Helena Posted Monday at 11:57 AM Posted Monday at 11:57 AM Mina, stoti put, ne pričam o sportu. Pročitaj ceo drugi deo posta.
Mina D. Harker Posted Monday at 12:02 PM Posted Monday at 12:02 PM Neću da se bavim wcima. Neka svako ide u wc sa onom opremom koju ima, i u skladu sa nekim društvenim ugovorom koji je važio do prije neki minut. Ne ići namjerno da činiš drugima neprijatnost u zatvorenim prostorijama. Ili neka se otvore 3. mjesta, neutralna. Fun fact, za vrijeme korone morala sam da trpim i da se dovijam za wc kad bih izašla iz kuće na duže. To je baš bio problem, jer je sve bilo zatvoreno. Pretpostavljam da ogromna većina trans žena nema taj problem, u prirodi
Darko Posted Tuesday at 12:11 AM Posted Tuesday at 12:11 AM 13 hours ago, Helena said: Ovo je of od osnove samog topika, ali- u jednoj od država u USA je valjda donet zakon da se wc koristi prema tom nalazu što ga pominješ. Ima trans muškaraca koji su ono, ful nabildani, sa bradom i niko živ ne bi rekao da su hromozomski žene. Videla sam fotke na tviteru. Za prvo, mislim da nikome neće smetati ako passable trans koriste WC namenjene drugom polu. Ko će znati? E sada, drugo je lindaranje kite po svlačionicama. To je intimidacija. Za trans muškarce - ne smetaju nikome. Ni u WCu, ni u sportu. Nema intimidacije od njih, muškarci su ogromnom većinom ti koji su manijaci, ne žene.
Angelia Posted Tuesday at 01:22 AM Posted Tuesday at 01:22 AM 57 minutes ago, Darko said: Za prvo, mislim da nikome neće smetati ako passable trans koriste WC namenjene drugom polu. Ko će znati? E sada, drugo je lindaranje kite po svlačionicama. To je intimidacija. Za trans muškarce - ne smetaju nikome. Ni u WCu, ni u sportu. Nema intimidacije od njih, muškarci su ogromnom većinom ti koji su manijaci, ne žene. Upravo, ako nema uznemiravanja zena od strane trans aktivista ili fake trans muskaraca u haljini, niko nece proveravati koju "opremu" imaju. Problem sa trans ideologijom je da pokusavaju da nametnu da treba da prihvatimo I perverzne muskarce u nas prostor, zato sto tvrde da se osecaju kao zena, kobajagi. Meni je bilo otreznjenje da traze da ih zovemo kako se oni osecaju, ali da meni namecu da budem CIS zena. Ili "person with uterus". Mind blowing. 1
DJORDJE Posted Tuesday at 04:45 PM Posted Tuesday at 04:45 PM 16 hours ago, Darko said: Za prvo, mislim da nikome neće smetati ako passable trans koriste WC namenjene drugom polu. Ko će znati? E sada, drugo je lindaranje kite po svlačionicama. To je intimidacija. Za trans muškarce - ne smetaju nikome. Ni u WCu, ni u sportu. Nema intimidacije od njih, muškarci su ogromnom većinom ti koji su manijaci, ne žene. Ja ne vidim problem sa WC-om jer dao Bog postoje kabine za privatnost, pa ko sta ima od inventara ostaje tamo. Sport je vec druga prica, pogotovo ako transrodne osobe pokusavaju da se takmice u zenskoj konkurenciji, tu itekako mogu da postoje manipulacije. Zamisli recimo Djokovic koji je omatoreo za muski tenis obuce haljinice i 'ladno bi mogao da uzme jos 10tak GS turnira u zenskoj konkurenciji. Sve ostalo meni je sasvim OK, ali u sportu jednostavno stavlja ostale takmicare u podredjen polozaj.
McLeod Posted yesterday at 07:01 AM Posted yesterday at 07:01 AM Ja se ne slazem sa ovim gore. Ako si rodjen tako, nisi ti kriv. Sta je kriv(a) Kaster Semenja za svoj poremecaj, postoji velika razlika izmedju nje(ga) i osobe koja je provela 20 godina zivota kao muskarac sportista i onda jednog dana izasla kao zena zarobljena u telu muskarca. To ne moze da se poredi.
Darko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 4 hours ago, McLeod said: Ja se ne slazem sa ovim gore. Ako si rodjen tako, nisi ti kriv. Sta je kriv(a) Kaster Semenja za svoj poremecaj, postoji velika razlika izmedju nje(ga) i osobe koja je provela 20 godina zivota kao muskarac sportista i onda jednog dana izasla kao zena zarobljena u telu muskarca. To ne moze da se poredi. Ne može da se poredi, ali takođe ne daje Kasteru pravo da se takmiči u ženskoj kategoriji. 1
Recommended Posts