Jump to content

Recommended Posts

Posted

Govnar Milos Jovanovic najavio da ce Novi DSS predvoditi listu desnice na narednim izborima. Da li je moguce da ce iko da glasa za ovog mamlaza.

• Like 1
Posted

Poslednji trojanac se aktivira.

Ima jedno 7-8 godina kako sam ovo pisao, a onda je bojkot produzio rok trajanja OKGu - poslednji trojanac ce mu se vratiti kao bumerang, jer nece preci cenzus, ali ce njemu otkinuti glasove tako da ce OKG biti druga najjaca lista i opoziciji ce se preliti ti glasovi u ciste mandate.

Crta se taj scenario sad.

Posted
8 minutes ago, McLeod said:

Poslednji trojanac se aktivira.

Ima jedno 7-8 godina kako sam ovo pisao, a onda je bojkot produzio rok trajanja OKGu - poslednji trojanac ce mu se vratiti kao bumerang, jer nece preci cenzus, ali ce njemu otkinuti glasove tako da ce OKG biti druga najjaca lista i opoziciji ce se preliti ti glasovi u ciste mandate.

Crta se taj scenario sad.

Nisam bas u to siguran, ti glasovi će biti opozicione strukture, tipa ako ta desnica cca bude imala 2,3% ode pola nepomeniku za nista.

A nije nemoguće da predju i cenzus, ako se spoji sa Nestorovicem i tom klikom.

Plašim se da ponovo može doći do bacanja ogromnog procenta opozicionih glasova ispod cenzusa, nadao sam se da to mogu biti samo izleti od 0,2-0,3% par opcija, koje u zbiru neće preći ni 2%, ali ovo sad bas i ne uliva nadu u to nažalost.

Posted

Nebitno koje su prirode ti glasovi ako SL bude imala vise od SNS+SPS. Sto je poprilicno izvesno u ovom trenutku. Sto bi znacilo da moraju da predju cenzus i da se otkriju, ako ga ne predju prelivaju se kod SL. To je win win win.

Posted

pokrašče on izbore i pre nego što ih raspiše, naravno niknuće i puno novih stranaka i pokreta i svašta nešta ali mi nećemo odustati od borbe za slobodu nikad!

Posted
40 minutes ago, McLeod said:

Nebitno koje su prirode ti glasovi ako SL bude imala vise od SNS+SPS. Sto je poprilicno izvesno u ovom trenutku. Sto bi znacilo da moraju da predju cenzus i da se otkriju, ako ga ne predju prelivaju se kod SL. To je win win win.

Preliva se svima, daj Bože da studenti imaju više procenata, ali dobar deo tih glasova i Vucic uzima, sve se proporcionalno preliva, ne ide samo stranci koja ima najviše glasova.

Posted

Znam, ali je bitno da imas vise, jer ako imas vise, ovi ispod cenzusa samo povecavaju prednost. Nije bitno koliko, bitno je da se preliva vise.

Posted (edited)

Ne znam odakle ta sigurnost da ta grupacija neće preći cenzus. Pitam svašta, Mek je uglavnom čvrsto siguran u sve što piše.

"Celzijus" je nizak, bez problema će ta ekipa skupiti očekivani minimum od 130k glasova. Nestorović, Jovanović, Ković... će na zbiru antiEU i antiVučić priče, uz proputinizam uzeti te glasove.

Uostalom, zaboravljamo da su i 2000. i radikali i spo imali solidan broj glasova iako je vladala referendumska atmosfera. Uvek ima onih koji su za nešto šesto.

Edit: postoji mogućnost da im lokalni odbori otkažu poslušnost i malo srozaju kampanju ali ionako će najviše glasova dobiti u gradovima. Njihov cilj će biti da uđu u skupštinu i blokiraju formiranje vlasti, kako bi vlast dobila malo vremena da se snađe čak iako izgubi. Slično BGD izborima 2023.

Edited by Barkley#34
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Pa sad, i ne vidi se bas mnogo da je prednost nase strane poprilicno izvesna. Tako smo mislili vise puta, pa se desilo to sto se desilo.  Secam se izbora u vreme najgore inflacije, ljudi cekaju od cetiri ujutru u redu za mleko, inzenjerska plata dovoljna za dve kutije cigara i cokoladicu, ljudi jedva prezivljavaju dok se zemlje istoka bude i napreduju, a kod nas opet pobedjuju crveni.  Dakle revizija birackog spiska, gasenje primitivnih medija, mnogo jaca kontrola izbora, podrska iz EU - sve su to preduslovi za bilo kakvu nadu.  A kada kazem nada tada ne misim na to da imamo vise glasova u par vecih gradova, nada je da ovi nestanu. 

Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

Ne znam odakle ta sigurnost da ta grupacija neće preći cenzus. Pitam svašta, Mek je uglavnom čvrsto siguran u sve što piše.

"Celzijus" je nizak, bez problema će ta ekipa skupiti očekivani minimum od 130k glasova. Nestorović, Jovanović, Ković... će na zbiru antiEU i antiVučić priče, uz proputinizam uzeti te glasove.

Uostalom, zaboravljamo da su i 2000. i radikali i spo imali solidan broj glasova iako je vladala referendumska atmosfera. Uvek ima onih koji su za nešto šesto.

Edit: postoji mogućnost da im lokalni odbori otkažu poslušnost i malo srozaju kampanju ali ionako će najviše glasova dobiti u gradovima. Njihov cilj će biti da uđu u skupštinu i blokiraju formiranje vlasti, kako bi vlast dobila malo vremena da se snađe čak iako izgubi. Slično BGD izborima 2023.

To bi bio scenario iz snova, zato sto bi se onda otkrili, a formiranje vlasti bi resila ulica. Na primer, repovi SNSa u vidu manjina i nekih kombi stranaka bi preleteli.

Time bismo izbrisali i jedne i druge.

Posted
2 hours ago, McLeod said:

Znam, ali je bitno da imas vise, jer ako imas vise, ovi ispod cenzusa samo povecavaju prednost. Nije bitno koliko, bitno je da se preliva vise.

Plaše me manjine, nose sigurno 8, a verovatno i 10 mandata, nadam se da iz Raske neće biti više od 2 mandata ukupno, da bi se tu studenti mogli probiti, dok za Madjare sve je ispričano, pobeda Tizse je samo prvi korak ka promeni kursa Vojvodjanskih Madjara.