Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, Don Dusko said:

Zbog cega ovo naglasavas?

Јуче сам читао много уписа од "упућених" да је због, у међувремену обрисаног дела текста о изненађујућим одласцима сигурно Калинић дигао сидро пошто му не одговара СНС кадар у клубу. Данас сам искоментарисао да исти тај Калинић има позитивно мишљење о деловању клуба које је већ двапут изнео у пар дана у два гостовања. Сматрао сам да је корисно убацити тај додатак у мој упис о томе да неко ко је и мени и Калинићу политички противник не ради о глави Звезде него је такође поштује. Калинић је иначе синоћ на концерту FONTAINES D.C. потврдио да остаје у Звезди и наредне сезоне, само што ја нисам релевантан извор и нисам хтео да трпам ту информацију иако је имам, него да на неки други начин провучем сазнање да је он у Звезди задовољан и да хоће да остане.

3 minutes ago, JPM said:

Blokader je uvredljiv, pežorativan izraz koji koriste samo SNS govna.

Ок, онда сам ја СНС говно пошто себе зовем блокадер кад сваки други дан изађем са посла и стојим на улици. Ако је то кључан део уписа, онда смо постигли поенту... @Clash ок, слажем се са тобом. Није можда него сигурно! Не мења чињеницу да нешто покушавају да направе од клуба и да су увидели да има паметнијих од њих који могу помоћи.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, fradler said:

Milan Tomić novi sportski direktor, prenosi Đorđe Matić.

Znaci Dozet sad moze da se koncentrise na posao ocenjivaca sisa Kendre Lust.

• Like 1
  • Love 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 8
  • WOW 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Prvi sastanak novog sportskog sektora KKCZ, 27.06.2025.

Mesto dešavanja kafić ispod Malog Kalemegdana

Prisutni: dosadašnji sportski direktor Milan Dozet, generalni menadžer Nemanja Vasiljević i novopostavljeni sportski direktor Milan Tomić

Dozet: evo okupili smo se ovde da obavimo primopredaju. Milane, Bagzi i ja ti želimo dobrodošlicu, bićeš veliko pojačanje u našem sportskom sektoru

Bagzi: Hvala, Dozete. Milane, ovako stvari stoje, ovo je spisak igrača (papir se odmotava dole do ZOO vrta), treba uraditi tu neke sitne korekcije ali u principu mi smo ti sve spremili.

Dozet: Pa, manje više to je to. Imaš jaku domaću osnovu, imaš matore strance, imaš matore domaće, imaš igrače sa 6+ meseci povredama, imaš igrače koji izlaze iz povreda, sve smo manje više preplatili, tvoje je samo da nastaviš gde smo mi stali.

Tomić: Momci, hvala. Deluje da ste obavili dobar posao (Bagzi i Dozet zadovoljno klimaju glavom). Moja vizija je malo drugačija. Prvo bih seo sa Sferopulosom, da vidimo koje su kritične tačke u timu, gde je potrbna sveža krv a koga moramo da otpustimo

Bagzi: Da, da. Tako smo i mi razmišljali, evo sad će Barna i Šaranović da nam se pridruže na kafi, eno ih dole igraju 1 na 1 na terenima na Kališu, ko pobedi ide trogodišnji ugovor

Dozet: Zvao sam ja i Robinsona iz Cedevite, kod Drčelinog šanera je, kupuje neke naočare pa nam se pridružuje

Bagzi: Misliš na Juwana Morgana iz Future, i njega smo hteli

Dozet: Da, da. na McCormacka mislim

Tomić: Dobro, momci, ajmo polako, da sačekamo Janisa, da vidimo šta i kako čovek razmišlja pa ćemo redom

Bagzi: ?

Dozet: ?

