Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, kendrick duckworth said:

Naravno da sam vrlo nezadovoljan svim instancama u klubu, rezultatima, igračima, nepostojanom hemijom/kohezijom među istima, povredama, upitnicima "između" i posebno samim Željkom. Izneo sam šta mislim da je "crvena linija" u prethodnom postu, onda kada Želimir podvuče da nema šta još da da, promeni i popravi. Ima ugovor do kraja sezone, i poprilično sam siguran da neće produžiti isti ako doživimo pretprošlogodišnju sudbinu, a liči da klizimo ka tome. Možda i prošlogodišnju. 

Tražiš odgovore koje može da ima samo on, to je valjda nešto što smo odavno svarili dolaskom Željka Obradovića. 

E sad, kad smo utvrdili da si i ti nezadovoljan svim instancama u klubu, rezultatima, igračima, svime što si naveo, i u konačnici Željkom; šta je problem konstatovati da već tri sezone obavlja više ili manje katastrofalan posao u svom primarnom domenu rada - trenerskom poslu. Ajmo malo razgraničiti neke stvari, Želimir je trener, i kao takav je odgovoran za proces selekcije, doselekcije, za vođenje i razvoj tima, implementaciju taktičkih i tehničkih stvari, za maksimiziranje performansi igrača i tima, analizu, planiranje, disciplinu, motivaciju, koheziju, komunikaciju, evaulaciju i još milion i jednu stvar. Dakle, ne za finansije, ne za van-terenske stvari, iako je indirektno svojim statusom umešan i povezan i u te delatnosti; nećemo mu suditi za nešto što mu nije primaran opis pozicije. Ako pak on želi da rukovodi klubom i na taj način, onda je prava funkcija za njega - predsednik košarkaškog kluba Partizan. 

Ja isključivo pričam o njemu kao treneru, i ne tražim nužno ostavku; tražim prihvatanje odgovornosti koja će se ogledati kroz promene u načinu rada, funkcionisanja, prilagođavanju situaciji, tražim da ne glumi Koperfilda, tražim da ne glumi Koštunicu, i tražim da Partizan ne bude pokusni hrčak za iste ideje koje očigledno, ne daju rezultate. 

Da, i dalje mislim da je najbolji u Evropi u svom poslu, ali ironično, nije najbolji za Partizan. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Papanikolesku said:

šta je problem konstatovati da već tri sezone obavlja više ili manje katastrofalan posao u svom primarnom domenu rada - trenerskom poslu.

Nije problem, ali da li je "katostrofalan posao"? Sam si pozvao na razgraničenje:

4 minutes ago, Papanikolesku said:

Ajmo malo razgraničiti neke stvari, Želimir je trener, i kao takav je odgovoran za proces selekcije, doselekcije, za vođenje i razvoj tima, implementaciju taktičkih i tehničkih stvari, za maksimiziranje performansi igrača i tima, analizu, planiranje, disciplinu, motivaciju, koheziju, komunikaciju, evaulaciju i još milion i jednu stvar.

U koliko od ovih stvari imamo dovoljno uvida da možemo da damo adekvatnu ocenu? Pogotovo da okarakterišemo kao katastrofalno ili odlično. 

Ono što imamo su tabela, parket i čitanje između redova sa konferencija i mid-game intervjua. 

Najodgovorniji jeste, a kako radi posao za koji je plaćen - što je dublje pitanje - nisam siguran da možemo pošteno da ocenimo, osim onoga što tim predstavi. A tu dolazi još varijabli, personela i faktora. 

Možemo da ocenimo rezultate za koje je najodgovorniji, i oni su zaista katastrofalni ove sezone u EL. 

Napraviću paralelu sa sopstvenom pričom: možeš da pogledaš na "tabelu" i u dva broja oceniš kako radim svoj posao, misija je jednostavna: da napravim profit kompaniji, ili uštedim novac kroz rešenja mog tima. 
Do toga dolazim(o) kroz stotine hiljada linija koda, stotine sastanaka, stotine prezentacija, dijagrama, proračuna, istraživanja tržišta, razvijanjem rešenja "u kući", kroz ubeđivanje vodećih ljudi, storytelling, obećanja, rokove... nekada sve ovo odradim(o) odlično, ali se ne primi kod ljudi ili klijenata. Nekada isprobijamo rokove i jedva nakalemimo nešto - ali u mesec dana napravimo lovu. 

