Jump to content

FORMULA 1 HEINEKEN CHINESE GRAND PRIX 21-23.03.2025

Recommended Posts

Posted

“We are deeply saddened to hear about the sudden loss of Eddie Jordan,” said F1 President and CEO Stefano Domenicali.

“With his inexhaustible energy he always knew how to make people smile, remaining genuine and brilliant at all times."

“Eddie has been a protagonist of an era of F1 and he will be deeply missed."

“In this moment of sorrow, my thoughts and those of the entire Formula 1 family are with his family and loved ones.”

Počivaj u miru, dragi Edi.

Ovim citatima sa zvaničnog sajta F1 počinjemo ovu novu temu. Edi je otišao u legendu, a sa njim barem 60% šarma Formule 1.

Pred nama je drugi vikend sezone 2025. Na stazi Shanghai International Circuit održava se jop jednom trka za Veliku nagradu Kine.

Nakon što je u prvoj trci očekivano ali ni malo lako pobedio Norris, i nakon što je nekoliko rukija pa i jedan veteran saznalo kako je to kada se ne poznaje dovoljno ponašanje bolida po kiši, stižemo, doduše sa zakašnjenjem u najmnogoljudniju zemlju u kojoj se održavaju trke Formule 1.

Kao uvod u vikend desilo se kašnjenje kargo transporta za nekolicinu timova što će značiti da će inženjeri i mehaničari imati pune ruke posla do početka vikenda. Što je dodatak na muku je što je ovo sprint vikend pa će vremena biti još manje.

U međuvremenu, i dosta ranije od prethodno najavljenog, desiće se rigoroznija kontrola mini DRSa, što bi moglo da poremeti dominaciju Meklarena. Oni, po prognozama, više neće imati 3 do 4 desetinke prednosti u odnosu na Red Bull, pa će se novo stanje otkriti tokom jednog jedinog treninga pred sprint kvalifikacije.

U međuvremenu, u ovih tek nekoliko dana, uspeo sam da nabasam na vesti da je Liam Lawson VEĆ pod određenim pritiskom od strane svog tima nakon razočaravajućeg rezultata u Melburnu. Takođe, velike simparije pokupio je Isak Hadjar (ne od Helmuta Marka naravno) pa će biti zanimljivo videti i njega kako se nosi sa pritiskom. Kimmi Antonelli je svakako pobednik prvog vikenda za mene. Dečko tako mlad da tako doktorski vozi po kiši...ja sam impresioniran.

Takođe, od zanimljivih događaja desila se i kritika odnosa Hamiltona sa svojim trkačkim inženjerom, na šta je on odgovorio prilično smireno kako stalno kaže Hvala i Molim te i kako se tek upoznaju. Majke mi, počeću da navijam za Luisa koliko se gadim mržnje prema njemu.

Ispod možete videti neke statske o stazi, a satnicu vikenda pogledajte OVDE.

Još jednom podsetnik, u pitanju je SPRINT VIKEND, pa molim sve kladioničare da podnesu svoje procene na vreme.

Vidimo se.

GmWjGJ3WMAAqK2x.jpg:large

• Like 1
Posted

Moram da se osvrnem na pomenuto odusevljenje novim Kimijem, a isto generalno provejava i po netu, a bar ovde se istovremeno zamerilo Bortoletu sto nije mnogo pokazao, a niko da uzme u obzir da je isti taj Kimi imao izletanje, koje bi na vecini drugih delova staze znacilo kraj trke, a da Bortoleto uopste nije lose vozio do udesa. Sad ce neko reci Kimi je zavrsio u teskim uslovima a Bortoleto nije, ali za mene je i ono sto je KImi uraido isto udes, samo kao sto rekoh njegov se desio na srecnijem delu staze pa je nastavio. Jos niko da uzme u obzir da Kimi vozi Mercedes a Bortoleto FIcu.

Od Kine se nadam da ce Pjastri uspeti da bude brzi od Norisa, jer isto kao i Bortoleto, nije ni on zasluzio onako los rezultat jer je i Noris u istom momentu na istom mestu izleteo, ali je on uspeo da se vrati na stazu, Pjastri nije.

Posted
8 minutes ago, JPM said:

Nisam video SQ3, jel Lando napravio neku gresku pa da bude pola sekunde sporiji?

Napravio je malu grešku na izlasku na zadnji pravac u prvom pokušaju i izgubio zadnji kraj na sekund, dok je u drugom totalno promašio tačku kočenja za ukosnicu i izašao van staze.

• Thanks 1
Posted (edited)

Ne sećam se kad je poslednji put neki vozač bio toliko bolji nego ostatak grida kao Maks trenutno. Možda Hamilton u 2019/2020? Nakon što je Fetel pukao skroz a Maks bio klinac. Pre toga sigurno 15ak godina nije bilo ovako očigledno

Edited by Nicklord
Posted

idemo lozenje na maksimalno nakon ovih sprint kvalifikacija. Jesmo li tifozi ili ne. Osvajamo titulu ove godine. Dobro verovatno cemo vec u ponedeljak promeniti misljenje 🙂

Nisam gledao kvalifikacije, sta je mučeni Lawson uradio da je poslednji zavrsio

• Love 1
Posted
35 minutes ago, Hertzog said:

idemo lozenje na maksimalno nakon ovih sprint kvalifikacija. Jesmo li tifozi ili ne. Osvajamo titulu ove godine. Dobro verovatno cemo vec u ponedeljak promeniti misljenje 🙂

Nisam gledao kvalifikacije, sta je mučeni Lawson uradio da je poslednji zavrsio

Jel' ima još neki ludak da ustaje u pola četiri sutra osim mene?😂

Posted

Meni je pitanje da li je RB1 uopste brzi od RB2 ili je samo do Maksa koji je fantastican.

Ferari opet mlohav nakon sprinta. Lekler izdominiran od Luisa.

Lando najbrzi ali bez konstantnosti.

Ovo ce biti sa strane gledalista veoma zanimljiva sezona. Niko ovde nece da dominira. Mclaren jeste najbrzi ali ne mnogo.

Posted

Ne bih rekao na osnovu jedne skracene trke i Noris greske u q da je Lekler "izdominiran". Duga je sezona...

p.s Japanca u RB pod hitno ako zele poene od pocetka.

Posted

Mogla bo trka biti zanimljiva, s obzirom da je grid izmesan, ali sezona obecava. 
Da li je Hadjar kaznjen za onaj izlazak u Q3, umalo da ga Max pokupi. Lawsona ne vredi ni komentarisati. Totalni promasaj u dosadasnjem delu, ako se ne trzne nece evrope docekati u F1

Posted
12 minutes ago, Hertzog said:

Mogla bo trka biti zanimljiva, s obzirom da je grid izmesan, ali sezona obecava. 
Da li je Hadjar kaznjen za onaj izlazak u Q3, umalo da ga Max pokupi. Lawsona ne vredi ni komentarisati. Totalni promasaj u dosadasnjem delu, ako se ne trzne nece evrope docekati u F1

Jeste novčano samo 

Posted
17 minutes ago, Hertzog said:

Totalni promasaj u dosadasnjem delu, ako se ne trzne nece evrope docekati u F1

Ako mene pitas totalni promasaj je voziti za red bull. Ako nekoga pritiskas posle par trka koj kurac si ga potpisao.

Posted

Potpisao si ga jer po pravilu moraš da imaš drugog vozača, a sem Bortoleta mi godinama nismo imali vozača koji u F1 ulazi na velika vrata, kao dokazani šampion, već su sve to neki polu projekti i spletke. Po meni ni Cunoda nije pokazao dovoljno da bi bio vozač moćnog Red Bula, e sad deluje da taj bolid nije više tako moćan, pa se onda može i on uzeti u razmatranje.

Verujem da se svi slažemo da je ono što je rado Perez prošle godine skandalozno i da je zaslužio otkaz. Ko sedne na to mesto ako ne može od prve trke biti bolji od toga što je radio Perez realno i ne zaslužuju tu priliku i nije šteta ako dobije nogu po kratkom postupku (tri vikenda i zbogom, idemo sledeći, dok ne ubodeš).