Jump to content

AO 2024

Helena

Recommended Posts

Zverev i Medvedev imaju interesantan mecap. Zverev ga je zapoceo sa 4-0 i 5-1 i do 2019. se cinilo da Medvedev moze da ga pobedi tako, jednom u 4-5 puta. A onda se sve preokrenulo jer se Zverev povredio i izgubio kao sjaj u travi, a Medvedev postao GS sampion. Od tada serija 10-2, sto je slicno Djokovicevom metlanju Mareja u kljucnim trenucima njihovih karijera.

Jedine dve pobede je Zverev odneo na Masters kupu 2021. u finalu potpuno neocekivano i prosle godine u Sinsiju, malo manje neocekivano, imajuci u vidu da je na kanadskim mastersima prosle godine Medvedev igrao kao pijan, izgubio je prethodno i od De Minora u Torontu (sa kojim ukupno ima 6-2 H2H).

Sve u svemu, obojica igraju sa oscilacijama, ali u zavrsnici slema Medvedev mora da bude favorit.

A i jedini je u stanju da bar nacini jedan set zanimljivim protiv Djokovica u ova dva meca.

Siner, da ne kazem lakmus papir slabe ere, ce biti pociscen.

Edited by McLeod

I tako dođem ja kući mrtva umorna i namestim se posle ručka da gledam reprizu Alkaraza i Zvereva. Ali prvo ne lezi vraže daju Medu i Hurkača, pa moram opet da odgledam tačno onaj deo koji sam jutros videla, a oči mi već padaju. Onda ovi krenu od trećeg seta reprizu i ja se kao ljutim kako su preskočili prva dva, a belu mačku ne vidim :classic_biggrin: i na kraju se svelo na moje dremanje uz meč i buđenje svaki put kad je buka publike posle poena i Kirgios kaže nešto. Uglavnom sam od meča videla kako svaki na svoju stranu proslavlja poene.

Evo sad je krenula repriza od početka pa ću valjda uhvatiti nešto za promenu :classic_biggrin:

Edited by alcesta
  • Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 1

Pitanje ide organizatorima zašto se QF završi iza ponoći, a imali su još i dan ekstra u odnosu na ranije godine.

AO unazad godinama radi te sitne i manje sitne pakosti tipa da se "zaboravi" njegova čestitka i slično.

Da, mislim da je ovo pakost i nada da će mu vrućina smetati.

18 minutes ago, Helena said:

Pitanje ide organizatorima zašto se QF završi iza ponoći, a imali su još i dan ekstra u odnosu na ranije godine.

AO unazad godinama radi te sitne i manje sitne pakosti tipa da se "zaboravi" njegova čestitka i slično.

Da, mislim da je ovo pakost i nada da će mu vrućina smetati.

Termin je logičan imajući u vidu veću pauzu i Sinera i Novaka između QF I SF. Drugo, oba meča su obećavajuća. I treće, prognoza kaže da će vreme da bude jako prijatno, oko 22, 23 stepena. Drugo polufinale počinje dosta kasnije i ako se oduži može jako da odmogne pobedniku kasnije u finalu. Iz ovih razloga Siner ili Novak će imati malu prednost u odnosu na drugi par.

Imao je Novak loš tretman ranije kada je u pitanju raspored, naročito dok je igrao Federer, ali da ne grešimo dušu u zadnjih par godina ga baš poštuju (osim kada se ukrštao sa Rafom kada je on bio povlašćen).

• Like 5

Koliko god vreme bilo sutra prijatnije, opet uslovi za igru u toku dana i u vecernjem terminu (za kojih sam Novak puno puta je rekao da ih obožava), su do te mere različiti, ono baš kao da su dva različita turnira u pitanju. Tokom dana je brže, loptica odskače visoko, u toku noci dosta sporo sa niskim odskokom. Videćemo šta će biti, Novaku je ovo prvi dnevni meč u Australiji u ovoj fazi turnira, čak i sva ona četvrtfinala proteklih godina je uvek nekako igrao u vecernjem terminu, tako da siguran sam da i Novaku nije baš svejedno i da bi vise voleo taj večernji termin, ali kako je tako je, jbg. 

Šta radi Sabalenka 🤐

Edited by Elias

4 minutes ago, McLeod said:

Sabalenka ocekivano u finalu. Jedan od dominantnijih WTA GS turnira u poslednje vreme, bas je za koplje iznad svih. U finalu bi trebalo da pocisti ko god joj dodje.

kakva su sad pa ovo oprezna predvidjanja, opali ko covek jednu svoju stoprocentaru :classic_biggrin:

wta toliko volatilan da se ni mek ne usudjuje da bude siguran

• Like 1

44 minutes ago, alcesta said:

Mislim da nije igrao baš sva četvrtfinala uveče, ali mrzi me sad da proveravam.

Kad je to pola pet, po našem ili po njihovom vremenu? :classic_biggrin:Pretpostavljam da je po našem ali me više ništa ne bi iznenadilo u rasporedu.

Rodik 2009 zadnji put kad je igrao četvrtfinale u dnevnom terminu. Od tada pa nadalje uvek ove najbitnije mečeve 1/4F-F je igrao u vecernjem terminu. Ne da je to presudno za sutra ali eto kao mali kuriozitet. 😀

1 hour ago, alcesta said:

Mislim da nije igrao baš sva četvrtfinala uveče, ali mrzi me sad da proveravam.

Kad je to pola pet, po našem ili po njihovom vremenu? :classic_biggrin:Pretpostavljam da je po našem ali me više ništa ne bi iznenadilo u rasporedu.

Na sajtu piše not before 5:30 CET

1 hour ago, woolgatherer said:

kakva su sad pa ovo oprezna predvidjanja, opali ko covek jednu svoju stoprocentaru :classic_biggrin:

wta toliko volatilan da se ni mek ne usudjuje da bude siguran

Mek se spremio ove godine, ništa u glavu, sve okolo kole :classic_biggrin: