JPM Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Naravno da ja nisam problem, u toj konstrukciji ili van nje Najbolje rešenje je da žena i komšinica slušaju JK/Cecu i zajedno odu na koncert. A tebe ko jebe (pun intended) Ne mogu da biram komšiluk, ali ta svakako ne bi bila žena 🙂
Dragan Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) 9 minutes ago, DameTime said: ... Ja ne znam, nego autor knjige kaže: ... Poliamorija je suvise raznovrstan fenomen da bi se izjava jednog coveka uzela kao merodavna. Tu knjigu sam naveo jer mi je prva izasla na googlu. Poglavlja koja su navedena izgledaju ok, ali sam tek sada video da nije cela knjiga prikazana vec samo uvod. Ovo je kratko i savrseno napisano koga vise interesuje - Lob der offenen Beziehung U današnjem društvu, monogamija uživa retko doveden monopol kao model veze. Međutim, romantični ideal „večne ljubavi“ odavno se pokazao nerealnim i ustupio je mesto prilično otrežnjujućoj praksi „serijske monogamije“. Bez iluzije da može postojati samo jedna prava ljubav, značenje „vernosti“ postaje upitno. Zašto stara ljubav mora da se završi kada nova počinje? Ova knjiga preispituje način na koji se nosimo sa ljubavlju i seksualnošću. Autor pokazuje da emocije i razum, posvećenost i sloboda, ne moraju biti međusobno isključivi. Monogamni model ljubavi zasnovan je na predrasudama i sadrži nerazumne zahteve koji su vredni kritike ne samo iz hedonističkih već i iz etičkih razloga. Alternative poput sporazuma „ne pitaj, ne govori“, svingerskih veza i poliamorije takođe su podvrgnute kritičkoj diskusiji. Oliver Šot je studirao filozofiju, političke nauke i kulturne studije na Humboltovom univerzitetu u Berlinu, a doktorirao je filozofiju na Univerzitetu Georg Avgust u Getingenu. Edited 14 hours ago by Dragan 1
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 19 hours ago, Kenozoik said: ✌️ Najvelicanstveniji je osecaj da imas priliku x puta i svaki put ostanes covek. Mada uvek ostane pitanje, kakav je osecaj? Nijednu partnerku nikada nisam prevario. Mene jesu nekoliko da znam. Imao sam dvocifreni broj prilika i to ne ono ocijukanje pa osecas da imas prodju, nego svrsen cin da pozoves i vodis gde god, ali to je meni potpuno suludo da uradim. Naravno da je moguce i normalno da te privlace i drugi ljudi, ali usrati sebi zivot zbog potencijalnih sat-dva zadovoljstva je suludo. To je isti rang kao da podignes celu platu odes na rulet i stavis na crveno. To mogu da urade samo retardi i nezrele osobe. 1 1 1
DameTime Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 13 minutes ago, JPM said: Ne mogu da biram komšiluk, ali ta svakako ne bi bila žena 🙂 Da već nisi oženjen, bila bih spremna da se opkladim da ćeš oženiti neku koja sluša baš tu vrstu muzike 😁 Svejedno sorry not sorry, ali meni je ovo nezrelo razmišljanje. Zamisli nađem partnera koji mi u svemu odgovara i treba da ga odbijem samo zato što sluša muziku koja nije po mom ukusu. 8 minutes ago, Dragan said: Poliamorija je suvise raznovrstan fenomen da bi se izjava jednog coveka uzela kao merodavna. Tu knjigu sam naveo jer mi je prva izasla na googlu. Poglavlja koja su navedena izgledaju ok, ali sam tek sada video da nije cela knjiga prikazana vec samo uvod. Jbg Dragane, postavio si ovde neku literaturu da podržiš svoju tezu o poliamoriji i ja ti sad postavljam pitanja iz uloge đavoljeg advokata. 😁
JPM Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 1 minute ago, DameTime said: ali meni je ovo nezrelo razmišljanje. I ja sam tako mislio. Ali onda sam video vrlo jasno i to u dugoj vezi da izbor muzike nije samo to. Povlači i niz drugih kulturoloških preferencija koje meni ne odgovaraju. Ne kažem da neko mora da sluša rok ili metal, ali nek sluša barem muziku a ne urlikanje. Što ti kažeš sorry, not sorry. Ovo je moje iskustvo. 1
