Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

50 minutes ago, NMX said:

prepozna li služba (koja god od ove 3) da će joj politički i poslovni interesi biti bolje zaštićeni sa nekim drugim, okrenuće leđa AVu na keca

Ne znam da li si imao namjeru da napišeš to, ali meni ovo zvuči kao da vučića možemo da srušimo samo paktirajući sa najgorim dijelom njegovog zločinačkog udruženja.

1 minute ago, Beonegro said:

Ne znam da li si imao namjeru da napišeš to, ali meni ovo zvuči kao da vučića možemo da srušimo samo paktirajući sa najgorim dijelom njegovog zločinačkog udruženja.

Ja sam roze naočare skinuo odavno i u glavi izbrisao ideju da će Vučić otići voljom građana, bez ikakvog prljanja, paktiranja sa najgorim delovima njegove vlasti i sl. Jebem unapred majku svakome ko bude paktirao ali to je realnost jbg. Sloba je otišao uz okretanje leđa od strane službe. Koštunica je završio tako što su kadrovi Radeta Bulatovića ispušili pa je Miki Rakić kadrirao i prvi dan nove vlasti (2008.) dig'o Doktora Dabića. Pa naredne 4 godine osnovao pa ojačao SNS. 

E sad, ne nužno realnost gde će biti zvanične saradnje sa službama. Dovoljno je da mu se služba izmakne, kao što se izmakla Slobi. Samo je vrlo brzo služba došla da naplati revolucionarne zasluge pa kad nova vlast nije gledala blagonaklono na to, znamo šta se desilo.

Kako god, tretnutno im poslovni interesi nisu ugroženi, to je sine qua non. 

• Like 1

8 minutes ago, NMX said:

Ja sam roze naočare skinuo odavno i u glavi izbrisao ideju da će Vučić otići voljom građana, bez ikakvog prljanja, paktiranja sa najgorim delovima njegove vlasti i sl. Jebem unapred majku svakome ko bude paktirao ali to je realnost jbg. Sloba je otišao uz okretanje leđa od strane službe. Koštunica je završio tako što su kadrovi Radeta Bulatovića ispušili pa je Miki Rakić kadrirao i prvi dan nove vlasti (2008.) dig'o Doktora Dabića. Pa naredne 4 godine osnovao pa ojačao SNS. 

E sad, ne nužno realnost gde će biti zvanične saradnje sa službama. Dovoljno je da mu se služba izmakne, kao što se izmakla Slobi. Samo je vrlo brzo služba došla da naplati revolucionarne zasluge pa kad nova vlast nije gledala blagonaklono na to, znamo šta se desilo.

Mislim da nije potrebno toliko mistifikovati BIA i davati im preveliki značaj. Ako se ogromna većina okrene protiv režima, mogu samo  da se slikaju. Propali su Štazi, Sekuritatea, pa mogu i oni. Uostalom, evo sada gledamo šta rade studenti, koji su maltene juče počeli da se bore i vidim da im dobro ide. Osim što su na početku pokušali da zastraše neke od njih, šta rade sada? Sede i gledaju. Studentima mogu samo da pljunu kroz prozor. A kada im se pridruži i onoliki narod...

• Like 2

1 minute ago, NMX said:

Ako se to ne promijeni ništa od ovoga što se dešava nema svrhe, neka ove djevojke i momci idu kući i neka bar ne krvave noge više. 

Nisam misica koja vjeruje da ćemo imati mir u svijetu samo ako to zaista želimo, nego prosto bez rasturanja službi nema suštinske promjene, čemu promjena frontmena ako se ništa drugo ne promijeni? Mislim ja lično sam toliko razočaran i poražen stanjem stvari kod nas da sam juče razmišljao o tome da bi neka vrsta pobjede bila i da za poglavicu dobijemo novog radikala samo da za razliku od ovog nema nikakvu očiglednu patologiju, ali da se ova energija i ova mobilizacija završe na tome... pa to bi za Srbiju i posebno za ovu njenu omladinu bio mnogo veći poraz nego povratak radikala na vlast 2012. 

• Like 6

12 minutes ago, 033zero330 said:

Kako je malo potrebno postati udbaški debil, što u stvari i jeste. Uopšte ne shvata, gde bi i sa čega pao i to pre nadstrešnice.

Ovaj je pre ekstremni levator nego udbaš. To što lupeta o EU je jedno, ali jutros sam video da je neko šerovao da o Kini i ruSSiji misli praktično isto.

Verujem da zna ono za šta se školovao, ali da mu međunarodna politika baš i ne ide.

• Like 2

45 minutes ago, Beonegro said:

Ceniš da su Službe deo udruženja i podredjene Vodji i njegovim klovnovima koje on postavlja na čelo istih?

Ja na to gledam kao na simbiozu dva odvojena centra moći kojima su se interesi većinom poklopili ...

Rekao bih da Službe prilično lagodno funkcionišu bez ikakvog nadzora brat bratu zaadnjih 40 godina, verovatno i mnogo duže ... nekada im se (finansijski) interesi poklope sa trenutnim političkim vrhom pa imaš primer Vučića, nekada ne pa imaš primer Djinjića ...

I danas verujem da je jedan od većih razloga za pad Miloševića bilo njegovo uklanjanje Stanišića sa čela DB ...

Svakako, voleo bih da jednoga dana neko napiše ozbiljnu knjigu o istoriji Službi u periodu od 1945 da danas ... svašta interesantno bi tu imalo da se pročita ...

• Like 1

https://n1info.rs/vesti/vodic-za-subotnji-skup-u-kragujevcu-da-ne-lutas-na-sretenje/?fbclid=IwY2xjawIdW8NleHRuA2FlbQIxMQABHU7CjX9juaDoha6W_7SbkhKUqxuCmAkw9eHX--NOR65Q43xUNwEVITpc4w_aem_QE2SC5Htc5j4pS_gTujVlg

Водич за данас. Све има: путања, паркинзи, где су такси станице - све лепо објашњено. Мени лично је било јако корисно, надам се да ће бити још некоме.

• Like 1

21 minutes ago, mare80 said:

Ceniš da su Službe deo udruženja i podredjene Vodji i njegovim klovnovima koje on postavlja na čelo istih?

Ja na to gledam kao na simbiozu dva odvojena centra moći kojima su se interesi većinom poklopili ...

Rekao bih da Službe prilično lagodno funkcionišu bez ikakvog nadzora brat bratu zaadnjih 40 godina, verovatno i mnogo duže ... nekada im se (finansijski) interesi poklope sa trenutnim političkim vrhom pa imaš primer Vučića, nekada ne pa imaš primer Djinjića ...

I danas verujem da je jedan od većih razloga za pad Miloševića bilo njegovo uklanjanje Stanišića sa čela DB ...

Svakako, voleo bih da jednoga dana neko napiše ozbiljnu knjigu o istoriji Službi u periodu od 1945 da danas ... svašta interesantno bi tu imalo da se pročita ...

Mislim da ne postoje odvojeni centri moći. Ukoliko se bavimo četvorenjem dlake, prije bih rekao da je vučić eksponent službe, nego da su to odvojeni centri moći. Takođe, nisam stopostotno ubijeđen u priču o finansijskim interesima, ne kažem da je to nebitno, ali mislim da je bitnija njihova suštinski antidemokratska i socijalno konzervativna ideološka orijentacija.

Edited by Beonegro
  • Like 5