Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

53 minutes ago, Clash said:

@Kooineeperk Ovo sto si napisao nije uzimanje lopte sa glave sto je floskula koja se koristi za Mitrovica bez obzira na  dogadjanja na terenju. Btw. I oni sto si skicirao je jako nategnuto kao i sto je ova statistika orilagodjena tvojoj pocetnoj premisi.

Medjutim nije to ono sto zelim da istaknem kao poentu.

Mitrovic je bio u Zbezdi pa otisao pa dosao pa ce opet otici u neke Andore ili Japane oli Klizeve ili ce zameniti Lazu na klupi pored Vesne  i odigrati koju utakmicu u Aba ligi do kraja karijere.

Dosao je da bude treci centar. I odjednom treci centar odlucuje sudbinu Zvezde u EL!!! Pa kako brate mili, u kom klubu u kom takmicenju to ima?

Aj i to na stranu ali ono sto mi najvise smeta je sto je ovaj prostor postao kao Informer. Za sve su krivi Djilas Solak tj. Davidovac Mitrovic. I onda umesto da sa uzivanjem citamo ljude koji se razumeju u kosarku probijamo se kroz sumu postova gde se pljuju najvise ova dvojica do nekih ozniljnijih analiza utakmica i igre. Ludilo lajv teme i prelaznog roka i da ne spominjem. Tako da se teme sve vise pretvaraju u Jovana Jeremic emisiju, znaci jedna salata bez ikakvog smisla, sto vise pljuvanja to bolje. Ne mislim na kritiku koja je normalna i dobrodosla nego klasicno vredjanje i pljuvanje. Izjave tipa ja nemogu cise da gledam ovog i onoga, ovaj mora da igra ovako ili ja necu vise ici na utakmice, ova postava mora i tacka nisu bas neke interesantne teme. Mislim koga boli kurac Milorade sta ti hoces a sta neces da gledas. Otice Mitrovic i Davidovac i sta onda, naci ce se nove zrtve i vozi dalje. Nije bas da ce to opravdati izmisljenu titulu najboljeg kosarkaskog foruma. 
jasno je meni da najvise klikova i lakkova donise negativne vesti ali previse je brate mili i ako ovaj forum nastavi u tom smeru nece biti bas citljivo.

Sectorov hejt je interesantan i duhovit 10 puta, mesec dana, pola godine, godinu, posle postaje neukusan i dosadan.

Jasno je meni da se na lajvu u afektu reaguje svakako( mada mi nije jasno kako se moze skoncetrisano pratiti utakmica i pisati na lajvu al ajde) ali ako posle tri dana od utakmice omas iste uvredljive postove onda je to vec problem.

Ali mi smo u Srbiji i ovaj forum ne moze da bude drugaciji od trenutnog stanja u nasij zemlji koliko se god mi kurcili da smo ovde drugaciji. A to stanje u medjusobnoj komunikaciji, postovanju drugih i drugacijih, u medjuludskim odnosima nije nimalo sjajno.

I da zavrsim sa Mitrovicem, kao sto rece Kornet, ja ne navijam za Mitrovica, navijam za Zvezdu, Mitrovic ce otici ili ce u penziju a ja cu i dalje  navijati za Zvezdu. Vredjati bilo kog igraca jer se meni ne svidja ono sto on radi necu nikada. Kao sto ne vredjambkasirku u prodavnici jer ne radi dovoljno brzo po mom misljenju i kao sto ne vredjam konobara koji mi je doneo pivo sa vise pene nego sto sam ja hteo.

Mozda nije u trendu ali mislim da bi bilo bolje da probamo tako.

Luka je umeo ranije da školuje neke od protivničkih centara u napadu i to je bilo lepo za gledanje. Oduvek je bio slabiji u odbrani.

Moje mišljenje je da sada nije ni za par minuta u igri.

Čovek je prespor. Podseća me na Lukovića u zadnjem mandatu u fudbalu. Beskoristan u svim segmentima igre.

U napadu ima poneku dobru ideju ali nema brzinu da je realizuje, pa daje protivnicima loptu u ruke.

Na preuzimanju očajan, građenje i skok isto loši.

Mogao bi da bude u timu za nekih 100-200 hiljada godišnje, da iskustvom doprinese kao mentor mlađim igračima. Možda da odigra nešto u Aba, neki kup i slično.

Više nije ni za trećeg centra, jednostavno nije koristan ni u jednom segmentu igre.

• Like 10

10 minutes ago, Nenadd said:

Sreca u nesreci da niko od igraca, narocito Luka, nije problematican, te eventualno izbacivanje iz 12 nece uticati bitno na atmosferu u ekipi.

