Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Klotzen said:

Ako izadu na izbore i izgube odma im sleduje pitanje a što ste izašli kada smo svi znali da će krasti. Odma sledi ogroman pad energije u narodu i teško da će ponovo moći da pokrenu ovoliku energiju.

Zato su uslovi bitni, ako izbori budu na jesen on će svih 250 ljudi da ispljuje do tada i maksimalno im smanji rejting. Energija protesta je već u padu a jeseni cemo verovatno spasti na one proteste od par desetina hiljada ljudi.

Teško. Em studenti nisu glupi, em nisu u pitanju stranke koje eksponiraju samo lidere i liderčiće. Baš me zanima kako će Svinjformer ili neko sličan da napljuje 250 ljudi, među kojima će biti dosta onih koji su nepoznati široj javnosti, plus kako će prosečan gledalac režimskih medija, čiji je IQ veoma nizak, a dugotrajno pamćenje na nivou zlatne ribice uspeti sve to da popamti.

Studenti će sigurno podgrejati atmosferu kada krene kampanja, a tokom leta zaista neće biti potrebe za nekim masovnim protestima. Dalje, verujem da će se u međuvremenu dešavati sranja koja će samo ogoljavati nesposobnost režima, kao što su npr. štete na tek otvorenim saobraćajnicama, problemi sa snabdevanjem strujom ili vodom tokom leta, svinjarije sa nelegalnom gradnjom, bahaćenje lokalnih funkcionera i tome slično.

To što su studenti išli u Strazbur i Brisel će takođe pomoći jer vidim da se Evropa polako budi iz zimskog sna i da im je jasno da nešto debelo nije u redu. A verujem da će osmisliti još neku akciju u sličnom pravcu jer se do sada pokazivalo da to sasvim dobro umeju.

Najveći problem koji treba rešiti su birački spiskovi. Ne računajući mrtve i one što su prijavljeni na trafike, ima dosta onih koji rade u inostranstvu na crno, nisu se prijavili u ambasadama, a formalno žive na starim adresama. To je najveći problem u istočnoj Srbiji, ali takvih ima i u drugim krajevima.

• Like 2
Posted

Proteste u Novom Sadu i jesu pokrenuli opozicija i Stavovci..to je fakat. Međutim, studenti su ih omasovili i učinili ovakvima i priču doveli dovde...

• Like 3
Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Teško. Em studenti nisu glupi, em nisu u pitanju stranke koje eksponiraju samo lidere i liderčiće. Baš me zanima kako će Svinjformer ili neko sličan da napljuje 250 ljudi, među kojima će biti dosta onih koji su nepoznati široj javnosti, plus kako će prosečan gledalac režimskih medija, čiji je IQ veoma nizak, a dugotrajno pamćenje na nivou zlatne ribice uspeti sve to da popamti.

Studenti će sigurno podgrejati atmosferu kada krene kampanja, a tokom leta zaista neće biti potrebe za nekim masovnim protestima. Dalje, verujem da će se u međuvremenu dešavati sranja koja će samo ogoljavati nesposobnost režima, kao što su npr. štete na tek otvorenim saobraćajnicama, problemi sa snabdevanjem strujom ili vodom tokom leta, svinjarije sa nelegalnom gradnjom, bahaćenje lokalnih funkcionera i tome slično.

To što su studenti išli u Strazbur i Brisel će takođe pomoći jer vidim da se Evropa polako budi iz zimskog sna i da im je jasno da nešto debelo nije u redu. A verujem da će osmisliti još neku akciju u sličnom pravcu jer se do sada pokazivalo da to sasvim dobro umeju.

Najveći problem koji treba rešiti su birački spiskovi. Ne računajući mrtve i one što su prijavljeni na trafike, ima dosta onih koji rade u inostranstvu na crno, nisu se prijavili u ambasadama, a formalno žive na starim adresama. To je najveći problem u istočnoj Srbiji, ali takvih ima i u drugim krajevima.

Zasto mislis da Informer i ostali Srpski telegrafi nece biti u stanju da popljuju svih 250 kandidata? Masinerija ce krenuti sa maximalnim brojem obrataja, pravice specijalne emisije dan i noc, bukvakno ce svakog sa liste ocrniti. Moji prijatelji sa niskog PMF-a su u Informeru oznaceni kao profesori teroristi, slike su im objavljene. Tuzice ih i dobiti na sudu. Kazna ce biti neka simbolicna, nekih stotinak hiljada. Sta je to za Informer, tj Vucica. Da blate svih 250 kandidata bi iznos bio nekih 25 miliona dinara, a to je sitnica.

Treba da se nadamo da ce studenti i ovde da se organizuju i da ih ima svuda, da istog sekunda obavestavaju javnost o svemu sta se desava. Da pumpaju dok traje glasanje. Steta sto nema vremena da se zakonskom regulativom resi pitanje oko postavljanja kamera jer je to od ogromne vaznosti.

Vucic ce sada morati mnogo da krade, više nego ikada. Objavice pobedu i tu mora iste sekunde da krene opšta pobuna, ulice da se napune po svim gradovima. Nema cekanja, kilavljenja. Odmah na ulice.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
51 minutes ago, berti said:

Zasto mislis da Informer i ostali Srpski telegrafi nece biti u stanju da popljuju svih 250 kandidata? Masinerija ce krenuti sa maximalnim brojem obrataja, pravice specijalne emisije dan i noc, bukvakno ce svakog sa liste ocrniti. Moji prijatelji sa niskog PMF-a su u Informeru oznaceni kao profesori teroristi, slike su im objavljene. Tuzice ih i dobiti na sudu. Kazna ce biti neka simbolicna, nekih stotinak hiljada. Sta je to za Informer, tj Vucica. Da blate svih 250 kandidata bi iznos bio nekih 25 miliona dinara, a to je sitnica.

Treba da se nadamo da ce studenti i ovde da se organizuju i da ih ima svuda, da istog sekunda obavestavaju javnost o svemu sta se desava. Da pumpaju dok traje glasanje. Steta sto nema vremena da se zakonskom regulativom resi pitanje oko postavljanja kamera jer je to od ogromne vaznosti.

Vucic ce sada morati mnogo da krade, više nego ikada. Objavice pobedu i tu mora iste sekunde da krene opšta pobuna, ulice da se napune po svim gradovima. Nema cekanja, kilavljenja. Odmah na ulice.

Jednostavno – ljudski mozak nije u stanju da obradi tolike informacije, a kamoli sasušeni mozak gledalaca Svinjformera. Mogao bih da se kladim da je 99% gledalaca i zaboravilo kako se oni zovu, pri čemu je u pitanju relativno mali broj ljudi. A još će na listi sigurno biti i kombinacija čestih imena i prezimena kao npr. Milan, Milica, Jovan, Jelena, Dragan, Marija, Aleksandar, Aleksandra plus prezimena Jovanović, Petrović, Marković, Đorđević, Popović, od kojih su mnogi anonimusi, ljudi ne znaju ni kako izgledaju, a lidera nema.

Uostalom, taj Svinjformer je nebitan i ne treba mu pridavati veći značaj nego što ima. Dovoljno je da se nastavi sa akcijama kao što je npr. student u svakom selu i slično, pa DJV može samo da ih uhvati za... izvesni deo tela koji ne bih spominjao.

• Like 1
Posted (edited)

Pa TV Informer samo to i radi.

1% programa su neke vesti koje aj kao moraju biti, najvažnije vesti iz sveta.

49% je veličanje sina božijeg Aleksandra & co.

50% programa je satanizacija svakoga ko kaže bilo šta, bilo gde, a da se i jotu mimoilazi sa Acinom pričom.

Verovatno ne gledate, ali ovo je bukvalno ovako.

Edited by Clash
  • Like 5
Posted

Ma ne moraju oni svakog ponaosob da blate, dovoljno je da se zakače za nekoliko imena i vrte ih u besvest, a samim tim, u stilu vidite-koji-ološ-je-na-listi-ergo-svi-su-ološ, kod svojih gledalaca kompromituju celu listu. Što je i cilj. 

• Like 5
Posted

Stoka je spremna na sve,  da falsifikuju neke kompromitujuce papire, podmetnu drogu, naprave svakakve deepfake gadosti...

Posted

Studente i sada provlače kroz blato, a pročitao sam da imaju oko 60% podrške, što je i neko ovde preneo ako se dobro sećam.

Ne vidim svrhe da se pridaje tolika važnost Svinjformeru i njegovoj publici sa IQ<50. Ako budemo kukali na to šta će DJV da sere i šta sve može da se desi, onda je bolje da izađemo iz cele priče, zahvalimo se studentima i skinemo gaće pred režimom.

• Like 5
  • Pumpaj! 2
Posted
41 minutes ago, DJ_Vasa said:

Studente i sada provlače kroz blato, a pročitao sam da imaju oko 60% podrške, što je i neko ovde preneo ako se dobro sećam.

Ne vidim svrhe da se pridaje tolika važnost Svinjformeru i njegovoj publici sa IQ<50. Ako budemo kukali na to šta će DJV da sere i šta sve može da se desi, onda je bolje da izađemo iz cele priče, zahvalimo se studentima i skinemo gaće pred režimom.

Motka je resenje

Posted

Kampanja koju će voditi Informer i Pink će imati efekta, ne sumnjam u to. Zato ćemo na tu kampanju morati i mi da odgovorimo svojom kampanjom i aktivnošću.

Namerno kažem "mi", a ne studenti. Jer ako ste mislili da ovaj poziv studenata na izbore znači da ćete vi lepo sedeti kod kuće, a studenti da vam izaberu poslaničke kandidate, vode celu kampanju, oderu tabane i iskontrolišu izbore, i da će za smenu vlasti biti dovoljno samo da na dan izbora ustanete, popijete kaficu, prošetate se do biračkog mesta i zaokružite studentski predlog, onda ste u zabludi.

• Like 6
  • Pumpaj! 3
Posted

Naravno da imaju efekta na stanovnistvo koje slusa non stop to.

Evo otvoreno kazem moja porodica je zaostala.Keva na pinku a cale na informeru.

I ja im ne mogu nista.Jer kad god nesto kazem oni nece da slusaju.

A za ove koji kazu da bi odjebali najblizi rod...Svaka vama cast ako mozete, ja ne mogu.Jedino cu kada dodju izbori da im zabranim da odu na glasacko mesto.

• Like 3
Posted
4 minutes ago, Don Dusko said:

Jedino cu kada dodju izbori da im zabranim da odu na glasacko mesto.

U Poljskoj je pre 20 godina bio onaj sms lanac "sakrij babi ličnu kartu", samo kažem.

Posted
32 minutes ago, Smrtokapa said:

Kampanja koju će voditi Informer i Pink će imati efekta, ne sumnjam u to. Zato ćemo na tu kampanju morati i mi da odgovorimo svojom kampanjom i aktivnošću.

Namerno kažem "mi", a ne studenti. Jer ako ste mislili da ovaj poziv studenata na izbore znači da ćete vi lepo sedeti kod kuće, a studenti da vam izaberu poslaničke kandidate, vode celu kampanju, oderu tabane i iskontrolišu izbore, i da će za smenu vlasti biti dovoljno samo da na dan izbora ustanete, popijete kaficu, prošetate se do biračkog mesta i zaokružite studentski predlog, onda ste u zabludi.

Kad već spominješ konkretnu podršku studentima, tu bih dodao i donacije, koje su im često potrebne kako bi mogli da nastave aktivnosti. Donacije se mogu uplatiti, a broj računa se može dobiti preko njihovih strana na društvenim mrežama, a mogu se i lično odneti na svaki fakultet. Donacije mogu biti u novcu ili se studenti naprosto mogu pitati šta im je potrebno. Najjednostavnije je raspitati se na najbližem fakultetu ili im se obratiti putem društvenih mreža.

• Like 2
Posted (edited)
19 minutes ago, Don Dusko said:

Naravno da imaju efekta na stanovnistvo koje slusa non stop to.

Evo otvoreno kazem moja porodica je zaostala.Keva na pinku a cale na informeru.

I ja im ne mogu nista.Jer kad god nesto kazem oni nece da slusaju.

A za ove koji kazu da bi odjebali najblizi rod...Svaka vama cast ako mozete, ja ne mogu.Jedino cu kada dodju izbori da im zabranim da odu na glasacko mesto.

Evo iz glave sta mozes da im uradis, cisto jedna situacija koja mi je pala na pamet, napravis im lazne profile na Kosarci, napises neku patkometriju (mama na temi Zvezda, tata na temi Partizan) pa ih onda banujes 😁

Njima nebitno, a tebi jedna mala satisfakcija 🙂

Edited by Prijatelj Mitar
  • Ha-ha 6
Posted
15 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Evo iz glave sta mozes da im uradis, cisto jedna situacija koja mi je pala na pamet, napravis im lazne profile na Kosarci, napises neku patkometriju (mama na temi Zvezda, tata na temi Partizan) pa ih onda banujes 😁

Njima nebitno, a tebi jedna mala satisfakcija 🙂

Sve starije od 50 u penziju i bajbuk

• Tuzno 1
Posted
38 minutes ago, Smrtokapa said:

U Poljskoj je pre 20 godina bio onaj sms lanac "sakrij babi ličnu kartu", samo kažem.

ovo je toliko prosto resenje da je naprosto genijalno, ako vec ne moze +1 onda bolje i 0 nego -1

fala bogu pa ja svom matorom ovo ne moram da radim ali imam par ljudi koji ce biti posavetovani

• Like 1
Posted
54 minutes ago, mrd said:

Sve starije od 50 u penziju i bajbuk

Baš pametna ideja, a da na primer malo sedneš sa tim ljudima i popričaš ne pada ti na pamet. 

Posted
3 minutes ago, Perkos2 said:

Baš pametna ideja, a da na primer malo sedneš sa tim ljudima i popričaš ne pada ti na pamet. 

Sedim sa jednim svako jutro i znam o cemu govorim. Sta bre mi stariji od 50 godina ima da odlucujemo gde ce mladi po svetu raditi?

Nisi ti mene dobro razumeo.

Popricaj ti sa nekim tako i probaj da ih ubedis da TV laze. 🙂 

Ne ljuti, razmisli.

Posted

Zavaravate sami sebe tom pricom da matori glasaju za Vucica. Pogledaj samo publiku na Karleusinim koncertima i odmah vidis zabludu. Cak i medju studentima ce biti onih koji ce glasati za Vucica i pored toga sto su sada na ulici. Kool je biti deo protesta, ali ako cale izgubi platu posto je pao Vucic, da vidis kako kod glasanja sve menja.

Posted
8 minutes ago, DJORDJE said:

Zavaravate sami sebe tom pricom da matori glasaju za Vucica. Pogledaj samo publiku na Karleusinim koncertima i odmah vidis zabludu. Cak i medju studentima ce biti onih koji ce glasati za Vucica i pored toga sto su sada na ulici. Kool je biti deo protesta, ali ako cale izgubi platu posto je pao Vucic, da vidis kako kod glasanja sve menja.

Onda ce mnogi ko nas dvojica za 30 godina podrzavati proteste protiv korupcije.

Ja na bazi meni bliskih, komentarisem. Tragicno je verovati da zivot trebas da provedes u strahu da ce da te skinu sa liste zbog toga sto nisi u krdu.

Nisam ja nista lose mislio, znam da sam otisao jer je Djilas ostao vodja demonstracija 90-ih.

Posted
14 minutes ago, DJORDJE said:

Kao što će biti i baba i deda od sto godina koji će glasati protiv Vučića. Normalno da će biti izuzetaka i statističkih grešaka.

Trend je da, što je starija demografska grupa, to će veći procenat glasova iz te grupe ići sns-u. To je toliko zdravorazumski da čak ne moram ni da vadim istraživanja javnog mnjenja koja to potvrđuju.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

Kao što će biti i baba i deda od sto godina koji će glasati protiv Vučića. Normalno da će biti izuzetaka i statističkih grešaka.

Trend je da, što je starija demografska grupa, to će veći procenat glasova iz te grupe ići sns-u. To je toliko zdravorazumski da čak ne moram ni da vadim istraživanja javnog mnjenja koja to potvrđuju.

Posebno je vazno razumeti, da je u Srbiji stvorena fama, da neko daje penzije, a ne da su one zaradjene.

Taj element se moze tek kod novih generacija razviti, ako uspemo da ukinemo korupciju i dovedemo do toga da se prave plate prijavljuju. Ako se to ne promeni, opet ce da nastavi verovanje da ti penziju neko poklanja.

35-40 godina covek radi i odvaja od plate u penzioni fond, da bi mu neki kreten Acci Vuci, rekao da mu on daje penziju i da ce mu je povecati, ako glasa za njega. 

TRT mu ga Pantelija.

To je tesko objasniti starijima koji su cesto kao Biden.

• Like 3
Posted
1 hour ago, mrd said:

Sedim sa jednim svako jutro i znam o cemu govorim. Sta bre mi stariji od 50 godina ima da odlucujemo gde ce mladi po svetu raditi?

Nisi ti mene dobro razumeo.

Popricaj ti sa nekim tako i probaj da ih ubedis da TV laze. 🙂 

Ne ljuti, razmisli.

Priznajem da te slabo razumem i dalje, valjda što sam iz te grupe 50+ koja nikad nije glasala za sps, radikale ili sns. Niti sam ikad imao problem sa pokojnim roditeljima da im pojasnim za koga da ne glasaju. Lepa reč, dolazak na noge kod penzionera i ubedlji a ne arogantan nastup mnoge će prebaciti na pravu stranu ali treba raditi a ne prosipati pamet.

Posted
1 minute ago, Perkos2 said:

Priznajem da te slabo razumem i dalje, valjda što sam iz te grupe 50+ koja nikad nije glasala za sps, radikale ili sns. Niti sam ikad imao problem sa pokojnim roditeljima da im pojasnim za koga da ne glasaju. Lepa reč, dolazak na noge kod penzionera i ubedlji a ne arogantan nastup mnoge će prebaciti na pravu stranu ali treba raditi a ne prosipati pamet.

Znam bre, a i ti sigurno znas da sam ja u toj genraciji, za koji dan 60+.

NIkada nisam glasao za smradove, ili za rat, ali sam bio u prilici da starijima od mene, u  mojim 25-im objasnjavam tada 50-ogodisnjacima, da smo u ratu.,

Sto se tice, sadasnje situacije, moja majka 91 god, je pod utizajem TV, odlepila. Ona je 35 godina radila kao profesor u skoli i uvek je bila bisttra osoba. Medjutim, sada pod uticajem medija dozivljavam da mi kaze sta ovi studenti hoce, zasto ne idu da uce. Srecom, nije joj drago to sto ja ne zivim u Srbiji i shvati kada joj odgovorim, da deca hoce da ne moraju da se sa svojom majkum cuju telefonom, vec da mogu da je posete. Eto, toliko o ubedjivanju. Za razliku od moje majke, moja baka je zivela 97 god, i nikada joj nije palo na pamet da glasa za ovu djubrad. 

Nadam se da sam malo jasniji.

Sad poruka za sve starce. "AKO HOCETE DA VAM DECA ZIVE BLIZU, GLASAJTE PROTIV LOPOVA!"