Miki28 Lakers in 5 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Mbappe malo zakoci, Real u problemu. Koliko uzasno igraju. Odigraju 1 dobru partiju na svakih 5 ( Bilbao ).
Don Dusko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 7 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: Mbappe malo zakoci, Real u problemu. Koliko uzasno igraju. Odigraju 1 dobru partiju na svakih 5 ( Bilbao ). Ima i do toga ali pre svega Vini je okrenuo svlacionicu protiv njega. Prestali su da trce i vrse presing. Sad ceo tim ispasta. Sl stvar kao sa Carlom. Dok je Uini tu uvek ce biti problemi za Real.
Ludi za Poli Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Osim sto je ovo gomila nabijedjenih klosara koja ocito radi sve da otjera Xabija ko sto su i Carlu dohakali svojim izdrkavanjem, uzasna realizacija je dodatno naglasila probleme. U ova 4 kiksa u ligi nakon Valencije, Real samo protiv Raya nije nista kreirao (nije iznenadjujuce, godinama vec jako zajebano gostovanje i Barci i Realu plus odlicno vodjena ekipa). Protiv Elchea xG 3.5, dali 2 gola. Protiv Girone xG 2.5, dali 1 gol. Protiv Celte sinoc xG 2.3, dali nula. Sinoc se udostojili trcat tek nakon crvenog, a i takvi bezivotni 3 zicera u prvom poluvremenu neiskoristena. Ocito niko sem Mbappea nije sposoban gola dati. Bizarno je sto je ovaj Real ubjedljivo prva ekila liga petice po xG ove sezone, cak i ispred Barce i Bayerna koji su dvije najefikasnije ekipe liga petice. Sto se busenja trenera tice, sve upucuje na to da prednjace 3 imena. Vinicius, Fede, Rodrygo. Za prvog i zadnjeg mi nije nista cudno jer je prvi dokazani glupan kojeg samo IQ sprjecava da bude Bog, a Rodrygo je mentalno gotov igrac sto se Reala tice i tu vise nema povratka. Xabi ga je izbacio iz rotacije fakticki da bi onda odjendom ponovo postao prva izmjena, poprilicno sam siguran na inzistiranje svlacionice i uprave koja je sve to nijemo posmatrala. Fede mi je vec ogromno, ogromno razocarenje. On je fenomenalan b2b igrac al nije nista kreirao Kroos ni Modric. U situaciji gdje su i Trent i Dani out, on je najbolje rjesenje za desnog beka i odjednom je poceo praviti probleme zbog toga sto je tu koristen. To je apsolutnl nedolicno za kapitena Madrida i nekog ko je svoj status medju navijacima stekao trkom i pozrtvovanoscu. Ovakav samo moze letit iz kluba. Xabijeva buducnost ovisi o mecu sa Cityjem. Ako Real izgubi, to je to. Tuzno je to sve jer Xabi ovdje nije ni medju 10 najvecih problema. Sve krece od uprave koja nije reagovala kad je trebalo jer je veca briga bila natezanje sa Vinicusom oko novog ugovora nego to sto lik od one neosvojene Zlatne Lopte igra ko najvece smece sa povremenim bljeskovima. Najsmjesnije u svemu tome oko trenera mi je sto se kao nasljednik pominje Arbeloa. On u Castilli i ranije u Juvenil A radi odlican posao al on je isti tip trenera ko Xabi i ako je ova grupa primadona izbusila prvo Carla koji je man management trener pa onda i Xabija koji je sistemski trener, meni nije jasno kako Perez i JAS mogu misliti da je Arbeloa ikakvo rjesenje obzirom na sve vidjeno. Ako ima imalo razuma u upravi, Xabiju ce dati odrijesene ruke da rastjera sve sto misli da treba i uspostavi sistem. Zaboravlja se je da je osovinu i sistem Zidaneove threepeat generacije uspostavio Mourinho, bez njega ne bi bilo one mocne generacije. Xabi to isto moze uraditi ako mu se da povjerenje. U slucaju da dobije otkaz, apsolutno sam siguran da ce ga Liverpool vrlo brzo pokupiti i da ce Alonso tamo napraviti masineriju kakvu je Klopp napravio i biti jos uspjesniji. Radi se o elitnom treneru sa nevjerovatnim potencijalom da bude jedan od par najvecih. Odbio je i Bayern i Liverpool jer je cekao Madrid i ovako mu se vraca. Jako tuzno, siguran sam da Real ceka era poput one iz 2000ih nakon pada Galaktikosa ako se ovi problemi u svlacionici ne rijese na vrijeme. 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago @Ludi za Poli koji hvalospjevi za Xabija, na osnovu cega? Bayer u BL je jedno, a Real je nesto sasvim drugo. Lik je ladno uspio ugasiti jednog Bellinghama, za mene cudo na sredini terena. Vini, Rodrygo i Fede su razocarenja? Prvi jedno od najboljih lijevih krila na svijetu, drugi sjajan igrac na sve 3 pozicije u napadu i sa klupe a sta reci za Fedea? Lik je fenomenalan igrac, timski igrac, srednjak i onda mu se zamjera da ga salju na denog beka? On nije desni bek. On je b2b veznjak, jedan od najboljih na svijetu. Kod Xabija sam vidio da samo 3 igraca igraju onakonna nivou ili iznad. Mbappe za kojeg treba da si dunster da ti ne daje golove ( iako ga katastrofa koristi ), Tchouameni koji je meni osrednji igrac ( ne za Real ) i eto taj Caseras.
