Tom Wambsgans Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Vidim dosta ljudi komentarise taj Edinov kapucino, meni samo nije jasno sta je tu toliki problem. S obzirom da smo po ofanzivnom rejtingu 12. u ligi od dolaska Saleta mi bi stvarno i bili ispod-prosecna (kapucino?) ekipa da ne igramo odbranu, sva sreca pa je igramo i to na najvisem nivou. Da je malo poranio sa "Nwora ne igra odbranu, Moneke je nizak, ovaj remont ekipe nije dovoljno dobar" to realno jeste ali je opet amater level mracenje u poredjenju sa onim sta mozes procitati na drugim mestima i to od strane nasih navijaca. 3
Nikom nista Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 53 minutes ago, BattleBender said: Privilegija je imati dobre odnose sa strancima. Još veća je privilegija kada je to atinski klub, koji barem geografski, ali i imenom, ima veze sa nečime što je možda najbitniji fundament zapadne civilizacije. Ne samo zapadne nego uopšteno... Kad trazite ikonicu za hram ili univerzitet, uglavnom vidite nesto sto je ilustracija Partenona. Da smo imali više pameti kroz istorije mi bismo bili u istoj državi i sa ovom današnjom Grčkom, kao makar nekakav smisleni naslednik Vizantije. Ko se gadi Grka, za uvo pa na Vido. Bez njih ti tatko ni deda ne bi postojali, niti njihove šljive. Drugi bi takvo ostrvo pretvorili u turisticki kompleks, sa jednom spomen plocom negde u nebitnom kutku ostrva. Drugi nam ne bi dali Hilandar, niti ceo status koji imamo na Atosu i Svetoj Gori. A nije Atos beznacajna stvar niti za Grke, niti za Atinu. Tu su vaznu pobedu imali protiv Persije, koja im je znacila za oslobodjenje... Nema zaista potrebe da napamet mrzite sve prema cemu gravitiraju Dileje... Izvini, ali veci deo teksta je zamena teza i nema veze sa mojim licnim (pretpostavljam i drugih ljudi) animozitetom prema glorifikaciji Olimpijakosa 50% vremena svake bogovetne utakmice. Istorijske, religiozne, kulturoloske i sve druge veze koje imamo sa Grcima i Grckom su vestacki ubacene u ovu diskusiju oko navijacke pesme. Tom logikom ne bi trebalo da se zvizdi ni kad igra PAO. To sto bi kod nas poravnali groblje i napravili TC, stambenu zgradu ili plažu, ne znaci da bi isto uradili Francuzi, Španci itd. Jer oni to nisu ostavili kao spomenike samo zato sto su srpski, vec zato sto imaju pijetet prema zrtvama Velikog rata i postovanje prema istoriji i istorijskim spomenicima. Cak i taj Atos koji pominjes nije tu i u tom statusu zbog nas, vec zbog grckih pravoslavnih manastira, gde su jos neke pravoslavne zemlje iskoristile status i privilegiju koju Atos uziva u Grckoj(Srbija, Rusija, Bugarska). Ja navijam za Oly kad igra protiv PAO, kad ode na F4 navijam da dobiju, ali to je jedan par opanaka. Navijam za Zvezdu i pevanje Olimpijakosu po celu utakmicu mi je bez veze (o utakmicama sa njima da ne pricam). Sve isto, samo sa drugim cinjenicama, vazi i za ruske pesme. P.S. Bio i na Vidu, Zejtinliku i Hilandaru... da ne bude zabune. I sve stoji sto se tice osecaja koji te preplave kad budes tamo Edited 8 hours ago by Nikom nista 1
Dobar Los Milos Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Moj stariji sin (12 godina) je naravno od rodjenja nonstop konfrontiran kosarkom i Zvezdom, ali nikad nije pokazivao neko interesovanje (vodio sam ga tri puta u tri godine na probni trening, ali mu je tada bilo mrsko....). Ima vec godinu dana kako on u parku pokusava da igra basket, ali opet, nista specijalno, a Zvezdu nije gledao samnom (telefon, igrice itd su interesantnije). Ponekad NBA ali 10 minuta max., i to samo kad igraju Doncic ili Jokic. E SAD, od kako su dosli ovi manijaci kod nas, poceo je da gleda utakmice! I to ne samo da gleda celu utakmicu, nego i navija, slavi, nervira se i skace. Jos je poceo sa "mi" umesto "Zvezda". 😄 Moneke mu je omiljeni nas igrac btw. Sinoc me vec pita kad je sledeca utakmica i ko je protivnik -> PONOS! 🙂 Edited 8 hours ago by Dobar Los Milos 14 24
