Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Ikac said:

Iskreno ne znam šta je Erakovićeva motivacija, da li je zbog trenutne situacije u Rusiji teže otići na zapad, pa misli da je to trenutno lakše postići iz Zvezde.

On tamo ima ugovor do leta 2027 + neka opcija, tako da nisam siguran ni šta Zenit radi i daje ga nazad za manju cenu.

Ako se ovo ostvari onda zaista neočekivano pojačanje.

Mene i dalje zanima da li će neko od prekobrojnih otići.

Ima tu dva faktora:

- kao sto si rekao tesko je iz Rusije na zapad, mislim da su od pocetka rata mozda pet igraca za obestecenje presli iz Rusije u neki klub iz top 5 liga

- u Rusiji je pre neko vreme uvedeno pravilo o broju stranaca i svake sezone ce biti sve manji broj dozvoljenih stranaca. Tako da se tu gleda ko je stvarno potreban, i za stoperske pozicije je odluceno da je to Nino i da je jedan od Erakovic/Drkusic visak. Drkusica nisu uspeli da prodaju tj. nisu se dogovorili oko obestecenja sa Paokom, tako da je ostala opcija prodaja Erakovica 

Znaci mora da se nadje klub koji je zainteresovan za Erakovica, a i igrac zainteresovan za klub, koji moze da salje novac u Rusiju bez problema i gde Zenit na kraju ima koliko toliko prihvatljiv minus. I tu je mozda na kraju jedina opcija Zvezda. Ali dobro do zvanicnog potpisa moze jos svasta da se desi.

• Like 1
Posted (edited)

Rodrigao dosta bolje igra i ona lopta koju je dao ka Arnautoviću kod gola je retko što se viđa kod naših štopera, draže bi mi bilo da konačno malo stabilizuju tu zadnju liniju nego bilo ko da dolazi, opet  vodi priča o Erakoviću koji i nije trenutno toliko potreban dok fale krila i zahvalnica nekim postojećim a opet se tu samo jedno ime pominje i to naravno levo krilo gde i nije toliki problem kao što je desno. 

Edited by Bobby Shurda
Posted

Nemam ništa protiv povratka Erakovića u Zvezdu, međutim stava sam da na raznim drugim pozicijama u timu mnogo više škripi nego na centralnom beku.

E sad, s obzirom da je to kupovina od kluba kojem je kao i nama glavni sponzor Gasprom, može biti da je ovo iznuđena kupovina, da se pomogne braći.

U svakom slučaju, Čupa je naš i ok je da se vrati.

Inače, povratkom Čupe, mi komotno možemo da igramo ofanzivnije na spoljnim pozicijama, a da igramo sa trojicom štopera.

Posted

Mi smo u taktičkom smislu odličan posao radili protiv Graca i Malmea da ni Veljkovića ni Rodrigaa stavimo u lose situacije za njih. Videli smo protiv Salcburga koliko je problematično za njih kad moraju da brane brze igrace koji napadaju prazan prostor. Ni Grac ni Malme nisu uspeli da dodju često do takvih situacija, pa je rešenje bio centaršut. A to skida Veljković, a tek Rodrigao bez problema. Tako da mislim da ce nam Erakovic biti od velike pomoći protiv kvalitetnijih protivnika. 

• Like 2
Posted
44 minutes ago, Bobby Shurda said:

Rodrigao dosta bolje igra i ona lopta koju je dao ka Arnautoviću kod gola je retko što se viđa kod naših štopera, draže bi mi bilo da konačno malo stabilizuju tu zadnju liniju nego bilo ko da dolazi, opet  vodi priča o Erakoviću koji i nije trenutno toliko potreban dok fale krila i zahvalnica nekim postojećim a opet se tu samo jedno ime pominje i to naravno levo krilo gde i nije toliki problem kao što je desno. 

Desno krilo smo doveli. Ne znam koliko si ispratio 😁