom smislu ovako moćan tim.

2. Defanzivno smo neretko bili izuzetno dobri, medjutim nekako mi je utisak da nismo videli ni u tom smislu sve od ove ekipe i da postoji još dosta stvari koje možemo popraviti i nadograditi, što će se uveren sam i desiti kada se ekipa uigra dodatno, pa nadam se uskoro na parket vrati i Džoel Bolomboj.

3. Napadački nikada, ali apsolutno nikada nismo izgledali ovako dobro, ne u smislu šuta(koji nam i nije sjajan, štaviše šut za 3 nam je računajući čak i pripreme veoma loš za sada), već u smislu opcija u napadu gde prosto nema praznog hoda i uvek napadački iskoči neko od koga to ne očekujemo kao sinoć Izundu protiv Makabija, ili Miljenović protiv Mege u Aba ligi.

To su na prvu primetne razlike na bolje, a sada nešto i o manama i stvarima koje su iste kao ranije, ili čak i još lošije koje je potrebno ŠTO PRE popraviti, a to su:

1. Branjenje šuta za 3 je još uvek problem i dešavalo se čak i na utakmici protiv Asvela da jedni isti, čak i važni igrači protivničke ekipe ostanu sami u šutu za 3 poena(protiv Bajerna je to bilo najvidljivije, ali hajde to je pre dolaska Saše).

2. Šut za 3 poena nam je standardna boljka i tu imam utisak(iako nisam gledao detaljnu statistiku za ovo), da smo tu svakako medju slabijim ekipama u Evropi i ove sezone, kao i prethodne(pogotovo).

3. Ono što me nervira svake sezone, to je slučaj i ove a to su pogadjate svi, slobodna bacanja! Zaista ne znam u čemu je problem, ali čak i igrači koji su ih izvodili u visokim procentima, kod nas šutiraju veoma loše trojke, ali i slobodna bacanja.

Čak i Petrušev imao do pre ovog duplog kola preko 80% šut sa linije penala, dok je kod nas umeo posebno u ključnim trenucima protiv Armanija setih se da promaši 2 u nizu, a nekada i 4 slobodna bacanja uzastopno.

Posted
1 hour ago, Bode said:

Sta ste ocekivali od coveka koji kroz celu karijeru dr.a na Zeljka Obradovica (da izvinete) i jedan od onih koji nikada nece biti poklonik Crvene Zvezde. Mislim da je izuzetno dobar komentator, ali o njemu kao coveku nemam visoko misljenje, a pritom sam imao prilike da ga upoznam. Zasto, zadrzacu za sebe.

Ja sam sinoc bio jedan od retkih kriticara Saleta Obradovica i ostajem pri tom stavu. Mislim da je lose vodio drugo poluvreme i da nam je dobar period trece i cetvrte cetvrtine falio izraziti skorer, da izmisli poene.
Imali smo ga na klupi i svestan sam da je bio rizik ponovo pokusati sa njim posle onako smusenog ulaska u mec, ali smatram da je neka opcija sa njim na 2 u petorci bila prihvatljiva. Njegova tvrdoglavost je mogla da nas kosta, ali dobar finis, i to je u redu reci.

I trece, odusevljen sam Kodijem. Ja nikad nisam bio preveliki njegov kriticar, jer sam sve vreme smatrao da je pogresno vodjen. Covek koji je bezao od svog tela, najveceg oruzja, sada vidimo kako to treba da izgleda. Jos ima dodatni arsenal u smislu veoma dobrog suta za njegove standarde.
Malo ta bacanja, ali da ne cepidlacimo.
Odusevljava me covek.

Slazem se sa konstatacijom da ova ekipa u punom sastavu ima veliki potencijal.

Potpuno je ispravna bila odluka da ne uvodi vise Batlera, iako se vidim masovno prizivao i na lajvu. Izgoreo je potpuno od zelje u prvom ulasku, utakmica je bila ratnicka i potpuno bi pogresno bilo staviti na njegova pleca da resava nekim sutevima, gde bi odmah po dolasku mogao da bude tragicar u ekipi kojoj jos nije popamtio ni imena. U tom scenariju mogli bi da ga izgubimo potpuno.

Kodi nije bezao od svog tela, nego je Sfero furao kontrolisanu kosarku sa slajfanjem napada po 20 sekudni gde su se on, Nedovic i jos neki igraci snasli kao riba na suvom. Potpuno sumanuto.

Sad je Kodi svoj na svome.

• Like 6
Posted

Inace kad je Odzelej skakao za mrtvu ne znam protiv koga msm Hoard(posle tehnicke) i kad je Sale pokazao da on skace a ne Moneke bio sam bas zbunjen,kad covek preskoci iz mesta protivnika a kolika telesina jbt

• Like 14
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, MGinobili20 said:

Неке занимљивости..☺️
Коди тренутно дели 1. место са Франциском по броју асистенција, 6.8 у просеку.
Нвора је 3. најбољи стрелац и дели 2. место за најбољег крадљивца Евролиге.
Монеке је 3. најбољи скакач Евролиге.
Изунду је 5. најбољи офанзивни скакач Евролиге.
Мотејунас је на 2. месту по броју изнуђених фаулова.
Нвора је 2. место по просечном ПИР рејтингу, иза Везенкова.
Занимљивост са синоћне утакмице : Имали смо 40 промашаја из игре, од тога смо успели да ухватимо 24 офанзивна скока, нестваран податак!

"Niko Zvezdo nema to što imaš ti !!!"

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Nini3112 said:

Inace kad je Odzelej skakao za mrtvu ne znam protiv koga msm Hoard(posle tehnicke) i kad je Sale pokazao da on skace a ne Moneke bio sam bas zbunjen,kad covek preskoci iz mesta protivnika a kolika telesina jbt

A pre toga Sale pedantno izabrao Odzeleja da izvede bacanje zbog tehnicke,  da ga dodatno ishajpuje za skok, i onda se ovom upalio bust.

• Like 1
Posted

Kako tece Nworin oporavak? Cenim da ce sigurno igrati u sredu. Ako neko ima info oko toka  terapijakog tretmana neka napise.

Posted

Razmišljam ko bi mogao da ispadne iz sastava kada se vrati Grejem, Nwora, pa još na to ako brže od očekivanog zaigra Bolomboj ,te Rivero..

Kontam da Plavšić ispada sigurno iz sastava i ide na pozajmicu, to je jedna izmena u sinoćnjih 12, takodje Miljenović verovatno ispada, ostaje pitanje samo koja bi dvojica ispala od trojca Jago, Dobrić, Davidovac.

Verujem da bi Jago sigurno ispao u tom slučaju, jer na kecu smo i dvojci onda beton i previše ima igrača: Kodi, Butler, Grejem, Dobric, plus Nworu koristimo isto kao dvojku.

U reketu bismo morali birati ako ostane Motiejunas, ko ce biti treci centar sa povratkom Bolomboja, da li Izundu, ili Rivero, od njih dvojice jedan ne bi imao mesta u 12 u Evroligi makar.

Posted
41 minutes ago, suptil said:

Kako tece Nworin oporavak? Cenim da ce sigurno igrati u sredu. Ako neko ima info oko toka  terapijakog tretmana neka napise.

Završio je sa terapijama, zalečili su ga.

• Love 3
  • Thanks 2
Posted

Znači u sredu plešu zajedno 3 musketara i navijači sa tribina protiv Mege: Butler, Grejem i Nwora.

Verujem da Atamana već jeza hvata pri dolasku na naredni mec u Arenu, posebno što je svestan kako su se u 2 poslednja medjusobna duela provukli protiv Zvezde, a ove sezone mi svim ekipama naplaćujemo sve sa kamatom od dolaska Obradovica.

Tako da ako je ikada bolji period u sezoni za dobiti posle toliko godina Atamana i Panatinaikos, onda je to definitivno sada u sredu!

Verujem da pada PAO 😉 

Posted (edited)
7 hours ago, BattleBender said:

Bio sam 2 puta, i to oba puta sam se osecao najlepse sto sam Srbin u mom zivotu. Jebeš sportske uspehe i silne stvari, nikad se nisam osecao kao tamo. Niti bilo gde u Srbiji sam se osecao toliko svoje.

Ulica u kojoj sam odrastao, i ziveo, se zove po Grku koji je dao svoju zemlju da se na njoj pali Srbi sahrane, a u amanet ostavio svojoj deci obavezu da nikad ne obradjuju tu zemlju. Nakon sto sam bio na Vido, mnogo drugačije sam gledao na tablu sa natpisom svije ulice.

Ukoliko se ne promeni ovo stanje u ovoj državi, iole uskoro, ukoliko gutamo govno od vazduha i dalje, ja ozbiljno razmisljam da se preselim u Grčku.

Pročitao post ležeći, Smokijevim mirom i artikulacijom 🙃

+1000 za ljubav prema Grčkoj 💙 Jedan od životnih zadataka mi je da naučim grčki, prelepo zvuči, odiše istorijom i snagom i ako je stvarno prezajeban. 

Edited by Molina23
  • Like 2
Posted
2 minutes ago, Taki said:

Te ekipe ne vole gubiti dvije za redom, tako da ako dobiju veceras bice nam lakse 🙂

Neka hvala.

Pobedili su Makabi, sada je vreme za poraz.

Iskreno da treba da biram da nam Panatinaikos na neki način i u finišu sezone ,,pomogne" svojom pobedom da budemo bolje plasirani, opet ne bih za Atamana i Panatinaikos navijao.

Plus su nam itekako ostali dužni za pre svega oba prošlosezonska meča, na oba meča smo vodili ubedljivo u nekim trenucima i dvocifreno i oba smo što zbog sudija, što zbog trenutka u kojem smo igrali 1.novembar, Pionir bez navijanja, pa onda u Atini bez Bolomboja i na kraju bez Mekintajera koji mec zivota igrao i povredi se u toku meca, plus Gidra za pobedu masi ispod koša, u prvom mecu seti se i Teo maši za pobedu ili produzetke, baš su nam dužni ostali i nadam se da ih dobijamo makar u Areni ove sezone, plus dugo i u gostima i kod kuće nismo pobedili Panatinaikos.

Posted
20 minutes ago, Taki said:

Te ekipe ne vole gubiti dvije za redom, tako da ako dobiju veceras bice nam lakse 🙂

Možda oni ne vole, ali zato mi volimo :s_d:

Posted
1 hour ago, suptil said:

E ovo je pravi Delija mentalitet!

prvo pitanje, zatim jasan stav i odgovor na pitanje, a onda ipak uljudna molba da neko podeli informaciju, sve u 3 uzastopna reda 😂

• Like 2
  • Ha-ha 3