Don Dusko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 8 minutes ago, Clash said: Pa da oni bi najradije da niko ne upisuje fakultete. 1
crepiillupo Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) I krajnje je vreme da opozicija i studenti krenu zajedno. Ovo je sad referendumska atmosfera. Osnovna poruka je 'ili mi ili on' (i nije oni nego on). Edited 10 hours ago by crepiillupo 2
RatzenStadt Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 18 minutes ago, Clash said: ❤️ Chadette Edited 10 hours ago by RatzenStadt
Drug Crni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Glišić se oporavio od moždanog, samo da bi trovao još više. Pa, da ti poželim još koji, "majstore" Odličan govor rektora Đokića. 3
Volter Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 minutes ago, Don Dusko said: Drago mi je da te vidim ponovo @Clash Nedostajao je i na lajv temi Zvezde.
Šiljokapi Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 4 minutes ago, Volter said: Nedostajao je i na lajv temi Zvezde. Ne sumnjam, nadoknadiće lagano Edited 10 hours ago by Šiljokapi
nemanjaol Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Dobro je bilo danas, bio sam van grada pa sam stigao tek oko 8 ispred rektorata. Malo posto se zavrsila sva frka. Od tad je bilo dosta mirno i narod se polako razilazio. Ali zadrzao se dovoljan broj ljudi za rektorov govor koji je stvarno bio dobar. Masa je bila bas nabrijana, dugo nije bilo tako. Ostaje pitanje sto su ga pustili da se obrati, pretpostavljam da je bilo zbog pretnje studenata da ce probati da upadnu na fakultet. Za to bi morala da ide brutalna intervencija policije, sto su shvatili da im ne ide u korist. Mada im nije isao u korist ni ovaj govor rektora. Balkon je bas fotogenican, napraviljena je mocna slika. Nadam se da cu uhvatiti vremena ovih dana da napisem malo duzi post i pokusam da objasnim svoju tezu o tzv “programu”. Deluje mi da ostajem nedorecen. 5
Sen Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 hours ago, Clash said: Ma pozatvarati sve te fakultete i svu omladinu proterati iz države, pa nek ruše državu negde drugde. Bolje da nema mladih nego da ruše državu i ugrožavaju predsednika što gradi puteve i daje penzije i pomaže kad može!
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 14 minutes ago, Ne sam Safete said: Čuj ne opravdavam nasilje Dobro, profa Sladjan je pacifista 😄 znam ga licno, izuzetan lik. Otac dve studentkinje, jedna je bila u Utisku nedelje. 1 1
Ne sam Safete Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, McLeod said: Dobro, profa Sladjan je pacifista 😄 znam ga licno, izuzetan lik. Otac dve studentkinje, jedna je bila u Utisku nedelje. Ne sumnjam Meče, šalimo se malo 1
nemanjaol Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 25 minutes ago, NMX said: Jelena Riznic je medijska licnost, mogla je malo i da im nabroji gde sve krse zakon. Ova studentkinja ispod je pobedila 😁 2
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U mom gradu protest ispred policijske uprave veceras. Verujem da će tako biti i u svim drugim gradovima. Konačno da se nešto dešava , Vučić je kiksnuo u stilu Psiholjuba.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kao da bi bilo nekog efekta. Oni koji to gledaju su toliko zaraženi da ni Vučić lično da prizna da je odgovoran za nadstrešnicu i druge krimi radnje oni ne bi verovali. Ne pomažu argumenti, oni imaju ubeđenja i to je to. Narkomani, svakog dana im je potreban fiks informera. 2
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bilo je 15k juče čim zvalegar kaže 3900, kapa dole svima, bukvalno su par sati pre samog skupa studenti pozvali na izlazak. Ona slika gde svetlost pada i obasjava rektora je baš monumentalna i verovatno jučerašnje obracanje lansira rektora kao kandidata za premijera. 3
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 12 minutes ago, Barkley#34 said: Kao da bi bilo nekog efekta. Oni koji to gledaju su toliko zaraženi da ni Vučić lično da prizna da je odgovoran za nadstrešnicu i druge krimi radnje oni ne bi verovali. Ne pomažu argumenti, oni imaju ubeđenja i to je to. Narkomani, svakog dana im je potreban fiks informera. Izgubio je on 7-8% onog mekog jezgra sns, pre svega 40-60 grupacija ljudi, koji je društveno aktivna i koja je uvidela da dalje se ne može više ovako( to nisu osobe koje su zavisile od sistema, već svojom voljom su mu dali glas). Penzose i uhljebe naravno da nikad neće gubiti, sem demografijom penzose. Ključ svega ovoga je apsolutno maksimalna izlaznost dugogodišnjih apsinenata, da npr na Novom Bg ta njegova koalicija ne predje 30%, ako se to desi onda u celom gradu nebi trebali preći 40%( na verovatno 1,1-1 2m ljudi koji bi trebali izaći u Bg i njegovom širem jezgru). Taj broj ljudi bi i na ogromnu izlaznost od 4,3m sadržao nekih 25-27% ukupnog broja ljudi koji bi izašli na izbore. Edited 1 hour ago by Tex_Willer
