Šiljokapi Posted yesterday at 11:53 AM Posted yesterday at 11:53 AM 3 minutes ago, Tex_Willer said: Mislim da je potreba imati 2 studentske liste, kako bi se potukli do kraja i desna i leva strana iz opozicionih redova... Takodje pitanje je da li bi desničarsko orijentisani opozicioni glasači glasali za Jovu Bakica... Ako bi crni đavo zastupao makar sličan program onome što napisa malopre @freethrow, dobio bi skoro sve opozicione glasače. 1
McLeod Posted yesterday at 02:10 PM Posted yesterday at 02:10 PM Nisam video da su se jednom ograsili od recimo Partije Radikalne Levice i od Lomparista, koji su mnogo veci problem od ovih nabrojanih. 4
Volter Posted yesterday at 02:15 PM Posted yesterday at 02:15 PM Režimski mediji trube o nezapamćenoj tuči na Pravnom fakultetu. Navodno, ovi koji su u saopštenju sikterisani došli da se tuku. Pogledam klip, ono 5 sekundi, nema tuče, neka mala rasprava. A možda i gluma studenata, jednom su to već uradili, da otkriju krticu i ovog koji je snimao i poslao snimak.
drgnk Posted yesterday at 02:24 PM Posted yesterday at 02:24 PM Pitam se samo da li u ovom podrivanju studentskog pokreta, ima uticaja spolja, s obzirom da će im Vučić odraditi posao sa NIS-om i otkačiti Ruse.
McLeod Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Iz mojih izvora sa KG fakulteta, ni oni nisu ucestvovali u ovome, bar ne zvanicno preko nasih plenuma.
Volter Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Evo i odgovora Tanasija Marinkovića: Quote Dodaje i da ne može da razume ovakav postupak studenata. “Utoliko pre što moram kao njihov profesor, kao profesor ljudskih prava, da skrenem pažnju na to da je ta vrsta targetiranja pojedinaca, pa čak i političkih stranaka, i opozicijskih političkih stranaka, politička diskriminacija, diskriminacija po političkoj osnovi, da je to krivično delo, da je to govor mržnje, da je to uznemiravanje i ponižavajuće postupanje, da ni nenadležna institucija Aleksandar Vučić ne može da zabrani nikome od pomenutih da se služi svojim ljudskim pravima i da na legitiman način daje doprinos ovoj borbi protiv režima Aleksandra Vučića. Samim tim i ta nenadležna institucija koja je pisala taj tekst nema to pravo”, rekao je profesor Pravnog Fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković. Prijavi ih profesore, nek zaglave robiju.
DJ_Vasa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) 7 hours ago, drgnk said: Pitam se samo da li u ovom podrivanju studentskog pokreta, ima uticaja spolja, s obzirom da će im Vučić odraditi posao sa NIS-om i otkačiti Ruse. Ne verujem. Ima dovoljno idiota koji ga sami podrivaju, kao npr. one budale sa Filozofskog. Ne znam šta će to AV da im „odradi” kada je i sam priznao da je slušao bandu iz Kremlja, ali s druge strane, mogao bi i studentski pokret malo da se pozabavi odjebavanjem kremaljske bande i diplomatskim aktivnostima. Za ovo bi trebalo otkačiti sveti plenum i dati nekim pametnijim čikama i tetama da se time bave. U suprotnom, ima da prođu isto kao opozicija. 2 hours ago, Volter said: Evo i odgovora Tanasija Marinkovića: Prijavi ih profesore, nek zaglave robiju. Ne vidim da je igde napisao da će podići bilo kakvu prijavu protiv nekih budala koje se kriju iza naloga fakulteta, ali je pokazao koliki su licemeri. Kada ih režim naziva stranim plaćenicima i slično, onda se s pravom bune, a kada im neko ko je zapravo na njihovoj strani lupi verbalni šamar, onda kme kme, mrzi nas profesor. Edited 18 hours ago by DJ_Vasa 1
wrach Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago svaka cast @freethrow samo mi je zao sto sam negde vec na pola shvatio da je ono sto navodis, nazalost, na ovom prostoru, u ovoj eri - nemoguce. voleo bih da gresim, ali...
freethrow Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Nisam siguran da je nemoguće, mislim tj nadam se da ove mlade generacije boli k za većinu stvari koje nas drže tu gde jesmo... Mada je vrlo moguće da grešim. Neke odluke jednostavno doneseš i onda živiš sa njima.
Perkos2 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 2 hours ago, freethrow said: Nisam siguran da je nemoguće, mislim tj nadam se da ove mlade generacije boli k za većinu stvari koje nas drže tu gde jesmo... Mada je vrlo moguće da grešim. Neke odluke jednostavno doneseš i onda živiš sa njima. Možda mladi i imaju volju za promenom ali smo tu mi matori da ih sprečimo u tome pre svega svojim ideološkim podelama. Edited 16 hours ago by Perkos2
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Danas jedino ostaje nada da u Negotinu možemo bar do egala. Oni su i u Sečnju i u Mionici na veliku izlaznost ubedljivo pobeđivali, u Negotinu su na prošlim izborima pobedili ubedljivo ali nije bila velika izlaznost kao u ove dve opštine. Videćemo, nadam se da se neko i od njihovih predomislio. U svakom slučaju nemojte se razočarati zbog poraza, glavu gore.
freethrow Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne želim uopšte da ulazim u to kolika je verovatnoća da se preokret desi, može biti oko 50% ili oko 60%. Ono što hoću da kažem je da posle ovoga svega, nadstrešnice, otkaza ljudima, batina, paravojnog ruskog parka sa šatorima, ministara koji odbijaju da idu na saslušanja, puštanja ljudi i pritvaranja ljudi, ovde više nema "srednjeg izlaza". Isključena je svakako mogućnost nekog nastavka prethodne sns "vlasti" sa periodično pokradenim izborima kao maskom za Evropu. Ukoliko se do preokreta ne dođe, sledi period neuporedivo veće represije, zatvorenosti i prisile koji će na neki način morati da bude i formalizovan. Potpuna čistka pravosuđa, otklanjanje poslednjih elemenata iz policije i vojske koji nisu potpuno "na liniji" i koji se nisu dokazali kroz praksu. Jedini izlaz, u takvoj situaciji, bi bio da se napravi jedan ekspres lonac od sankcija u smislu da ljudi ne mogu da napuste zemlju bezvizno kao do sada, jer dok mogu... sns dvostruko profitira: pametniji i sposobniji odlaze i ne pretstavljaju više domicilne ništarije i veliki plus: šalju novac, evre i dolare ovde koji završavaju tako što finansiraju mašineriju... 3 minutes ago, Volter said: Danas jedino ostaje nada da u Negotinu možemo bar do egala. Oni su i u Sečnju i u Mionici na veliku izlaznost ubedljivo pobeđivali, u Negotinu su na prošlim izborima pobedili ubedljivo ali nije bila velika izlaznost kao u ove dve opštine. Videćemo, nadam se da se neko i od njihovih predomislio. U svakom slučaju nemojte se razočarati zbog poraza, glavu gore. Izvini ali izbori u Mionici, Sečnju, pa i Negotinu mi nisu nikakav indikator... možda grešim. 1
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 12 minutes ago, freethrow said: Izvini ali izbori u Mionici, Sečnju, pa i Negotinu mi nisu nikakav indikator... možda grešim. Naravno bre Free da nisu, zato sam i napisao da ljudi ne budu razočarani. Ne sme ludak i dalje da raspiše izbore, kupuje i dalje vreme nadajući se našem umoru ili međusobnom pičkaranju, a strahom će nastaviti da straši ljude kako bi ih deprimirao i vratio u stanje kad su verovali da se ništa ne može promeniti. S druge strane lista naših junaka studenata je spremna, da tako kažem ima za svakog po nešto, imali su Novosađani svoje kandidate, Nišlije, Pazarci, Beograđani. Čekamo Ludaka na crtu, da ga pobedimo i ćorkiramo. Edited 6 hours ago by Volter 2
