Jump to content

IndyCar 2023


Radoye

Recommended Posts

Sto sam najavljivao, Majls Rouv uzeo Indi Pro2000 titulu:

 

https://www.indycar.com/News/2023/09/09-02-Rowe-Title

 

Quote

Pabst Racing with Force Indy driver Rowe also became the first African American driver to win a North American open-wheel championship. Those seeds were sewn when he began racing in the USF2000 championship in 2021 with Force Indy as part of Penske Entertainment’s Race for Equality and Change program. Rowe, 23, moved to Pabst Racing last year and narrowly missed out on the USF2000 title before rising to USF Pro 2000 this season with the team and Force Indy’s support.

 

Momak je opasno talentovan, cela karijera mu je "na preskok" zbog nedostatka novca, cetiri godine je bio van bolida dok ga nije Rodzer Penski uzeo pod svoje pre dve godine kao projekat Indikar verzije Luisa Hamiltona. Imao sam prilike da popricam s njim u Torontu, dobar decko, skroman, s obe noge cvrsto na zemlji. Jedva cekam da ga vidim dogodine u Indi Lajt, ovaj Indi NXT...

 

 

Edited by Radoye
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

- Grozan potvrdio da dogodine nece voziti za Andreti. Kaze ima ponude od par timova da ostane u Indikaru, sto mu je cilj. Pretpostavlja se da je jedna od verovatnijih opcija povratak u Kojn. Sto se tice Andretija verovatno ce skratiti program na 3 bolida i ugasiti #29 koji sada vozi DeFrancesko.

- U ostalim vestima prica se o tehnickoj saradnji izmedju Meklarena i Hunkosa. Ajlot ce najverovatnije u Meklaren #6 (gde je bio vidjen Palu, koga sada Meklaren tuzi za $30M odstete) a na njegovo mesto u Hunkos bi mogao Dejvid Malukas iz Kojna.

- A pored Grozana u Kojn bi mogao i njegov sadasnji timski DeFracesko koji donosi znacajan budzet a iako ne bas previse vest za volanom ipak je bolji od Sting Rej Roba koji je zestoko razocarao...

Link to comment
Share on other sites

Poslednja trka sezone, VN Montereja na Laguna Seki.

 

207d41654c6ba4c92edb36cb24ce8ceb.png

 

Laguna-Seca-Track-Map.jpg

 

Sezona je vec resena, Aleks Palu je osvojio titulu i prelazni Astor Kup pehar a drugo mesto je obezbedio njegov timski kolega Skot Dikson. Za trece mesto veliku borbu vode Njugarden i O'Vord a ni Mekloklin i Erikson koji malo vise zaostaju nisu bez sansi da sezonu zavrse kao treci.

 

Kod Rehola ce ponovo voziti Vips koji je debitovao na Portlandu a u MSR Tom Blomkvist. Jos jedna za sada nepotvrdjena moguca promena kod vozaca bi moglo biti odsustvo Grozana, naime znamo vec da nece nastaviti saradnju sa Andretijem u narednoj sezoni ali po nekim glasinama doslo je do potpunog raspada u odnosima tokom vikenda na Portlandu i ako je to istina Grozan nece docekati zavrsnicu Indikar sezone. Za sada nema indikacija ko bi mogao voziti umesto njega ako je cela prica uopste i tacna. U sklopu ovih glasina prica se i o mogucem napustanju DHL sponzorstva iz Andretija i prelazak u Ganasi na bolid #8 sa Linusom Lundkvistom.

Osim ovoga, jos jedna novost ce biti retro sema bojenja na Hertinom bolidu, naime on ce biti ofarban u boje koje je vozio njegov otac kad je uzeo svoju poslednju pobedu u karijeri bas ovde na Laguna Seki 1988. godine.

F30PympWQAEW_dR.jpeg
 

(uh ti CART bolidi s kraja 90-tih su i dalje nesto najseksi sto se ikada pojavilo na 4 tocka, i danas kad ih vidim dobijam blagu erekciju... 🙂)

Satnica vikenda ovde: https://www.indycar.com/Schedule/2023/IndyCar-Series/Laguna-Seca#schedule

 

Link to comment
Share on other sites

E ako im ovo ne pomogne da se izvuku iz vrtloga losih rezultata nista nece:

 

Quote

Andretti Autosport, a Championship-winning motorsports organization, today announced a major rebranding initiative that will see the international organization adopt the branding of Andretti Global, the identity previously named as the parent company to the U.S.-based race team.

 

https://andrettiautosport.com/news/andretti-autosport-to-rebrand-as-andretti-global/

Link to comment
Share on other sites

FP2, Lundgard najbrzi. Rezultati: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2023/09/indycar-results-p2-1.pdf

 

 

- Juri Vips i Santino Feruci ce se pridruziti Agustinu Kanapinu sa kaznama za promene motora, +6 na gridu.

Rozenkvist uzeo pol u poslednjoj trci za Meklaren pred transfer u MSR. Mekloklin, Lundgard, Njugarden, Dikson i Palu kompletiraju prva 3 reda.

Rezultati kvalifikacija: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2023/09/indycar-results-quals-1.pdf

 

 

Link to comment
Share on other sites

Uz'o Dikson ispred Mekloklina i Palua u jednoj totalno haoticnoj trci na jedan totalno Diksonovski nacin sa stopom manje od ostalih...

https://racer.com/2023/09/10/dixon-rallies-from-early-issues-to-win-chaotic-indycar-finale-at-laguna-seca/

 

Rezultati: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2023/09/indycar-race-results-1.pdf

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...