fancy Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago (edited) 29 minutes ago, Tex_Willer said: Penzose i uhljebe I ovde je malo komplikovanije nego što izgleda na prvi pogled. Penzosi - sada ih tu već ima dosta onih koji su krajem 90ih bili i te kako protiv Miloševića i njegove politike. Znaju dobro ko je Vučić, pogledaj samo po Beogradu koliko starijih ima na protestima. Pre bih rekao da je većina toga što olako nazivamo "penzosi" u grupi ili dosta starijih, ili u manje urbanim sredinama. Uhljebi - nisu baš svi glasači sajkoa iz čiste ljubavi ili jednostavno iz koristi - postoji i dosta onih bukvalno ucenjenih, imaju oni (mafija) metode kontrole ko je i kako glasao, ali takođe postoje i "uhljebi" koji bez pardona glasaju za opoziciono / studentsku listu. Pri tome, mislim pod "uhljebi" uglavnom na one primljene na posao uglavnom u zadnjih 7-8 godina. Aj 10 da zaokružimo. Ako imaš (čitaj: "si dobio") ugovor na neodređeno, mafija smatra da moraš da im se odužiš, ako si na određeno onda manipulišu tvojim poslom i drže te u limbu godinama kako bi mogli da računaju na tvoj glas jer u suprotnom - ne produže ti ugovor. Onima koji su, recimo, jedini izvor prihoda porodici je tu jako zajebano. Nije da ih pravdam ili imam srce koje krvari za njih, samo kažem kako to funkcioniše jer sam u velikoj državnoj firmi i to mi se odvija pred očima, pričam s ljudima, znam šta se odvija... (*) (* ) Evo npr. skoro su primilli na određeno jednu malu, 20+ godina, radila je mesecima, onda su je zvali na neku njihovu kalakurciju, mala nije htela da ide, oni su rekli da joj neće produžiti ugovor - njena majka koja takođe radi tu je rekla da će ona da ide umesto ćerke, ali nisu hteli ni da čuju, maloj nisu produžili ugovor. Edited 56 minutes ago by fancy 1
Drug Crni Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 6 hours ago, Sen said: Ma pozatvarati sve te fakultete i svu omladinu proterati iz države, pa nek ruše državu negde drugde. Bolje da nema mladih nego da ruše državu i ugrožavaju predsednika što gradi puteve i daje penzije i pomaže kad može! Ja davno napisah: radikali (i njima slični) su Topalovići našeg doba - zbog njih ljudi idu ili iz zemlje ili u zemlju. 1
Volter Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago Opet Nepomenik o Đokiću, ovaj put da bi bio veliki favorit na izborima. Robespierre je pisao pre neki dan da bi izbori mogli biti do Vidovdana, to je danas rekao i Nepomenik.
McLeod Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago Cim on pominje izbore budite sigurni da ih nece biti. 2
Volter Posted 12 minutes ago Posted 12 minutes ago (edited) 47 minutes ago, fancy said: Uhljebi - nisu baš svi glasači sajkoa iz čiste ljubavi ili jednostavno iz koristi - postoji i dosta onih bukvalno ucenjenih, imaju oni (mafija) metode kontrole ko je i kako glasao, ali takođe postoje i "uhljebi" koji bez pardona glasaju za opoziciono / studentsku listu. Pri tome, mislim pod "uhljebi" uglavnom na one primljene na posao uglavnom u zadnjih 7-8 godina. Aj 10 da zaokružimo. Ako imaš (čitaj: "si dobio") ugovor na neodređeno, mafija smatra da moraš da im se odužiš, ako si na određeno onda manipulišu tvojim poslom i drže te u limbu godinama kako bi mogli da računaju na tvoj glas jer u suprotnom - ne produže ti ugovor. Onima koji su, recimo, jedini izvor prihoda porodici je tu jako zajebano. Nije da ih pravdam ili imam srce koje krvari za njih, samo kažem kako to funkcioniše jer sam u velikoj državnoj firmi i to mi se odvija pred očima, pričam s ljudima, znam šta se odvija... (*) (* ) Evo npr. skoro su primilli na određeno jednu malu, 20+ godina, radila je mesecima, onda su je zvali na neku njihovu kalakurciju, mala nije htela da ide, oni su rekli da joj neće produžiti ugovor - njena majka koja takođe radi tu je rekla da će ona da ide umesto ćerke, ali nisu hteli ni da čuju, maloj nisu produžili ugovor. Kačio sam ovde linkove ljudi koji su odbili poslušnost i dobili otkaze, neki su ih tužili i dobili na sudu. Jedna iz SPS-a je pričala kako joj je muž viđen na protestu i zbog toga su je oterali, priznala je da je dobila posao preko stranke uz uslov ako želi napredovati da bi bilo poželjno da obezbedi još troje ljudi koji će glasati za režim i ići na skupove. Nepomenik se ovih ljudi najviše plaši jer ne zna kako će reagovati, ne može ih sve kontrolisati na izborima a neki su već otkazali poslušnost. Taj broj ljudi nije mali, ogroman je i oni su naša šansa. Na one u tvom prvom delu komentara koji sam sklonio ne vredi gubiti vreme, mnogi od njih kukaju na ovaj režim ali uvek na kraju dodaju da ipak nema bolji od Vučića. Edited 11 minutes ago by Volter
McLeod Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago Potpuno isto kao sto pricam za rezimske glasace. Jer onaj ko na prvom mestu uopste gleda Informer, sta ima s njim da se prica.
Recommended Posts