Bul-Kathos Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 17 minutes ago, Volter said: Naravno bre Free da nisu, zato sam i napisao da ljudi ne budu razočarani. Ne sme ludak i dalje da raspiše izbore, kupuje i dalje vreme nadajući se našem umoru ili međusobnom pičkaranju, a strahom će nastaviti da straši ljude kako bi ih deprimirao i vratio u stanje kad su verovali da se ništa ne može promeniti. S druge strane lista naših junaka studenata je spremna, da tako kažem ima za svakog po nešto, imali su Novosađani svoje kandidate, Nišlije, Pazarci, Beograđani. Čekamo Ludaka na crtu, da ga pobedimo i ćorkiramo. ispisao si milion postova i preneo ne znam koliko vesti ali i dalje ne vidim suštinsku poruku koju pišeš ovde već duže vreme, jer ti se sve svodi na želje i na tome šta će biti posle. svi mi bismo voleli da vidimo zločince i kriminalce u zatvoru, ali takav narativ ne dobija izbore jer nama niko ne garantuje da će se po zasluzi i pravdi "ćorkirati" odgovorni. imamo loše iskustvo sa postmiloševićevskom pravdom. ne postoje garancije da će se pravda sprovesti. imaš nekoliko dubokih pogrešnih pretpostavki o realnoj strukturi moći u srbiji. kod tebe se polazi od iluzije da je politička atmosfera u urbanom opozicionom mehuru jednaka političkoj realnosti u ostatku zemlje i da je euforija na društvenim mrežama indikator stvarne izborne snage. u praksi, vlast kontroliše ključne poluge sistema, nacionalne i većinu lokalnih medija, administraciju, javna, kao i privatna strana preduzeća subvencionisana od države, finansijske tokove, klijentelističke mreže i značajan deo lokalnih odbora. ti resursi formiraju stabilnu, ukorenjenu infrastrukturu koja ne zavisi od trenutnog raspoloženja na većim protestima i sada već simboličkim protestima gde se pojavljuje po 50-100 ljudi. napisao sam već jednom, ali ću ponoviti. studenti i protestni pokreti imaju energiju, ali bez organizacije, novca, lokalnih mreža i kapaciteta da isprate izbore na terenu, oni ne predstavljaju snagu koja može da promeni odnos snaga na nacionalnom nivou. njihova uloga je simbolička za sve koji su protiv režima, urbani impulss koji može da utiče na ton javne rasprave. međutim, to ne utiče na distribuciju mandata. ideja da „lista naših junaka studenata“ predstavlja ozbiljan faktor promene počiva na potpunom potcenjivanju izborne geografije Srbije i na pogrešnoj pretpostavci da se politička moć izvodi iz moralne pozicije. politička moć se generiše iz organizovanih resursa. tvoj stav koji personalizuje čitavu političku dinamiku kroz figuru „ludaka“ promašuje suštinu. sistem vlasti nije zasnovan samo na jednoj ličnosti, već na široj mreži interesa koja obuhvata biznis, bezbednosne strukture, partijske kadrove, lokalne elite i medije. u takvom sistemu smena jedne osobe bez promena u strukturi moći neće dovesti do promene sistema za koji se zalažemo. politička promena ne nastaje tako što se vlast „poziva na crtu“, već tako što se izgradi paralelan sistem kapaciteta koji može da preuzme institucije, što trenutno ne postoji. volim da citiram dačića kada ga je u pauzi za reklame u emisiji na rts-u uhvatila kamera kada kaže da su svi iz opozicije amateri. opozicija bi trebalo da se budi svakog jutra i da ide na spavanje sa tom izjavom u mislima. ideja da će vlast raspisati izbore kada je uhvaćena u defanzivi takođe je pogrešna. onaj ko kontroliše tajming izbora bira trenutak koji mu najviše odgovara, procenjuje zamor protivnika, stanje u međunarodnom okruženju, ekonomsku situaciju i kapacitet opozicije da se organizuje. oslanjati se na narativ „čekamo ga na crtu“ znači ostati u psihološkom prostoru željenog ishoda, ali to nije realnost političke strategije. kada sve ovo spojimo, tvoj navedeni stav ne predstavlja analizu nego čistu projekciju. u pitanju je željena slika iz uskog gradskog i digitalnog mehura, koja ignoriše činjenične odnose moći u državi. u realpolitici, presudno pitanje uvek je ko kontroliše institucije, resurse i kadrove. dokle god odgovor ostaje nepromenjen, politička dinamika ostaje stabilna, bez obzira na entuzijazam studentskih grupa ili intenzitet postera na društvenim mrežama. čak i da nastupi jedinstveni opozicioni blok sa studentskim pokretom na presudnim izborima, to neće biti garancija za kolaps režima. stav da će neki ljudi, sa kredibilnim imenom i prezimenom na studenstskoj listi u katastrofalnim izbornim uslovima nešto promeniti u izbornom ishodu je amaterski. kada je počeo studentski protest prošle godine, u dva posta sam napisao razvoj događaja do kraja 2025. i nažalost bio u pravu. niko nije ni reagovao, ali su zato ovde visoko kotirani postovi sa "gotov je", jer eto, odgovaraju generalnom stavu forumaša. da forum dopušta kritiku i analizu podjednako svih strana mnogo bi lakše ljudi razumeli zašto su neke situacije, poput toga da će štrajk glađu dovesti do raspisivanja izbora, uzaludan posao i zašto se procesi odvijaju kako se odvijaju. @fancy fensi, možeš ti mene da banuješ koliko hoćeš, ali i ti i ja znamo da mojih 200 postova nose neuporedivo veću analitičku težinu nego deset hiljada postova tvojih meklaudova i onog drugog, koji je toliko bitan da mu ni avatar nisam zapamtio. vi mešate analitički okvir sa pripadnošću političkim opcijama i podržavanju zapada na jednoj strani ili rusije na drugoj. meni je to dovoljno da razumem koliko niste u materiji. ali dobro, tako je to kada se iz perspektive sportskog novinara i informatičara analiziraju međunarodni politički procesi. 2 3
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Hval na kritici, gledaću posle ovog tvog komentara u kojem otkrivaš dobro skrivene tajne, da budem bolji. Joj 'bem te živote.
Bul-Kathos Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 minutes ago, Volter said: Hval na kritici, gledaću posle ovog tvog komentara u kojem otkrivaš dobro skrivene tajne, da budem bolji. Joj 'bem te živote. u redu. ja ću se držati analize, ti se drži ironije. svako radi ono što ume i za šta je sposoban. moja poenta se ne menja i ostaje ista. politički procesi u srbiji ne zavise od emocija niti od željenih ishoda, već od kontrole resursa, institucija i terenskog rada. ako želiš ozbiljnu raspravu, možemo ući u konkretne pokazatelje i trendove. ako ostaješ na nivou doskočica, onda nemamo šta da diskutujemo, jer po definiciji nismo na istom nivou. tvoj izbor.
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, Bul-Kathos said: u redu. ja ću se držati analize, ti se drži ironije. svako radi ono što ume i za šta je sposoban. moja poenta se ne menja i ostaje ista. politički procesi u srbiji ne zavise od emocija niti od željenih ishoda, već od kontrole resursa, institucija i terenskog rada. ako želiš ozbiljnu raspravu, možemo ući u konkretne pokazatelje i trendove. ako ostaješ na nivou doskočica, onda nemamo šta da diskutujemo, jer po definiciji nismo na istom nivou. tvoj izbor. Okej, ako misliš da neko piše jedno te isto, ignoriši ga i ne gubi vreme. Priznajem da nismo na istom nivou, daleko si pametniji čovek od mene, trudiću se u nastavku da otvorim tarabu i uselim bar deo pameti pojedinaca koji su usisali svu pamet ovog sveta.
