Perkos2 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Sevojno i Aranđelovac su sa najboljim šansama ali razlupaće kutije ološ ako skapira da gubi
Tex_Willer Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Treba pratiti unutar samih mesta rezultate, tipa da u samom gradu Aranđelovcu bude 55-45 za studente, sela jbga vuku na svoju stranu i to je realnost. Ali svako vece mesto od 10k koje nije na istoku zemlje mora biti uz studente i to nekih 8-10% razlika da bude.
Issey Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Ne treba se zavaravati, svuda će da pokradu koliko im treba ili da obore izbore. Pobeda u makar jednoj opštini bi podigla hajp sa naše strane i vratila momentum, što hulja ne sme da dozvoli... zato će da pokrade svuda i dodatno nam navuče bedak... čudi me da neko još uvek veruje da u otetoj mafijaškoj državi može da se pobedi na izborima koje oni organizuju, bilo gde... bez obzira kakvo je realno stanje stvari... Isto će biti i na parlamentarnim i na bilo kojim izborima... treba se naravno boriti i pokušati sve da se spreči veća krađa što boljom kontrolom, ali nama će glavni posao biti nakon izbora... Edited 7 hours ago by Issey 1
Volter Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kula teško mada im i tu gori. Imali bi šanse i u Boru ali su napravili problem sa ovih nekoliko opozicionih lista. Najveće šanse jesu u Sevojnu i Aranđelovcu, a misilm da će biti gusto i u Bajinoj Bašti.
Dzo23 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Šansa sigurno postoji u Bajinoj Bašti, Sevojnu, Kuli, Arandjelovcu i Boru. Očekujem da bude napeto u svih od ovih pet opština. Knjaževac, Smed.Palanka, Majdanpek, Kladovo i Lučani jako teško. No, svakako je najbitnije da ovi izbori pokažu pad rejtinga sns-a u malim opštinama, što bi bio najbolji indikator pred parlamentarne izbore. Pobjeda u bar jednoj opštini bi bio takav zamajac i vjetar u leđa da je izlišno i komentarisati. Svima je jasno da u većim gradovima (Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Kragujevac, Čačak, Valjevo...) nemaju većinu i da tu ni uz pomoć ucjena, zastrašivanja i raznoraznih malverzacija, što im je modus operandi, ne mogu namaknuti pobjedu. Edited 6 hours ago by Dzo23
Milutinov Tata Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne treba siriti defetizam, ali ni preterani optimizam. Ne mogu se ovi lokalni izbori porediti sa onima od pre 4 godine, tada je bila opsta kampanja u citavoj drzavi, sada su sve usmerili ka ovim gradovima, verovatno su pozvali svakoga ko dobija sredstva iz budzeta, svaki ministar je obisao svaki grad, cak se i Macut pojavljivao, ujedinili su sve sto su mogli, na bilbordima uglavnom samo jedan covek, mnogo ljudi misli da se glasa za predsednika. Videcemo kako ce gradjani reagovati, slike iz Kule za vikend su fantasticne, ali moguce da je tu bilo i mnogo ljudi sa strane, a ne samo Kuljani. Zapadna Srbija i Uzice su tokom leta bila bas aktivni, ali Sevojno je bas malo mesto, Bajina Basta nesto vece, ali nista znacajno, margine su male, ovi mogu da pokusaju da to pokriju dodatnim biracima. Nijedno mesto nema ni 40 000 biraca, ko ima nameru da mulja moze "lakse" da mu prodje. 2
Drug Crni Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nisam siguran da u Kragujevcu i Subotici nemaju većinu..pitanje je i u Beogradu..