Rezultati su užasni, ekipa deluje loše, kapitalno pojačanje je misterija i za sam nastup, doselekcija je nedovoljna, nemamo jedan meč sa 40 minuta nekog balansa, nemamo ništa pozitivno za šta možemo da se uhvatimo. I za to je najodgovorniji Želimir.

TL;DR: Moguće je da se Želimir pogleda u ogledalo, da sa staff-om analizira kvalitetno, da omogući sve uslove igračima - i da opet ne isporuči rezultatski. I to je više nego dovoljan sud. 

• Like 2
Posted
18 minutes ago, kendrick duckworth said:

Napraviću paralelu sa sopstvenom pričom: možeš da pogledaš na "tabelu" i u dva broja oceniš kako radim svoj posao, misija je jednostavna: da napravim profit kompaniji, ili uštedim novac kroz rešenja mog tima. 

Do toga dolazim(o) kroz stotine hiljada linija koda, stotine sastanaka, stotine prezentacija, dijagrama, proračuna, istraživanja tržišta, razvijanjem rešenja "u kući", kroz ubeđivanje vodećih ljudi, storytelling, obećanja, rokove... nekada sve ovo odradim(o) odlično, ali se ne primi kod ljudi ili klijenata. Nekada isprobijamo rokove i jedva nakalemimo nešto - ali u mesec dana napravimo lovu. 

Odlično, a sad mi reci; kako bi tvoj poslodavac reagovao da dve ipo godine ne praviš profit svojoj kompaniji, a bogami im i ne štediš novac? Dalje, kako bi se ti postavio da uz svoj tim ne postižeš adekvatne rezultate, i ne dosežeš do postavljenog targeta? Da li bi uopšte dobio toliko vremena, i da li bi neispunjavanje definisanog KPI-ija bio okidač i karta u jednom pravcu? 

Koje su kosenkvence, postoje li uopšte, ili te direktor potapše po ramenu i kaže, ma lagano, imamo mi vremena, siguran sam da će ti sinuti samo nastavi da pokušavaš jedno te isto; video sam da je dobra priča pre 900 dana, a do tad ćemo poslovati u minusu. 

• Like 1
Posted
28 minutes ago, kendrick duckworth said:

Rezultati su užasni, ekipa deluje loše, kapitalno pojačanje je misterija i za sam nastup, doselekcija je nedovoljna, nemamo jedan meč sa 40 minuta nekog balansa, nemamo ništa pozitivno za šta možemo da se uhvatimo. I za to je najodgovorniji Želimir.

Dolazimo do finalnog proizvoda koji prezentuješ. U globalu, on je - užasan. Koji je sledeći korak? 

Dva su puta, izgleda da Želimir nije raspoložen ni za jedan. 

Posted
1 minute ago, Papanikolesku said:

Odlično, a sad mi reci; kako bi tvoj poslodavac reagovao da dve ipo godine ne praviš profit svojoj kompaniji, a bogami im i ne štediš novac? Dalje, kako bi se ti postavio da uz svoj tim ne postižeš adekvatne rezultate, i ne dosežeš do postavljenog targeta? Da li bi uopšte dobio toliko vremena, i da li bi neispunjavanje definisanog KPI-ija bio okidač i karta u jednom pravcu? 

Koje su kosenkvence, postoje li uopšte, ili te direktor potapše po ramenu i kaže, ma lagano, imamo mi vremena, siguran sam da će ti sinuti samo nastavi da pokušavaš jedno te isto; video sam da je dobra priča pre 900 dana, a do tad ćemo poslovati u minusu. 

Želimir je isporučio dve titule i u okviru talenta i mogućnosti rezultat prošle sezone u EL. Znam da je pitkije reći da je katastrofalno, otkako je došao tuga, čemer i jad, ali nije baš tako. 

Ne znam koliko je korisno da šbbkbbišemo na mom primeru, nisam najbolji na kontinentu u svom poslu, nisam poznatiji od svoje kompanije, i nisam radio ovo što radim kada mi se ostatak tima nije ni rodio. Verujem da kada bih imao Masacusetske čkole, 9 implementovanih višebilionskih rešenja, da bi i moja firma uzela višegodišnji "rizik" moje plate dok im dižem ugled, osiguravam licence i čekaju da naprave kintu. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
6 minutes ago, DameTime said:

Možda je @kendrick duckworth Željko Obradović u svojoj profesiji, pa ga puštaju da vršlja kako hoće. 😁

Dok sam pisao prethodni post, zamislio sam kako bi želimirovski profil u našim običnim životima izgledao, i malo je reći da bi svako od nas sa debelim strpljenjem mogao da vršlja čime god da se bavi. 😄 

Posted
2 minutes ago, kendrick duckworth said:

Želimir je isporučio dve titule i u okviru talenta i mogućnosti rezultat prošle sezone u EL. Znam da je pitkije reći da je katastrofalno, otkako je došao tuga, čemer i jad, ali nije baš tako. 

