Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

411 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      68
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

6 minutes ago, Guru said:

Uroš Plavšić je prošle sezone igrao ABA ligu - takmičenje u kome i mi učestvujemo, samo u okviru pripreme utakmica protiv Mege si morao 2 puta da ga skautiraš (odgledaš 4-5 njihovih utakmica i pored timskog skautinga odradiš i individualni)... i nakon toga je neko letos rekao "može trogodišnji ugovor za momka (koji sa 26 godina igra drugu profesionalnu sezonu)", neko je procenio da je baš to ono što nam treba... Freddie G je bio neartikulisan i praznoglav, al' je i imao neke defanzivne instinkte, Plavšić je neartikulisan, praznoglav i defanzivni instinkti kao da su mu hirurški odstranjeni.

Ako neko ne ume da odabere igrača ni iz lige u kojoj učestvuje, zaista je teško očekivati da će umeti da odabere igrača koji igra neku drugu ligu i samim tim mu nije baš pred nosom, a verovatno je i za njega nešto teže prikupiti intel.

Plavsic je bio usluga Misku za potencijalnog Djurisica ili za bilo koga drugog, mislim da vec svi to odavno znaju, ne znam sto nalazis logiku njegovog dolaska

• Ha-ha 1

Ne bih da pametujem previše, moje mišljenje je da ste vi jedna ekipa sa Džoelom, a totalno druga bez njega, te da je ogroman hendikep ostati bez defanzivno najboljeg igrača ekipe taman kad su se kockice polako uklapale. 

Mislim i da se premalo priča o večeras očajnoj spoljnoj liniji Zvezde. Bukvalno su pohapšeni svi do jednog. Kenan od Ntilikine nije mogao da izađe na šut, iz akcije koju redovno igrate za njega, i to ga je jurio kroz blokove bez sviča. Nije se pojavio večeras, a treba da bude glavni skorer u ekipi. 

Miler Mekintajer - 16 na terenu, za mene lično besmislen igrač, sa našminkanom statistikom. Neupotrebljiv u pozicionom napadu. Jedan Stefan Jović bi vam mnogo više legao; iako ste alergični na te istrošene domaće igrače, on je doktor košarke za ovog ubicu spejsinga. Čak nije ni kamenjar ko on, a vrteo bi pik do iznemoglosti. 

Nedović, Teo takođe tanko, i loše. 

Deluje da smo vas nezgodan mečap, fizikom smo vas ugušili. 

• Like 6
  • Love 1

Neverovatno mi je da Nedović ne ume da odradi obično uručenje, a da ne izgleda kao da na pijaci dodaje ceger. 

Neverovatan mi je pokušaj Lazićevog dodavanja Petruševu, tako što je bacio loptu 3 metra niže nego što je trebalo. 

Neverovatno mi je da je Kenan morao da šutira trojke iz pika i da baš ništa nismo mogli da mu iskreiramo od lopte. 

Neverovatno mi je da je Mitrovića izblokirala mrežica. 

Neverovatno mi je koliko Mekintajer ume da bude FIBA LŠ igrač u pozicionoj igri. 

Neverovatno mi je da Petrušev ne ide na zakucavanje, a ima zicer 1 na 0.

Neverovatno mi je kako Daum upadne u isti onaj bermudski trougao, kao i skoro svaki igrač koji dođe kod nas, pa mu procenti padnu za 10 do 15%.

Neverovatno mi je koliko je Sferopulos lošiji trener od Duška, koji i sam ima mana onoliko. 

Neverovatno mi je da su 5x više želeli pobedu od nas. 

Neverovatno mi je da su šutirali trojke 5/24 na poluvremenu i da su opet imali prednost. 

Neverovatno mi je da smo im dali i veštačko disanje i pedikir i masažu i handjob. 

Jebeno neverovatno. 

• Like 16

Grk je izgubio kontrolu nad ekipom. Domaća osnova ga više ne ebe 2%. Na čelu je raspištoljeni rekreativac Miša, pa stakleni Nedović i nesposobni Muka. Ladno sebi daju za pravo da se brecaju na njegove odluke. To ti je kao kad profesor u školi hoće da bude drugar sa tinejdzerima pa ovi počnu da mu se penju na glavu i ne zarezuju ga ič, posle dva meseca. Treba se rešiti Teodosić, Mitrovića i Davidovca još noćas. Ne da su beskorisni nego su krajnje štetni.