Bagzi: Milane, bojim se da je ovde neki nesporazum u pitanju

Dozet: I meni tako deluje, moguće da čovek ne razume kako funkcioniše sportski sektor ali dajmo mu vremena, ipak Grčka, Italija, dosta su to čudni ljudi

Tomić: Napravićemo prvo kostur tima, pričaću ja sa Janisom kad dođe sa Halkidija, da se vidi ko ide ko ostaje, koje su nam bolne tačke, koja je ideja kako želi da igra, trebaju li mu centri za swith odbranu, drop, kakva krila želi, kakve bekove, kako da od CMM izvuče najviše, kako da ubrzamo igru, kako da pojačamo odbranu, mora se misliti o svemu tome

Bagzi: Pa mislili smo, šta ti misliš da smo nas dvojica radili? Imaš svega (vraća spisak nazad od ZOO vrta do kafića), na tebi je samo da nastaviš

Dozet: Dodao bih jos samo da pare nisu problem, aha, evo ga Barna, kako je bilo, pobedio? (21:17 dobio), konobar! Alo mali, daj dva papira i olovku. Barna, potpiši ovde, trogodišnji je u pitanju, rastući

Tomić: Stanite, stanite ljudi, polako

Bagzi (gladi bradu, spušta naočare na pola nosa): Milane, opusti se, tako se to radi. Bravo Dozete. Barna, dobrodošao!

(Tomić se skida go, trči do zoo vrta i skače u kavez sa tigrovima)

Bagzi i Dozet: Momak, piši ove 3 kafe na Tomića, platiće on posle. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 35
  • Pumpaj! 1
Posted

Dovedu prvo 4 igraca pa onda tek sportskog direktora, zanimljivo...

Ako je istina, podrzavam naravno dolazak Tomica...

Steta sto je uzeo Guduru za Milano pa otisao hrhee 😂

Posted

@aleksa7 Nisam tebi rekao da si govno, nego da taj izraz koriste govna i nema potrebe ni sebe ni druge časne ljude da tako nazivaš. Blokader je termin koji naslućuje neku budalu koja blokira samo da bi blokirala i rušila poredak, a istina je daleko od toga. Istina je da je to najčasniji i najpošteniji ljudski bunt IKAD zabeležen u našoj istoriji. Tako da umesto što upadaš u defanzivu razmisli da ne koristiš taj izraz.

• Like 1
Posted

@aleksa7 u ovom kontekstu koji si izbacio ispada kao da je blokader nesto lose.

I da pripadnici SNS-a nas koji protestujemo zovu blokaderima i jos mnogo gorim stvarima pa ti je valjda jasno zasto su ljudi skocili na taj deo.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, NMX said:

Tomić: Napravićemo prvo kostur tima, pričaću ja sa Janisom kad dođe sa Halkidija, ima neki part tajm posao tamo, da se vidi ko ide ko ostaje, koje su nam bolne tačke, koja je ideja kako želi da igra, trebaju li mu centri za swith odbranu, drop, kakva krila želi, kakve bekove, kako da od CMM izvuče najviše, kako da ubrzamo igru, kako da pojačamo odbranu, mora se misliti o svemu tome

• Ha-ha 3
Posted
24 minutes ago, aleksa7 said:

Ко не жели да одвоји политички ангажман човека од осталих црта његове личности слободно нека ме разапне јер поштујем такав став, али не могу да не приметим да је наш нови председник прилично посвећен Звезди и да је живи попут нас навијача. Можда му порекло богатства није најчистије - због чега је уосталом и "зарадио" позицију на којој се налази, а ја нисам - али начин на који доживљава клуб, колико је укључен, мотивисан и присутан, па чак и по сведочењу Петрушева и блокадера Калине, мислим да није за занемарити.

У реду је рећи да вероватно и не зна много кошарке, међутим осети се да покушава. Останак Јаниса, довођење Томића, подмлађивање и освежавање екипе, улагање у инфраструктуру, трогодишња евролигашка лиценца... Ок, са новцем који извесно није потпуно без мрље, али и даље се могу видети обриси неке визије и жеље за напретком.

Tvoje je pravo da imaš mišljenje i stav, kao i svakog od nas.

Drčelić nije političar da bismo mu odvajali taj angažman od ličnosti, on je klasičan ćaci i zlotvor koji se obogatio na nameštenim tenderima i prljavim talovima, kao produžena ruka vlasti. Pre dolaska neoradikala na vlast nije postojao na privrednoj mapi, kakvo crno "možda mu poreklo bogatstva nije najčistije" i "novac nije potpuno bez mrlje", čovek je član organizovane kriminalne grupe i ležaće ozbiljnu robiju ako ovde nekad bude pravne države.

Naravno, to ga ne sprečava da "živi Zvezdu" (moguće, ne znam za to), da bude posvećen i motivisan, a na kraju krajeva - i da bude dobar predsednik kk, bez obzira što je orobio državu.