Zato uvek bez prigovora prihvata kada ga Sfero izvede iz igre. Šta bi bilo da je  problematičan?

2 minutes ago, djura.net said:

A kog je briga sta si ti čit’o?

Generalno ovom temom vladaju oni koji tesko da su bilo sta u zivotu procitali osim naslova u informeru i slicnom djubretu, zbog toga i ceo topic ima taj neki miris.

Očigledno tebe 😊

Otkud to da Mitrovic ima 700k? Jedino sto se moze naci na internetu je da je poslednji ugovor potpisao na 3 godine vredan ukupno 1.6 miliona. Znaci u proseku nekih 500k po godini. Po meni je i to mnogo, ali prelako se ovde frljamo sa ciframa i imam osecaj da se pojedinim igracima plate povecavaju svakog meseca za nekih 100k. Ne treba zaboraviti da je Mitrovic dugo u klubu pa je verovatnoca da mu se nekada nesto dugovalo veca. Samim tim je moguce da se to "prebije" novim jacim ugovorom. A mozda i nije tako, ali u svakom slucaju ne znamo. 

Nevezano za to, u ovom momentu se vidi da ideja da se udje u sezonu sa Bolomboj-Plavsic-Mitrovic triom nije bila toliko losa jer Plavsic ocigledno ima sta da pruzi u EL. Problem je sto je Sferopulos isao linijom manjeg otpora pa vise verovao Mitrovicu na pocetku sezone umesto da je odmah gurnuo u vatru Plavsica nakon dobrih pripremnih utakmica koje je odigrao. Da sad imamo Bolomboja na 30 min i Plavaica na 10 min, uz Filipa kao 4/5 to bi bilo odlicno. Luka bi igrao vise u Aba i ponekad u EL. 

@Clash ja sam nekoliko puta ovde isticao redosled krivice. Luku cu kritikovati za igru jer to je do njega, a pre njega cu kritikovati onog ko ga je obnovio na 3 godine (ako se dobro secam on je 2022/23 dobio ugovor na 3 godine) i dao mu preveliki ugovor i pre svega dao mu rastuci ugovor (a on covek prakticno veteran)! Isto tako sam, kad se vratio 2021., ovde pisao da je greota da dobija onoliko malo (a tada sam imao tacan podatak - tada je valjda i Raduljica dobijao vise od njega). 

On me je u petak najvise iznervirao svojim prikazom nemoci i pogresnih odluka. A nije jedini koga sam kritikovao - redom Sfero, Teo, pa i Jago... Isto tako u svojim postovima i pohvalim ko je zasluzio. Uglavnom u tom postu rekapitulacije utakmice pomenem sve aktere. Tako da nisam neko ko ima pik na jednom ili par igraca, a jos manje da im brojim krvna zrnca. 

• Like 5

Just now, СтелаРоса said:

Nevezano za to, u ovom momentu se vidi da ideja da se udje u sezonu sa Bolomboj-Plavsic-Mitrovic triom nije bila toliko losa jer Plavsic ocigledno ima sta da pruzi u EL. Problem je sto je Sferopulos isao linijom manjeg otpora pa vise verovao Mitrovicu na pocetku sezone umesto da je odmah gurnuo u vatru Plavsica nakon dobrih pripremnih utakmica koje je odigrao. Da sad imamo Bolomboja na 30 min i Plavaica na 10 min, uz Filipa kao 4/5 to bi bilo odlicno. Luka bi igrao vise u Aba i ponekad u EL. 

Nije bila loša, već katastrofalna, jer Plavšić može nešto da pruži, dok Mitrović ne može ništa. Samim tim u odsustvu Bolomboja, (bilo zbog ličniih grešaka, bilo zbog povrede) imamo rupu na centru. Koliko Mitrović ne može ništa da doprinese govori činjenica da se njemu minutaža čak smanjila nakon povrede Bolomoboja, jer svaki njegov minut je problematičaan. Plavšić je recimo protiv Žaligirisa morao da igra čitavo drugo poluvreme.

Ta priča o trećem centru je bila oduvek neozbiljna i služila kao izgovor, jer niti se treći igrači na svojim pozcijama dovode prvi, niti im se daju dugogodišnji ugovori, niti se ostatak selekcije pravi tako da se obezbedi prostor trećem igraču na svojoj poziciji.

• Like 6

5 minutes ago, СтелаРоса said:

Otkud to da Mitrovic ima 700k? 

Neko nekad negde tako nesto lupi (uglavnom neki wannabe insajder kog ljudi iz kluba zavitlavaju jer im je malo dosadno, a malo i da vide odakle cure informacije), a onda to postane forumaska istina uklesana u kamenu a bez ikakvog dodira sa stvarnoscu.

• Like 2
  • Ha-ha 1

4 minutes ago, TB Told said:

Nije bila loša, već katastrofalna, jer Plavšić može nešto da pruži, dok Mitrović ne može ništa. Samim tim u odsustvu Bolomboja, (bilo zbog ličniih grešaka, bilo zbog povrede) imamo rupu na centru. Koliko Mitrović ne može ništa da doprinese govori činjenica da se njemu minutaža čak smanjila nakon povrede Bolomoboja, jer svaki njegov minut je problematičaan. Plavšić je recimo protiv Žaligirisa morao da igra čitavo drugo poluvreme.

Ta priča o trećem centru je bila oduvek neozbiljna i služila kao izgovor, jer niti se treći igrači na svojim pozcijama dovode prvi, niti im se daju dugogodišnji ugovori, niti se ostatak selekcije pravi tako da se obezbedi prostor trećem igraču na svojoj poziciji.

Tom logikom i Pao ima katastrofalnu centarsku liniju jer da im se povredi Lesor prvi centar bi im bio onaj Turcin, a drugog bi glumio Mitoglu sto je losije nego da nama igraju Plavsic i Mitrovic. 

Pa ne mozemo na svakoj poziciji imati dva igraca istog kvaliteta. Rezervne opcije su sa razlogom rezervne. I sam kazes Plavsic je odigrao celo drugo poluvreme protiv Zalgirisa i to dobro. Ima sta da pruzi u EL i da je tu Bolomboj on bi pokrio nekih 10, max 15 minuta sto je sasvim dobar tandem na petici za nas. 

Edited by СтелаРоса
  • Like 5

42 minutes ago, Babaduka said:

Stiven Adams

213 cm, 120 kg, raspon ruku 225 cm

46 minutes ago, Babaduka said:

Bruk Lopez

215 cm, 128 kg, raspon ruku 227 cm

49 minutes ago, Babaduka said:

Pero Antic

211 cm, 118 kg, ne znam raspon ruku 

Mitrović jednostavno nema ni visinu/dohvat, ni masu/snagu, ni skočnost/eksplozivnost centra, on to igra jer bez šuta ne može da igra ništa drugo. Meni je recimo bio upečatljiv duel njega i Papapetrua na nekom od derbija kada ga je Grk razgrnuo na postu, inicijalno sam pomislio "jbt, trojka ga razgrće", a onda sam shvatio da je ta trojka otprilike iste visine i težine kao on. On je u mlađim kategorijama dosta igrao sa loptom, napadao licem, vukao tranziciju itd. al' spore noge i manjak šuta su uticali na to da umesto pametne, raznovrsne i skilled četvorke postane fizički i atletski inferiorna petica (u pokušaju). Onda dođe Omić od 216 cm i krene kolektivno iščuđavanje kako ne može da odbrani/zagradi prosečnog Evrokup centra, mislim se čime da ga odbrani i zagradi, kada je ovaj viši od njega 10-ak cm i teži isto toliko kg i generalno može u zubima da ga nosi.

1 minute ago, СтелаРоса said:

Tom logikom i Pao ima katastrofalnu centarsku liniju jer da im se povredi Lesor prvi centar bi im bio onaj Turcin, a drugog bi glumio Mitoglu sto je losije nego da nama igraju Plavsic i Mitrovic. 

Ne može nikako biti lošije Yurtseven i Mitoglu od Plavšića i Mitrovića, jer su prva dvojica značajno bolji igrači.

• Like 19

@СтелаРоса

Sve ok, zašto je onda na početku sezone forsiran treći centar Mitrović umesto drugog centra Plavšića? Možda ali samo možda da Plavšić nije sedeo na tribinama možda bismo sada imali veći doprinos od drugog rezervnog centra? 3x možda 

Edited by K.Dot

6 minutes ago, Guru said:

Ne može nikako biti lošije Yurtseven i Mitoglu od Plavšića i Mitrovića, jer su prva dvojica značajno bolji igrači.

Dobro i da nije losije opet je lose, pogotovo za klub koji ima ambicije da osvoji EL. Poenta mi je bila da kada se povredi toliko dobar i bitan igrac kao sto je nama Bolomboj, ili njima Lesor, ne mozes ocekivati da ce ostatak centarske linije to tako lako da nadoknadi. 

@K.Dot Pa ne znam, to je pitanje za Sferopulosa i po meni je to greska. Plavsic je morao odmah od starta da ima prednost u odnosu na Mitrovica. Ne znam, ali pretpostavljam da mu je bilo lakse da se uzda u Mitrovica kojeg bolje poznaje od Plavsica. Pogotovo u onoj prvoj utakmici protiv Pariza gde smo krenuli da se raspadamo. Nije pomoglo ni sto je Plavsic bio los u Aba, ali opet mislim da to ima veze sa tim sto nije imao poverenje od strane trenera.

Edited by СтелаРоса
  • Like 2

2 minutes ago, СтелаРоса said:

Pa ne mozemo na svakoj poziciji imati dva igraca istog kvaliteta. Rezervne opcije su sa razlogom rezervne. I sam kazes Plavsic je odigrao celo drugo poluvreme protiv Zalgirisa i to dobro. Ima sta da pruzi u EL i da je tu Bolomboj on bi pokrio nekih 10, max 15 minuta sto je sasvim dobar tandem na petici za nas. 

Budi ozbiljan, oni su meč protiv nas dobili kad je Ataman uveo Mitoglua da igra peticu, jer nije imao ko da ga brani kod nas, a prethodno je par minuta odigrao i Yurtseven i protiv njega Mitrović nije mogao ništa ni u napadu, ni u skoku (ona situacija koju je naveo Kooineeperk je iz tog perioda).

Sam si pisao pre meča protiv Žalgirisa da to treba da bude meč koji gde će se najmanje osetiti odsustvo Bolomboja, jer im nije neka centarska linija. E protiv takve centarske linije Mitrović je zaslužio 0 minuta u drugom poluvremenu, kad smo se vratli u meč, bez obzira na određene probleme Plavšića, jer je u prvom poluvremenu pokazao da ne može ni Danstona da isprati u piku, a kamoli nešto više.

Mitrović je neupotrebljiv igrač za El, a bogami je minus i za ABA ligu. 

Rezervne opcije su tu da pokriju nedostatke prvih opcija, ako se selekcija pravi smisleno, to projektovanje minuta je i dalje izgovor za višegodišnje ugovore za nepotrebne igrače. Plavšić ne može da igra "projektovanih 10-15 minuta" nezavisno od situacije na terenu. Evo protiv Žaligirisa je bio problem kad je preuzimao Franciska i to je dovelo do par lakih poena, protiv Panatinaikosa nije mogao protiv Mitoglua, a za obe situacije je "treći centar" tek neupotrebljiv.

• Like 3

9 minutes ago, Guru said:

I zašto treći centar ima bar duplo veću platu od drugog centra.

Što bi rekao @djura.net, je l’ si ti neki wannabe insajder pa znaš ko koliku platu ima? Šala mala djuro, oprostićeš mi što si me tukao. 😊 
Sad ozbiljno, Luka je od Podgorice u debelom padu a mi smo ga doveli da deli minutažu sa prvim centrom, smešne su priče da je doveden da bude treći centar kao sto pojedini pokušavaju da provuku. 

4 minutes ago, TB Told said:

Budi ozbiljan, oni su meč protiv nas dobili kad je Ataman uveo Mitoglua da igra peticu, jer nije imao ko da ga brani kod nas, a prethodno je par minuta odigrao i Yurtseven i protiv njega Mitrović nije mogao ništa ni u napadu, ni u skoku (ona situacija koju je naveo Kooineeperk je iz tog perioda).

Sam si pisao pre meča protiv Žalgirisa da to treba da bude meč koji gde će se najmanje osetiti odsustvo Bolomboja, jer im nije neka centarska linija. E protiv takve centarske linije Mitrović je zaslužio 0 minuta u drugom poluvremenu, kad smo se vratli u meč, bez obzira na određene probleme Plavšića, jer je u prvom poluvremenu pokazao da ne može ni Danstona da isprati u piku, a kamoli nešto više.

Mitrović je neupotrebljiv igrač za El, a bogami je minus i za ABA ligu. 

Rezervne opcije su tu da pokriju nedostatke prvih opcija, ako se selekcija pravi smisleno, to projektovanje minuta je i dalje izgovor za višegodišnje ugovore za nepotrebne igrače. Plavšić ne može da igra "projektovanih 10-15 minuta" nezavisno od situacije na terenu. Evo protiv Žaligirisa je bio problem kad je preuzimao Franciska i to je dovelo do par lakih poena, protiv Panatinaikosa nije mogao protiv Mitoglua, a za obe situacije je "treći centar" tek neupotrebljiv.

Ali cemu ubacivanje Mitrovica u pricu kad ja pricam o tandemu Bolomboj-Plavsic? To sto je Bolomboj povredjen ne mozemo nadoknaditi kao sto ni Pao ne bi nadoknadio sa Yurtsevenom i Mitogluom odsustvo Lesora. 

Istina, Plavsic je pokazao i neke lose stvari protiv Zalgirisa iako je generalno odigrao dobru utakmicu, ali na treneru je da nauci kako da mu sakriva mane, a istice prednosti. 

5 minutes ago, СтелаРоса said:

Ali cemu ubacivanje Mitrovica u pricu kad ja pricam o tandemu Bolomboj-Plavsic? To sto je Bolomboj povredjen ne mozemo nadoknaditi kao sto ni Pao ne bi nadoknadio sa Yurtsevenom i Mitogluom odsustvo Lesora. 

Istina, Plavsic je pokazao i neke lose stvari protiv Zalgirisa iako je generalno odigrao dobru utakmicu, ali na treneru je da nauci kako da mu sakriva mane, a istice prednosti. 

Ti si diskusiju počeo kao odbranu tandema Mitrović-Plavšić i u svakoj poruci si pisao da to nije tako loše.

Za tandem Bolomboj-Plavšić je i dalje problem Mitrović kao treći centar, što je istaknuto i na početku prelaznog roka. Uopšte nije morao da bude centar ekstra kvaliteta uz Bolomboja i Plavšića, već centar koji će biti faktor u skoku i odbrani, jer se znalo da će Plavšić imati problema sa odbranom, što Mitrović nije.

• Like 1

1 minute ago, СтелаРоса said:

Kako kad sam rekao TRIO Bolomboj-Plavsic-Mitrovic? Gde bi prva dvojica igrali EL, Mitrovic Aba i ponekad EL. Svakako se slazem da bi bilo najbolje da smo umesto Luke imali dobrog defanzivca. 

Bolomboj je nesporan i niko nije vodio diskusiju o njemu, tako da kad se napiše da ima logike da njih trojica budu deo sastava to se odnosi na tandem Plavšić - Mitrović.

Ne bih da se ponavljam, ali Mitrović nije ni za ABA faktor ove sezone, a tek nije za EL, pre svega jer ne donosi ništa u odnosu na Plavšića.

20 minutes ago, K.Dot said:

Što bi rekao @djura.net, je l’ si ti neki wannabe insajder pa znaš ko koliku platu ima? Šala mala djuro, oprostićeš mi što si me tukao. 😊 

Ne znam da li ni sad nisi čit’o, da li imas problema sa functionalnom pismenoscu ili si samo zajebant koji izvlaci stvari iz kontesta kao informer, ali ne vidim ikakvog razloga da se upustam u pricu sa nekim ko se hvali da nije čit’o, jos podmece ispred sebe moderatora u diskusiju, jer eto.

• Love 1

56 minutes ago, djura.net said:

Ne znam da li ni sad nisi čit’o, da li imas problema sa functionalnom pismenoscu ili si samo zajebant koji izvlaci stvari iz kontesta kao informer, ali ne vidim ikakvog razloga da se upustam u pricu sa nekim ko se hvali da nije čit’o, jos podmece ispred sebe moderatora u diskusiju, jer eto.

1 hour ago, djura.net said:

Neko nekad negde tako nesto lupi (uglavnom neki wannabe insajder kog ljudi iz kluba zavitlavaju jer im je malo dosadno, a malo i da vide odakle cure informacije), a onda to postane forumaska istina uklesana u kamenu a bez ikakvog dodira sa stvarnoscu.

Function not functioning. 😊

Navijaci generalno analiziraju utakmicu kao da se ona igra poslednjih 2 minuta a ne 40. Svaki potez koji napravis tokom tih 40 min ce uticati na konacni rezultat. Prica se uvek o trojkama u poslednja dva napada, a ti si imao sut 50% za tri a protivnik 29%. Sto znaci da trojke nisu problem vec nesto drugo. A kad pogledamo da si imao 10 skokova manje od protivnika i da su ti centri dali 0 i 2 poena, broj skokova uhvacenih i datih koseva preko njih dvojice to ne smem ni da racunam, dolazimo do naseg vecitog problema - centar.

• Like 5

37 minutes ago, Fromthecorner said:

da su ti centri dali 0 i 2 poena, broj skokova uhvacenih i datih koseva preko njih dvojice to ne smem ni da racunam, dolazimo do naseg vecitog problema - centar.

A jedan je dao 7 poena, uhvatio 6 skokova, imao 2 asistencije i 1 blokadu za nepunih 13 minuta u igri, čisto da njega ne preskočimo.