13 minutes ago, Guru said:

Uroš Plavšić je prošle sezone igrao ABA ligu - takmičenje u kome i mi učestvujemo, samo u okviru pripreme utakmica protiv Mege si morao 2 puta da ga skautiraš (odgledaš 4-5 njihovih utakmica i pored timskog skautinga odradiš i individualni)... i nakon toga je neko letos rekao "može trogodišnji ugovor za momka (koji sa 26 godina igra drugu profesionalnu sezonu)", neko je procenio da je baš to ono što nam treba... Freddie G je bio neartikulisan i praznoglav, al' je i imao neke defanzivne instinkte, Plavšić je neartikulisan, praznoglav i defanzivni instinkti kao da su mu hirurški odstranjeni.

Ako neko ne ume da odabere igrača ni iz lige u kojoj učestvuje, zaista je teško očekivati da će umeti da odabere igrača koji igra neku drugu ligu i samim tim mu nije baš pred nosom, a verovatno je i za njega nešto teže prikupiti intel.

Plavšić je doveden kao i Simonović prošle godine. Domaći igrač sa dobrom statistikom, nebitno da li nam se uklapa ili ne, dobar je kad krenu da se broje krvna zrnca.

12 minutes ago, Papanikolesku said:

Miler Mekintajer - 16 na terenu, za mene lično besmislen igrač, sa našminkanom statistikom.

Припази мало шта пишеш да не попасеш бан. На овој теми се прозивају само домаћи играчи.

• Thanks 1

Pozicioni napad sa Kodijem izgleda katastrofalno i to mu je najveca mana u igri, koju ne moze da promeni on je u tom smislu limitiran i to nije bio problem veceras nego inace. Sto se tice njegove pametne igre jako upitan gomila nerezonskih suteva ili kao protiv Asvela u napadu za nasu pobedu on se zalece kao bizon na njihova 3 visoka igraca gubi loptu i primamo posle u kontri poene koji su odlucili mec... Kukamo mi za poziciju centra i realno treba nam centar jer Petrusev moze na 4i  onda bi to bila ok postava kada docekamo Bolmnoja i Petruseva u istoj petorci ali dok se Bolmnoj me vrati ja ne vidim kako cemo mi igrati. Pored pozicije centra ja se plasim da mi treba da se zabrinemo i za mesto na poziciji pleja gde smo dosta skromni a mislili smo pre sezone da cemo biti mnogo jaki. Kodi je za mene ogromno razocararenje i promasaj, Jago ni bleda senka od prosle godine a Teo ko Teo matoriji za jos jednu godinu...

• Like 1

1 hour ago, Don Dusko said:

Sto se tice CMM-a ako ga je Sfero planirao ovako da ga koristi onda bolje da ga nije ni dovodio uopste.Za njega je potreban recept iz Baskonije da igra grom minuta a ne da se malo po malo secka.

Mozete slobodno zaboraviti na CMM iz Baskonie, kao sto to vazi i za Howarda, Marinkovica, Giedraitisa ili Monekea. Baskoniji nije u prvom planu rezultat nego sistem koji od tih nosioca moze da izvuce maksimum, pa sta urade urade. Oni su ionako i po kolicini novca za plate igraca i po kvalitetu igraca mnogo ispod KKP/KKCZ.

Prosle sezone se Covic prezrivo osvrtao kako je "Ivanovicu ponudjen Howard, a on je izabrao Napiera". Ni on, ni vecina navijaca ne ume da razmisli i da shvati da je Howard to sto jeste samo zato sto igra u Baskoniji, da on ne moze (kao ni CMM) da igra to sto igra u Baskoniji u ekipama koje trose mnogo vise novca i imaju mnogo kvalitetnije igrace.

Ako neko zeli da CMM igra kao u Baskoniji, lepo se na mesto drugog pleja dovede Chioza/Dimsa/Samar/Novak/Rebec pa ce onda CMM da da maksimum za tih 33 minuta koliko bude igrao.

Medjutim, nije ni to bitno, nego kad ce neko nekom treneru KKCZ da kaze da izabere 12 igraca, da ima budzet za 12 igraca, da za ostale igrace ima jedno 400 hiljada evra pa neka smisli koga moze da dovede za te pare, a ne da igraci na tribinama budu vise placeni nego najskuplji igrac Buducnosti. Mislim, meni je i ovako super, slobodno neka se kraljevi prelaznog roka svake sezone gadjaju sa 50 novih imena i neka potpisuju 10 pojacanja na 6 igraca koji su vec u timu, tako nikada nista nece napraviti u EL.

1 hour ago, Markoss said:

Meni je i Petrusev uprkos statistici bio los. Svi su bilo losi, a ponajvise trener i Teo. Ostali su limitirani, ali makar nisu privatnici.

Bas su nas rutinirali, bice muke s njima ove godine. Dosta su fizicku jaci od nas.

Zasto je bitno da li ce "biti muka sa njima ove godine" ili nece? Zasto se nasa kosarka i pracenje iste svodi na prepucavanje ucenika u osnovnim i srednjim skolama, pa je sad najbitnije da li je pobedila ekipa u crno-belim dresovima na koju je budzet Srbije potrosio 20 miliona evra ili ekipa u crveno - belim dresovima na koje je budzet Srbije takodje potrosio 20 miliona evra?

Onda kada budzet obe ekipe zajedno ne bude prelazio 10 miliona evra, onda mozemo da pricamo o bitnosti nekog kupa ili ABA lige. Do tada, ono sto se podrazumeva sa ovim ulaganjima je ulazak u prvih 8 i igranje 1/4 finala, ispadanje u Play-In delu takmicenja je neuspeh (ma sta da se uradi u ABA ligi), a plasman od 11. mesta pa nadole je jedna sramotna sezona.

1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

Тај Бајерн је прва нападачка екипа у ЕЛ са 88.6 поена по мечу кад се већ спомиње као утакмице која се мора добити. Екипа која веже поразе против Асвела и Партизана и после уводних 3-0 има 2-6 ту не може бити фаворит никако.

Tako je pricamo i za Baskoniju.

Bayern, Alba, ASVEL, Baskonia, Zalgiris, Maccabi, Virtus, sve su to ekipe koje su maltene sigurne pobede kod kuce, imaju dosta slabije sastave i treba mnogo toga da se poklopi da bi oni bili u igri do samog kraja.

Zato mi i nije jasna prica o tome da je KKP ovo prekretnica sezone. Oni mogu da dobiju ovakve meceve, ali nisu dokazali da mogu da dobijaju neizvesne zavrsnice. Sad, ako dobiju Oly ili PAO 10+ razlike jasno ce biti da su gosti taj mec samo odradili i da nisu ozbiljno igrali, ali ako to ne bude slucaj bas me zanima da li ce KKP moci da dobije neizvesne zavrsnice protiv ovih ekipa (ili uopste da budu u prilici da dobiju neizvesne zavrsnice).

• Like 1

11 minutes ago, Bejn said:

Grk je izgubio kontrolu nad ekipom. Domaća osnova ga više ne ebe 2%. Na čelu je raspištoljeni rekreativac Miša, pa stakleni Nedović i nesposobni Muka. Ladno sebi daju za pravo da se brecaju na njegove odluke. To ti je kao kad profesor u školi hoće da bude drugar sa tinejdzerima pa ovi počnu da mu se penju na glavu i ne zarezuju ga ič, posle dva meseca. Treba se rešiti Teodosić, Mitrovića i Davidovca još noćas. Ne da su beskorisni nego su krajnje štetni.

Pa ako je tako onda da se ne ljubimo,ako je prošli put zbog te osovine najuren Obradovic,sto bi onda ovog čuvali,da se na vreme zaustavi brod koji tone.

• Like 1

Kad ste vec kod CMM i njegovog pozicionog napada, ne zaboravite i omalenog brazilca.Kakva je to tuga u pozicionom napadu, tapkanje lopte 10 sec, pa onda dva koraka napred, nazad 3 i loptu prvom do sebe.

Da ne pricam sto pas koji treba da uruci vidi sa zakasnjenjem od 2 sec.Pa ljudi na tv- u kojima kasni prenos pre vide slobodnog coveka nego Yago na terenu.

Prvo poluvreme su ispalili cini mi se 24 trojke, realno igru u napadau nisu imali, ali su na poluvreme otisli sa prednoscu jer nasi centri nisu mogli da uhvate nista pod kosem.Ok, nema Boloboja, ali Plavsa i Luka su FIBA liga sampiona igraci.

• Like 1
  • Thanks 1

8 minutes ago, prolup said:

Припази мало шта пишеш да не попасеш бан. На овој теми се прозивају само домаћи играчи.

A znaš kako, verujem da vam je previše Mitrovića i domaćih igrača kojima su puna usta Zvezde ali se nekako uvek vrate kad ne mogu ništa više da pruže. Izuzetak Kalinić. A i poznatog modus operandi Čovića kroz poslednju deceniju, pa vam je skoro svaka sezona dan mrmota. 

Sa druge strane ne vidim zašto bi se stranci izuzeli od kritika, podjednako kao i domaći. Ne može Kenan da ne dođe na utakmicu, Mekintajer da skuplja asistencije pasom prvom do sebe i glavinjanjem u reket, totalni non faktor na postavljenu odbranu. 

Dauma nisam ni primetio. 

Meni je svejedno u Partizanu dal je Marinković ili Sterling Braun, obojica su mi jednaki i obojica ne isporučuju. Za Nakića, Bošnjakovića, Koprivicu, pa i Pokuševskog imam viši prag tolerancije zbog mladosti. 

Da rezimiram, loš meč ste odigrali, i svi su bili kritični na čelu sa Kalinićem kao liderom. 

Treba odati priznanje Bongi i Majku koji su ga zatvorili, i na skoku i na sekundarno kreaciji. Jer kad Kalinić igra, igra i Zvezda. 

• Like 1

37 minutes ago, Papanikolesku said:

Miler Mekintajer - 16 na terenu, za mene lično besmislen igrač, sa našminkanom statistikom. Neupotrebljiv u pozicionom napadu. Jedan Stefan Jović bi vam mnogo više legao; iako ste alergični na te istrošene domaće igrače, on je doktor košarke za ovog ubicu spejsinga. Čak nije ni kamenjar ko on, a vrteo bi pik do iznemoglosti. 

CMM, EL ove sezone, 9.4 poena, 9/34 za 3 (26,5%), 57 asistencija (5,2 po mecu), 11, 5 indeks u proseku

Jovic, EC ove sezone, 4,3 poena, 1/6 za 3 (17%), 26 asistencija (4,3 po mecu), 7 indeks u proseku

O cemu dalje da pricamo, osim sto je, eto, CMM igrao u KKP, pa ga sad treba pljuvati na osnovu nekih emocija, a vidimo da kritike nemaju veze ni sa cim.

CMM je jedan od najboljih plejmejkera koji je bio dostupan. Mnogo bolje resenje od Napiera, o Jovicu je smesno i govoriti. Kakvu odbranu uopste moze da igra ekipa bez njega na terenu, kako igrati odbranu sa skracenim i slabim bekovima, a sva cetvorica ostalih bekova su i skraceni i slabi?

Nije ovde problem CMM, problem je "videla zaba da se konj potkiva" situacija u kojoj klub zeli da ima i CMM-a i Nedovica i Tea i Giedraitisa i Dos Santosa i Kalinica i Dobrica i Canaana na spoljnim pozicijama, a niko od tih igraca ne moze da uradi ista sa 5 minuta na terenu. To ubija nosioce, a i trenera koji ne moze Teodosica samo da zakuca na klupu, pa mora da rotira i rotira i rotira.

Uostalom, najbolje partije od svih sastava projekata iz Srbije napravila je ekipa koja je imala 5 odlicnih igraca + Madar + Papapetrou + Avramovic + Smailagic. Ostali igraci u sastavu su bili Koprivica, Trifunovic, Andjusic i Vukcevic. Dakle, 10 igraca i 3 na koje je potroseno koliko, mozda 600-700 hiljada evra ako pricamo o njihovim realnim cenama.

• Like 1

2 minutes ago, bergkamp bcd said:

Nije ovde problem CMM, problem je "videla zaba da se konj potkiva" situacija u kojoj klub zeli da ima i CMM-a i Nedovica i Tea i Giedraitisa i Dos Santosa i Kalinica i Dobrica i Canaana na spoljnim pozicijama, a niko od tih igraca ne moze da uradi ista sa 5 minuta na terenu. To ubija nosioce, a i trenera koji ne moze Teodosica samo da zakuca na klupu, pa mora da rotira i rotira 

Ne moze se EL igrati sa 7 igraca u rotaciji cele sezone, moras imati 12-14 igraca u ovako ludom ritmu takmicenja.