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago I da se osvrnem na ovo sto pisete generalno - ja sam u nedeljnom kontaktu sa zenama koje su privlacne. Mozda neke nisu konkretno meni, ali bi ih u proseku okarakterisali tako. I ima par koje bi 95% muskaraca okarakterisalo kao privlacne. Meni to nije problem, znam da se kontrolisem i ponasam normalno. U kontaktu (odnosno krecemo se u istim krugovima) i sa dve devojke za koje znam da imam prodju i da sam sam sigurno bih to iskoristio. Posto nisam, to otpada. Necu ih zvati na kafu ili da idem negde sam sa njima (iako bih i to mogao i da nista ne bude, ali nije ok jer ja znam i one znaju) ali kad se nadjemo u istoj prostoriji najnormalnije mozemo da se pozdravimo i procaskamo. Nema tu nikakvog iskusenja odnosno ne vidim po cemu je to jace ili drugacije od iskusenja da recimo uzmes i igras poker sa visokim ulozima, vozis brzo motor da se "igras" sa berzom i slicno, sve ostalo sto nosi odredjeni rizik. 1
Mina D. Harker Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Izbor muzike kod partnera nije baš nebitan, evo ovima se Coldplay usrao u život. Ni ja nikad nisam imala vezu ili brak sa nekim ko je iz potpuno drugačije muzičke, pa valjda i kulturološke priče od mene. Tako se namjestilo, a i ne mogu zamisliti ozbiljnu vezu ili brak sa osobom koja sluša neke skarednjake. 1 1
fancy Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Mek postavlja standarde morala i vrline na nedostižne visine do kojih mi nišči, skloni predaji pred iskušenjima, ne možemo ni da sanjamo 1 1
DameTime Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Postoje situacije gde muzika može da se poklopi sa vrednostima (lupam krajišnici, BMK i tome slično), ali realno kod svega što je moderno uopšte ne mora. Koliko god da je neka muzika trash sve se manje preklapa sa životnim vrednostima jer su ljudi u stanju da odvoje te stvari. Nisu ovo 90te gde je folk bio simbol kriminala i svega lošeg. Kad se već vezuju te stvari, ne znam zašto se odvajaju kod umetnika, hajde da pričamo o tome koliko je kvalitetnih muzičara koji su govna od ljudi. Ili koliko onih čija se muzika smatra sranjem zapravo neguju dobre vrednosti (pade mi Seka Aleksić na pamet sad, njena muzika je po svemu folk-trash). Žao mi je, ali biti toliko isključiv a da si prošao doba srednje škole i fakulteta je vrlo diskutabilno. Stvari nisu isključivo 0 ili 1. 2
JPM Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago Mogu donekle da se složim Dejm, naime nekome možda muzika koju sluša ne predstavlja bitan deo života pa im je važno samo da nešto trešti i da je pevljivo, a možda van toga ima sasvim normalne životne standarde i prioritete. Pozdravljam to. Samo kažem ja takve žene nisam upoznao. Uvek je bilo i nešto još osim muzike, i to ne malo stvari, baš pono. Od političkih stavova, preko mesta za izlazak, do društva kakvo se forsira. Ja se u trending ne uklapam i samo sam patio u takvim vezama.
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Realno muzika koja se slusa dosta govori o osobi. Ne mora da znaci da osoba koja slusa modernu ili tres muziku ima neke ne znam kakve problematicne stavove ili da je losa osoba, ali je povrsna sigurno. Ne zna puno stvari. Nema hobi ili ima neko basic sranje od hobija. Neprosvecena je, voli da putuje ne da vidi svet i upozna kulturu nego da bude pustena s lanca. Iako se popularna muzika od epohe do epohe izuzetno razlikuje, tip ljudi koji slusa ono sto se vrti je isti. 1
fancy Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Stvari nisu isključivo 0 ili 1. Objection your honor 4
JPM Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago Da, za nas elektronce, mnogo toga zapravo jeste 0 ili 1. 😄
DameTime Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ne želim da minimizujem nečije negativno iskustvo, to je vaše iskustvo, samo isto tako je moguće da upoznate osobu koja po svemu sudeći sluša kvalitetnu muziku, a istovremeno je đubre od čoveka. Ovakva prečica u zaključivanju može i te kako da navede na pogrešan zaključak. 2 minutes ago, McLeod said: Ne mora da znaci da osoba koja slusa modernu ili tres muziku ima neke ne znam kakve problematicne stavove ili da je losa osoba, ali je povrsna sigurno. Ne zna puno stvari. Nema hobi ili ima neko basic sranje od hobija. Neprosvecena je, voli da putuje ne da vidi svet i upozna kulturu nego da bude pustena s lanca. Ovo je vrlo stereotipno shvatanje koje u nekim slučajevima može da bude istinito, a uopšte ne mora. Ja ti se prva ne uklapam u ovaj stereotip.
Mina D. Harker Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, JPM said: Mogu donekle da se složim Dejm, naime nekome možda muzika koju sluša ne predstavlja bitan deo života pa im je važno samo da nešto trešti i da je pevljivo, a možda van toga ima sasvim normalne životne standarde i prioritete. This. Malo mi neprijatno što se ovoliko slažem s tobom danas, biće neki snijeg, što reče Dejm 🤣 I Mek je krenuo jako, ali ne mogu reći da nema poentu. Kakav virtue signaling, trio fantastico 😃 1
JPM Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: sluša kvalitetnu muziku, a istovremeno je đubre od čoveka. Naravno. Nije SAMO muzika filter, taman posla. Ja sam napisao da onaj koji sluša cajke uvek ima i druge, veoma problematične preferencije. Naravno da se ne odlučuje samo na osnovu muzike. 1 minute ago, Mina D. Harker said: Malo mi neprijatno što se ovoliko slažem s tobom danas Ja se pak sa tobom uvek složim, samo sam retko na temama na kojima pišeš, tako da, eto pitaj sledeći put ako ti se čini da se ne slažemo, da pojasnim. Videćeš da nije tako strašno.
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ovo je sigurno tacno, 100%, jer je logicno. Ne pricam o tome kakva je ko osoba. Lik od koga sam uzimao muziku kad sam bio klinac je bio fasista i rasista. Ne pricam ni o socialites koji ce da se blenduju svuda, mogao bih i o njima ali to nije tema. Pricam o ljudima koji ce da slusaju ono sto im se servira i nikakav kriticki odnos prema muzici nemaju. Pritom, cak i ako im je muzika nebitna u zivotu i ne slusaju je kod kuce nikad, to ti je ekvivalent da nemas odnos prema onom sto jedes. I ne potrudis se da saznas sta ti se svidja, jedes nesto lepse. Povrsnost po definiciji.
DameTime Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Au tebra, jednu logički ispravnu rečenicu nemaš u ovom upisu. 1 minute ago, McLeod said: Ovo je sigurno tacno, 100%, jer je logicno. Ne pricam o tome kakva je ko osoba. Lik od koga sam uzimao muziku kad sam bio klinac je bio fasista i rasista. Što je daleko problematičnije od toga da li ima basic sranje od hobija i da li voli da putuje po svetu.
Mina D. Harker Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago @JPM Dobro, nisam mislila da te uvrijedim, praštaj za ton i izbor riječi. Pojašnjenja nisu neophodna. Zapravo, složim se sa dosta forumaša o nekim životnim pitanjima, najčešća tačka razilaženja je - koliko sam zapazila - feminizam. 🙂 Ali to je moj križ. (Koji nosim sa zadovoljstvom)
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ne nego ne citas sta pisem. Ja ne tvrdim da mozes da kazes da je neko dobar ili zao na osnovu toga sta slusa, ali da mozes da kazes dosta toga o osobi - da. Isto kao sto mogu dosta da saznam o devojci ako me pita sta sam u horoskopu. 1
JPM Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Što je daleko problematičnije od toga da li ima basic sranje od hobija i da li voli da putuje po svetu. Pa i nije. Fašistu sigurno nećeš uzeti za partnera. Ali i sa tim koji nema ista interesovanja kao i ti takođe nemaš šta da tražiš na duže staze. Čak i ako se izuzetno fizički privučete, to na daljinu nema budućnost. Na daljinu ostaju životni prioriteti. Ako se tu uklapati, imate šanse. 2 minutes ago, Mina D. Harker said: @JPM Dobro, nisam mislila da te uvrijedim, praštaj za ton i izbor riječi. Šala ti je skroz ok, nisam se uvredio. Samo kažem nekad ne možeš sve da napišeš u par upisa, a i da možeš, to bi bili smarački upisi, realno. Neka ovako, zagolicaš maštu za raspravu, zamisli kad bismo se u dva upisa složili? Smor. Niko ne bi pisao.
