Jump to content

VN Sao Paola 2022, Interlagos, 11. - 13. novembar


Radoye

Recommended Posts

image.png

Posle Meksiko Sitija jos jedan "gradski" granpri, valjda da se svi ovi Majamiji i Vegasi koji nam sleduju ne bi osetili neadekvatno i zakacili kompleks nize vrednosti il' vec stagod. Interlagos je popriste mnogih legendarnih okrsaja za titulu ali ove godine sve je vec odavno reseno tako da ce trka imati maltene revijalni karakter. Bice ovo ujedno i poslednji sprint vikend ove sezone.

Trka u Meksiku donela je novi rekord za Ferstapena koji je postao prvi vozac u istoriji sa 14 pobeda u jednoj sezoni (do sada je delio rekord sa 13 pobeda sa Sumaherom i Fetelom). Osim toga interesantno je bilo primetiti da su se Ferari i Mercedes prakticno zamenili uloga - Ferari je imao velikih problema sa performansama dok je Mercedes na mahove cak delovao ravnopravno sa RBR ali su strateskim promasajima sebi izbili iz ruku sanse za jos bolji rezultat i eventualno prvu pobedu ove sezone. Mercedes jos uvek ima teorijske sanse da zavrsi kao drui u sampionatu ali Toto Volf je izjavio da bi radije da uzmu jednu pobedu pa makar na kraju bili treci. Imaju jos dve prilike da to ostvare, vec ovog vikenda prvu...

To naravno pod uslovom da se trka uopste i odrzi, jer Brazil upravo potresaju veliki politicki nemiri nakon odrzanih predsednickih izbora na kojima je aktuelni desnicarski populista Bolsonaro doziveo poraz koji nije voljan da prizna. Demonstranti blokiraju puteve, prete da ce da pokusaju da sprece odrzavanje trke. FIA i Liberti kazu da ce doneti odluku na osnovu razvoja situacije do samog starta trkackog vikenda u petak.

 

Ako trke bude (a nadamo se da ce biti) vozice se opet na srednjem opsegu Pirelijevih guma, C2 - C3 - C4.

 

Satnica OVDE

Edited by Radoye
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 11/9/2022 at 11:47 AM, alberto.ascari said:

Massa-2-compressed-1024x576.jpg

Jbt, od toga je moglo da se rikne.

@Radoye

Možeš li ponovo okačiti onu veliku sliku Mase na pobedničkom postolju, sa šampanjcem u ruci i okrenut leđima kameri, što si bio okačio na starom forumu? To je tako jaka slika... 

Izgubih je tokom jednog reinstala računara...

Edited by Duh sa sekirom
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Duh sa sekirom said:

Možeš li ponovo okačiti onu veliku sliku Mase na pobedničkom postolju, sa šampanjcem u ruci i okrenut leđima kameri, što si bio okačio na starom forumu? To je tako jaka slika...

 

Ovo?

 

Massa_Brazil_2008_Podium.jpg

  • Like 1
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jel neko nasao objasnjenje genijalne taktike za Leclera u kvalama?

 

Da li je iko ista izjavio u vezi one bruke juce?

 

Jako zanimljive kvale i mnogo ki je drago zbog K-Maga.

 

Glavni utisak mi je Maks...koliko je on siguran u to da ce ih danas sve lagano pokidati. Trunke nervoze u njemu nema. Zver mod.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam zasto je uopste potrebno objasnjenje?! Ocekivali su jak pljusak odmah, nadali da ce se posle morati na gumama za kisu, oni probali na gumama za promenljive uslove i pogresili. Da je poceo pljusak onda bi pricali o tome zasto i Sainc nije isao istom taktikom. A to da li je tim odlucio ili vozac totalno je nebitno. Svi timovi prave greske, RB najmanje, zato su i sampioni.

Sent from my RMX3301 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Očekivali su kitu. Nadali se, možda, ali to znači da su se nadali da će u roku od manje od 2 minuta da krene jaka kiša. U trenutku kad su svi, uključujući klupskog kolegu koji ima kaznu 5 mesta i za kojeg bi možda imalo smisla da probaju nešto takvo, izašli na slick gumama. I onda kad su videli da nema ništa od kiše, ne pozovu ga na vreme u box nego zakasne...
Nema tu opravdanja, debili nesposobni.
I ostali prave greške ali ovo što oni pokazuju (ne samo) ove godine je potpuno ludilo mozga.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Zdrava logika nalaze da si brzi po suvom, sa gumama za suvo. U tom trenutku je suvo. Dakle, ne pada kisa. Cak i krug za zagrevanje na gumama za suvo je brzi od kruga za zagrevanje sa interima. Cak i da krene da pada kisa imas opciju da predjes na gume za kisu i ostvaris vreme po kisi.

 

Vreme ne mozes poboljsati ako si odmah izasao na interima a svi ostali su na gumama za suvo. Ako svi imaju vreme na gumama na suvo ti si zagarantovano poslednji.

 

I zato je to debilan plan. I onaj ko ga je osmislio nema sta da trazi u F1 timu.

 

A da su bili u pravu, ne bi to bio nikakav strateski genijalni potez jer bi i ostali presli na te iste novije gume i oborili im vreme na kisi.

 

Useravaju se decku u zivot citavu sezonu. Bas onako fino.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ne bih se složio sa ovim. Oni su očekivali jaku kišu u kratkom roku, dakle još u krugu za zagrevanje, u takvoj situaciji svi koji su na slikovima odmah ulaze u boks bez da su postavili vreme (ako neko proba da rizikujće može završiti samo u šljunku ili sa vremenom 10-ak sekundi sporijim u odnosu na intere) i onda idu još jedan krug za zagrevanje ali ovaj put na interima, u tom momentu Leklerk vozi brzi krug na interima, kako kiša pojačava, staza je u svakom narednom krugu u lošijem stanju nego u prethodnom tako da ga niko ne bi mogao skinuti s pola.

Dakle plan je načelno dobar, ali on je podrazimeavao pljusak u roku od max 90 sekundi od momenta kad je Lekler napustio boks i stao u red da čeka zeleno svetlo, a ako su svi ostali izašli na sliku, znači taj info za kišu nije bio mnogo realan. Ovo bi imalo smisla da je uradio Magnusen ili neki tim tog kalibra, ali za top tier timove čista i nepotrebna kocka.

 

EDIT: Alek me preduhitrio.

Edited by Romantik
Link to comment
Share on other sites

  • Radoye changed the title to VN Sao Paola 2022, Interlagos, 11. - 13. novembar

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...