Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja sam sinoć shvatio da ne poznajem košarkaška pravila. Video sam jedno pet puta korake koje nit je ko sudio, nit se ko bunio. Hezonja napravi dvokorak bez spuštanja lopte na parket... to se u mom selu od grada nikada nije smelo. 

Partizanština umrla. 

Odbrana umrla, ne postoji. 

Baš smo seljačka ekipa. 

Čitljivi smo. Lako. Providni. 

Nemamo plan B. 

Loše je što nemamo ni plan A. 

Baš su me ubili. 

• Like 2
  • Love 1
  • Tuzno 1
Posted

Šta se ljudi cudite lošem početku sezone( vizuelno pre svega aj skor je i ok).

Samo da skor bude dobar do kraja novembra, inače ovo je klasika kod Zeljka nažalost.

I bas se oseti opasna razlika u motivaciji i defanzivnoj agresivnosti kod kuće i na strani.

Posted
5 minutes ago, Tex_Willer said:

Samo da skor bude dobar do kraja novembra, inače ovo je klasika kod Zeljka nažalost.

Volim košarku i volim kada tim za koji navijam igra dobru košarku. Nismo svi isti... ja mogu da podnesem da imamo skor 2-8, i da gledam kako gubimo od Serhia Ljulja deset utakmica za redom trojkom od table u zadnjoj sekundi. Ali da igramo dobar basket. 

Da nemamo ni jednog igrača 200+, a ne centra za kojim se kuka svakodnevno, očekujem prepoznatljivost u igri. Poznavanje fundamentalnih stvari. Trinkijeri stajl. 

Šta je ovo leb te jebo, 3 sezone nemoš da ubediš igrače da naprave jebeni faul i mismeču. Daj dve nedelje, pola treninga, da jedni druge lupaju po podlakticima, ko ne napravi faul nek mu umre majka. 

Prso sam. 

• Like 4
Posted

Ako zavrsimo oktobar sa skorom 4:4, ja srecan :). Sve iznad toga je premija.

Gledam malo bolje nas raspored, mi jedino duplo kolo koje imamo u ovoj sezoni u kojem smo domacini obe tekme je tek u martu, prvo Asvel pa Valensija. Nisam gledao mnogo rasporede drugih ekipa, ali recimo ni komsije nemaju puno srece, oni imaju tek jedno vise duplo kolo kod kuce. 

Poslednjih 8 kola regularnog dela ce biti jako zanimljivo, i tu bi bilo lepo da se nekako dokotrljamo sa ucinkom blizu 50%, posto smo domacini ekipama protiv kojih bi trebalo da smo favoriti (Asvel, Valensija, Baskonia, Zalgiris) , gostujemo kod 3 ekipe sa kojima mozemo da igramo jer smo slicnog kvaliteta (komsije, Paris, Virtus) i samo jedno gostovanje protiv prilicno jakog Efesa. 

• Like 2
Posted (edited)
18 minutes ago, KockoOblo said:

Volim košarku i volim kada tim za koji navijam igra dobru košarku. Nismo svi isti... ja mogu da podnesem da imamo skor 2-8, i da gledam kako gubimo od Serhia Ljulja deset utakmica za redom trojkom od table u zadnjoj sekundi. Ali da igramo dobar basket. 

Da nemamo ni jednog igrača 200+, a ne centra za kojim se kuka svakodnevno, očekujem prepoznatljivost u igri. Poznavanje fundamentalnih stvari. Trinkijeri stajl. 

Šta je ovo leb te jebo, 3 sezone nemoš da ubediš igrače da naprave jebeni faul i mismeču. Daj dve nedelje, pola treninga, da jedni druge lupaju po podlakticima, ko ne napravi faul nek mu umre majka. 

Prso sam. 

Sve znam i sve je istina...

Vrlo je gadno gledati početak sezone Partizana, imam osećaj da imamo sve igrace na okupu godinama da bi isto bilo.

Nekako ni raspored nije nam bas naklonjen, mi nakon Pariza imamo vrlo jako duplo kolo Hapoel u Bugarskoj kući Barsa, pa Oly strana...

Tako da 4 2 bi baš bila premija ali i potreba.

Edited by Tex_Willer
Posted

Bas razmisljam, ako imamo ikakve ambicije 5-5 posle 10 kola je neki minimum minimuma koji moramo da imamo. Nije da nismo vidjali povratak sa 4-9 ali ne biva to stalno plus se ocekuje da ove sezone ipak imamo neki kontinuitet.

