Gudura Posted yesterday at 10:33 AM Posted yesterday at 10:33 AM Efes bi mogao da se pozabavi popunom krilne pozicije gde su prilicno tanki i trazenjem zamene za Poiriea, umesto sto trpaju jos jednog beka kome treba lopta i protagonizam, na ionako elitnu bekovsku liniju
ScepanScekicSto Posted yesterday at 10:51 AM Posted yesterday at 10:51 AM Oni su nasli zamenu za Poariea
m0k1 Posted yesterday at 10:55 AM Posted yesterday at 10:55 AM Ni meni ovo nije jasno... I Larkin i Lojd a bogami i Hazer su imali odlicno EP... Pored njih imaju i Kordinijea koji je imao odlicnu proslu sezonu (ali losije EP), Vajler Beba koji je imao sezonu zivota, Douzera koji je isto igrao jako dobro pa i Bubou koji je vec mator, ali je imao odlicne partije i prosle godine (pre povrede). Bukvalno imaju 7 jakih igraca na te tri pozicije koji pritom svi mogu da igraju po 30+ min ukoliko bude potrebe (ok, mozda Buboa ne moze bas toliko sada, ali ostalih 6 moze sto se tice fizicke spreme).
realno *w Posted yesterday at 12:59 PM Posted yesterday at 12:59 PM Pa ne možeš ići ispod 7 igrača na 3 pozicije. Buboa je ozbiljan veteran, 37-38 godine, prošle godine i imao tešku povredu, ako se dobro sećam. Hazer će, i pored solidnog EPa, biti epizodista sa ograniečnom minutažom u EL i većinu svojih minuta će dobiti u TBLu. 3
m0k1 Posted yesterday at 01:48 PM Posted yesterday at 01:48 PM Imaju oni i Jilmaza tu i jos nekog Turcina, tako da je to malo vise od 7. Plus ne znam da li moze i Cole Swider da igra na 3 posto ga nisam pratio preterano a vidim da je nesto iznad 2m... Nije mi problem u ukupnom broju igraca vec vise u tome sto su to sve jako dobri do odlicni igraci koji traze veliku minutazu ali to je njihov problem svakako 🙂
Ludi za Poli Posted yesterday at 02:01 PM Posted yesterday at 02:01 PM Mislim da ce Cole Swider biti ozbiljan ubod Efesa. 1
Gudura Posted yesterday at 03:04 PM Posted yesterday at 03:04 PM 4 hours ago, ScepanScekicSto said: Oni su nasli zamenu za Poariea Koga? Jesam nesto propustio?
Borca Posted yesterday at 03:09 PM Posted yesterday at 03:09 PM 3 minutes ago, Gudura said: Koga? Jesam nesto propustio? Kai Jones, bio je u pregovorima sa Virtusom koji na kraju nije hteo da ga ceka i potpisali su centra reprezentacije Malija koji je bio odlican na AfroBasket-u. 1
Nini3112 Posted yesterday at 08:12 PM Posted yesterday at 08:12 PM 6 hours ago, Ludi za Poli said: Mislim da ce Cole Swider biti ozbiljan ubod Efesa. I ja,odlican suter
Borca Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Kai Jones i zvanicno novi igrac Efesa, ugovor je potpisan za narednu sezonu. Ima informacija da ce David McCormack koji je na privremenom ugovoru (za pripremni period) sa Virtusom dobiti ponudu za ugovor do kraja sezone od kluba iz Bolonje.
ScepanScekicSto Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Mislim da Kai Jones ima izlaznu klauzulu za januar ako se ne varam dobro njima je to ok zbog Poariea 1
realno *w Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Pročitah to negde. Baš čudan potez Efesa, koji samo govori u prilog tome koliko je tržište tanko, kada su centri u pitanju...
Borca Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, realno *w said: Pročitah to negde. Baš čudan potez Efesa, koji samo govori u prilog tome koliko je tržište tanko, kada su centri u pitanju... Ako mislis na ovu izlaznu klauzulu za Januar, ako sam dobro razumeo inicijalne informacije oko dogovora Efesa i Jones-a (mislim da je Urbonas to preneo/napisao) "izlaznu" klauzulu u ugovoru za Januar mesec je stavio/trazio Efes (ne Jones) posto je Januar mesec neki ocekivani rok kada bi Poirier trebao da bude spreman za nastavak sezone. 1 1
Zvezdaš96 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pogledah sada sastave svake ekipe za ovu sezonu i mogu reći da iako je evroliga proširena, da definitivno ni ove ni narednih verujem sezona nećemo imati ekipu poput Albe, dakle nekoga ko je ovde skroz zalutao, jer izuzetno su se skoro sve ekipe pojačale, i ako ne bude toliko povreda kao obično, baš bi skoro sve ekipe mogle izaći na crtu svima čak i Panatinaikosu u Atini. Teško je predvideti ko će u plej in, ili plej of, ali eto kao prvo mislim da ni za plej in definitivno šansu nemaju Asvel i Baskonija kao po mom mišljenju jedine 2 ekipe koje su ne kao Alba prošle sezone, ali mi mirišu na fenjeraše. Nivo malo iznad njih su mi Valensija, Žalgiris, Makabi. A sve preostale ekipe su kandidati za plej-in, ili plej of. Panatinaikos je ove sezone rekao bih glavni favorit, posebno nakon odlaska brojnih bitnih igrača koji su doneli Feneru titulu. Što se Zvezde i Partizana tiče, oni su mi nekompletni prvenstveno im fali ozbiljniji i moćniji centar, a Zvezdi će možda makar na startu sezone biti problem neuigranost, uz nedostatak makar do novembra Bolomboja. Partizan muči muku sa silnim povredama i jedinog centra Tajrika, plus Pokuševski, evo vidim idalje Nitkilina, mada piše na sajtu EL da Lundberg u rosteru Partizana(za Ajzeu Majka nisam čak ni skontao da je otisao i to u Bajern) Kada smo kod Bajerna, oni su mi slabiji, čak možda i dosta slabiji tim, nego prošle sezone, ali mislim da imaju šansu opet za plej in.
realno *w Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Borca said: Ako mislis na ovu izlaznu klauzulu za Januar, ako sam dobro razumeo inicijalne informacije oko dogovora Efesa i Jones-a (mislim da je Urbonas to preneo/napisao) "izlaznu" klauzulu u ugovoru za Januar mesec je stavio/trazio Efes (ne Jones) posto je Januar mesec neki ocekivani rok kada bi Poirier trebao da bude spreman za nastavak sezone. Dosta logičnije, mada mi opet čudno da ekipa kao Efes, gleda da uštedi 3-4 plate i ima kraću rotaciju do kraja godine. 17 minutes ago, Zvezdaš96 said: Kada smo kod Bajerna, oni su mi slabiji, čak možda i dosta slabiji tim, nego prošle sezone, ali mislim da imaju šansu opet za plej in. Videćemo njihove poteze do početka sezone. Ja iskreno očeekujem tu još jednog dobrog beka, jer ne verujem da zaista smatrau Jovića zamenom za Jokabuitisa.
Zvezdaš96 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 27 minutes ago, realno *w said: Dosta logičnije, mada mi opet čudno da ekipa kao Efes, gleda da uštedi 3-4 plate i ima kraću rotaciju do kraja godine. Videćemo njihove poteze do početka sezone. Ja iskreno očeekujem tu još jednog dobrog beka, jer ne verujem da zaista smatrau Jovića zamenom za Jokabuitisa. Hmm, da da u pravu si baš. Sada gledam i na sajtu evrolige od svih ekipa, vidim da Bajern ubedljivo ima najmanje niskih igrača. Zvezdi takodje fali bek defanzivnih karakteristika, ali mi kvantitativno imamo dosta nižih igrača i kombinacija, a Bajern je tanak, pazi: Oni imaju Jovića, Obsta, Holatza i Boldvina(iz Gruzije) na niskim pozicijama, a niko nije pripreme prošao, a imaju malo igrača, baš su u problemu, jer i od te četvorice nema toliko leba zbirno na evroligaškom nivou, em neuigrani sa ostatkom ekipa zbog EP. Inače ko je tebi najtanja ekipa u Evroligi, ako gledaš kompletan roster, a ko ti se izdvaja u borbi za titulu prvaka Evrope, ili final 4 i plej of? Takodje i ko ti se OVOG leta najbolje i najsmislenije pojačao, a ko je baš ovog leta imao slaba pojačanja i pogrešne odlaske? Edited 2 hours ago by Zvezdaš96
Nini3112 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 16 minutes ago, Zvezdaš96 said: Hmm, da da u pravu si baš. Sada gledam i na sajtu evrolige od svih ekipa, vidim da Bajern ubedljivo ima najmanje niskih igrača. Zvezdi takodje fali bek defanzivnih karakteristika, ali mi kvantitativno imamo dosta nižih igrača i kombinacija, a Bajern je tanak, pazi: Oni imaju Jovića, Obsta, Holatza i Boldvina(iz Gruzije) na niskim pozicijama, a niko nije pripreme prošao, a imaju malo igrača, baš su u problemu, jer i od te četvorice nema toliko leba zbirno na evroligaškom nivou, em neuigrani sa ostatkom ekipa zbog EP. Inače ko je tebi najtanja ekipa u Evroligi, ako gledaš kompletan roster, a ko ti se izdvaja u borbi za titulu prvaka Evrope, ili final 4 i plej of? Takodje i ko ti se OVOG leta najbolje i najsmislenije pojačao, a ko je baš ovog leta imao slaba pojačanja i pogrešne odlaske? Meni Zalgris i Asvel. 1
Zvezdaš96 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 37 minutes ago, Nini3112 said: Meni Zalgris i Asvel. Misliš 2 najtanje ekipe po kompletnom sastavu, ili su ovog leta bili najlošiji što se transfera tiče dakle odnos: odlasci-dolasci? A najbolja ekipa ili da kažemo negde po rosteru makar 4 koje idu na final 4? 1
onomatopeja Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nesto ne verujem da ce Bajern ikoga vise dovesti, zaboravili ste u nabrajanju Rejtan-Majsa koji je presao kod njih iz Reala, doveli su i Dzesupa iz Ulma koji ce sigurno imati mesto u 12. Boldvin, Jovic, Holac Obst, Rejtan-Mejs Lucic, Dzesup Da Silva, Majk Gejbriel, Fojtman, Kracer Tu su im jos Gifaj i Heris, verovatno ce i neko od juniora biti prikljucen timu kao sto su u prethodne dve imali Karcenkova.
realno *w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Baš mi je teško to da procenim u ovom trenutku, ali da probam: Asvel: apsolutni favorit za začelje, ne verujem da će ih neko sprečiti u tome. 34 minutes ago, Nini3112 said: Meni Zalgris Po meni su Gos, Francisko i Rajt ako ga posluži zdravlje, više nego solidna osnova. Tu su neki upotrebljivi igrači kao što je Lo, Sirvidis, Brazdeikis, Ulanovas... Uz standardno dobar domaći teren, verujem da mogu da budu dovoljno dobri da se dobar deo sezone zadrže u borbi za plejin. Virtus mi deluje dosta tanko, ali opet, ima tu dosta fizikalija + Edvards, pa ako on bude prašio kao prošle godine, mogu biti zaebana ekipa. Ali opet, Ivanović treba baš čudo da napravi, pa da u kontinutetu pobeđuje sa ovom ekipom. Valensija je isto ekipa koja gotovo uvek, bez obzira na ekipu, igra smislenu košarku, ali nema tu previše opcija. Potrebne su im vrhunske sezone Tomsona i Montera da iole budu konkurentni. Verujem da će znati da zakuvaju protiv recimo Reala u gostima, ali i da vežu dosta poraza. Ali kad razmislim, otprilike se to može reći i za Bajern, Makabi, Pariz...
Nini3112 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, realno *w said: Baš mi je teško to da procenim u ovom trenutku, ali da probam: Asvel: apsolutni favorit za začelje, ne verujem da će ih neko sprečiti u tome. Po meni su Gos, Francisko i Rajt ako ga posluži zdravlje, više nego solidna osnova. Tu su neki upotrebljivi igrači kao što je Lo, Sirvidis, Brazdeikis, Ulanovas... Uz standardno dobar domaći teren, verujem da mogu da budu dovoljno dobri da se dobar deo sezone zadrže u borbi za plejin. Virtus mi deluje dosta tanko, ali opet, ima tu dosta fizikalija + Edvards, pa ako on bude prašio kao prošle godine, mogu biti zaebana ekipa. Ali opet, Ivanović treba baš čudo da napravi, pa da u kontinutetu pobeđuje sa ovom ekipom. Valensija je isto ekipa koja gotovo uvek, bez obzira na ekipu, igra smislenu košarku, ali nema tu previše opcija. Potrebne su im vrhunske sezone Tomsona i Montera da iole budu konkurentni. Verujem da će znati da zakuvaju protiv recimo Reala u gostima, ali i da vežu dosta poraza. Ali kad razmislim, otprilike se to može reći i za Bajern, Makabi, Pariz... Ja ocekujem od Makabija neocekivano dobru sezonu,Zalgiris ima dobru osnovu stranih igraca ali da ne zaboravimo da svi moraju da imaju solidnu sezonu da bi pokrili nedostatke ostalih u ekipi. Meni se svidja Efes.
Zvezdaš96 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za Asvel se slažem, mada nemojte se iznenaditi da Baskonija posle košmarne prošle sezone, budu imali još goru i prvi put budu u top 2 najgora tima, tj zauzmu 17. mesto a nemojte biti u šoku ako nikoga više ne dovedu i poslednje mesto. Da ne zaboravimo da ima i povreda uvek često, a oni jadni opet imaju jako malo igrača u rosteru, plus im Moneke otišao. Takodje se za Makabi slažem da bi mogli proći makar bolje nego prošle sezone, iako mi nisu za plej in. Hapoel i DUbai, su misterija, oba kluba mogu uprkos novcu i pojacanjima biti ispod 10.mesta, a oba kluba potencijalno mogu i do top 6 i direktnog plej ofa dogurati. 1
Nini3112 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, Zvezdaš96 said: Za Asvel se slažem, mada nemojte se iznenaditi da Baskonija posle košmarne prošle sezone, budu imali još goru i prvi put budu u top 2 najgora tima, tj zauzmu 17. mesto a nemojte biti u šoku ako nikoga više ne dovedu i poslednje mesto. Da ne zaboravimo da ima i povreda uvek često, a oni jadni opet imaju jako malo igrača u rosteru, plus im Moneke otišao. Takodje se za Makabi slažem da bi mogli proći makar bolje nego prošle sezone, iako mi nisu za plej in. Hapoel i DUbai, su misterija, oba kluba mogu uprkos novcu i pojacanjima biti ispod 10.mesta, a oba kluba potencijalno mogu i do top 6 i direktnog plej ofa dogurati. Ne znam sta da ocekujem od Baskonije stvarno,Barsa u ovom sastavu je precenjena i imam osecaj da ce im ovo biti najgora sezona u xy godina
Čvarkov Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Nini3112 said: Ne znam sta da ocekujem od Baskonije stvarno,Barsa u ovom sastavu je precenjena i imam osecaj da ce im ovo biti najgora sezona u xy godina Isto. Ali jbg nije do njih, morali su da skrešu budžet. 🙃
Zvezdaš96 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Nini3112 said: Ne znam sta da ocekujem od Baskonije stvarno,Barsa u ovom sastavu je precenjena i imam osecaj da ce im ovo biti najgora sezona u xy godina Jao meni ta Barsa izgledala solidno i prosle i ove sezone na papiru i bili su u top 5 i na loptu od final 4 prosle sezone, a sada su doveli neka dobra imena poput Sengelije Klajburna, medjutim mozda i dozive debakl, kao prebogati Armani godinama(koji mi ni ove sezone ne uliva nadu da će konačno ući u top 10 koji toliko žele) Inače nisi mi rekao ko su ti top timovi, odnosno favoriti po sastavu ove sezone i koje ekipe izdvajaš kao ekipe koje su imale NAJBOLJI prelazni rok, a koje najgori ovog leta?
Recommended Posts