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) U BG nemaju većinu već nekoliko godina. 2023. su uz neke ubačene birače i nedostatak kontrole na svim mestima imali 416415k (sns+sps+srs) od 947k izašlih. I taj broj pada od izbora do izbora. Edited 5 hours ago by Barkley#34 7 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 32 minutes ago, Drug Crni said: Nisam siguran da u Kragujevcu i Subotici nemaju većinu..pitanje je i u Beogradu.. U Kragujevcu godinama nemaju vecinu, ako racunas samo SNS + SPS. U Kragujevcu je problem sto redovno neke glupave lokalne liste prelaze cenzus pa se onda cepaju i podrzavaju vlast, pa onda pred sledece izbore bude jao izvinite hteli smo da uradimo najvise za nas grad, pa se prekomponuju, uzmu drugi naziv, opet predju cenzus pa jovo nanovo. Ako pricamo o parlamentarnim izborima, u centru grada SNS nema 40%. Na mom birackom mestu na izborima 2023. su uzeli 25,7%, a Dacic 4,7%. SPN je uzela 47,6%. Prigradska mesta mu daju dosta glasova. Edited 5 hours ago by McLeod 2 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Evo sad bas gledam random mesta, sto se vise odmices od centra, procenat raste. Grosnica (izlaz iz grada ka Kraljevu i Cacku, mada ne toliko daleko od grada) 55% i oko toga, Bukurovac (selo na nekih 8-10 km od Kragujevca 60%, Veliki Senj (veze nemam sta je to) 65%, Prekopreca 62%. U gradu (mada preko Lepenice pa nije centar) u Bresnici 50% (tamo ima mnogo siromasnih, Roma, ljudi sa Kosova), Male Pcelice 58%, Stragari jos jedno prigradsko naselje 61% itd. U centru, Bubanj, Erdoglija, Vasariste, znaci sve sa ove strane Lepenice sto kolokvijalno vazi za centar nigde gde sam pogledao nije imao vise od nekih 38%. Sada bi to trebalo da bude jos bolje. Evo sad gledam sve, na jednom malom birackom kod bolnice 45%, ali kontam da tu glasaju ovi okolo iz starih zgrada, pretpostavljam da je tu bukvalno 80% penzionera posto su te zgrade jedne od starijih u gradu. Ukupno sa sve selendrama na nivou grada je osvojio 44%. Dacic 6.7% (sad to moze da sanja), SPN 27%, ali zato ludi Nestor 4.7% i ludi Radule 1.4% i DSS 6.2%. Velika vecina ovih glasova bi danas trebalo da pripadne Studentskoj listi, plus opadanje SNSa i SPSa koje je opipljivo za ove tri, bice i cetiri godine, tako da sa 50% sa SPSom mislim da je spao za 10% sigurno. Edited 5 hours ago by McLeod
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Tako je svuda. Jednom sam gledao rezultate na opštini Palilula u BG. U centru kod Taša je vlast na 20% (i za to se pitam koji su to bolidi), kako se spuštaš ka pančevačkom mostu procenat raste, na Karaburmi je četrdesetak posto a preko Dunava (Krnjača, Borča, Padinjak...) 60%. Da dopunim svoj prethodni post, sns+sps+srs u BG: 2017 - 442k, 2018 i 2020 - 436k, 2022 - 427k, 2023 - 415k.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pad je ocigledan, ali treba da bude jos ostriji da bismo uradili nesto. Ako su pali na 350k svi zajedno, to je onda vec sigurna pobeda. Ali verovatnije je da su negde na 370k. Ne verujem da mogu vise od toga.
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Da, slažem se. Na onim ponovljenim izborima 2024. su zajedno imali 387k ali to je bilo verovatno bez pritisaka i kampanje i bez preseljenja par hiljada birača. Tako da je potrebno da još padnu ali i da izlaznost bude maksimalna moguća. 2
nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne znam za vas, ali ja kod sebe primećujem da sam ušao u neku drugu fazu, što se tiče mentalnog pristupa svemu što se dešava. Sve je nekako užasno počelo da ne nervira, primećujem milion nekih sitnica i počele su i one da me izvode iz takta. Istovremeno deluje mi da se haos samo povećao i da više ne postoji ni neki privid reda i uređenosti, ali ne znam da li je to samo zbog mog mentalnog stanja ili su se stvari zaista pogoršale. A neko sam ko praktično od početka ove vlasti protestuje protiv iste, ne znam ni sam na koliko sam protesta bio i ispratio sam svaki pokret od Ne davimo Beograd, do 1 od 5 miliona, Srbije protiv nasilja i naravno sad Studentskih protesta. Tako da nije da sam ranije mislio da je sve ok, pa sad kao primećujem da stvari nisu dobre. Istovremeno sve sam više i više besan. Da li ima još ljudi sa sličnim doživljajem? 3
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Besni smo svi jer svakog dana mafija na vlasti pokazuje svoju monstruoznost. Pre dva dana napadnuti valjevski gimnazijalci, Kričak se posle nekoliko meseci setio da je bio ugrožen zbog lepljenja plakata sa njegovim likom pa privodi i saslušava studente, a danas su Novopazarskim studentima odrediili pritvor od 30 dana zbog ''rušenja'' ustavnog poretka. Quote Studentima Državnog univerziteta u Novom Pazaru Hamzi Ziljkiću i Nikoli Marjanoviću, koji su privedeni u nedelju zbog sumnje u navodno krivično delo rušenje ustavnog poretka, određen je pritvor od 30 dana. Ovo je za N1 potvrdila advokatica Majda Toković. Toković je rekla da su advokati uložili žalbu na ovu odluku Osnovnog suda u Novom Pazaru. Studenti su danas ranije Oni su ranije danas dovedeni u zgradu Osnovnog tužilaštva gde su, u prisustvu advokata, saslušani.
Recommended Posts