Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, McLeod said:

Nije ga trazio bukvalno niko, iako je imao dobru sezonu u Bornmautu. Vi ste platili otkupnu klauzulu. Da ga je neko drugi takodje trazio, platio bi otkupnu klauzulu, posto je ova cena za transfere u Engleskoj zapravo niska.

Rumori koji se generisu su manje-vise izmisljeni i pisu se po automatizmu za svakog igraca koji ima dobru sezonu u manjem klubu. Tako funkcionise biznis.

Ovde znas da niko nije ozbiljno hteo da ga dovede zbog cinjenice da je imao opste poznatu otkupnu klauzulu u ugovoru.

To ne mora da govori o njegovom kvalitetu, jer vodece ekipe u PL su pokrivene na stoperu, izuzev eventualno Liverpula, a za treceg stopera se ne daje 60 miliona.

Da, trazili su ga i Chelsea i Liverpool sto su potvrdili svi relevantni insideri al dobro ti si upuceniji po obicaju. Otisao bi u jedan od ta dva kluba da Real nije dosao s ponudom jer kad se Real pojavi, pogotovo kad je spanski il juznoamercki igrac u pitanju, ostali nemaju nikakve sanse. 

Posted

To je mozda i kupovina decenije uzimajuci u obzir koliko se danas daje za igrace, cini mi se da je placen 25m evra

Nasao sam podatak da je za vreme Flika potroseno samo 87 miliona evra i da su uzeta 4 trofeja

Posted
10 minutes ago, Dzo23 said:

I da, kako su uboli s ovim gošom. 😱

Brani kao lud. 

Genijalan golman i vrlo brzo najbolji na svijetu al danas su mu igraci Reala bukvalno sutali u ruke u 5 cistih situacija. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Ludi za Poli said:

Da, trazili su ga i Chelsea i Liverpool sto su potvrdili svi relevantni insideri al dobro ti si upuceniji po obicaju. Otisao bi u jedan od ta dva kluba da Real nije dosao s ponudom jer kad se Real pojavi, pogotovo kad je spanski il juznoamercki igrac u pitanju, ostali nemaju nikakve sanse. 

Mislio sam da znas sta je otkupna klauzula i kako se aktivira ali vidim da moram da ti objasnim.

Otkupna klauzula koja je navedena u ugovoru igraca predstavlja sumu koju klub automatski mora da prihvati za njega. Cim se to desi, klub koji kupuje moze direktno da pregovara sa agentom igraca/samim igracem.

"relevantni insideri" mogu da pricaju sta hoce do tog trenutka, ili kada otkupne klauzule nema, ali im igraci sa klauzulom ruse biznis zbog ove male cinjenice koju sam naveo.

Huijsen je pregovarao samo sa Realom i samo Real je ponudio sumu koja je aktivirala otkupnu klauzulu. Moglo je da posalje istu ponudu u istom trenutku 50 klubova i onda bi on pregovarao sa 50 klubova i izabrao Real, ali se to nije desilo.

Nijedan drugi klub osim Reala nije aktivirao otkupnu klauzulu i to je poznato i lako proverivo.

A "insideri" pre i posle toga mogu da pricaju sta hoce.

Posted
Just now, McLeod said:

Mislio sam da znas sta je otkupna klauzula i kako se aktivira ali vidim da moram da ti objasnim.

Otkupna klauzula koja je navedena u ugovoru igraca predstavlja sumu koju klub automatski mora da prihvati za njega. Cim se to desi, klub koji kupuje moze direktno da pregovara sa agentom igraca/samim igracem.

"relevantni insideri" mogu da pricaju sta hoce do tog trenutka, ili kada otkupne klauzule nema, ali im igraci sa klauzulom ruse biznis zbog ove male cinjenice koju sam naveo.

Huijsen je pregovarao samo sa Realom i samo Real je ponudio sumu koja je aktivirala otkupnu klauzulu. Moglo je da posalje istu ponudu u istom trenutku 50 klubova i onda bi on pregovarao sa 50 klubova i izabrao Real, ali se to nije desilo.

Nijedan drugi klub osim Reala nije aktivirao otkupnu klauzulu i to je poznato i lako proverivo.

A "insideri" pre i posle toga mogu da pricaju sta hoce.

Potrebno je prvo da budes u stanju shvatiti kako je aktiviranje klauzule bio najmanji problem i aktivirao bi je svaki klub koji ga je htio da se Real nije pojavio jer od tog trenutka niko nije imao ni gram sanse dovesti ga. 

Posted

Ti si pricao o interesovanju klubova, koje moze, a ne mora da postoji, ja sam bio vrlo precizan i rekao da ga niko nije zaista trazio, sto je cinjenica. Jer da jeste, platili bi otkupnu klauzulu, sto nijedan klub osim Reala nije uradio.

Da li bi iko drugi imao sanse ili ne je prica koja je besmislena iz ovog ugla i trenutka u vremenu.

Posted

Barsa plaća cenu tako visoko postavljene odbrane, mislim da im niko ne bi pomogao pozadi kada ostavljaju toliko prostora protivniku. Meni se zaista sviđa takva igra jer je svaka utakmica prepuna golova, mnogo mi je zanimljivije ovo od one Tiki-Take. 

Prosto je mnogo superiorniji igrač napada kada mu se ostavi toliko prostora kao što su oni ostavili Viniju.

Sve u svemu vrhunska utakmica. 

MC, ne bih se složio da je Čelsi bolji od Barselone, jednostavno takav je sistem takmičenja u LŠ, ne može se svaka utakmica dobiti. Očekivano je da se oklizneš na nekom gostovanju. 

Posted

Barca igra kako igra jer je to prvo Flickov stil igre od kog nikad nece odustati. Pored toga, njihovi defanzivci su blago receno uzasni kad se treba organizovano braniti na svojoj polovini. Sinoc su u zadnjih 5-6 minuta kad su se povukli u svojih 16 dopustili Realu dva cista zicera al ih je spasilo sto su Realovi igraci oba puta sutali direktno u Garciju. Pored uzasnih stopera u pozicionom branjenju, oni sa FDJ i Pedrijem na pivotima nemaju zadnjeg veznog koji bi pozicioniranjem ko nekad Busquets prekidao protivnicke napade. Mali Bernal moze biti takav igrac, a i Gavi bi tu mogao dosta pomoci s tim sto bi to znacilo da se Flick sa ovih hibridnih 4-2-3-1 mora presaltat na klasicnih Barcinih 4-3-3. To je s njim isto tesko zamisliti, on ima svoju ideju igre i od toga stvarno nikad ne odustaje, neovisno o kadru koji ima ili o situaciji na terenu. 

Posted

Slažem se sa tobom, ono što su nekada imali ja faktički dream team sa dva štopera iz onakve španske reprezentacije a o veznom redu i napadu da ne pričam. 

Vidim da je Kubarsi odigrao par celih utakmica i u reprezentaciji, momak ima samo 18 godina ipak je neko određeno iskustvo potrebno za štopersku poziciju. Smatram da će postati vrhunski štoper, vreme će pokazati. 

Gavi bi mogao biti i jeste takav igrač, samo da se oporavi od povrede i delovaće mnogo bolje defanzivno.

Posted

Bice i Cubarsi i Huijsen vrhunski stoperi, nema tu dileme al trenutno je situacija takva da se od njih trazi previse u ovako ranoj fazi karijere. Pa najbolji spanski stoperi u ovom stoljecu Ramos i Pique u njihovm godinama ili nisu skoro pa nikako igrali ili su bili maksimalno zasticeni. Obojica imaju vec sad vrhunske kvalitete na lopti, pozicioniranje i branjenje prostora ce vec doci sa iskustvom. 

Posted

Kao sto sam i govorio, Unitedov scenario se sam pise. Xabi je na kraju sam trazio da ode jer je vidio covjek da ima nula podrske od uprave i da ga ne jebu ni 2 posto. Sretno majstoru gdje god da ode, ne sumnjam da ce biti jedan od najvecih. 

• Like 1
Posted (edited)

Ko je sad favorit za klupu Reala? Zidan? Klop? Neko treci!? 

Ok, sad tek videh da ovaj Arbeloa nije VD vec ga vide kao dugorocnije resenje.

Edited by Elias
Posted

Mrzim Real ali jbg oni samo produzuju klupsku politiku koja ih je istorijski krasila i do sada.  Ako je istina da je Alonso izgubio ekipu onda je to dovoljan razlog za otkaz. U Madridu nemaju vreme za cekanje.Veca trenerska imena od Alonsa su padali za manje. Ne secam se ko je ono bio koji je popio pedalu samo zato sto mu ekipa nije igrala dovoljno leprsavo. Najvruca klupa u  Evropi jbg.

Posted
1 minute ago, Miki28 Lakers in 5 said:

@Ludi za Poli

Apsolutno je zasluzio otkaz. Igra je uzasna, vadio se na individualni kvalitet igraca.

A to sto se tice zvijezda. Mbappe>Xabi, to je jasno

Pricas o stvarima o kojim nemas pojma. Covjek ni u jednom trenutku nije dobio podrsku uprave. Covjek koji je odbio Liverpool i Bayern jer je cekao iskljucivo Real. Izignorisan je kad je trazio veznjaka koji bolno fali, izignorisan je kad je trazio stopera koji takodjer bolno fali. Unatoc svemu tome poceo je sezonu odlicno uz onaj kiks protiv Atletica gdje je kompletna odbrana imala pomracenje uma. Barcu i Flicka je razbio u prvom Klasiku i samo je uzasna realizacija spasila Barcu potopa od 3-4 razlike. Nakon toga i onog Viniciusovog tantruma, uprava se pravila mrtva i stala na stranu igraca umjesto da podrzi trenera. Ova ekipa tek mora da nauci igrati fudbal u normalnom sistemu ko sto je ona prosla naucila kod Mourinha od 2010. do 2013. Nakon toga se on bukvalno borio za vlastiti opstanak na klupi i morao se prilagodjavati nezahvalnim smecarima, a uprava je preko medijskih pusikuraca filtrirala da mu je svaki mec do or die. Sve do jednom kad je i njemu prekipilo i kad je sam zatrazio da ide. Zidane je 2021. otisao zbog bukvalno iste stvari i u oprostajnom pismu navijacima je sve to objasnio. Kancerogeni ciklus koji se ponavlja. 

• Like 1