Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Kakav Mesijev gol....od prijema lopte nakon pasa De Jonga vidiš da će biti gol...plus savršen dupli pas sa Suarezom...spektakl.

Posted (edited)

Ja cu povremeno pisati o dugogodisnjoj ljubavi ako nikome ne smeta.

Ova dominacija i viktorija na Nou Kampu protiv slabijih ekipa se uvijek ocekuje medjutim neke stvari su me odusevile. 
Presing kad se izgubi lopta i namjera da se oduzme ista protivniku u narednih par sekundi je bio fantastican. Jeste da je to Majorka ali stvari su isla poprilicno dobro i volio bih da vidim kako to sve sljaka protiv mnogo jacih protivnika. Kad se branimo na postavljeni napad, to radimo sa 8 igraca nazad. Gdje Grizman igra lijevog veznog, a Rakitic desnog.
Ono sto me posebno obradovalo u poslednje dvije utakmice je vracanje Rakitica koji igra fantasticno i dokazuje da je jos uvijek 'world-class' cm. Naprijed jako pouzdan, a nazad odradjuje fantastican posao i kretnje su mu jako pametne jer ima sjajnu anticipaciju. Treba pohvaliti Grizmana koji poprilicno grize u defanzivi i ocigledno ga tjera glad da se dokaze svima da je vrijedan da bude tu gdje jeste.

O Messiju necu trositi rijeci. Ova lakoca davanja golova je kao da je izasao ispred zgrade da se igra sa klincima. Akcija i priprema koju je uradio De jong za stiklu Suareza je takodje sjajna. Volio bih da neko postavi ove golove.
Jedini prakticno minus u cijelom poluvremenu je kasnjenje Lengleta na kretnju Budimira i uklizavanje kojem bi kompenzovao to kasnjenje koje je dalje dovelo do mjenjanja smjera lopte i gola.

edit: ako postoji tema o barsi koju nisam primjetio, nek moderacija prebaci

Edited by nemanjau5
Posted

Skroman derbi, bez golova, sa malo pravih sansi. Real generalno bio bolji, izgledali su stabilnije na sredini terena. Kazemiro je odigrao savrseno, pokrpio je sve rupe. Valverde jako dobar. Ima decko bas opasan sut. Sa pravim Azarom Real moze mnogo. 

Posted

Duplo golo rezultatski,ali i igracki.
Bas su aterirali i jedni i drugi. S tim sto Barca jos moze,ima s' cim,ali nema s' kim..jer Valverdeu treba kutija vijagre da podigne tim. Uzasan trener.

• 3 weeks later...
Posted
1 minute ago, Xpert said:

Lele, na sta lici odbrana Barselone. Skoro pa rekreativni nivo.

kakvi autogolovi ove i prosle sezone.Prvo sa De Lihtom a onda i prodavanje Todiboa koji je klasa sa Pikea i Lenglea.Zaista ne znam sta vise treba da se uradi pa da ovaj pajac na klupi popije otkaz

• Like 1
Posted
16 hours ago, Mile1 said:

ne znam sta vise treba da se uradi pa da ovaj pajac na klupi popije otkaz

Mozda da ga Gatuzo izbaci iz LS? :smiley24:

Neverovatno je koliko ih je lik pretvorio u skupinu luzera..