Jump to content

FK Partizan 2024/2025

Charles De Ketelaere

Recommended Posts

Imamo mnogo prioritetnijih tačaka, ali... ukoliko zadržimo drugo mesto do kraja:

Naredne jeseni crno-beli bi išli u kvalifikacije za Ligu Evrope i to od prvog kola! Što znači da bi ponovo morali da se debelo oznoje dok ne stignu do grupne faze bilo Lige Evrope ili Lige konferencije.

Ono što može da izazove velika pomeranja do kraja je da Kup Srbije osvoji neko drugi, a ne šampion. Tada bi osvajač ovog takmičenja išao umesto drugoplasiranog u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Biće teško doći do LE ili LK, iako bi trebalo da budemo nosioci do 3. kola LE. Sledeće sezone će biti dosta jače kvalifikacije...

Ja racunam da ce se za iducu sezonu uraditi remont cele ekipe, u tom pogledu mozda i nije lose krenuti od prvog kola gde mozete da uigrate te igrace protiv realno slabijih protivnika (a ipak u takmicarskim utakmicama), i da spremniji docekate kasnije krugove kvalifikacija... Tako sam ja na to makar gledao kada je Zvezda pre par godina bila u takvoj poziciji

Pa sta mu fali? Nije puno mator, skup nije, skila ima, upitna je samo njegova kondicija na ovom nivou. Ako bude volje moze to dobro da ispadne, pogotovo sad kad je Zahid van tima. Nego, nadam se da ce uskoro i neka cistka poceti. Prva imena za odstrel za koja se nadam da ce biti su Kerkez, Djurdjevic, Jurcevic, Zivkovic, Lazarevic, Kalulu...

A gde je i sta radi Young-jun Goh?!

Bas me zanima za kog trenera ce se odluciti tj koji ce prihvatiti da dodje. Vidim da se trazi mlad i jeftin trener pa je logicno da to bude Sale ili Drinca. Ja se nadam da ce se ipak odluciti za neko ozbiljnije resenje. Ne bih se bunio da dodju Jokan ili Ivic, pa i Djuka ne bi bio lose resenje. Voleo bih da dodje neki svaba, vec sam pisao da bi nam Suster legao. Ima dosta slobodnih, ali finansijski nedostupnih, bar uzevsi u obzir ranije plate.

Iskreno prvi put cujem za gospodina.

Ako ne zanemarimo njegovo putosestvije po srpskim livadama, trenirao je neki klub u kazahstanskoj drugoj ligi i Astanu. U Astani nije uspeo da osvoji titulu kada je preuzeo klub na polusezoni i onda je sledece sezone dobio otkaz 6-7 kola pre kraja posle losih rezultata. Astana je bez njega vezala, mislim 6 pobeda i za 1 bod bila ispred Aktobea. Samo 10 dana posle otkaza zaposlio ga je Debrecin gde je proveo 2 sezone. Prve je bio 3. i nekako izborio Evropu, a druge 5. bez Evrope. U ligi konferencija jedva prosli drugo kolo protiv Alashkerta, i onda glatko ispali od Rapida iz Beca gde su kuci dobili petardu. Trecu sezonu je zapoceo, ali posle 4 kola i poraza 3:0 od Ujpesta dobio otkaz sa samo 4 osvojena boda. Ni u kupu se nije proslavio, uglavno ispadao u 1/4 i ranije. Ako je za utehu, ni posle njega Debrecinu nisu cvetale ruze - trenutno su u zoni ispadanja.

Svakako, ovo sve ne mora da znaci nista za njegov buduci ucinak u Partizanu. Ali svakako sam ocekivao neko ozbiljnije ima. Ne bi me cudilo da je Blagojevic bio bas na kraju liste zelja. A sta ga je preporucilo?! Rekao bih ta formacija 4-2-3-1 koju preferira. Ko zna, mozda je on neko prelazno resenje za neku ozbiljniju pricu, a mozda mu i krene. Mislim da nema tezak posao da opravda ocekivanja - ima solidnu zalihu da sacuva 2. mesto i da pobedi jos bar 2-3 utakmice u kupu.

Vidim da mediji pisu kako ima titulu sa Astanom i zaista tako i pise na transfermarkt. E sad mozda ima neko pravilo da se i njemu racuna trofej ako vodi tim odredjeni broj utakmica. Ali realnost je da je on poslednji put vodio ekipu u 20. kolu u porazu protiv Tobola kada su bili iza Aktobea. Posle toga su imali 5 pobeda i 1 neresen i osvojili titulu.

Još krmeljiv odgovaram na srećna nova i iskače mi vest. Nikad čuo za lika. 

Našli nekog gošu kojeg je trenirao u poslednja tri kluba, ima na Mozzartu intervju, utisak da priča o najvećem trenerskom spavaču ikada. 

Šta znam, čuo sam pre neki dan da planiraju neko rešenje do leta, meni je to uvek loše rešenje. 

Kada bismo bili surovo realni, trener ovog statusa i reputacije odgovara današnjem Partizanu. 

Osim toga što je jeftin, nadam se da su Danko i Mijat zaista videli nešto dobro. 

Ako smo iole ozbiljni, već sada se jako skenira i analizira šta može da se potpiše na leto preko Bosmana. 

Nešto što poslednjih 10 godina nikako nismo radili. Po pravilu tek tamo u Julu iskopaju nekog bez papira. 

Nekad se otvori i simbolično obeštećenje, ali mi valjda ni ojra ne smemo da trošimo, pre famoznog monitoringa za koji se krpi na sve strane. 

Nadam se da ce neko pokupiti nekog nase igraca preko Bosmana pre nas.🫣 Ugovori na leto isticu Ilicu (pozajmica), Jovanovicu (moze i odmah da ga vrate sto se mene tice), Filipovicu, Nikolicu, Nathu, Sehovicu, Zivkovicu i Medini. Tesko da mozemo u januaru da se ovajdimo za neke od ovih. Bar da im damo papire da odu dzaba pa.da ustedimo na plati. Sto se tice nase kupovine ima par finih resenja. Ugovor istice Veljkovicu (700k), Zdjelaru (900k), Romanicu, Brasancu (600k), Lazeticu (300k), Urosevicu, Radoji (1.5m), Ljajicu...