Tomiprunet Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Ja kad sam dosao ovde u Francusku, jednoj starijoj zeni je bilo tesko da kaze moje ime, Slavisa, pa me je uvek zvala Monsieur Chat 🙂 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 (edited) 7 hours ago, Plavi Golub said: Izvestaj sa “Nikole Tesle” Prosla nedelja, tj vikend, policija na svim punktovima 👍. Izgleda da je bila neka konferencija. Opet su zakazali na aerodromu sto one redove za kontrolu pri dolasku ne odvoje metalnim stubicima i onim trakama da odvoje put do svake kucice, slicno onom kontrolnom punktu na odlasku iz zemlje. Jeste bila neka internacionalna konferencija, interprlamentarne unije. Edited October 20, 2019 by Baby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 17 hours ago, Baby said: Jeste bila neka internacionalna konferencija, interprlamentarne unije. Nemoj tako baš, možda se nešto i intrergalatičko dešavalo u Beogradu. Sećam se, Surčin, utrče tipovi, potera, u air-side, nekoga jure, jedan se slomi bežući, padne, oni ga preskoče, jure nekog drugog i nastaviše poteru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anunnaki Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 jel: su ga uhvatili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 2 hours ago, Yoyogi said: Nemoj tako baš, možda se nešto i intrergalatičko dešavalo u Beogradu. Sećam se, Surčin, utrče tipovi, potera, u air-side, nekoga jure, jedan se slomi bežući, padne, oni ga preskoče, jure nekog drugog i nastaviše poteru. Kako? Kazala sam samo sta se desavalo... ne kapiram kakve neka leva potera ima veze sa ovim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 (edited) Ne's danas ziv ostati u Srbiji od Svetog Luke! Tacno za Svetog Luku i Svetog Trifuna ne bi znao niko osim onih koji slave i idu na slavu, da ovi sveci ne "padaju" slucajno na Halloween and Valentine's Day Edited October 31, 2019 by Sunshine State Typo 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted October 31, 2019 Author Share Posted October 31, 2019 U svetog Trifuna mi ne dirati, a za Luku kako hocete. Vinogradarska slava i slava moje porodice moje bake. Za Valentina cula mnogo kasnije. Ali da kontam sta hoces da kazes. 😀 Nije ta pobuna samo ti, bunili su se i drugde zato sto su iskomercijalizovani sveci. Mada steta deci kvariti zabavu sa maskenbalom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 58 minutes ago, Plavi Golub said: U svetog Trifuna mi ne dirati, a za Luku kako hocete. Vinogradarska slava i slava moje porodice moje bake. Za Valentina cula mnogo kasnije. Ali da kontam sta hoces da kazes. 😀 Nije ta pobuna samo ti, bunili su se i drugde zato sto su iskomercijalizovani sveci. Mada steta deci kvariti zabavu sa maskenbalom. I gle nepravde od strane pravoslavne bratije - favorizuju samo Luku danas! Sta je s Petrom Cetinjskim? On je, nesretnik, crven u kalendaru, a Luka cak i nije? Ali, graknuli svi:"Sveti Luka , a NE Noc vestica!"...Petra niko i ne spominje Za Sv. Trifuna sam i ja znala odavno - stric imao vinograd, pa im Trifun bio izgovor da se slavi nesto i u februaru - tad Sretenje nije bilo drzavni praznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted October 31, 2019 Author Share Posted October 31, 2019 (edited) Nisam ti ja nesto verzirana u te crkvene stvari, nego smo znali kao deca te (sire) porodicne slave i one svece kad su gde u okolini bili vasari, ringispilI i dziza-bidze, i po koji slatkis. Ali to bilo uglavnom leti. Moguce da ta stvar sa slavama ima veze sa brojem porodica koje nesto slave. Ima tih svetaca sto nisu crveno slovo, ali su relativno ceste slave u nekom kraju. Mislim da je sveti Luka relativno cesta slava, ako izuzmemo one najcesce. Edited October 31, 2019 by Plavi Golub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Ma meni zanimljiva cela ta histerija oko "Nije Noc Vestica, imamo mi naseg Svetog Luku" - izguglam, vidim da je danas i Petar Cetinjski, pa me zanima sto njega zanemaruju u suprotstavljanju vesticama! 😄 Lako je Trifunu, on sam zauzima 14. februar! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted October 31, 2019 Author Share Posted October 31, 2019 Zato sto su verzirani u crkveni kalendar taman ko i ja, a sampouzdani da ni Google ne koriste. Nego znaju po slavama oko sebe. A i te pisanije koje kao pisu "gradjani" su novinarski spinovi u nivou loseg pismenog zadatka iz naseg vremena, tek da se zaradi klik i jos malo zapale preostali slameni mozgovi u regionu. Mora narod o necemu da mlati dok se na strani klepaju pare u lopovluku na veliko. Sto se kaze business as usual. Mislim da ma hrvatski parnjak tog teksta, a oni su katolici. Koliko kontam Noc Vestica je "kompromis" crkve sa nekom keltskom tradicijom. Pa dobar deo nasih crkvenih obicaja su preuzeti iz paganske tradicije naroda pre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Breaking news - significant other prihvatio posao u Srbiji - doduse, za inostranu firmu, ali bice zanimljivo raditi/ziveti u Srbiji nakon 20-ak godina! Sigurnosti radi, moja baza ostaje izmedju Srbije i Nemacke/NL....ja jos nisam spremna na 100 % povratak, iako sam reeovan posetilac Srbije 😄 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Ne znam da li bih ja mogao da se vratim u Srbiju i da tamo radim. Bilo je 3 poziva, stara firma tadašnji zastupnik moje sadašnje, onda kada je firma otvorila direktni ofis još dva poziva. Privatnim vezama oni koji me znaju, kada im je nešto trebalo, pomogao sam im bar 10-ak puta, svojim bivšim kolegama. Ako je to expat pozicija, to može da bude i dobro. U svakom slučaju je dobra vest da se porodici predoči. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 I ja cekam da vidim kako ce biti, zato se i ne selim (za pocetak). 20 godina rada u drug(acij)im sistemima, corporate setinzima i ostalo, pa sad nazad za Srbiju - ali, ne mora, nuzno, biti lose. Jedna stvar na koju se "zali" je vokabular! Fale reci koje se koriste u odredjenoj profesiji, i gde si samo engleski govorio, neke procese, proizvode, sastojke, itd. naucio i koristio samo na engleskom. Pa cak i najobicnija poslovna korespodencija zvuci vrlo cudno kad se pise na srpskom. Zivo me zanima da li/koliko ce potrajati 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 1 hour ago, Sunshine State said: I ja cekam da vidim kako ce biti, zato se i ne selim (za pocetak). 20 godina rada u drug(acij)im sistemima, corporate setinzima i ostalo, pa sad nazad za Srbiju - ali, ne mora, nuzno, biti lose. Jedna stvar na koju se "zali" je vokabular! Fale reci koje se koriste u odredjenoj profesiji, i gde si samo engleski govorio, neke procese, proizvode, sastojke, itd. naucio i koristio samo na engleskom. Pa cak i najobicnija poslovna korespodencija zvuci vrlo cudno kad se pise na srpskom. Zivo me zanima da li/koliko ce potrajati 🙂 Gore od prestolonaslednika ne mozes da govoris i da hoces. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 37 minutes ago, Kronostime said: Gore od prestolonaslednika ne mozes da govoris i da hoces. Muz se seli, ja se ne dam (mada bi s mojim poslom i poslovnim govorom bilo jos gore) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 42 minutes ago, Sunshine State said: Muz se seli, ja se ne dam (mada bi s mojim poslom i poslovnim govorom bilo jos gore) Ja se ne bih igrao i pustio ga samog medju Beogradjanke 🤪 Zezam se, cestitam i zavidim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 9 minutes ago, Amigo said: Ja se ne bih igrao i pustio ga samog medju Beogradjanke 🤪 Zezam se, cestitam i zavidim Nisam ja te srece da me ostavi 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Tuđinata pusta da ostaneee.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 (edited) Ljudi, doslo je vreme da se vracamo u otadzbinu ....... ( @alberto.ascari ....... sad ti mene pitaj ZASTO? ) Edited May 20, 2020 by Down With The Sickness Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Ljudi, doslo je vreme da se vracamo u otadzbinu ....... ( [mention=281]alberto.ascari[/mention] ....... sad ti mene pitaj ZASTO? ) Wtf is otadžbina??[emoji23][emoji23]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 (edited) 1 hour ago, alberto.ascari said: Wtf is otadžbina?? Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Paaaa ... ovaj .... nisi cuo??? Kapetan Dragan ulazi u politiku Jebote, posle 30 godina kada pomislim da nema gore ......... IMA !!! Stipao sam se da poverujem kada sam procitao. A necu da pisem na "domacim temama", iako je sve zasluzeno, ipak su ovo eksperimenti na zivim ljudima Necu da zajebavam nesrecnike. Ko je sledeci? Jezda i Dafina? Jesu zivi? Mozda mali marko dodje iz moskve? Unfu**ing believable!!! Edited May 20, 2020 by Down With The Sickness Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Just now, Down With The Sickness said: Paaaa ... ovaj .... nisi cuo??? Kapetan Dragan ulazi u politiku Jebote, posle 30 godina kada pomislim da nema gore ......... IMA !!! Stipao sam se da poverujem kada sam procitao. A necu da pisem na "domacim temama", iako je sve zasluzeno, ipak su ovo eksperimenti na zivim ljudima Ko je sledeci? Jezda i Dafina? Jesu zivi? Mozda mali marko dodje iz moskve? Ja sam ovde zadovoljan, lako je tebi, Razmisljam kako je japancima u stanovima od 16m2 to mora da smeta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anunnaki Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 5 hours ago, Down With The Sickness said: Paaaa ... ovaj .... nisi cuo??? Kapetan Dragan ulazi u politiku Jebote, posle 30 godina kada pomislim da nema gore ......... IMA !!! Stipao sam se da poverujem kada sam procitao. A necu da pisem na "domacim temama", iako je sve zasluzeno, ipak su ovo eksperimenti na zivim ljudima Necu da zajebavam nesrecnike. Ko je sledeci? Jezda i Dafina? Jesu zivi? Mozda mali marko dodje iz moskve? Unfu**ing believable!!! Sledeci je sv.Djole. sam je rekao dau razmislja da pocne da se bavi politikom ali on puca na predsednicku poziciju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Poslednji shok groznog zivota vani. Ostavio sam cashu Coca-Cola-e s'ledom napolju i posle sat vremena sam napolju nasao Chajolu. Zvezda upekla, ko da mi kaze bezi bre budalo na jezero, a ja se ne dam. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts