Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 On 12/13/2024 at 8:55 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: SC lawmakers refile proposed bill to make abortions punishable as homicides https://www.foxcarolina.com/2024/12/11/sc-lawmakers-refile-proposed-bill-make-abortions-punishable-homicides/ Ovo recimo nikog ne brine... plus u SC postoji smrtna kazna... znaci, ko 'ubije' fetus, moze biti ubiVen... Ovo si htela da diskutujes. Predlozeni zakon nije dobio mnogo podrske, pa pokusavaju opet. Meni to zvuci kao suludi zakon, verujem I mnogima u SC. Naravno, nadam se da tamo ljudi ne podrzavaju tako nesto, I da je uglavnom political stunt. Ne znam sta tu ima da se diskutuje, glupa ideja, i dok nije zakon pricamo o predlozima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 4 hours ago, Darko said: Sami fakulteti. Pretnja nasiljem od studenata i online. Verbalni, čak i fizički napadi u ređim slučajevima. Proguglaj Kathleen Stock na primer. Debra (ne Brenda, moja greška) Soh je isto imala problema na svom univerzitetu. Takođe, trans je samo jedan od triggers - tu je critical race theory, radical feminism itd. Studenti idu na lekcije profesora i profesorki, dernjaju se dok predavaju da ostali studenti ne čuju, ulaze u kancelarije i prete im, blokiraju im kancelarije, dean-ovi stvaraju atmosferu tišine da se ne bi zamerili itd. Baš gadno. Pozadina i razlozi su objašnjeni u Blank Slate, mada nije centralna team knjige. Centralna tema je "tabula rasa", kako se kosi sa onim što znamo o biologiji i psihologiji. U okviru toga, Pinker objašnjava kako je tabula rasa mišljenje u socijalnim naukama postalo tako rasprostranjeno, gde se dotiče uticaja levice (kao reakcija na sva zlodela ekstremne desnice u 20-om veku), i kako je otišlo u drugi ekstrem. Ima dosta primera tu takođe. https://nypost.com/2022/04/30/professors-on-how-they-were-canceled-why-they-fought-back/ Veoma nevešto izbegavanje drugog dela mog posta, ali ponoviću, šta je sa xx ženama koje ne mogu da rode i imaju menstruaciju?Da li su uopšte žene? Ovo objašnjenje koje si ponudio nije nikakvo objašnjenje, čuj, nemirni studenti i fizičke pretnje profesorima... I kako smo uopšte došli do "onoga što znamo o biologiji i psihologiji". Misliš da uspostavljanje mejnstrim biologije, psihologije, uopšte nauke išlo lako? Ljudi su spaljivani zbog astronomije, Da Vinči je krao leševe zbog anatomije. Ne treba valjda nikom pričati da su nekad ljudi crne boje kože bili manje vredni (mejnstrim psihologija), žene nisu imale pravo glasa, bile manje vredne (mejnstrim psihologija sa sociologijom) etc Rešavalo se napretkom i retko kad popularnim metodama. I onda je to bila nekom samo ideologija. Mnogo je ljudi spasila takva ideologija. Da se vratim na gender temu- USA su uradile više za LGBT ljude nego sve ostale zemlje sveta zajedno. Silna bi šteta bila da mali tranp to upropasti, jer ovo sve i nije delo originalnog trampa. Trans osobe mogu da imaju kvalitetan život samo sa napretkom i društvenih nauka, medicina je daleko ispred. I težroškove tranzicije snose same osobe. Kakav problem neko može da ima sa tim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 1 hour ago, Angelia said: Gubis vreme iskreno, vidis da se svodi na neinformisana pitanja da pokusa da napravi neki skor. Nije nikad cula za aktiviste, ili donore, ili cancel culture. Dosta od ovih stvari dolazi specificno od infiltracije ideologije u akademiju, a odatle u medije. I to nije proces koji se desio u par godina, nego u par decenija. Ovih dana pratim komentare na priznanje bivse (valjda) striptizete na optuzbe koje su pokrenule veliki medijski cirkus 2006te, da su je grupno silovali 3 studenta na Duke University (prestizni univerzitet) clanovi lacrosse tima, da je sve izmislila, 18 godina kasnije. Taj slucaj se navodi kao moguci pocetak MeToo I optuzivanja za rasizam, ali najvise za sunovrat medija. https://en.wikipedia.org/wiki/Duke_lacrosse_case Tim momcima je bio unisten zivot, iako je bilo jasno da ne postoji trunka dokaza, da su bilo sta uradili. Protesti, sudjenje, ceo cirkus. 18 godina, doticna zena, iz zatvora gde je zbog ubistva svog bivseg decka (valjda, kako sam razumela), priznaje da je celu pricu izmislila. A sad citam I da je Tramp prihvatio settlement, ABC ce mu platiti $16 mill, zato sto su tvrdili da je osudjen za silovanje, I nazivali ga silovateljem. 😉 u skoro nemogucem slucaju da Tramp ili Elon citaju ovaj forum, neki forumasi bi mogli da se zabrinu.... zezam se naravno. Tebi samo mogu da ponovim da si homofobična, još više transfobična osoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 3 minutes ago, Helena said: Tebi samo mogu da ponovim da si homofobična, još više transfobična osoba. Na osnovu cega sam homofobicna ili transfobicna, pocni sa prvom stavkom 😀 Edit: kad napravis takvu optuzbu, hocu da vidim argumente, jer ih imas? Edited December 15 by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 Pisala si ih sama u svojim postovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 17 minutes ago, Helena said: Veoma nevešto izbegavanje drugog dela mog posta, ali ponoviću, šta je sa xx ženama koje ne mogu da rode i imaju menstruaciju?Da li su uopšte žene? Promaklo mi iskreno, ali ovoliko je toliko glupo pitanje i nema nikakve veze sa trans ideologijom. Ali imao sam predosećaj da će neko da potegne ovo, pa da ti odgovorim: naravno da su žene! Biološki, žene imaju "plumbing" za rađanje dece, da li radi ili ne radi to nije važno za determinaciju pola. Gonada određuju. Muškarci to nemaju, što znači da NIKAD nijedan od njih neće moći da ima menstruaciju niti da rađa decu. Nemoj da se zajebavamo sada. 17 minutes ago, Helena said: Misliš da uspostavljanje mejnstrim biologije, psihologije, uopšte nauke išlo lako? Ljudi su spaljivani zbog astronomije, Da Vinči je krao leševe zbog anatomije. Ne treba valjda nikom pričati da su nekad ljudi crne boje kože bili manje vredni (mejnstrim psihologija), žene nisu imale pravo glasa, bile manje vredne (mejnstrim psihologija sa sociologijom) etc Rešavalo se napretkom i retko kad popularnim metodama. I onda je to bila nekom samo ideologija. Zato i postoji scientific method i peer review, što obuhvata i kritiku naučnih i ne-naučnih radova. Čik pogodi kome naučne kritike smetaju? Postoji OGROMNA razlika između ideologije i naučnog concensuza. Zato se i toliko bune kada neko pipne u trans ideologiju, jer nije bazirana u nauci nego ideologiji! 17 minutes ago, Helena said: Trans osobe mogu da imaju kvalitetan život samo sa napretkom i društvenih nauka, medicina je daleko ispred. I težroškove tranzicije snose same osobe. Kakav problem neko može da ima sa tim? Nikakav problem. Odrastao čovek može da odlučuje o svom životu. Ali sa boldovanim se ne slažem, mada mi je dosta objašnjavanja onima koji sede na ušima. Edited December 15 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 Just now, Helena said: Pisala si ih sama u svojim postovima. Ne nisam. Ja sam sa starim forumom ovde vise od 15 godina. Hocu kad me optuzis za homofobiju, da mi to dokazes. Bila sam optuzena za transfobiju samo zato sto sam tvrdila da niko ne treba da mi zahteva da mu se klanjam jer misli da kraljica elizabeta ili napoleon, sto ne znaci da imam bilo kakvu fobiju, nego principijalno ne prihvatam da muskarci postaju zene samo zato sto su se proglasili za isti, ili obrnuto. Znaci naucno ne prihvatam da mozes da promenis svoj pol. Sto ne znaci da se nisam nekim trans osobama obracala kako hoce. Tako da ako hoces da me optuzis za homofobiju (wth) I transfobiju, da mi navedes argumente, inace s@#$% 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 11 minutes ago, Darko said: Promaklo mi iskreno, ali ovoliko je toliko glupo pitanje i nema nikakve veze sa trans ideologijom. Ali imao sam predosećaj da će neko da potegne ovo, pa da ti odgovorim: naravno da su žene! Biološki, žene imaju "plumbing" za rađanje dece, da li radi ili ne radi to nije važno za determinaciju pola. Gonada određuju. Muškarci to nemaju, što znači da NIKAD nijedan od njih neće moći da ima menstruaciju niti da rađa decu. Nemoj da se zajebavamo sada. Zato i postoji scientific method i peer review, što obuhvata i kritiku naučnih i ne-naučnih radova. Čik pogodi kome naučne kritike smetaju? Postoji OGROMNA razlika između ideologije i naučnog concensuza. Zato se i toliko bune kada neko pipne u trans ideologiju, jer nije bazirana u nauci nego ideologiji! Nikakav problem. Odrastao čovek može da odlučuje o svom životu. Ali sa boldovanim se ne slažem, mada mi je dosta objašnjavanja onima koji sede na ušima. Ne, ne zajebavamo se, vodi računa kako pišeš. Mi nismo mašine za rađanje dece, žao mi je, a sama ta rečenica može da bude uvredljiva. Navela sam ti primere mejnstrima, ti odgovaraše kako postoji naučni koncezus-koncenzus da meni treba dati pravo glasa??? Daj da se stvarno ne zajebavamo. Tvoje pravo je da ne priznaješ, nauka ipak priznaje. Reč je bila o ideologiji , samo ubacite propaganda umesto nje i pogodite koga ćete dobiti. *kako pišeš " doslovno sam mislila na konstrukciju rečenice na koju sam odgovarala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 52 minutes ago, Helena said: Ne, ne zajebavamo se, vodi računa kako pišeš. Mi nismo mašine za rađanje dece, žao mi je, a sama ta rečenica može da bude uvredljiva. Navela sam ti primere mejnstrima, ti odgovaraše kako postoji naučni koncezus-koncenzus da meni treba dati pravo glasa??? Daj da se stvarno ne zajebavamo. Tvoje pravo je da ne priznaješ, nauka ipak priznaje Kakvo mešanje baba i žaba! Važi, davanje prava glasa ženama i definicija biološkog pola su ista stvar . Kada ti neko kaže da 2 + 2 = 4 ... jer to isto ideologija? Blamiraš se. 52 minutes ago, Helena said: Mi nismo mašine za rađanje dece, žao mi je, a sama ta rečenica može da bude uvredljiva. A za ovaj pokušaj podmetanja ne znam šta da ti kažem. Ajde lepo objasni gde sam ja rekao da su žene mašine za rađanje dece. Edited December 15 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 43 minutes ago, Helena said: Ne, ne zajebavamo se, vodi računa kako pišeš. Mi nismo mašine za rađanje dece, žao mi je, a sama ta rečenica može da bude uvredljiva. Navela sam ti primere mejnstrima, ti odgovaraše kako postoji naučni koncezus-koncenzus da meni treba dati pravo glasa??? Daj da se stvarno ne zajebavamo. Tvoje pravo je da ne priznaješ, nauka ipak priznaje. Reč je bila o ideologiji , samo ubacite propaganda umesto nje i pogodite koga ćete dobiti. *kako pišeš " doslovno sam mislila na konstrukciju rečenice na koju sam odgovarala. Cekam na primere homofobije I transfobije...pogotovo homofobije, transfobiju su mi ucitali da bi sad naucno bilo potvrdjeno da sam u pravu. Molicu lepo za bilo koji moj post koji je bio homofobican. I u ovom slucaju zahtevam intervenciju moderacije, dosta je bilo ovako nesuvislih diskreditacija. Necu ovo prijavljivati, ali ovakve optizbe ne treba da stoje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 26 minutes ago, Darko said: Kakvo mešanje baba i žaba! Važi, davanje prava glasa ženama i definicija biološkog pola su ista stvar . Kada ti neko kaže da 2 + 2 = 4 ... jer to isto ideologija? Blamiraš se. A za ovaj pokušaj podmetanja ne znam šta da ti kažem. Ajde lepo objasni gde sam ja rekao da su žene mašine za rađanje dece. Ti si se pozvao na psihologiju i socijalne nauke. E te socijalne nauke su nekad mejnstrim ideologijom meni uskraćivale pravo glasa, crne ljude bacale u roblje, branile Iim mešanje sa belcima... Lepo sam rekla da paziš kako pišeš. Isto tako isticanje rađanja, dugmeta za rađanjem i slično mi govori kako se žene tretiraju. I nemoj se samo ti blamirati bavljenjem mojim blamim, blamantno je. Sumiram-medicina je prepoznala problem, ima rešenje, društvo zaostaje. Pitaj Marksa i Engelsa. @Angelia ne znam šta bih rekla za tvoju dobrotu, što ne prijavljuješ. Edited December 15 by Helena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 12 minutes ago, Helena said: Ti si se pozvao na psihologiju i socijalne nauke. E te socijalne nauke su nekad mejnstrim ideologijom meni uskraćivale pravo glasa, crne ljude bacale u roblje, branile Iim mešanje sa belcima... To nije nauka nego ideologija. Kao što je ideologija da su trans žene žene. The end. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 Trans žene postoje, žive, rade. Na žalost mnogih. Ja se nadam da će Amerika u nečem ostati velika i dati ljudima nadu. Imam jednu sjajnu fotku, ali nikako da je nađem da ja theendiram kako valja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 24 minutes ago, Helena said: Trans žene postoje, žive, rade Jesu li žene kao ti? I ako imaš sina, da li bi ti bilo svejedno da ti dovede jednu trans ženu kao svekrvu? Ili da ga trans žena izigra - u vezi je sa "njom", a onda kada treba da veza dođe do seksa ona mu kaže da je trans žena, i da je to isto jer su trans žene - žene? 24 minutes ago, Helena said: Na žalost mnogih. Veoma pakosno od tebe. Ja to niti tvrdim niti mislim, a siguran sam i za Angeliju. Ali dobro, ad hominem je standard kada nema dobrih argumenata. Edited December 15 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 Nemam sina i ne želim da odgovaram na hipotetičke situacije. Ali kroz ovakve rečenice viri transfobija, čuj, da li bi meni bilo svejedno. I reci da nema sličnosti sa "Pogodi ko dolazi na večeru?". Šta ima meni da bude jedno ili svejedno ako moja ćerka bira sama? Kakva ja tu posla imam da mi se sviđa ili ne? Ni ja nisam marila da li se mojima moj muž dopada. A standard si nametnuo tvojim theendiramjem, 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 23 minutes ago, Helena said: Nemam sina i ne želim da odgovaram na hipotetičke situacije. Ali kroz ovakve rečenice viri transfobija, čuj, da li bi meni bilo svejedno. I reci da nema sličnosti sa "Pogodi ko dolazi na večeru?". Šta ima meni da bude jedno ili svejedno ako moja ćerka bira sama? Kakva ja tu posla imam da mi se sviđa ili ne? Ni ja nisam marila da li se mojima moj muž dopada. Jeste, transfobija Dobro, vi samo slobodno valjate tu najblaže rečeno nelogičnu ideologiju a Tramp i slični će još više dobijati na popularnosti. Što je žalosno. Ali bar možete da se hvalite svojom samopravednosću, kako niste transfob i kako ste bolji od drugih. Edited December 15 by Darko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 ...i ko sad učitava? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 37 minutes ago, Helena said: ...i ko sad učitava? A šta sam ti učitao? Rekla si da iz mojeg posta viri transfobija. Inače tvoja logika me podseća na ovu ženu: Edited December 15 by Darko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted December 15 Share Posted December 15 (edited) 1 hour ago, Darko said: Ali bar možete da se hvalite svojom samopravednosću, kako niste transfob i kako ste bolji od drugih. Vec sam ovo pisao - da bi ovo imalo smisla, mora pocivati na tvom razumijevanju da je podrska ranjivim grupama u drustvu, kao trans zajednici, nesto sto je samo po sebi vrlina, moralna vrijednost i ono sto covjeka cini boljim. Edited December 15 by ters 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 1 hour ago, ters said: Vec sam ovo pisao - da bi ovo imalo smisla, mora pocivati na tvom razumijevanju da je podrska ranjivim grupama u drustvu, kao trans zajednici, nesto sto je samo po sebi vrlina, moralna vrijednost i ono sto covjeka cini boljim. Što bi rekao Pinker - false dichotomy To što sam protiv trans ideologije ne znači da sam protiv osnovnih prava trans osoba. Ja sam za pravo da se trans osobe ne diskriminišu i da se tretiraju kao osobe željenog pola koliko je to praktično moguće. Ali to ne znači da trans osobe imaju pravo da se tretiraju kao željeni pol u svim