Ne znam koliko je korisno da šbbkbbišemo na mom primeru, nisam najbolji na kontinentu u svom poslu, nisam poznatiji od svoje kompanije, i nisam radio ovo što radim kada mi se ostatak tima nije ni rodio. Verujem da kada bih imao Masacusetske čkole, 9 implementovanih višebilionskih rešenja, da bi i moja firma uzela višegodišnji "rizik" moje plate dok im dižem ugled, osiguravam licence i čekaju da naprave kintu. 

Oh, niko nije baš toliko naivan, dobri moj Keni. Korporacije su danas meritokratski sistemi; vrednuje se isključivo ono što je merljivo i isporučivo u sadašnjem trenutku, dakle, leteo bi sve sa mašnicom. 

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, ScepanScekicSto said:

KK Partizan  mu je duzan da ga trpi koliko god on bude zeleo. 

Hell no. Kao što kaže kolega @Papanikolesku mi smo navijači KKP i odbijam da priznam da je bilo ko veći od kluba, kao što to nije bio ni Dule ni Praja i Saša jedan i drugi itd.

Hvala Željku što je došao u trenutku nepovoljnom za klub. Svojim imenom je doneo klubu pare (što sponzore što od države), ogroman publicitet itd. I na kraju krajeva i učešće u EL. Da sutra ode klub bi svakako bio u boljoj poziciji.

Ali kako mi znamo da ne bismo imali nešto slično i u drugim hipotetičkim situacijama? Moglo je lako da se desi da CZV krene da dobija više love na konto svojih rezultata pa onda mi uradimo neki rebuilding sa npr Džiletom, Trinkijem ili nekim trećim i eto nas opet tu negde. Ne kažem da bi tako bilo 100% ali ko može da kaže sa sigurnošću da bismo tavorili u sredini ABA lige?

@kendrick duckworth

Odličan si primer dao sa svojim timom. I ja sam slično razmišljao. I znaš šta, da meni ovako tim izgleda na poslu desile bi se dve stvari:

- promenio bih pola tima (xexe)

- ako se nastavi bio bih bivši

Šta misliš gde je tu KKP sad?

Edited by Marvin
Posted
4 minutes ago, kendrick duckworth said:

Dok sam pisao prethodni post, zamislio sam kako bi želimirovski profil u našim običnim životima izgledao, i malo je reći da bi svako od nas sa debelim strpljenjem mogao da vršlja čime god da se bavi. 😄 

Da se ne lažemo, nisam sigurna da bih bila manje sujetna i svojeglava od Žoca. 🙃

• Like 1
Posted
1 minute ago, Papanikolesku said:

Oh, niko nije baš toliko naivan, dobri moj Keni. Korporacije su danas meritokratski sistemi; vrednuje se isključivo ono što je merljivo i isporučivo u sadašnjem trenutku, dakle, leteo bi sve sa mašnicom. 

U prošloj sam koštao (sa rešenjima) 5 nečega a dostavio (sa timom) 30 nečega, u trenutnoj mažem, demagogišem, samo koštam, ali mi veruju jer je lakše nego da gase svetla. 

Šalu na stranu, baš to mi je uža specijalnost: nalaženje, pravljenje i dokazivanje vrednosti u inicijativama koje pokrećemo ili menjamo. Ne bih se složio sa sadašnjim trenutkom, ali svakako nemaš duže od 6/12 meseci bez isporučivanja. Strpljenje je važno, ali nije beskonačno... za smrtnike.

Željko u Partizanu i mi u kapitalizmu 2025-e su loša paralela glede toga, možda da umesto nas stavimo nekoga ko je od 9 start apova napravio junikorne... a tog bi svi čekali dokle god imaju resurse. 

13 minutes ago, Marvin said:

@kendrick duckworth

Odličan si primer dao sa svojim timom. I ja sam slično razmišljao. I znaš šta, da meni ovako tim izgleda na poslu bilo bi dve stvari:

- promenio bih pola tima (xexe)

- ako se nastavi bio bih bivši

Šta misliš gde je tu KKP sad?