Medjutim slazem se sa tobom da je kod nas problem previse istih igraca, sa istim ili slicnim karakteristikama, koji vremenim kroz minute u utakmici podizu formu u istoj.

Nedovic i Kenan na papiru super zvuci, u praksi pitanje je, to su ljudi koji se hrane loptama i tako u toku utakmice podizu samopouzdanja.Mi sada imamo situaciju da se oni rotiraju, neretko se neki od njih klupira i sl.

Rokas i Kalina, slicna prica, Rokasu je jos i skroz promenjena uloga u timu u odnosu na ono ono sto je igrak, pa na to onda jos dodas neracionalno dovodjenje Dobrica.

Centri...odlican prvi centar i 2 skromna treca centra.Opet neracionalna dovodjena ali smo o tome vise puta pricali.

Takodje na pleju, 2 slicna pleja, kojima glavni adut tranziciona igra, dok u pozcionim napada ne znaju gde su(narocito Yago)

Jednostavno, previse dobrih i slicnih igraca u ekipi, koji zbog sirine rostera i cestih rotacija ne mogu da udju u formu i  eksplodiraju

Ne bezim od domace osnove, ali Deda Mitar Plavsa su nazalost na nivou Aba liga ekipa i to je jednostavno tsko.

Citam kod onog tipsa, ds je bilo tenzija u svlacionici.

17 minutes ago, bergkamp bcd said:

Uostalom, najbolje partije od svih sastava projekata iz Srbije napravila je ekipa koja je imala 5 odlicnih igraca + Madar + Papapetrou + Avramovic + Smailagic. Ostali igraci u sastavu su bili Koprivica, Trifunovic, Andjusic i Vukcevic. Dakle, 10 igraca i 3 na koje je potroseno koliko, mozda 600-700 hiljada evra ako pricamo o njihovim realnim cenama.

Tačno, ali...takva sezona se dešava jednom u 10. Ne zato što je teško sklopiti takav tim, a jeste, već je baš baš neverovatno cediti tih 5 odličnih igrača na max obrtaja, a da niko ne povredi čak ni zanokticu. 

Jedan od tih 5 da je propustio par utakmica na proleće, to bi već bio play in, a ne direktan plasman u prvih 6. 

Sa dvojicom ideš na 9. i 10. mesto. 

To naravno ne znači da nam treba 16 seniora, ali ni ovo sa 9 + čobani/budale nije održivo u 9 od 10 sezona. Čak i Ataman ove sezone igra često sa 10-11 igrača, iako voli da skrati rotaciju na 7-8 kad se odlučuje.

Preduga je sezona i moraju se igrači sačuvati za sam kraj. 

2 minutes ago, dzakala said:

Ne moze se EL igrati sa 7 igraca u rotaciji cele sezone, moras imati 12-14 igraca u ovako ludom ritmu takmicenja.

Ne treba ti sedam igraca, nego 10-11 uz 3-4 koji ce biti minimalno placeni i skoro nece ni igrati u EL. Nesto poput Koprivice u KKP.

Paris Basket je do sada koristio 13 igraca, ali su Herrera i Shahrvin igrali na samo 3/11 meceva uz minimalnu minutazu. Trenutno su na 8/3.

Crvena zvezda je koristila 15 igraca, niko od tih igraca nije imao manje minuta od ove Herrere/Shahrvina, samo je Lazic blizu sa 30 minuta ukupno na 5 odigranih meceva.

Sta je Kalinic, trojka ili cetvorka? Ako igra samo trojku, Dobric je tu visak, ako igra cetvorku, visak je Petrusev ili Daum. Ako igra obe pozicije, treba 80 minuta podeliti na Petruseva, Davidovca, Giedraitisa, Dobrica, Kalinica i Dauma. To je u proseku 13,33 minuta za svakog igraca, to je suludo.

2 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Tačno, ali...takva sezona se dešava jednom u 10. Ne zato što je teško sklopiti takav tim, a jeste, već je baš baš neverovatno cediti tih 5 odličnih igrača na max obrtaja, a da niko ne povredi čak ni zanokticu. 

Jedan od tih 5 da je propustio par utakmica na proleće, to bi već bio play in, a ne direktan plasman u prvih 6. 