sferama života. Zašto? Zato što time ugrožavaju prava tog pola. Par primera: (1) Možda sam malo staromodan, ali mislim da žene imaju pravo da ne gledaju kurac u svlačionicama kod trans žena koje nisu passable trans. (2) Takođe, malo je zastrašujuće deliti sklonište za ugrožene žene sa tipom od 2 metra i 120 kila koji se identifikuje kao žena. (3) Zamisli neku grdosiju tipa Shaquille O'Neal kako dominira WNBA ligom jer je promenio pol. Mada možda bi onda i gledao WNBA - zamišljam nekoga sa 2 i 15, 150 kila i muškim skeletom kako ide prema košu protiv žena, that is pure comedy. (4) Izlaziš sa devojkom. Posle par sastanaka, ide vam dobro, pa se ljubite, pa one thing leads to another i onda ti kaže da je trans žena. Je li biti bilo svejedno ili ne? Ali iskreno mi odgovori. Ako ne bi ... mora da si transfob 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 9 hours ago, Darko said: Jesu li žene kao ti? I ako imaš sina, da li bi ti bilo svejedno da ti dovede jednu trans ženu kao svekrvu? Ili da ga trans žena izigra - u vezi je sa "njom", a onda kada treba da veza dođe do seksa ona mu kaže da je trans žena, i da je to isto jer su trans žene - žene? Veoma pakosno od tebe. Ja to niti tvrdim niti mislim, a siguran sam i za Angeliju. Ali dobro, ad hominem je standard kada nema dobrih argumenata. Naravno da je podmetanje I ideologija. To sto ljudi zele da zive kao suprotan pol, to je njihovo pravo, I ne treba da budu diskriminisani, kao sto si rekao, dok to ne ulazi u prava zena, I muskaraca ali mislim da je tu manji problem. Ideologija pokusava da izbrise biologiju/nauku. Skoro nikom pol nije "dodeljen" na rodjenju, nego je odredjen naukom, iskljucujem odredjene poremecaje, kao sto su hemafroditi, I zasto znamo da su poremecaj, je zato sto imamo nauku. 7 hours ago, ters said: Vec sam ovo pisao - da bi ovo imalo smisla, mora pocivati na tvom razumijevanju da je podrska ranjivim grupama u drustvu, kao trans zajednici, nesto sto je samo po sebi vrlina, moralna vrijednost i ono sto covjeka cini boljim. Ne, lepo je napisao da se radi o samopravednosti, tj sami su odlucili da je to vrlina I onda sve ostale pokusavaju da ubede u to. Ili nedavno mislim da je NYT iskoristio izraz za zene "non-man" wth! Kako je to moralna vrednost da izbrises zene? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted December 15 Share Posted December 15 Ja sam mislila da the end znači nešto, ali cvrc. Možda nisi staromodan, sigurno si. Inače su te svlačionice odvratne, bilo muške ili ženske, prosto se meni gade. ALI, što bi muškarci gledali u tuđe spolovilo, msm, što? Svlačionice ne služe za gledanje, bar koliko znam o njima. Inače, mi smo porodično nudisti, i išli smo na nudističku plažu još dok su ćerke bile male. Nismo išli da gledamo, nego smo išli na plažu, i gle, ništa im nije falilo, odrasle su zdrave i nekako sam bila sigurnija kad su postale devojke što se tiče njihovih odnosa i poimanja istih. (Kako smo došli do toga, izvinjavam se na offu, ali mislim da je bitno za kontekst). Naše komšije su imale devojčicu, danas ženu, koja je mentalno hendikepirana, mislim na nivou trogodišnjeg deteta. Ja to nisam znala onda, ali njeni roditelji su se stalno bojali za nju jer budala ima svugde, da će je, kad bude devojčurak, neko namamiti i seksualno iskoristiti. Kasnije, imali su pomoć psihijatra i psihologa (govorim o početku 80.!!!, ideologija M&E) su dobili ideju da se ne skrivaju od nje dok se kupaju i pozvali su moje da se priključe. Moji su prihvatili i poveli su sestru i mene, jer će se njihova devojčica ugodnije osećati pored druge dece. Ona je prošla pubertet i devojaštvo bez ikakvih problema u tom smislu, a intelekt je ostao isti. I danas se javljamo kad se sretnemo. Sad, kad razmišljam o tati, nikad ne bih rekla da će on na tako nešto pristati, doba bez interneta, sa malo stručnih ljudi... I shvatam kako je razmišljao i ponosim se njime. A to pominjanje 120 kila telesne mase, čemu to služi, kakva je razlika užu penisu nekog stokilaša i nekog od 60:kila?To bitno za stav? Ti bi se druže okrenuo za ovom devojkom i dok je imala visuljak i sad, kad ga nema. U Tuzli bi u najboljem slučaju bila nekakva frik persona I živela u bedi. Kad ono, međutim, Australija je primila i omogućila sadašnji život. A ti i dalje razmišljaj o Šekilu. 