Već smo odradili čistku, but then again, koliko od nas je Željko Obradović u svom poslu? Ne pitam u svrhu aboliranja, već stavljanja u KKP ulogu, koja nije jednostavna. Ne sviđa mi se reč taoc, ali realno se Želimir pita. 

Posted (edited)

Mozete da dajete paralele sa korporativnim KPI, SLA i cime god zelite - ovaj tim em sto je lose vodjen, em je glup, em je skroz bezvoljan i ne daje ne deo truda koji je sposoban da daje (dakle, jos je i bezobrazan).

Koje je objasnjenje sto mnogo slabiji EL timovi igraju mnogo borbenije od nas i samim tim budu sportski nagradjeni sa vise pobeda od nas do sada?

Elem, za pocetak bi meni bilo korektno da Zeljko izadje i javno kaze ono sto jeste objektivna i apsolutna istina u pogledu naseg tima:

"Koncipirao sam celu nasu igru na samo 1 igracu i nacisto sam time zasrao, bez da sam napravio hijerarhijski plan B. Nisam uzeo u obzir mogucnost da ce se bas on povrediti i to je bila nevidjena glupost sa moje strane, nakon prethodne gluposti da poziciju nisam bolje zatvorio, cak sam i pustio jednog pleja bez da sam ga zamenio odmah. Ukoliko i sledece sezons budem bio prvi trener KKP, obecavam da se ovaksv pristup vise nece ponoviti" (*i onda zapravo odrzi rec).

Da makar krene sa ovom odgovornoscu, jer je samo njegova.

Edited by Elevator Operater
Posted

Iako većina makar u sebi očekuje  preokret, a ljudima koji to glasno govore stvarno svaka čast, on ove sezone ne može da se desi. Glavni razlog je dovodjenje Kalatesa umesto Karlika u 2025. godini. Ja sam siguran da su treneri i gm-ovi ostalih 19 EL ekipa vrištali od smeha kada su čuli za ovaj genijalni i vizionarski potez. Milton je odgovoran igrač, ima kvaliteta da pokaže više nego što je do sada, ali prosto nije plej i treba mu vremena za adaptaciju koje nemamo. A Vašington je samo neodgovorna budala. Na klupi može da bude Željko, Trinki, Dule ili Vlade/o, bez pleja se košarka ne igra. 

Na ovaj problem, nadovezuje se užasna forma Bonge, nedostatak bilo kakve forme Džabarija, povrede ili "povrede" Marinkovića, Tajrik koji mi deluje nezadovoljan dovodjenjem rezervnog centra koji ima duplo veću platu od njega... U ovakvoj situaciji, Željko ne pomaže svojim bumerskim stavom, ali razumem da neko ko je radio sa košarkaškim bogovima teško razume ovaj skup individua. Ako ih je sam birao, šta mu ja mogu, ako nije, taj koji jeste mora da bude bivši. 

U svakom slučaju, jedino rešenje da naša igra na bilo šta znači je da se u roku od 7-10 dana dovede plej. U suprotnom, borba za 15. mesto je jedino što nam preostaje do kraja sezone. Ako Željko pristane na ovaj trenutni roster sve dok se Limar hvali nikad većim budžetom i zahteva top 6, onda me iskreno nije briga da li će završiti sezonu na našoj klupi. A nije nikakva tajna da ga volim do imbecilnosti. 

• Like 8
Posted

Nie mipivi taj. 

Al sad vise necu krivim gramatiku.  Primilo se. Bogotac iz obrenovca je to prvi radio. Cudi me da me niste pomesali sa njim. To je bila pocetna ideja. Dobar je bio nolihno. 

• Love 1
Posted
2 minutes ago, kendrick duckworth said:

U prošloj sam koštao (sa rešenjima) 5 nečega a dostavio (sa timom) 30 nečega, u trenutnoj mažem, demagogišem, samo koštam, ali mi veruju jer je lakše nego da gase svetla. 

Šalu na stranu, baš to mi je uža specijalnost: nalaženje, pravljenje i dokazivanje vrednosti u inicijativama koje pokrećemo ili menjamo. Ne bih se složio sa sadašnjim trenutkom, ali svakako nemaš duže od 6/12 meseci bez isporučivanja. Strpljenje je važno, ali nije beskonačno... za smrtnike.

Željko u Partizanu i mi u kapitalizmu 2025-e su loša paralela glede toga, možda da umesto nas stavimo nekoga ko je od 9 start apova napravio junikorne... a tog bi svi čekali dokle god imaju resurse. 

