Jump to content

RBR 2024


Radoye

Recommended Posts

Perez da dobije race-by-race ugovor i da se udara nogom u dupe. Kakve crne dve godine kad već sad neće biti u top 3 a vozi ovo čudo. Sajnc bi tu bio najozbiljniji ako nemaju nekog iz svog pogona.

 

Red Bul bi već sad trebalo da smisli koga mladog bi mogli da ubace za nekoliko godina, jer ni Cunoda a ni Rik nisu za to mesto.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Perez secures two-year F1 contract extension with Red Bull

Sergio Perez has signed a two-year deal to remain with Red Bull until the end of the 2026 Formula 1 season, the team has announced.

 

 

More to follow.

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Hertzog said:

Ovo je bas iznenadjenje, nekako se nudilo dosta vozaca za tu poziciju, al oni izavrase Pereza, mada ima i logike, jer do promene pravila moze ostati u timu

 

To su pare Carlosa Slima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, alberto.ascari said:

 

Taj nedostatak bi se pojavio kod pola grida kad bi bila ponuda na stolu.

 

To su svakako taman te "dvojke" za koje kicma ni ne treba 😉 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Radoye said:

 

To su svakako taman te "dvojke" za koje kicma ni ne treba 😉 

 

Pa sad, ne bih rekao. Ako ideš kod nekog ko je na najboljem putu da bude all times top 5, teško da ćeš biti leader. 

 

Verujem da bi eventualnu ponudu odbili samo Leclerc, Hamilton i McLaren boys, svi ostali bi dupe dali da sednu u taj bolid.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Slim je među manjim finansijerima Red Bull-a i taj novac ide uglavnom na Perezovu platu. Ovde Slimova lova nije bila presudna i nije ništa odlučila. Tražio se jasan profil osobe i Perez se tu savršeno uklopio

 

Da bi se dobilo to drugo mesto u timu, vozač mora da daje dupe, izgubi kičmu i istakne kandidaturu za vodonošu decenije. Na papiru ne izgleda kao primamljiva ponuda za ostatak karijere. To mesto trenutno znači i da si najveći luzer zato što si imao u rukama nešto što donosi titulu i nisi je osvojio. Završiti sezonu kao treći/četvrti/peti u pobedničkom bolidu ili kao 12. u nekonkurentnom nije ista stvar. 

 

Da li je sve ovo vredno nekoliko pobeda u karijeri? Možemo da uzmemo Bottasa kao odličan primer i poređenje. Kako ga doživljavate, kao luzera ili pobednika?🤔

 

Edited by alpiner
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, alberto.ascari said:

Nije tema ni Perezov ni Bottasov karakter.

 

Stavi ugovor sa RBR pred 15 preostalih pilota na gridu i svaki od njih će ga potpisati u roku od jedne milisekunde.

 

I ovo zavisi od toga sta pise u tom ugovoru. Jer ako je onakav kao sto je Tot davao Barikelu da potpise gde stoji da je u svakom momentu obavezan sklanjati se znas-vec-kome onda to i nije bas primamljiva opcija. Jer biti u bolidu konkurentnom za titulu je interesantno pre svega ako ti daje sansu da pokusas da osvojis titulu, ali ako ti u startu znas da ce tvoj timski uvek biti ispred tebe onda je mozda primamljivije biti u nekom drugom timu gde imas fair shot pa kom obojci tom i dzeri.

A da bi se pristalo na Barikelo ugovor pa makar i u najdominantnijem timu trenutno to ipak zahteva odredjen stepen beskicmenjastva.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

🚨Sergio Perez’s contract clause revealed:

 

- Perez must improve his performance before the summer break, as Red Bull can activate contract clauses to remove him from his seat despite his recent contract extension.

 

- Clauses include not being more than 100 points behind Max Verstappen after the Belgian Grand Prix, with the current gap at 119 points heading into the British GP.

 

- Perez is also required to be within five places of Verstappen in the standings; he is currently fifth, while Verstappen leads the Drivers' Championship with 237 points to Perez's 118.

 

- Since the Miami Grand Prix, Perez has scored only 11 points in five races and one sprint, and he qualified 19th at the British Grand Prix.

 

- Competitors Oscar Piastri, George Russell, and Lewis Hamilton are closing in on Perez's position, making it likely they will pass him before the Belgian GP deadline.

 

- Red Bull's decreased competitive advantage this season, due to stronger performances from McLaren, Ferrari, and Mercedes, adds pressure on Perez to perform well.

 

- Team boss Christian Horner has emphasized the need for Perez to improve his performance to help secure the Constructors' Championship.

 

#sergioperez 

 

VIA: [RacingNews365]

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Bile su cak neke glasine skoro da hoce da zarotiraju Ceka sa Rikardom. Ali mi se nekako ne uklapaju u takodje skorasnje glasine da hoce Losona u RB2 umesto Rikarda, tako da ako i bude rotacije izmedju RB i RB2 pre mi se cini da bi Cunoda bio promovisan...

Link to comment
Share on other sites

Perez je oduvek bio krš. Najveći uspeh života mu je što je bio 7 sekundi po krugu sporiji od Hamiltona, i što mu je, gle čuda, donelo tad novi ugovor. Svakako je fino gledati njegov potop. 🙂 

 

Da stave Logana u taj bolid, imao bi više poena.

 

Elem, možda i nije loše da stave Rikarda umesto da potroše Cunodu. Kao neki last push pred izbacivanje i Rikarda i Pereza iz RB programa.

Link to comment
Share on other sites

Perez je pre svega lenj i nedisciplinovan, zato je onomad ekspresno dobio nogu u Meklarenu. On jednostavno nema radne navike potrebne za vrhunsku ekipu i borbu za sam vrh tabele. Problem je sto kad nije pod pritiskom kad vozi za ragave timove on cesto pravi rezultat mnogo bolji nego sto takav bolid to zasluzuje i ti bljeskovi talenta ga onda preporuce za vrh ekipe gde sve njegove mane ponovo izadju na videlo. I tako u krug.

Da ne preterujemo sa Sardzentom, ali ja bih 'ladno probao Albona ponovo u RBR. Ima mi vise smisla nego bilo ko od ovih dosad u kombinacijama...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kažu Perez ostaje do kraja godine, iako je od sedme trke osvojio samo 28 bodova ukupno.

Neki isto tako kažu da se Maks pozitivno izjasnio o tome, i da je to bilo presudno. Verovatno nećemo ni znati jer ne znamo šta je u Perezovom ugovoru, i kakvi su ugovori sa sponzorima.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...