Dragan Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 44 minutes ago, DameTime said: Jbg Dragane, postavio si ovde neku literaturu da podržiš svoju tezu o poliamoriji i ja ti sad postavljam pitanja iz uloge đavoljeg advokata. U pravu si da nisam proverio sta tacno pise u tom uvodu. Bitno mi je bilo da se navedu teme koje su relevantne za tu pojavu. Ja nemam "tezu o poliamoriji", niti smatram da je za svakoga, a posebno ne da je treba nekome nametati. Cinjenica je da se ona pojavila, teoretski i prakticno, jer neki ljudi nisu bili zadovoljni dosadasnjim resenjima za ljubavno-erotski zivot i traze nove. Evo nesto osnovno sta pise na nemackoj wiki (izgleda bolje napisano nego na engleskoj): Prema Kristijanu Riteru, koji je istraživao istoriju poliamorije, „poliamorija“ je prvenstveno definisana sa četiri bitne karakteristike: 1. Iskrenost/transparentnost (poli nije „varanje“) 2. Jednakost/konsenzus (poli nije patrijarhalna poliginija) 3. Erotska ljubav sa više od jedne osobe tokom određenog vremenskog perioda (poli je više od prijateljstva/poli nije monogamija) 4. Dugoročna orijentacija (poli u osnovi nije svingerstvo) No da vas ne davim dalje sa ovim, vidim da se otislo dalje u puno zabavnije vode. 😁 Edited 13 hours ago by Dragan 1
DameTime Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Neću ako znam da je fašista. Ali možda se bondujemo na osnovu tog muzičkog ukusa, dam mu šansu i on se posle 6 meseci, što da ne i 6 godina, ispostavi kao fašista i đubre. Dakle, napravila sam potpuno pogrešnu procenu na osnovu njegovog muzičkog izbora (između ostalog). Poenta je da ništa od toga nije automatski garant da je taj partner pravi za nas. Edited 13 hours ago by DameTime reč
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Drugo to sto si se ti trigerovala jer slusas moderan tres je druga stvar. Ne slusas SAMO TO. To je poenta. Bukvalno za svaku sferu zivota mozes da izvuces analogiju. Uzmes da ucis nesto za skolu/faks i nije ti jasno i onda umesto da trazis objasnjenje ti ucis napamet. Pratis neki sport i sad dolazi neki igrac u tvoj tim, ti procitas vest i ne zanima te nista vise, gde je igrao, statsi, nesto o njemu ovako. Radis pored nekog nikada niste ni procaskali kezual. Ne znas sta ti partner voli, koji mu je hobi, kako voli da provodi vreme, nisi se potrudio oko dinamike veze. Povrsnost. Bez greske.
Eddard Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, JPM said: Ne mogu da biram komšiluk, ali ta svakako ne bi bila žena 🙂 36 minutes ago, Mina D. Harker said: Tako se namjestilo, a i ne mogu zamisliti ozbiljnu vezu ili brak sa osobom koja sluša neke skarednjake. Au kako je mene moja onda zajebala 😂. Prodala mi se kao neka hard rokerka, posle par godina je bilo "paazi skime spavaaaaaaaš"! 42 minutes ago, McLeod said: I da se osvrnem na ovo sto pisete generalno - ja sam u nedeljnom kontaktu sa zenama koje su privlacne. Lako tebi kad si imao praksu u the soliteru, jebiga. 14 minutes ago, McLeod said: Pritom, cak i ako im je muzika nebitna u zivotu i ne slusaju je kod kuce nikad, to ti je ekvivalent da nemas odnos prema onom sto jedes. I ne potrudis se da saznas sta ti se svidja, jedes nesto lepse. Povrsnost po definiciji. E jebiga, sad si se usro i u mene. Mene muzika ali apsolutno ne zanima u životu. Osim toga da moralno upitne izvođače ne dozvoljavam ako smem da biram. Ne slušam je, u kolima uključim neki radio prema trenutnom raspoloženju čisto da nešto svira dok me ne iznervira ili da me drži budnim. Kod kuće ne slušam ništa. Ali zato veoma dobro znam šta volim da jedem 😎. Edited 13 hours ago by Eddard 1
Recommended Posts