Bul-Kathos Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Just now, Volter said: Okej, ako misliš da neko piše jedno te isto, ignoriši ga i ne gubi vreme. Priznajem da nismo na istom nivou, daleko si pametniji čovek od mene, trudiću se u nastavku da otvorim tarabu i uselim bar deo pameti pojedinaca koji su usisali svu pamet ovog sveta. tako sam i mislio. hvala ti što mi nećeš oduzimati vreme. 1
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, Bul-Kathos said: Hajde dobar je post, baš je dobar pa da ga i ja malo iskoristim za diskusiju. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: ispisao si milion postova i preneo ne znam koliko vesti ali i dalje ne vidim suštinsku poruku koju pišeš ovde već duže vreme, jer ti se sve svodi na želje i na tome šta će biti posle. svi mi bismo voleli da vidimo zločince i kriminalce u zatvoru, ali takav narativ ne dobija izbore jer nama niko ne garantuje da će se po zasluzi i pravdi "ćorkirati" odgovorni. imamo loše iskustvo sa postmiloševićevskom pravdom. ne postoje garancije da će se pravda sprovesti. Niko ovde ne tvrdi, pa ni Volter koliko sam video, da će se pravda sprovesti. Ja konkretno sam samo sugerisao da ukoliko se propusti i ova prilika da se pokazno kazni poveća grupa ljudi, kao što sam naveo za slučaj u Italiji 90tih, ne postoji mogućnost da se suštinski promeni zemlja, u prevodu da se iskoreni naprednjaštvo (tu uključujem i patrljke spsa) i kao koncept, i kao ideja i kao stranka konkretna. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: imaš nekoliko dubokih pogrešnih pretpostavki o realnoj strukturi moći u srbiji. kod tebe se polazi od iluzije da je politička atmosfera u urbanom opozicionom mehuru jednaka političkoj realnosti u ostatku zemlje i da je euforija na društvenim mrežama indikator stvarne izborne snage. u praksi, vlast kontroliše ključne poluge sistema, nacionalne i većinu lokalnih medija, administraciju, javna, kao i privatna strana preduzeća subvencionisana od države, finansijske tokove, klijentelističke mreže i značajan deo lokalnih odbora. ti resursi formiraju stabilnu, ukorenjenu infrastrukturu koja ne zavisi od trenutnog raspoloženja na većim protestima i sada već simboličkim protestima gde se pojavljuje po 50-100 ljudi. Ovde mislim da nije fer prema Volteru (ili kome već) učitavanje da pričamo samo o urbanom opozicionom mehuru. Duboko ušemljeni ljudi iz državnih uprava, agencija, firmi koje su okoštale sa državnim strukturama, ugovorima sa ministarstvima i slično već mesecima šalju signale da su spremni da pređu negde drugde, da se otkače od sise. Privatna strana preduzeća subvencionisana od države su u panici jer upravo zahvaljujući tim subvencijama ostvaruju profit koji im sada (poslednjih meseci) postaje ugrožen upravo potezima klijentelističke vlasti: povećanja minimalca su katastrofalna za ove firme, petljanje sa maržama je užasavajući signal, mogućnost ozbiljnog poskupljenja goriva je apokaliptična jer uništava usko skrojeni excel fajl. Brojnost protesta nije, po meni - a ostavljam mogućnost da duboko grešim - najbolji indikator. Upravo ukorenjena infrastruktura je pretrpela udarce i trpi udarce dan danas, ali ćuti i trpi. Za sada. Uporedio bih to sa sabijanjem opruge. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: napisao sam već jednom, ali ću ponoviti. studenti i protestni pokreti imaju energiju, ali bez organizacije, novca, lokalnih mreža i kapaciteta da isprate izbore na terenu, oni ne predstavljaju snagu koja može da promeni odnos snaga na nacionalnom nivou. njihova uloga je simbolička za sve koji su protiv režima, urbani impulss koji može da utiče na ton javne rasprave. međutim, to ne utiče na distribuciju mandata. ideja da „lista naših junaka studenata“ predstavlja ozbiljan faktor promene počiva na potpunom potcenjivanju izborne geografije Srbije i na pogrešnoj pretpostavci da se politička moć izvodi iz moralne pozicije. politička moć se generiše iz organizovanih resursa. Slažem se sa ovim u potpunosti, ali sam koncept skrivanja liste - o kojem sam pisao sada već davne 2019 godine - je u ovako specifičnoj situaciji jedino moguće rešenje i zaštita (bukvalno fizička) potencijalnih kandidata. Organizovanje resursa se sprovodi pomalo nevidljivo, svakako ne kao u konvencionalnim kampanjama. Na kraju, iako se slažem da se moć ne generiše iz moralne pozicije već iz resursa, u ovom specifičnom slučaju verujem da pre postoji mogućnost prepoznavanja trenutka za prelet. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: tvoj stav koji personalizuje čitavu političku dinamiku kroz figuru „ludaka“ promašuje suštinu. sistem vlasti nije zasnovan samo na jednoj ličnosti, već na široj mreži interesa koja obuhvata biznis, bezbednosne strukture, partijske kadrove, lokalne elite i medije. u takvom sistemu smena jedne osobe bez promena u strukturi moći neće dovesti do promene sistema za koji se zalažemo. politička promena ne nastaje tako što se vlast „poziva na crtu“, već tako što se izgradi paralelan sistem kapaciteta koji može da preuzme institucije, što trenutno ne postoji. volim da citiram dačića kada ga je u pauzi za reklame u emisiji na rts-u uhvatila kamera kada kaže da su svi iz opozicije amateri. opozicija bi trebalo da se budi svakog jutra i da ide na spavanje sa tom izjavom u mislima. I ovde se slažem da nemamo nikako posla sa ludakom već sa nekim koga recimo zapadne diplomate smatraju za apsolutno najveštijeg i najinteligentnijeg lika na Balkanu, a čiji sistem se može uporediti sa jednom figurativnom mešavinom vojske, čobana koji čuva stoku da ne pravi sranja van tora, i ekonomske mašinerije koja svakome daje taman dovoljno. Verovatno otuda i povremene oralne fiksacije Titom. Ipak, cela piramida je upravo to - piramida, ali obrnuta - a nakon rušenja garanta sistema, pretpostavka je da je sistem dovoljno poljuljan i bez goriva (vere) da će se pokrenuti talas koji je 6. oktobra svesno zaustavljen. Za opoziciju se takođe slažem - amatersko ponašanje većih stranaka, sporost, nespremnost na odgovor trenutku, povremeni bljeskovi lucidnosti i primer u lokalnim organizacijama poput Lokalnog Fronta i sličnih. Ali jebiga, tako je kako je. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: ideja da će vlast raspisati izbore kada je uhvaćena u defanzivi takođe je pogrešna. onaj ko kontroliše tajming izbora bira trenutak koji mu najviše odgovara, procenjuje zamor protivnika, stanje u međunarodnom okruženju, ekonomsku situaciju i kapacitet opozicije da se organizuje. oslanjati se na narativ „čekamo ga na crtu“ znači ostati u psihološkom prostoru željenog ishoda, ali to nije realnost političke strategije. I ovo je tačno, naravno da vlast kontroliše tajming u potpunosti, ali upravo u tome i jeste suština. Milošević nije morao da pravi izbore 2000, Tadić nije morao 2012. Izbori će, usled nastavka ovog pritiska, makar i pritajenog, morati da se održe u nekom trenutku u sledećih nekoliko mesecu. Makar tako mislim, vrlo je moguće da grešim. U trenutku kada se raspišu izbori, tu ćemo videti da li postoji ta kohezija i povezanost ili su ljudi spremni da hrle u nešto što bi ipak bilo drastično drugačije od perioda pre 2024: pre svega ekonomski, ali i po pitanju sloboda, ma koliko osmanizirani mi svi bili. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: kada sve ovo spojimo, tvoj navedeni stav ne predstavlja analizu nego čistu projekciju. u pitanju je željena slika iz uskog gradskog i digitalnog mehura, koja ignoriše činjenične odnose moći u državi. u realpolitici, presudno pitanje uvek je ko kontroliše institucije, resurse i kadrove. dokle god odgovor ostaje nepromenjen, politička dinamika ostaje stabilna, bez obzira na entuzijazam studentskih grupa ili intenzitet postera na društvenim mrežama. čak i da nastupi jedinstveni opozicioni blok sa studentskim pokretom na presudnim izborima, to neće biti garancija za kolaps režima. stav da će neki ljudi, sa kredibilnim imenom i prezimenom na studenstskoj listi u katastrofalnim izbornim uslovima nešto promeniti u izbornom ishodu je amaterski. Da budem poptuno iskren, mislim da je ovde ideja da se već oko 6 popodne proglasi pobeda studentske liste u celoj zemlji. A svakako da najviše zavisi od prisustva opozcije-studenata na svim biračkim mestima. Uz amin iz inostranstva. Dve far fetched opklade, slažem se, ali u ovom slučaju više pogurane alternativom koja je sve većem broju ljudi jasna. 11 minutes ago, Bul-Kathos said: kada je počeo studentski protest prošle godine, u dva posta sam napisao razvoj događaja do kraja 2025. i nažalost bio u pravu. niko nije ni reagovao, ali su zato ovde visoko kotirani postovi sa "gotov je", jer eto, odgovaraju generalnom stavu forumaša. da forum dopušta kritiku i analizu podjednako svih strana mnogo bi lakše ljudi razumeli zašto su neke situacije, poput toga da će štrajk glađu dovesti do raspisivanja izbora, uzaludan posao i zašto se procesi odvijaju kako se odvijaju. @fancy fensi, možeš ti mene da banuješ koliko hoćeš, ali i ti i ja znamo da mojih 200 postova nose neuporedivo veću analitičku težinu nego deset hiljada postova tvojih meklaudova i onog drugog, koji je toliko bitan da mu ni avatar nisam zapamtio. vi mešate analitički okvir sa pripadnošću političkim opcijama i podržavanju zapada na jednoj strani ili rusije na drugoj. meni je to dovoljno da razumem koliko niste u materiji. ali dobro, tako je to kada se iz perspektive sportskog novinara i informatičara analiziraju međunarodni politički procesi. Ne bih vređao ljude sa foruma, mislim da nije lepo, ni prihvatljivo. 1
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 49 minutes ago, Bul-Kathos said: @fancy fensi, možeš ti mene da banuješ koliko hoćeš, ali i ti i ja znamo da mojih 200 postova nose neuporedivo veću analitičku težinu nego deset hiljada postova tvojih meklaudova i onog drugog, koji je toliko bitan da mu ni avatar nisam zapamtio. vi mešate analitički okvir sa pripadnošću političkim opcijama i podržavanju zapada na jednoj strani ili rusije na drugoj. meni je to dovoljno da razumem koliko niste u materiji. ali dobro, tako je to kada se iz perspektive sportskog novinara i informatičara analiziraju međunarodni politički procesi. Jebote unapredjen sam u jurisnika moderacije, britko sportsko novinarsko pero. Update - odavno nisam sportski novinar. Jedno 10 i kusur godina. Nisam u moderaciji pet i kusur godina. Niti imam kontakt sa nekim od moderatora, niti mi je cilj da uticem na istu. Tvoja poenta otkriva tvoje motive - ja pametan, vi govna. Tragedija je sto u ovom carsavu od posta zapravo ima dosta tacnih stvari, ali ih pises, a mozda i do zakljucaka dolazis iz pogresnih pobuda. 1 1
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Tu je i Vlada Mandić, a i ovaj pavijan Miljan poznat kao telohranitelj Vučićevog sina. Inače, javljaju da je u Mionici i Andrej Vučić. Izgleda nedostaju batinaši pa mora i on da se angažuje. Edited 1 hour ago by Volter
ivkebgd Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago Pobedice oni svuda na silu, u to nemojte da brinete, oni ce krvlju braniti svaki glas,a da li smo mi spremni da se bijemo, to vec nisam siguran. Za sada ne deluje da je narod ovde spreman da krvari.
McLeod Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago Ovo je meni top. Prva ekipa otisla u sela da pokrade na silu izbore. To govori dve stvari. Prva i najociglednija je da su uplaseni, vise nikome ne veruju i idu sami da zavrse ono sto bi do pre dve godine zavrsavali neki lokalni caci. Druga stvar je da su pukli logisticki i nema ih dovoljno. Ovde uz mozda pokojeg lokalnog kabadahiju su svi ljudi sa strane. Jedva cekam da ih vidim kad budu izbori na svim nivoima.
Recommended Posts