Radoye Posted Thursday at 01:31 AM Posted Thursday at 01:31 AM Trka na stazi Kornis u Dzedi za VN Saudijske Arabije vozice se peti put za svetski sampionat F1 ovog vikenda. Nakon pocetnih problema zbog neozbiljnosti organizatora mora se priznati da je za ovo vreme staza sazrela i da su pocetne manjkavosti najvecim delom ispravljene. Hibrid ulicne staze i autodroma, ova trka vozace stavlja pred jedinstven izazov brzina poput onih na Monci i okruzenja staze poput onog u Monaku, puna dugih pravaca i brzih krivina a oivicena sa svih strana zidovima. Vozaci su brzo naucili da joj pristupaju sa strahopostovanjem. U Bahreinu smo videli dominantan Meklaren ali ranjivog Norisa. Lose kvalifikacije i nekoliko neiznudjenih gresaka kostali su ga plasmana viseg od treceg mesta a tim ubedljive 1-2 pobede. Ono sto je Noris propustio pokupio je Rasel u ranjenom bolidu sa svakakvim elektronskim gremlinima a malo je falilo da i Lekler omasti brke. Aktuelni sampion sveta Ferstapen je vikend proveo u neobicnoj anonimnosti, cak i kad uzmemo u obzir ocigledne probleme sa RBR bolidom. Teoretski, staza u Dzedi bi trebala jos vise da pogoduje Meklarenu a da li ce oni to ovaj put uspeti u potpunosti da iskoriste videcemo u nedelju. Pireli donosi kombinaciju C3-C4-C5. Satnica vikenda ovde: https://www.formula1.com/en/racing/2025/saudi-arabia 1
Romantik Posted Friday at 06:37 PM Posted Friday at 06:37 PM Prvi dan gotov, glavni utisci su da je razlika izmedju Meklarenovih vozaca ovde minimalna i da ce u subotu biti bitka bas za svaku hiljaditinku, Bikovi deluju mnogo bolje nego prosle nedelje, znaci Max mozda ponovi epski lap iz Suzuke, mada malo verovatno, Cunoda zavrsio u zidu taman kad je uhvatio tempo, a Gasli nastavio gde je stao u Bahreinu Ocajnog Hamiltona i ne vredi komentarisati, ali je lepo nasladjivati se 🙂 1
JPM Posted Friday at 06:58 PM Posted Friday at 06:58 PM Nisam baš siguran za te hiljaditinke, @Romantik, deluje da Lando i Oscar imaju jedno 3-4 desetinke u rukama u odnosu na druge, jer kad voze u isto vreme to bude ishod. Ovde malo vara utisak jer su vremena postavljana u različitim stanjima prijanjanja staze, pa su vremena išla rapidno dole, ali ako se u isto vreme voze krugovi mislim da je Mclaren i dalje tu, ajda kažem dominantan (iako je to kažem 3 desetinke), i da samo Max tu može nešto da zabiberi nekim ludim krugom ili Lando greškom. Inače deluje kao front row meklarena.
Radoye Posted Friday at 08:19 PM Author Posted Friday at 08:19 PM FP1: FP2: Novotarije na bolidima:https://racer.com/2025/04/18/technical-upgrades-2025-saudi-arabian-grand-prix/ Quote Multiple teams have brought developments to the Saudi Arabian Grand Prix as McLaren looks to hold onto its advantage at the head of the field. Meklaren ima novi difuzor i nove hladnjake na zadnjim kocnicama, Ferari novo zadnje krilo, Red Bul je radio na poboljsanju hladjenja, Has i RB2 novo prednje krilo, Aston Martin vise manjih promena na bolidu dok je Zauber doneo prvu znacajniju evoluciju svog bolida. Mercedes, Alpin i Vilijams jedini nista novo nisu prijavili.
Hertzog Posted Saturday at 08:10 AM Posted Saturday at 08:10 AM 13 hours ago, JPM said: Nisam baš siguran za te hiljaditinke, @Romantik, deluje da Lando i Oscar imaju jedno 3-4 desetinke u rukama u odnosu na druge, jer kad voze u isto vreme to bude ishod. Ovde malo vara utisak jer su vremena postavljana u različitim stanjima prijanjanja staze, pa su vremena išla rapidno dole, ali ako se u isto vreme voze krugovi mislim da je Mclaren i dalje tu, ajda kažem dominantan (iako je to kažem 3 desetinke), i da samo Max tu može nešto da zabiberi nekim ludim krugom ili Lando greškom. Inače deluje kao front row meklarena. Mislio je na hiljaditinke izmedju dva vozaca McL. Jbt jesmo mi ocajni, ja ne mogu da verujem da se vec 20god ne mozemo sastaviti 1
JPM Posted Saturday at 08:17 AM Posted Saturday at 08:17 AM 6 minutes ago, Hertzog said: Mislio je na hiljaditinke izmedju dva vozaca McL. Jbt jesmo mi ocajni, ja ne mogu da verujem da se vec 20god ne mozemo sastaviti Da, ja si citam sta mi milo. Sorry @Romantik, hvala @Hertzog. 1
JPM Posted Saturday at 03:14 PM Posted Saturday at 03:14 PM Mogli bismo da ubacimo u Fantazi da li ce arena sport krenuti prenos kvalifikacija od pocetka ili ce se "ukljuciti". 1
alberto.ascari Posted Saturday at 05:56 PM Posted Saturday at 05:56 PM Norris nije šampionski materijal. 1
Hertzog Posted Saturday at 05:58 PM Posted Saturday at 05:58 PM Kao sto rekoh, novi Button. Mozda i osvoji, al samo na dominaciju bolida. Samo sto za razliku od Buttona, Norris ima ozbiljnu konkurenciji u timu
JPM Posted Saturday at 06:00 PM Posted Saturday at 06:00 PM Mene vise od ovih gresaka koji su ocigledna posledica pritiska brinu njegove izjave, kao da se bukvalno predao. Bilo koji drugi vozac bi izjavio nesto kao "zao mi je zbog tima, idemo dalje" a on ce verovatno da izjavi da je "idiot". Kako vreme ide bukvalno sve vise cenim sve vozace. Taj neki njihov kod ponasanja...