Sa dvojicom ideš na 9. i 10. mesto.

Sa toliko igraca igraju Paris Basket sada, skoro uvek Baskonia i Zalgiris.

Razlika je u tome sto su u KKCZ sami sebi zacrtali da "moraju" da urade nesto u EL, da "moraju" da imaju upotrebljivih 12 i u slucaju 3 izostanka sa meca, onda ne treba ni da cudi da se sve urusi kao kula od karata pod tim pritiskom i da onda nema vadjenja u stilu "a mi zapravo nismo ni mislili da moramo da igramo TOP8". Ne, pravili ste tim sa 15 igraca racunajuci da se ima i moze i da ce tako da se zezne konkurencija, a jedino ste zeznuli sami sebe. Pricam o upravi KKCZ i o svim ne-Radonjic trenerima tog kluba.

• Like 1

55 minutes ago, nik_nurse said:

Pa ako je tako onda da se ne ljubimo,ako je prošli put zbog te osovine najuren Obradovic,sto bi onda ovog čuvali,da se na vreme zaustavi brod koji tone.

Ja sam pre da najurimo par ovih neradnika i spletkaroša iz Čovićeve osovine. Za promenu. Ionako što se košarke tiče nisu nizašta.

1 hour ago, bergkamp bcd said:

Bayern, Alba, ASVEL, Baskonia, Zalgiris, Maccabi, Virtus, sve su to ekipe koje su maltene sigurne pobede kod kuce, imaju dosta slabije sastave i treba mnogo toga da se poklopi da bi oni bili u igri do samog kraja.

Nisam te baš razume. Kome su ove ekipe sigurne pobede kod kuće?

2 hours ago, Kooineeperk said:

Evo me iz Arene, prvo sam ispostovao komsije ne njihovom topiku - apsolutno su nas zasluzeno dobili. Nema sta.

Mi smo izasli mlako, dekoncentrisano, kao da smo ocekivali da ce Partizan sam sebe da pobedi. A nije da se nisu nudili, imali su ocajan sut za 3p i problem sa visokim igracima jer je Jones u jednom momentu morao da izadje zbog povrede.

Neverovatno je koliko smo bili bezidejni. Partizan udari full-court presing, i umesto da odigramo nesto sa dobrim kretnjama i dodavanjima, onaj ko prenosi loptu uglavnom je sam davi i jedva je prenese i onda stane sa driblingom pa Partizan dobije priliku da postavi odbranu i onda tako nesto vrtimo do besvesti do nekog iznudjenog suta u poslednjim sekundama ili pokusajem bunarenja ka visokim igracima. Bas je to sve lose izgledalo i gotovo da si na prste mogao da izbrojis minute kada smo dobro odigrali. Skok nam je bio kriminalan, pritisak na loptu nepostojeci (oni nisu izgubili ni jednu loptu u 1/2!), organizacija igre nikakva... bukvalno ne mogu da izdvojim ni jednog igraca da mogu da kazem da je odigrao dobro. Gidra je ispostovao svoje, tu i tamo Petrusev je bio ok ali preslab u momentima. I to je to. Kraj spiska.

Luku zaista vise ne mogu da pominjem. Nema svrhe. Ajde sto je izgubio skill-a, sad je poceo da gubi i BBIQ.

Teodosic - donese pa duplo vise prospe. Nedovic - krenuo jako pa ga nije nigde bilo pa kad je vec sve bilo reseno pojacao malo statistiku. CMM - od vuka ostade mis, da nas ne zavara onih 9 asistencija. Kalinic - bledo izdanje, mora i njemu da se nekad desi, ali gde bas sada kad su gotovo svi bili losi? Yago - moze da se popali i bude koristan ali uglavnom se prepali pa bude kontra, moze da bude neki prasinar nekog EL tima donjeg doma, da odradi i neku fenomenalnu zavrsnicu, ali bez konstantnosti nema za njega neke EL karijere. Kenan - slicno kao Nedovic. Dauma - mozda i moze da se pohvali ovog puta samo zato sto su svi ostali bili bas losi. Plavsic - ja ne znam da li je on i dalje impresioniran nivoom kosarke na kojem mora da igra, jer u Megi nije bivao bas ovoliki hodajuci mim. I na kraju Sfero - ne znam sta da kazem, slusao sam u povratku iz Arene kzs i non stop ponavlja kako mentalno nismo bili jaki. I kako je on odgovoran za to. Pa covece to ti je osnovni posao! Kako mozes da spremas ekipu za derbi a da je ovako slabo mentalno pripremis?!

I jos jedna stvar - ako menadzment i Sfero i dalje misle da nam nije potreban centar, i pored zdravog Bolomboja za koga ne znamo kad se vraca i kad ce vratiti formu, onda je jasno da smo mi klub koji nema ambiciju da napravi iskorak u EL, da je to samo prazna prica. Druga je stvar da li mi mozemo da dovedemo nekoga sada jer imamo pretrpan roster.

Bledji od samog tima su bili navijaci. Koreo je bila lepa. Ali ekipa/lik/stagod koji je vodio navijanje, apsolutni je nemac pojma i tih 1000 gostujucih navijaca su objasnili kako se to radi. Neverovatan timing missmatch, konstantno, nisu znali da potrefe nikakav momentum. Nedostajale su samo jos kosovske zalopojke kad smo imali onaj poslednji pokusaj povratka krajem 3/4. To bi kompletiralo sliku navijanja. S druge strane, komsije, organizovano, cak i dovitljivo na momente, osecaj kada treba da pojacaju, kada da odmore (bukvalno su lepo i pametno precutali i pauze i tajmaute, skupljali snagu) dok sa nase strane ide ona pesmica sa cucanjem i pomeranjem levo desno, koja ide tiho pa sve jace i onda je preseca neki time out a oni nastavljaju... boli njih, vazno da je njima zajebancija, sta ima veze rezultat i desavanja na parketu.

Ipak, mrlja na navijanje, osim standardne Covic Vesne, bilo je i ponasanje stoke (cast izuzecima) na poluvremenu kada su gadjali parter casama i kojecime i polivali vodom, sokovima, cime vec. Napisao sam i kod komsija na temi, tamo su u donjoj polovini familije igraca a iznad njih uglavnom porodice sa decom koji su morali spas da potraze trceci brzo van unutrasnjosti Arene, kad izlazima u hodnik. Jbg, stoka.

Da ne bude da su sudije ovog puta izostavimo - ali zaista daleko od toga da su uticale na rezultat jer mi ovo ne bi jos ni 3 dana dobili sve i da Nesa Ilic dodje iz Danske da sudi. Ipak, ono sto zelim da pomenem je odnos prema nama. U nekoliko navrata je bilo da se drze "predavanja" nasim igracima - Yago usao u neko koskanje sa Braunom valjda, koji je smetao Yagu da uzme loptu i doda nekom od nasih da izvede loptu posle primljenog kosa. Pala neka razmena reci gde je Yago krenuo ka klupi jer je tada trazen i timeout a Braun ide onako uz njega i nesto se pickaraju. Sudija ih kao razdvoji i odu na timeout. Kad se zavrsio time out, sudija zaustavlja Yaga i nesto mu kenja - druze, kenjaj mu tada, daj mu tehnicku ako je uradio nesto sto nije ok, sta ga smaras posle time out-a?! A Braunu nista. Druga situacija, sudija bukvalno doziva Kalinica da izadje sa linije skakaca prilikom slobodnih bacanja i njemu nesto kenja, dok igrac Partizana izvodi slobodno bacanje, doduse prvo, ali opet. Zaustavi desavanja na parketu pa kenjaj onda. Bilo je tu i nekih presmesno dosudjenih faulova nasim igracima, nisam imao snage mnogo da gledam na video kocki, ali onaj faul Nedovica na 3-4 min do kraja, je bio toliko nepostojeci, da ja nemam reci odakle sudiji ideja da onako nesto sudi. Ali jos jednom, daleko od toga da se navlacilo nesto ili da je uticalo na rezultat. Samo je prosto nastavak nekog nepostovanja. A i to valjda treba zasluziti.

I jos jednom, cestitke komsijama, nema im se sta zameriti, posebno ekipi, navijacima tu i tamo ali kako ono bese "folklor". Nadam se da cemo uzvratiti ali kulturnije.

