Jump to content

EUROLEAGUE 2022/23


Chaos Is Me

Recommended Posts

58 minutes ago, bodo said:

 Šta se desava sa Gudurom. Ne liči nimalo na igrača koji ima ozbiljan impact na tim. Istina resio je onaj duel sa Paom u zavrsnici ali do tog trenutka je bio baš loš. 

 

Počeo da igra kako ume, odlična njegova serija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Green23 said:

Bejkon je najveći kancer u EL

 

Benchovan u trečoj minuti drugog poluvremena na -7 posle izgubljene lopte. Nije ulazio 10 minuta. Ponovo u igri na -1. Prvi napad pogodi Ponitka trojku za +2, i onda ide ona pomenuta serija od 11-0

 

Mada jesu se te serije malo poklopile i sa igranjem/neigranjem Lee-ja. Bez njega su bili dosta slabiji. Kad ga je vratio na kraju u igru, bilo je več kasno

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam skoro sve meceve i vidi se da nije duplo kolo, skoro nijedan rezultat nije odudarao mnogo od ocekivanog.

 

Vazna pobeda Itoudisove cete protiv Monaca. Generalno dobar mec dve jake ekipe koji je mogao da ode na jednu ili na drugu stranu. I u prvom mecu bilo je tesno i zavrsilo se pobedom ekipe iz Istanbula. Itoudis radi dobar posao, imao je 10-2, zavrsio prvi deo sa 10-7 nakon krize u igri i problema sa povredama, eto ih sad na 3-0 u drugom delu, a raspored je kao savrsen za njih. Monaco je upao u krizu, ali dok god dobijaju kod kuce mesto u 8 je sigurno.

 

Maccabi je lagano dobio oslabljenu Albu, tu stvarno i nema sta da se komentarise. Oni su i u korona sezoni imali fenomenalne rezultate na domacem terenu. Medjutim, za nesto vise od ispadanja u TOP 8 morace nekako poceti da dobijaju u gostima. Nisam ispratio sta se dogodilo sa Lorenzom pa je igrao samo 4 minuta?

 

Basconia je upala u ozbiljnu krizu - hajde Partizan u gostima nisu nikako mogli da dobiju, ali nisu morali da izgube oba meca u Nemackoj. Barca je ovde odigrala znatno bolje od nekih ranijih meceva (tipa porazi kod kuce od Asvela, Efesa i Virtusa) i kad je tako jako je tesko pobediti ih. Ekipi iz Vitorie sada ocajnicki treba jedna pobeda kako bi se digli, ali nesto ne verujem da je Efes bas ta prilika za prekid crnog niza.

 

PAO je nastavio sa uzasnim rezultatima. Od 6-6 do 7-13, apsolutna bezopasnost u gostima, nikakav napredak jos od pocetka sezone. Nije ni Virtus ove sezone nista posebno, ali su ipak bolji od Albe, Bayerna, Asvela ili vecerasnjeg protivnika. Sto se tice trke oko plasmana u 8 najboljih, Virtusove sanse su skoro pa nikakve, a zelenima iz Atine treba cudo koje se nece desiti.

 

Valencia je iskoristila povratak svojih plejmejkera i dobila bledi Partizan. Necu mnogo o gostima, ima tema za to, ali narandzasti su pokazali da sam ih mozda i prerano otpisao i da su jos uvek u igri.

Link to comment
Share on other sites

On 1/17/2023 at 7:57 PM, Guru said:

Sada sam poslušao ceo intervju Urbonasa sa ovim Glikmanom - gde samo nađoše ovog američkog ignoranta i prodavca magle, majko mila. :lol_2:  Čovek je personifikacija svega što ne valja u evropskoj košarci, sve "ideje" su mu kretenske i šatro po uzoru na NBA, te EL mora više da bude player's league (naravno uz presmešno objašnjenje kako misli to da izvede), te ekspanzija na nova tržišta - DVA nova projekta iz Pariza, London Lajonsi, Dubai, te All Star utakmica, te random EL utakmice da se igraju u Njujorku, Tokiju i Mumbaju, pa znate teško je praviti biznis ako ste jednu sezonu u EL, a sledeću niste - znači zatvoriti ligu, ali ne skroz - ostaviti to jedno mesto za osvajača Evrokupa... 

 

Ovaj lik ne bi smeo da se pita oko bilo čega u vezi evropske klupske košarke jer nema blage veze sa istom, bukvalno bi ga samo na osnovu ovog intervjua trebalo momentalno najuriti govnjivom motkom.

 

Mada izgleda da vidi i crveno i crno beli powerhouse iz Beograda kao deo te nove, moderne, atraktivne i pre svega zatvorene Evrolige, tako da bi uprkos situaciji sa Kampacom uskoro mogli i njemu da čestitamo rođendane na Tviteru kao onomad Đordiju... Sreća pa postoje i drugi sportovi koji se mogu pratiti i koji nemaju ovakve vizionare na važnim pozicijama.

 

 

In light of recent events, poslusao sam i epizodu Crossovera gde je bio pre par nedelja, lik je klasican korporativni amer, igrom slucaja je veci deo zivota u kosarci gde je pretpostavljam prodavao taj korporativni bullshit, ali ajde ne znamo mnogo o tome sta je radio i koga je i kako advajzovao decenijama. Uglavnom, sve ideje i najave o EL se svode na listu od 10-ak potencijalnih impruvmenta koju su mu verovatno na zahtev pripremili, tona floskula, sto kosarkaskih sto korporativnih.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...