Keni, ti si povukao paralelu sa svojom pozicijom, ja sam se samo nadovezao sa par upitnika, konstatacija i logičnim sledom događaja u varijanti kada ne isporučuješ. S tim u vezi, ne možeš se koristiti paralelama samo kada ti pomažu da podupreš tezu; ili je uopšte ne koristiš. 

Ne možeš očekivati da će se nešto promeniti u finalnom proizvodu ukoliko ti je patern isti, pa još dokazano neučinkovit. Da, bio je nekad operativan i produktivan, najbolji; al bio je i W98, pa više nije. 

Posted

Just now, Papanikolesku said:

Keni, ti si povukao paralelu sa svojom pozicijom, ja sam se samo nadovezao sa par upitnika, konstatacija i logičnim sledom događaja u varijanti kada ne isporučuješ. S tim u vezi, ne možeš se koristiti paralelama samo kada ti pomažu da podupreš tezu; ili je uopšte ne koristiš. 

Jesam, u vrlo jasnom parametru: razlika između opisa posla i rezultata. Jebiga, hoćemo sada praviti paralelu i što ja mogu da skrolujem instagram tokom radnog vremena, a Želimir svoj telefon ne nosi na trening, pošto sam jednom povukao istu?

Suština je da Želimir ima loše rezultate, za koje je najodgovorniji - ostali elementi, opisi njegovog posla, koje si začeo - su dublja priča u koju nemamo idealan uvid, i da iako si najodgovorniji, vuče se više varijabli i personela za finalni proizvod, rezultat. Odnosno, možeš odraditi fantastičnu analizu, napraviti do jaja gameplan i izgubiti. Možeš i pogrešiti u proceni karaktera, ali kada trpa i dobija, no one gives a fuck. Ako za nekog trenera verujem da je temeljan, predan i analitički kvalitetan, jebiga, to je on.

10 minutes ago, Papanikolesku said:

Ne možeš očekivati da će se nešto promeniti u finalnom proizvodu ukoliko ti je patern isti, pa još dokazano neučinkovit. Da, bio je nekad operativan i produktivan, najbolji; al bio je i W98, pa više nije. 

Sa svih strana su mi rekli da je ovaj naš Windows 3.1 nastao '92, koji se najbrže apdejtuje na novije verzije, čak i ispred svog vremena, pa je tako bio i 95, i 98, i 2000, i XP, i Vista, i 7, 8, 10 i 11 pre tri sezone. Možda su nam komponente otišle u kurac. :default_coffee: 

Posted
22 minutes ago, Papanikolesku said:

Gde nadje Win98? Pa on nije ni u prvih 5, mozda ni u 10 vindouvsa. Zeljko je u svoje vreme sigurno bio Win7.

Posted
4 minutes ago, kendrick duckworth said:

Jesam, u vrlo jasnom parametru: razlika između opisa posla i rezultata. Jebiga, hoćemo sada praviti paralelu i što ja mogu da skrolujem instagram tokom radnog vremena, a Želimir svoj telefon ne nosi na trening, pošto sam jednom povukao istu?

Na konto koje sam ja postavio niz retoričkih pitanja; odgovori su jasni i zajednički imenilac im je mašnica. 

7 minutes ago, kendrick duckworth said:

Suština je da Želimir ima loše rezultate, za koje je najodgovorniji - ostali elementi, opisi njegovog posla, koje si začeo - su dublja priča u koju nemamo idealan uvid, i da iako si najodgovorniji, vuče se više varijabli i personela za finalni proizvod, rezultat. Odnosno, možeš odraditi fantastičnu analizu, napraviti do jaja gameplan i izgubiti. Možeš i pogrešiti u proceni karaktera, ali kada trpa i dobija, no one gives a fuck. Ako za nekog trenera verujem da je temeljan, predan i analitički kvalitetan, jebiga, to je on.

Da, suština je da je finalni proizvod - nezadovoljavajući. Kako je on najodgovorniji, tako se očekuju i određene posledice za to; kojih, gle čuda, nema. Nema ni naznake neke samorefleksije. A znaš čega ima? Demagogije. 

13 minutes ago, kendrick duckworth said:

Sa svih strana su mi rekli da je ovaj naš Windows 3.1 nastao '92, koji se najbrže apdejtuje na novije verzije, čak i ispred svog vremena, pa je tako bio i 95, i 98, i 2000, i XP, i Vista, i 7, 8, 10 i 11 pre tri sezone. Možda su nam komponente otišle u kurac. :default_coffee: 

A možda ga je samo vreme pregazilo..