3 hours ago, Darko said: Što bi rekao Pinker - false dichotomy To što sam protiv trans ideologije ne znači da sam protiv osnovnih prava trans osoba. Ja sam za pravo da se trans osobe ne diskriminišu i da se tretiraju kao osobe željenog pola koliko je to praktično moguće. Ali to ne znači da trans osobe imaju pravo da se tretiraju kao željeni pol u svim sferama života. Zašto? Zato što time ugrožavaju prava tog pola. Par primera: (1) Možda sam malo staromodan, ali mislim da žene imaju pravo da ne gledaju kurac u svlačionicama kod trans žena koje nisu passable trans. (2) Takođe, malo je zastrašujuće deliti sklonište za ugrožene žene sa tipom od 2 metra i 120 kila koji se identifikuje kao žena. (3) Zamisli neku grdosiju tipa Shaquille O'Neal kako dominira WNBA ligom jer je promenio pol. Mada možda bi onda i gledao WNBA - zamišljam nekoga sa 2 i 15, 150 kila i muškim skeletom kako ide prema košu protiv žena, that is pure comedy. (4) Izlaziš sa devojkom. Posle par sastanaka, ide vam dobro, pa se ljubite, pa one thing leads to another i onda ti kaže da je trans žena. Je li biti bilo svejedno ili ne? Ali iskreno mi odgovori. Ako ne bi ... mora da si transfob 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 56 minutes ago, Helena said: Inače, mi smo porodično nudisti, i išli smo na nudističku plažu još dok su ćerke bile male. Odlicno za tebe, ali za zrtve sexualnog napada, goli muskarac koji je stranac, i koji pokazuje svoje organe, pogotovo ako ga to sexualno uzbudjuje (autogynephilia), predstavlja pretnju. Bio onaj tip u terazijskom prolazu koji je voleo to da radi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 15 Share Posted December 15 2 minutes ago, Nek grmi jako said: Hide contents ABC mreža će isplatiti Donaldu Trampu 15 miliona dolara u sklopu nagodbe u slučaju Trampove tužbe protiv te mreže za klevetu, nakon što je voditelj Džordž Stefanopulos u emisiji This Week ove godine više puta rekao da je Tramp na sudu proglašen krivim za silovanje novinarke E. Džin Kerol. Tramp je tužio i voditelja i ABC za klevetu zbog pogrešno navedene presude jer ne postoji presuda protiv njega koja uključuje silovanje, već klevetu. Podsećanja radi, sudija Luis Kaplan je rekao da Kerol nije uspela da dokaže da ju je Tramp silovao pre 30 godina. TV mreža ABC je objavila da su zadovoljni što su obe strane postigle dogovor... S druge strane, mi na ovom forumu možemo, za razliku od Stefanopulosa i ABC koji su se nagodbom usaglasili da ubuduće neće iznositi neistine, i dalje slobodno da klevetamo Trampa da je osuđeni silovatelj, pošto nas svakako neće da tuži. Tako da nema pravne prepreke niti bojazni za iznošenje takvih neistina na ovom mestu, te se možemo osećati i dalje slobodnim da ga lažno predstavljamo kao osuđenog silovatelja. 15 mill plus 1 mill za legalne troskove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 15 Share Posted December 15 @Helena to što ste vi nudisti (što mislim da je sasvim ok) i to što vama ne smetaju gola tela, ne znači da drugi ljudi imaju iste standarde. Nula self awareness Takođe - time and place (wo)man, time and place. Na nudističkoj plaži znaš sta da očekuješ, dok u ženskim svlačionicama ne očekuješ da vidiš muški polni organ. Ne mogu da verujem da ovo mora da objašnjavam! Ali dobro, kada već moram da objašnjavam šta je žena, ovo me ne bi trebalo da čudi. Ostatak posta nije vredan spomena - gluposti koje nemaju veze sa životom. Samo nastavi da se blamiraš i ignorišeš bazične činjenice. To i jeste odlika ekstremne ideologije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts