Perkos2 Posted Wednesday at 05:23 PM Posted Wednesday at 05:23 PM 4 hours ago, Volter said: Nepomenik: Ako je pop onaj što je okupirao SPC a uovu ga Profiterije tog ću ja da nagazim 1
Volter Posted Wednesday at 05:51 PM Posted Wednesday at 05:51 PM Quote Studenti u blokadi Medicinskog fakulteta u Beogradu objavili su snimak na kojem se vidi kako bivša ministarka, a profesorka na ovom fakultetu, Darija Kisić, skida deo makete na kojoj je lik Miloša Pavlovića, poznatijeg kao "glavni Ćaci", u prostorijama Instituta za medicinsku statistiku i socijalnu medicinu "Silos", koji je u okviru ovog fakulteta.
Petkovic Miroslav97 Posted Wednesday at 10:24 PM Posted Wednesday at 10:24 PM Privedeni zbog grudvanja. Aj ‘ leba ti..
Volter Posted Thursday at 05:20 PM Posted Thursday at 05:20 PM Naravno oni su u Senatu ugurali poslušnike. Glasali su tajno jer ološi nemaju hrabrosti za javno glasanje. Al sve će se nekad saznati i naplatiti.
Don Dusko Posted Thursday at 06:13 PM Posted Thursday at 06:13 PM 52 minutes ago, Volter said: Naravno oni su u Senatu ugurali poslušnike. Glasali su tajno jer ološi nemaju hrabrosti za javno glasanje. Al sve će se nekad saznati i naplatiti. Za sta se glasalo?
HAMMER Posted Thursday at 06:18 PM Posted Thursday at 06:18 PM 5 minutes ago, Don Dusko said: Za sta se glasalo? za i protiv
Volter Posted Thursday at 06:20 PM Posted Thursday at 06:20 PM 6 minutes ago, Don Dusko said: Za sta se glasalo? https://n1info.rs/vesti/jelena-kleut-nije-izabrana-u-zvanje-redovne-profesorke/ 1
Dzo23 Posted Saturday at 10:19 AM Posted Saturday at 10:19 AM Danas svi putevi vode na Trg slobode! 18h 1
nemanjaol Posted Saturday at 03:03 PM Posted Saturday at 03:03 PM Mi smo stigli jos pre 2. Nije bilo guzve na putu tada, ne znam da li se u medjuvremenu promenilo. Mada u ovom kaficu u kom sedimo se cuju naglasci ljudi koji nisu iz Novog Sada
Ne sam Safete Posted Saturday at 03:42 PM Posted Saturday at 03:42 PM Beogradski studenti ni riječi o današnjem skupu?
Klotzen Posted Saturday at 06:31 PM Posted Saturday at 06:31 PM Ovo najavljivanje "sad ili nikad" protesta počinje da smara. Večeras je bilo ok, ništa spektakularno. Fino popunjen trg ali ne krcat. Po meni nekih 10k ljudi je bilo. Ne treba najavljivati ovako protest, malo me podseća na one čuvene huljine konferencije za štampu "večeras jako važno saopštenje ...." . Problem sa bombastičnim najavama je da ljudi posle neće doći na neki protest koji je jako bitan jer će misliti da ih hajpuju sa bombastičnim najavama. Treba biti umeren za ovakve da kažem "redovne" proteste a kada se pravi nešto ozbiljno e onda udri bombastično. Bilo je dosta hladno pa su ljudi krenuli da se razilaze dosta brzo no rekao bih za NS jedan ok zimski protest. 7
Volter Posted Saturday at 09:52 PM Posted Saturday at 09:52 PM Pa i nisu se ljudi brzo razišli, rekao bih da su se brzo skupili tačno u 6. Skup je trajao kratko, taman koliko treba. Ja sam sabajle stigao kod rođaka. Šetao gradom a grupice studenata su na Trgu bile dosta ranije pre početka protesta, misilo sam i pitati nešto al sam znao da neću dobiti odgovore na ono što me zanima. Dobio sam od njih papirič u vezi današnjag protesta i dve tačke budućeg programa. Bio sam pesimista što se brojke tiče, al su ljudi verovatno zbog zime gledali da dođu tačno u 6, odjednom se stvorila masa. Zadovoljavajući broj a moglo je biti i više. Novi skup su najavili 27. u Beogradu. 1
Klotzen Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Sinoć u Utisku nedelje jedan student reče da Studenti nisu doneli odluku da li će mandat vlade u slučaju njihove pobede biti oročen dok se ne obezbede uslovi za slobodne izbore ili će da odrade sve 4 godine. Ovo će sada da bude tema za napade na njih i alibi nekima u opoziciji da ne podrže tu listu.
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Može da bude alibi ali potpuno nelegitiman. Zašto neko ko dobije izbore da ne dobije šansu da uradi nešto? Nije kao da nismo uzaludno davali 2-3 mandata potpunim lopužama poput ovih aktuelnih. Uostalom, ovaj narod mora jednom da nauči da u roku od godinu dana shvati da li je neko dobra ili loša vlast. Evo im prilike za praksu. Jedino što mislim da je nemoguće od onoga o čemu se priča je zatvaranje BIA. Treba je dekriminalizovati, ali tajnu službu ima svaka zemlja i veoma je potrebna.
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ako sve bude prošlo sa izborima, porazom Vučića i formiranjem drugačije vlade, njeno trajanje će zavisiti od mnogo faktora. U svakom slučaju, ideja da neka famozna prelazna vlada unapred oroči na godinu dana i da se nakon toga raspišu izbori je od početka bila nerealna do granice smešnog. 1
DJ_Vasa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 36 minutes ago, Klotzen said: Sinoć u Utisku nedelje jedan student reče da Studenti nisu doneli odluku da li će mandat vlade u slučaju njihove pobede biti oročen dok se ne obezbede uslovi za slobodne izbore ili će da odrade sve 4 godine. Ovo će sada da bude tema za napade na njih i alibi nekima u opoziciji da ne podrže tu listu. U tom slučaju, reakcija opozicije je sasvim očekivana, normalna i razumljiva. Šta god ko mislio o bilo kojoj stranci, njima je bavljenje politikom posao i ne verujem da bi tek tako pristali na četiri godine neaktivnosti, što bi ih kasnije i ugasilo. Stranke se finansiraju iz državnog budžeta na osnovu broja mandata, pa bi automatski izgubile finansije za osnovno funkcionisanje i ne bi imale od čega da plate ni iznajmljivanje prostorija. Od donacija bi mogle da se oproste čak i u najdemokratskijem sistemu jer niko ne bi finansirao stranku koja može da dođe na vlast tek za četiri godine ukoliko u međuvremenu ne propadne potpuno. Ne verujem da bi čak ni Demokratska stranka, koja je već dala blanko podršku i reurse, pristala na ovakav potez, osim ako ne dobije neka mesta u vlasti. Ukoliko vlada ne bude oročena, verujem da će cela opozicija izaći u jednoj ili više kolona i da će biti jedini potencijalni koalicioni partner. 17 minutes ago, Barkley#34 said: Ako sve bude prošlo sa izborima, porazom Vučića i formiranjem drugačije vlade, njeno trajanje će zavisiti od mnogo faktora. U svakom slučaju, ideja da neka famozna prelazna vlada unapred oroči na godinu dana i da se nakon toga raspišu izbori je od početka bila nerealna do granice smešnog. Da, i to je nerealna ideja, budući da se kartel lako može konsolidovati za to vreme. Ovde upotrebljavam reč 'kartel' u smislu kruga zainteresovanog da utiče na donošenje odluka, a ne u smislu SNS-a kao stranke. SNS je samo političko krilo onih koji raspolažu novcem, tj sredstvo da ostvare svoje interese, a ukoliko se ispostavi da je to sredstvo neefikasno, može se lako zameniti. Iako je relativno lako osuditi tamo nekog partijskog aparatčika koji je očigledno kršio zakon i kome se to može lako dokazati, ne postoji normalan pravosudni sistem koji će nekoga osuditi samo zato što raspolaže velikim novcem, ali nema dokaza da je nelegalno stečen. A onaj ko ima novac ima i moć, što je bezbroj puta dokazano.
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Godinu dana nikad nije bilo realno, ali dve, do dve i po godine ( 😄 ) mislim da je smisleno očekivanje za mandat te vlade. 1
Klotzen Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Nije opšte bitno na koliko vremenski bi bila ograničena nego šta bi bila njena funkcija. Ako će oni da vladaju kao sve Vlade do sada onda i ne treba da ih iko podrži od opozicije. A ako je to neka vlada koja treba da razmontira ovu hobotnicu na vlasti i zatim raspiše fer izbore onda je to nešto vredno podrške pa makar im za to trebalo i sve 4 godine jer rade nešto oko čega se svi slažu. Nadam se da će ovo drugačije formulisati jer ovo samo unosi zabunu kod prosečnog glasača koji ne prati toliko detaljno kao mi ovde. Da ne kažem da će ovo da zloupotrebe svi protiv njih. Edit : Drugu stvar koju je rekao je da oni u principu i ne mogu da uticu na tu vladu. Ovo je tačno, jednom kada dobiju mandate oni su svi vlasnici istih i mogu da rade sa njima šta god hoće. Jedino ih moral obavezuje da ispoštuju obećano, no tu sam manje zabrinut ako je izbor studenata bio toliko strog koliko se priča. Edited 3 hours ago by Klotzen
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Grupa profesora blokirala Dekanat Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, počeo sastanak sa dekanom https://www.danas.rs/vesti/drustvo/grupa-profesora-blokirala-dekanat-filozofskog-fakulteta-u-novom-sadu/ Inače, pre dva dana je propao pokušaj režima i Dridovog udruženja da na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu postave svog dekana. Doživeli su fijasko.
Estrella Roja Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, JPM said: Kad vidim tog Drida pomislim na sunđer Boba. Patrik, morska zvezda 1 3
40Wins Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Najjače je što je Drid prepoznao materijal za jednu od najjačih ispala ikada pa je pustio ovog da se ukopa do grla. 3
Recommended Posts