Ludi za Poli Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago Vinicius je od trenutka kad nije dobio zlatnu loptu odigrao mozda 5 do maksimalno 10 dobrih utakmica. Evo skoro godina i po prosla od tad. On jeste najbolje lijevo krilo svijeta u utakmicama gdje koristi ono malo mozga sto ima. U ovim kad ni to malo mozga nije u funkciji, on je da je smece nego uvijek najgori igrac na tereu bez da mu je iko i blizu. Nije sposoban prepoznati kad treba napasti, a kad dati pas. Da ne pricam o tome da ni nakon vec evo skoro 8 godina u Madridu i dalje ne zna sutati loptu. Pa samo ove sezone evo vec 14 utakmica zaredom nema gola. O onome sto je igrao prosle sezone mi je vise smijesno i pricati, Real je bukvalno 3 puta bolje izgledao kad on nije bio na terenu. Uz sve to ima obraza traziti platu kakvu su u Realu imali samo Cristiano i Mbappe, igraci koji su jedno 5 puta bolji od njega, pravi scene na najvecoj utakmici svijeta nakon sto ga trener potpuno opravdano izvodi jer mu se bilo mrsko vracati u odbranu i onda busi tog trenera. Pa klub ga treba otjerat s noge na nogu, a ne da mu se titraju muda. Nije Madrid najveci jer se titraju muda svakom idiotu sa 2 i po dobre sezone. Rodrygo je ove sezone oborio rekord za najveci broj utakmica i minuta bez postigutog gola za napadaca Madrida. Jednog jedinog gola nije dao od marta mjeseca ove godine. Rekord je drzao Rafa Maranon koji je igrao krajem 60ih i pocetkom 70ih. Toliko o njemu. On vise nema sta traziti u Madridu, nek ide gdje god zeli. Ne sumnjam da ima kvalitet da procepi negdje drugo, ovdje je njegovo vrijeme gotovo i najbolje je za sve da se rastanu. Fede jeste jedan od najboljih b2b igraca na svijetu. Problem je sto je Fede sa povrijedjenim Trentom i Danijem daleko najbolje i najsmislenije rjesenje na desnom beku u ovom trenutku kad nemas luksuz da polako uvodis nekog iz Cantere. On je toga itekako svjestan i kao kapiten bi morao postupiti kako dolikuje nasljedniku Sanchisa, Hierra, Raula, Ikera, Ramosa, Danija i ostalih. On to ne radi nego pravi frku oko toga jer si je utripovao da je pravi nasljednik Kroosa nako nsto mu je ovaj dao osmicu. Nije taj nivo nit ce ikad bit taj nivo. Ako mu je tesko da se prilagodi situaciji, on nije dostojan kapitenske trake, a bez trke i pozrtvovanosti nije dostojan ni Madrida. Vrlo je jednostavno. Judea nije ugasio, vecinu meceva ove sezone je Jude odlicno odigrao. Njegova sezona je pocela fakticki tek negdje od polovine Oktobra jer prije toga nije bio spreman skroz nakon opracije ramena. Jedini njegov bas los mec ako se ne racuna Atletico gdje je ubacen nespreman je ovaj sinoc. Tchouameni je fenomenalan zadnji vezni igrac i apsolutno je nivo Reala i ostalih top ekipa. Igra vrhunski ove sezone, ne znam jel imao jednu losu utakmicu. Vrhunski je u skoku, vrhunski brani tranziciju, relativno je siguran na lopti i jos je cak napredovao koliko-toliko sto se dugih lopti tice. Tesko mi je shvatiti zbog cega non stop naleti neko ko se njega uhvati, a covjek je top u roli koju igra. Zapravo je jedan od rijetkih vrhunskih profesionalaca u ovoj ekipi kojem se ne moraju titrati muda i koji ce uvijek trcati ko lud. Zasto branim Xabija? Zato sto je covjek elitni trener i bit ce to u bilo kom top klubu gdje mu se dadne puno povjerenje. U Realu to ocito nema. Ova grupa primadona je vec isti ovakav cirkus radila kod Carla, sad je dosao novi trener koji je susta suprotnost Carlu pa im ni on ne odgovara. Pogledas npr gol za 2:1 Elchea nedavno i vidis Fedea i Camavingu kako se setkaju dok Alvaro Rodriguez ide ka golu. Protiv Girone gol Ouhanija isto Arda i Fede se setkaju lagano dok covjek utrcava neometan na rub 16 metara. To nije problem trenera, to je problem nabijedjenih diva. Pa sinoc isto, vuku se ko mrtvaci prvo poluvrijeme i udostoje se proigrati tek nakon sto je Celta dobila crveni. Puna podrska Xabiju kao sto mu podrsku pruzaju i svi iole razumni navijaci kluba, a ne pojedinaca. Nadam se da ce i u upravi napokon progledati pa mu dati odrijesene ruke da rastjera sve koji ne zele implementrati ono sto trener trazi. U tom slucaju ne sumnjam da bi se Madrid pretvorio u masinu kakva je bio u Mourinhovoh 2011/12 sezoni kad je liga uzeta sa 100 bodova i 121 golom.
Recommended Posts