A menadzment sada i ne mora da razmislja o pojacanju iako je Sfero na KZS izjavio "ako vidimo da ce neko praviti razliku - dovescemo ga". Mislim da bi i Kuzmic pravio razliku u odnosu na Luku, ali da ne dajem takve ideje nekome 😄 

Pisemo poraz, igru i utakmicu cu gledati sto pre da zaboravim, ali ako cemo ovako da se igramo, onda da se ne zaludjujemo nekim iskorakom u EL. Nece ga biti.

Grobari su urinirali u case pa mokracom gadjali nase navijace dole, malopre mi ispricali drugari koji su bili na njihovoj tribini. Bilo ih je sramota i kazu da su se uglavnom zene bunile sa nivoa 200 i svadjale na gore. 

Sto se tice utakmice rastavio nas je Zeljko a i Karlik na proste cinioce. Nasa odbrana od pika i kad je Filip u igri nije na zavidnom nivou a kada on izadje nije ni za komentarisanje…

35 minutes ago, bergkamp bcd said:

O cemu dalje da pricamo, osim sto je, eto, CMM igrao u KKP, pa ga sad treba pljuvati na osnovu nekih emocija, a vidimo da kritike nemaju veze ni sa cim.

CMM je jedan od najboljih plejmejkera koji je bio dostupan. Mnogo bolje resenje od Napiera, o Jovicu je smesno i govoriti. Kakvu odbranu uopste moze da igra ekipa bez njega na terenu, kako igrati odbranu sa skracenim i slabim bekovima, a sva cetvorica ostalih bekova su i skraceni i slabi?

Savršeno me boli k što je igrao u Partizanu 3 meseca košarku. Napisao sam da je ubica spejsinga, i da je beskoristan u pozicionom napadu. Povukao sam dijagonalu sa Stefanom Jovićem, misleći da bi plej njegovih karakteristika bio neuporedivo bolji fit na ekipu od ovog kamenka. Jović je sad izraubovan povredama, omatorio je, i nije ni pola igrača koji je bio, ali bi on večeras recimo rutinski prepoznao par situacija koje Mekintajer ne vidi ni na usporenom snimku dok gleda utakmicu na tvu. 

Plus bi iz pika napravio više štete Partizanu nego Miler u 3 utakmice. 

Da li je bio najbolji dostupan na tržištu, i da jeste i da nije, nebitno, ne odgovara ovome što Zvezda igra. Dobija jako malo, do ništa od njega. Čak ni tu odbranu koju spominješ ne pegla ništa specijalno, možda samo fizičkim prisustvom na skoku. 

I to što ima više uslovno rečeno kvalitetnih igrača koji konkurišu za iste pozicije, je nešto čemu svaki tim teži. Ako ti se ne sviđa, ima i ta Fiba LŠ, pa gledaj dva ipo igrača. U svakom slučaju bolje Nedović-Kenan, nego Nedović Šaranović. Ako klub ima neke ambicije, logično. 

Znači ispada da na spoljnim pozicijama imamo 2 plejmejkera kojima je tranzicija zaštitni znak a pozicioni napad špansko selo, jednog pleja koji igra svoj last dance na 15% healtha i dva beka koji su primarno skoreri iz izgrađenih pozicija od kojih Nedović još i nešto može da iskreira sebi ali čini se da em da ne može do lopte em da mu je trenutno najlepša uloga da je zavali sa 8 metara pa kad uđe uđe dok Kenan isključivo doprinosi iz izgrađenih akcija za njega koje nam malo teže idu jer smo već utvrdili da nam je kreatorima igre pozicioni napad slabija strana. 

A pošto nam centre igraju Luka i Plavša onda nema ni potrebe negde na nekome da se udvoji kao i negde stvori višak na terenu za spoljne igrače da pogode neki lakši šut i otvore sebi utakmicu ili neku seriju.

Mi trenutno sem ako Filip ne odigra neki specijal ala short rolom uneređujem ceo Monako ili Kalina sa pozicije 3 ne uđe u mood igram sve od 1 do 5 i jbm mame protivniku smo toliko lak match up za skautirati i odbraniti da bi nas pomoćni trener nekih mlađih kategorija mogao skenirati od glave do pete za 7 minuta i postaviti nam zavrzlamu da je rešavamo 40 minuta menjajući 17 petorki u krug.

Nije to večeras bio previše težak zadatak za iskusnog Želimira, zato smo između ostalog izgledali i kako smo izgledali.

Edited by lansky
  • Like 1