Miloš 52 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Meni super pesmica i navijanje Oli/Zvezda šampion, pevljiva, ritmična i što je najvažnije daje neki vajb na samoj tekmi...Ko ne voli Oli ili konekciju Srbija/Grčka ili kako god, može da kapira Olimpijakos-Olimp-Zvezda na Olimpu tj. vrhu itd :). 1
Chaos Is Me Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago Glupo je bilo kome spočitavati letošnje prognoze. Zvezda je po kladionicama (a one su najrelevantnije za prognoze jer debelo zarađuju na tome) pred početak sezone bila 12a od 20 ekipa. Svaki od ovih igrača ima je upitnike iznad glava, da nema bili bismo rangirani mnogo više od 12og mesta - i to kompletni a ne ovako osakaćeni što isto nije moglo da se predvidi. Za mene je recimo Moneke odmah bio sjajno pojačanje, ali recimo nisam imao vere u Nworu. On je kroz celu svoju karijeru bio neefikasni strelac, ne preterano zainteresovan za odbranu ili saigrače. Kod nas igra fantastično. Sport je lep jer je nepredvidiv. Nema čoveka koji letos nije imao pogrešnu procenu za bar nekog našeg igrača. 4
Shunsuke Nakamura Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kao da su ljudi inače vjerovali previše u ovu ekipu, pa sad prozivaju Edina. Evo ja prvi nijesam vjerovao da je Izundu dobro pojačanje, a on odrađuje sasvim dobar posao. Nvora, Semi i Grejam su mi se stvarno dopadali kao pojačanja. Naročito sam mislio da Nvora može da otključa taj ofanzivni potencijal koji u Efesu nije pokazao, ali nijesam imao pojma koliko može da bude defanzivno dobar. Pojedinima se Nvora nije uopšte dopadao kao pojačanje, čak ni kao ofanzivna opcija. Poenta je da svi dajemo neke stavove i projekcije. Nekad pogodimo, nekad omašimo. Ali mišljenja su tu i da se mijenjaju. Ako me je neko ubijedio u suprotno normalno je da ću promijeniti mišljenje. Ova ekipa je na početku otprilike ocijenjena kao ekipa koja ima šansu za top10. Što znači da nije da su ljudi generalno bili nezadovoljni pojačanjima, ali bilo je zamjerki što je sasvim ok. Sad kad su neki igrači prebacili očekivanja, a imamo one koji tek treba da zaigraju, u kojima imamo veliku rezervu, porasla su očekivanja i mnogi misle da je top6 sasvim realan. Ja kažem ako je top6 neka bude top4 da imamo prednost domaćeg terena u PO. Na kraju je najbitnije da igramo sjajnu košarku. Puno energije, puno borbe. Ekipa puca od snage, a sve je fino timski upakovano. Kodi koji igra kao u transu kako reče Haos, i stvarno jeste tako. Makabi je sinoć odigrao dobru utakmicu. Mnogo je teško igrati protiv njih, ali je lijepo za gledanje ko voli taj tip košarke. Meni je bilo super zabavno, kao neka mini NBA tekma. 3
srlepajce Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kalina opisao Kodija kao introverta kome je potrebno vreme da se oseti komforno i istakao njegovu povezanost sa Čimom 🙂
Crni Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Klinci sigurno nisu zavoleli kosarku gledajuci Stoktona, vec Pipena. Nece ni danasnji gledajuci Davidovca, ali Monekea ili Nvoru sigurno da da
Dobar Los Milos Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Just now, Crni said: Klinci sigurno nisu zavoleli kosarku gledajuci Stoktona, vec Pipena. Nece ni danasnji gledajuci Davidovca, ali Monekea ili Nvoru sigurno da da Meni je Stokton uvek bio super. 🤷♂️ 5 2
Dzonii Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Jel ima neki link da se pogleda cela utakmica, nisam stigo sinoc?
Dzo23 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Mislim da je pravi momenat da se još jednom kaže kako u sportu ne treba da se broje krvna zrnca, niti da se zagleda u pasoš. Mnogi su pisali kako neće moći da se srode s ekipom prepunom stranaca, ali dobro...Jasno i zbog čega. Godinama smo bili naviknuti na "domaću osnovu" i uvijek u vrhu po broju domaćih igrača u EL. Rekao sam ljetos, a i sad da ponovim, najbolja stvar koja nam se mogla desiti je da se u velikoj mjeri rješimo domaćih igrača. Takođe, odlično je, iz ove perspektive, što nisu došli Micić i Gudura, a pogotovo to što nije ostao Petrušev. Hoću energiju, hoću da gineš za taj dres, jer samo tako ukazuješ poštovanje, kako prema klubu tako i prema navijačima. 🤷♂️ Not a passport and blood cells, just a heart and a fight Edited 8 hours ago by Dzo23 2
bodo Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 minutes ago, Crni said: Klinci sigurno nisu zavoleli kosarku gledajuci Stoktona, vec Pipena. Nece ni danasnji gledajuci Davidovca, ali Monekea ili Nvoru sigurno da da Neki smo zavoleli košarku i gledajući Sir Charlesa Barkleya. Ali i još pre toga Nikolića,Jankovića,Avdije i drugih. 6 3 1
Filbi Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Mairosu said: ponoviću još jednom dakle, šta te je sprečilo da se javiš? 😛 lajv tema
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 minutes ago, bodo said: Neki smo zavoleli košarku i gledajući Sir Charlesa Barkleya. Ali i još pre toga Nikolića,Jankovića,Avdije i drugih. 3
Gandalff Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, drperce said: Cuti povredio nam se jedan lekar iz medicinskog tima, sretnem ga danas on iscasio rame 😂 Reko dobro da nije neki igrac Klupski lekar mu rekao 4 - 6 nedelja.. ..otišao u Dom zdravlja.. 1
bodo Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 minutes ago, JPM said: Bile su to generacije sjajnih igrača. 1
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Miljenović je sinoć odigrao svoju rolu jako dobro, a prethodno kolo baš odlično, protiv Asvela. Ukoliko bude ovako dobro koristio minutažu u Evroligi, u ABA mu se može dati mnogo veća sloboda i minutaža, a imaće i samopouzdanje. 9
Amigo21 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Vezes sest pobeda, gledas Kalinica koji pored svojih ogromnih privatnih problema bukvalno dusu ostavlja na parketu, gledas neke nove strance koji kao hijene kidaju, napadaju bukvalno ginu, gledas Motejunasa koji daje podrsku i kada je na klupi i td td... I dodjes ovde i kazes j... Grci j... Olimpijakos j... pesma. Pa j... mater vise pesma postala hit na nasim utakmicama ali i na utakmicama Olimpijakosa pesma ima ritam koji se svidja ljudima. Zbog Noleta je pesma postala popularna u citavoj Evropi, strani komentatori u prenosu pricaju o toj pesmi i objasnjavaju gledaocima o cemu se radi. I dodje ovde neko kome nije bitno ni sest pobeda, kome nisu bitne suze Kaline smeta mu pesma jer u pesmi gde se kaze Zvezda sampion ima i dodatak Olimpijakos. Zasto bi uzivali ajde da mracimo i pljujemo! Sto se mene tice jedva cekam sredu. Putanas ji Panatinaki!!! 13
Šiljokapi Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 hours ago, Filbi said: Dozet, Vasiljković ništa ? Ič!
Сандро Лаки Ђентиле Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Placebo Lone star said: Izundu nije EL kalibar.Nwora ne igra odbranu.Dobro je sto se povredio Kenan portosac manje,Moneke nizak…..😂😂😂😂😂😂😂😂😂Nije ovo remont ekipe kakav je trebao biti. После суспензованог Анђуса, ево нам још једног погађача. Само нека настави, слушамо га пажљиво. 1 1
Filbi Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 28 minutes ago, bodo said: Neki smo zavoleli košarku i gledajući Sir Charlesa Barkleya. Ali i još pre toga Nikolića,Jankovića,Avdije i drugih. s nrki smo plakali zbog Majka Jucolina Edited 7 hours ago by Filbi 3
Uros2107 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 8 minutes ago, Amigo21 said: Vezes sest pobeda, gledas Kalinica koji pored svojih ogromnih privatnih problema bukvalno dusu ostavlja na parketu, gledas neke nove strance koji kao hijene kidaju, napadaju bukvalno ginu, gledas Motejunasa koji daje podrsku i kada je na klupi i td td... I dodjes ovde i kazes j... Grci j... Olimpijakos j... pesma. Pa j... mater vise pesma postala hit na nasim utakmicama ali i na utakmicama Olimpijakosa pesma ima ritam koji se svidja ljudima. Zbog Noleta je pesma postala popularna u citavoj Evropi, strani komentatori u prenosu pricaju o toj pesmi i objasnjavaju gledaocima o cemu se radi. I dodje ovde neko kome nije bitno ni sest pobeda, kome nisu bitne suze Kaline smeta mu pesma jer u pesmi gde se kaze Zvezda sampion ima i dodatak Olimpijakos. Zasto bi uzivali ajde da mracimo i pljujemo! Sto se mene tice jedva cekam sredu. Putanas ji Panatinaki!!! Ne znam sto se nerviras, niti ce ih ko pitati, niti imaju uticaja sta ce se pevati, mozda broj 1 trenutno navijacka pesma u Evropi.
Gavran Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 8 hours ago, Sinnerman said: Ljudi, 4.20h je, probudio sam se okupan u znoju i pitam se kako da se identifikujem sa ovim timom prepunim stranaca? Kako??? Možda ova satnica objašnjava dosta toga 🙄 1
Nini3112 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 17 minutes ago, JPM said: Miljenović je sinoć odigrao svoju rolu jako dobro, a prethodno kolo baš odlično, protiv Asvela. Ukoliko bude ovako dobro koristio minutažu u Evroligi, u ABA mu se može dati mnogo veća sloboda i minutaža, a imaće i samopouzdanje. Meni je taj decko nesto posebno drag,ne znam zasto
Recommended Posts