Tako da sam ja resio da Baskoniju dobijamo, naravno i Pariz a posle Barsu ili Hapoel ili oba, nek se igraci sami dogovore

• Like 1
Posted

Sa 5-3 na kraju oktobra možemo da se nadamo 7-6 na kraju paklenog novembra pa onda do nove godine da zauzmemo mesto koje nam je cilj i da ga branimo do kraja.

Posted

Mislim da ce za to famozno 6. mesto biti potrebne 23 pobede. S obzirom da sigurno necemo dobiti sve kuci pa da racunam tu recimo 16 pobeda, ostaje nam jos bar 7 na strani. Lepo bi bilo da se sutra smanji taj broj na 6. Preostalih 6 moze biti recimo Asvel, Valensija, Bayern, Armani, Makabi i Pariz. Steta je samo sto sada ne igramo sa Pao ili Fenerom jer ce oni za mesec dana da se konsoliduju.

Sto se tice pojacanja, iskreno se nadam da ce se traziti i bek. I da nije samo Exum ili niko. Evo Hayes je juce vejvovan.

• Like 2
Posted
4 hours ago, jedibojan said:

Zato sto nema Lucu pa makar i da presedi trecinu sezone povredjen...

Nema ga jos 18 ekipa. A pola od toga nema ni Lučolikog igrača. Pa opet ih vecinu slabije napada apatija kad ne krene sut, svakako ne vec na pola 1/4

Prsvi primer dobrog prustupa kad ne ide je prosle sezone Oly, vodili su sa 15 u 1/4. Ali to je ipak bilo u Areni...

U gostima je to Milano bio. Egal 25 min, oni mnogo jaci roster, mi se ne damo, nema panike, zna se ko sta radi i na kraju ih lomimo i sitnimo na atome. Hocu to...insistiram 🥲

Posted
3 hours ago, KockoOblo said:

Ja sam sinoć shvatio da ne poznajem košarkaška pravila. Video sam jedno pet puta korake koje nit je ko sudio, nit se ko bunio. Hezonja napravi dvokorak bez spuštanja lopte na parket... to se u mom selu od grada nikada nije smelo.

Da, da, čuveno pravilo oko kojeg su se vodili ratovi na forumu. Regularno sve uglavnom 😄

• Like 1
Posted
4 minutes ago, realno *w said:

Da, da, čuveno pravilo oko kojeg su se vodili ratovi na forumu. Regularno sve uglavnom 😄

Meni je veci problem Tavares sto mu se dopusta da kampuje u nasem reketu bez pomisli od strane sudija da sviraju tri sekunde.

Posted
11 minutes ago, realno *w said:

Ja ruku u vatru da su ono koraci. Ne zbog dizanja pivot noge vec zbog cupkanja pre

Posted
2 hours ago, KockoOblo said:

Ja sam juče nervni slom doživeo u trećoj četvrtini zbog ovoga, ali ne mogu da krivim Žoca za to.

To su u toj meri elemenentarne stvari na nekom kadetskom/juniorskom nivou, da ne mogu da zamislim da Žoc treba da posveti vreme na treningu da npr jednom Džabariju Parkeru, sa tipa 500 odigranih NBA tekmi, treba da kaže "ej, kad ostaneš sa igračem od 220, a nismo u bonusu, napravi faul na zemlji, ne faul+koš+namernu".

Doduše, ima tu malo i do suđenje. Ljulj ostane sa Osetkovskom, mahne rukom ispred njega, sudija istog trenutka svira. Gledam ponovljeni snimak, bukvalno čim je pružio ruku ispred, on već kreće da svira. Duejn mlati rukama u istoj situaciji, ništa. 

Naravno, više je nego jasno da normalan igrač tu može da napravi siguran faul na zemlji koji sudija ne može da ne odsvira, al eto...

Posted

Bilo je i da sudija nece da svira faul na zemlji, upravo Savi koji ga je napravio 2x, nego tek kada ga je igrac Reala zaobisao i krenuo na polaganje baznom linijom, tada su dunuli za +1 i niko me nece ubediti da tu nije bilo tendencije i cekanja da se to desi.

Ali ti primeri gde nije do nas mozda uzmu  10-15%. Ostalo je i te kako na nasim brain fartovima.