• Like 3
  • Thanks 3
Posted (edited)

I ovo sa Tomicem je stihijski odradjeno.Dovedes 4-5 pojacanja i onda dovedes SD.

Meni je sumnja veca od nade.

Nadam se da nece biti jos jedan poslusnik vec da ce imati slobodu u biranju igraca zajedno sa trenerom...

Da nece biti samo imenom SD.

Edited by Don Dusko
  • Like 8
Posted
6 minutes ago, Don Dusko said:

I ovo sa Tomicem je stihijski odradjeno.Dovedes 4-5 pojacanja i onda dovedes SD.

Nadam se da nece biti jos jedan poslusnik vec da ce imati slobodu u biranju igraca zajedno sa trenerom...

A dobro brate, to što su danas obelodanili, ne znači da nisu već neko vreme sa njim u kontaktu i da nije učestvovao u transferima.

Mada, kod nas me ništa ne može iznenaditi....

• Like 11
Posted
22 minutes ago, NikadProtivKaline said:

to je odlicna vest

ali sto ne uradise to pre prelaznog roka nego sada

da stvarno timing je baš čudan jedino ako dotični ne operira već iz pozadine a da se tek sad obelodanilo.

Posted
8 minutes ago, Don Dusko said:

Otkud znas da nije ucestvovao u odabiru igraca i pre potpisa? Carter izgleda kao neko ko bi bio Tomicu interesantan

• Like 8
Posted (edited)
11 minutes ago, Don Dusko said:

Ja odbijam da poverujem da je to bio redosled. Nije Tomić pokazao da ima kičmu od titanijuma ali ne verujem da je komfor Milana zamenio ludnicom Beograda samo da bi bio nemi posmatrač

Edited by NMX
  • Like 3
Posted

Sezona u IT je zavrsena pre par dana, nije u redu da se predstavlja covek sa jos uvek vazecim ugovorom. Sto ne znaci da nije ucestvovao u dovodjenju novih

• Like 6
Posted
2 minutes ago, Fromthecorner said:

Otkud znas da nije ucestvovao u odabiru igraca i pre potpisa? Carter izgleda kao neko ko bi bio Tomicu interesantan

Ima logike, Bagzi i deluje kao neko ko voli da mu se radi iza leđa, ali nisam znao da je i Dozet u tom fazonu.

• Ha-ha 1
Posted

Znači ljudi dal mislite stvarno da Milan Tomić danas saznao da je sportski direktor? Kao deca neka pišete ovde svi... Pa sam Drčelić je najavio promene svuda ko zna od kad. Milan Tomić zna da će biti SD bar jedno mesec i po dana. Možda i više. U svakom trenutku nađete način i prostor da mračite k'o neke babe ovde

• Like 29
Posted
1 hour ago, Rojo said:

Gudura ima 30 godina, kad završi sa Milanom imaće 33, ako odradi ceo ugovor. Apsolutno nije kasno da tada dodje. 

Kasno je i opet cemo ga preplatit na 2 sezone. Na potpis cemo svrsavati, a druge cemo ga mazati govnima i pitati ko ga je doveo kad je bivsi igrac. Sad je bila sansa, bilo je i para, ali je i njemu cena skocila

Jbg nisu se poklopile kockica

• Like 7
Posted

Čini mi se da se nije proslavio sa selekcijom za drugu sezonu evroligu.Derik Braun,Gist,čini mi se vraćeni Dzenkins,Kuzmić,jedino Lorenco tad i ako kod njega nije nešto briljirao.Nadati se da će pokušati kao u prvoj sezoni birati neke igrače a da to nisu provjereni evroligaški,ali sad sa ovim budzetom teško..

Posted
4 minutes ago, StiviKivi said:

Znači ljudi dal mislite stvarno da Milan Tomić danas saznao da je sportski direktor? Kao deca neka pišete ovde svi... Pa sam Drčelić je najavio promene svuda ko zna od kad. Milan Tomić zna da će biti SD bar jedno mesec i po dana. Možda i više. U svakom trenutku nađete način i prostor da mračite k'o neke babe ovde

To sam i ja razmisljao, ali kad vratim film do pre sedam dana je teo bio ozbiljna opcija za SD?!