Hertzog Posted Saturday at 06:12 PM Posted Saturday at 06:12 PM Max je vanzemaljac. Mali je neverovatan
Romantik Posted Saturday at 06:15 PM Posted Saturday at 06:15 PM MIslim da nakon ovog danas definitivno i pravilnikom foruma treba zabraniti da se Noris i titula stavljaju u istu recenicu! Max Rasel je takodje nestvarno konstantan. Videh podatak u trecem treningu da ni u jednoj sesiji ove godine nije bio losiji od petog mesta
Xpert Posted Saturday at 06:16 PM Posted Saturday at 06:16 PM Wow. Wow. Wow. Kakve kvalifikacije! Fantastična trojka. 1
JPM Posted Saturday at 06:18 PM Posted Saturday at 06:18 PM Rasel zaista ne dobija dovoljno pohvale koliko zasluzuje. 1
MC Thunder 2 Posted Saturday at 09:20 PM Posted Saturday at 09:20 PM Odlicni su Mercedesi. Rasel ultra konstantan u vrhu, Kimi zaostaje za njim ali zato drzi Ferarije i ko god da je drugi Red bul uredno iza sebe. Sto je i vise nego dovoljno od jednog 18-godisnjeg rukija. Maksa mozes da ne volis, ali...brate..
suptil Posted Sunday at 11:07 AM Posted Sunday at 11:07 AM Ludje i bolje kvalifikacije nisam gledao skoro. Uzitak kao da je neka trka sa skracenim brojem krugova. Velicanstveno.
alberto.ascari Posted Sunday at 01:31 PM Posted Sunday at 01:31 PM (edited) Ovo je interesantno, McL ide kao po šinama, Max leti levo desno po celoj pisti i svejedno brži. https://www.facebook.com/share/v/195YMa8V1n/ Edited Sunday at 02:29 PM by alberto.ascari
Radoye Posted Sunday at 02:51 PM Author Posted Sunday at 02:51 PM 1 hour ago, alberto.ascari said: Ovo je interesantno, McL ide kao po šinama, Max leti levo desno po celoj pisti i svejedno brži. https://www.facebook.com/share/v/195YMa8V1n/ Deluje da je Maks setapovan sa mnogo manje krila. Idu na maksimalnu brzinu na pravcima i nadaju se da ce Maks to moci da iskontrolise tokom trajanja cele trke. Posto se Meklaren do sada nije bas najbolje pokazao kada prati druge bolide mozda to i nije tako losa opklada... 1
Hertzog Posted Sunday at 05:08 PM Posted Sunday at 05:08 PM Ja nisam siguran da Max moze zadrzati poziciju. Dobro je presekao krivinu. Nego, drugo sediste u RBR je ukleto
JPM Posted Sunday at 05:08 PM Posted Sunday at 05:08 PM Aman bre vrati poziciju, Max. 2 minutes ago, Hertzog said: Ja nisam siguran da Max moze zadrzati poziciju. Dobro je presekao krivinu. Nego, drugo sediste u RBR je ukleto Nije preseko nego otisao skroz van staze. Ako ovo ne bude kazna ...
Dzoni_m Posted Sunday at 05:12 PM Posted Sunday at 05:12 PM (edited) Ma daj bre vise. Sta koji k gledam ovo kada ovaj radi sta hoce, uvek koristi ovako stazu samo izadje van i zadrzi poziciju i zali se kako ga je ‘neko izgurao’. Pisam ti se ja na f1. 5 sek uh al su ga kaznili. Edited Sunday at 05:13 PM by Dzoni_m 1 2
Dzoni_m Posted Sunday at 05:15 PM Posted Sunday at 05:15 PM Mora bre ivicnjak, zid, pesak, ekseri hebeni aligator ako treba cim napuste stazu. 4
Recommended Posts