Jump to content

Recommended Posts

Posted

Najbolji scenario, dobio sam album za dzabe na kiosku 😁

Kesica 150 rsd. Slicice manje nego ikad. Kvalitet albuma i slicica isti kao poslednji, ja ne znam kako ce ovaj album preziveti 1.000 slicica.

1 spektakularno sranje, nema vise total brojeva slicica od 1-980 nego na poledjini pise ime reprezentacije i broj 1-20. Bice apsolutni kolaps na menjazi, i ovako sam jedva tolerisao one sa neporedjanim duplikatima, sad nema teorije da se bakcem sa njima.

I lepljenje je mnogo sporije kad imas puno slicica, ne mozes da ih poredjas redom, sem ako ne znas koji je redosled reprezentacija, morace legenda na posebnom papiru da se pravi.

Posted

Tako mi je drago sto sam prestao da skupljam pre 10ak godina. EURO 2016 mi je bio bezobrazluk, a koliko vidim, dno se i dalje ne nazire.

Za ovo sranje ce ti trebati oko 25k da popunis.

Posted
24 minutes ago, nlavrnja said:

1 u 4 godine ce se preziveti, prestali smo EP 😄

Tako je, 21k je minimum, znaci oko 23-24k

Tri kutije od 50 kesica po 7 sličica, u zbiru 1050 sličica kupuješ za 22500 dinara. Sa menjažom bi moralo da bude dovoljno.

Kome je skupo neka sačeka godinu dana pa kupi na ebay ili kupujemprodajem za pet do deset hiljada popunjen album.

Ali gde je tu uživanje? :classic_smile:

Od 1978. nisam propustio ni jedno SP ili EP Panini izdanje albuma koji su izašli kod nas, jednom u dve godine mogu da se luksuziram. Znam da je kvalitet danas nikakav, ali kao što rekoh, uživanje.

Posted

Meni nije do para najvise. Potrosim sigurno u tri meseca te pare na vece gluposti.

Problem je bezobrazluk sto se tice kvaliteta i sadrzaja. Stari albumi su imali vece slicice, ako su nabijali broj slicica nabijali su ga na duple ili cetvoroduple grupne slike ili slike stadiona, imao si 20 igraca i trenera, slicice su bile vece.

Danas nabiju broj slicica na neke "specijalne", u pokretu i nebitne, papir je nikad gori, ima stranica bez slicica na pocetku i kraju koje mozes bukvalno da pocepas, slicice nikad manje, a imas 17-18 igraca max, bez trenera.

I da pogresis ko ce biti tu, sto kompletniji tim je bitan, jer je bukvalno najbolja stvar u popunjenom albumu kad ga uzmes posle 20 godina i gledas slike i prisecas se. Cak i da nekih nema, neko je povredjen, recimo stavili Benzemu pa on napravio ono sranje i nije isao na prvenstvo, opet po tome to pamtis.

Ovo sad mi je bas besmisleno. Kad vec nabijaju toliki broj slicica, daj sto vise igraca i daj sliku trenera.

• Like 1
Posted

Veći je maler napravila FIFA nego Panini sa 48 klubova. Evo u najsvežijem albumu svaki tim zastupljen sa 18 igrača, grbom i grupnom fotkom. Pa pomnoži to sa 48. Tu su još 9 sličica na početku (ono zvanični plakat, pehar, lopta...) i 11 sličica istorije SP na kraju i eto ti 980 komada za sakupljanje.

Nekad su "slabije" reprezentacije bile sa po dva igrača na jednoj sličici, danas to više ne može (jer diskriminacija, po čemu su igrači Kurasaoa inferiorniji od recimo Engleza da nemaju svaki svoju sličicu).

Stadioni su za razliku od nekada sada u privatnom sponzorstvu, ne možeš da staviš sliku MetLife-a ili Gilette-a bez sponzorskih znakova, na to ni FIFA nema prava pa ih na SP zove New York Stadium i Boston Stadium, a kamoli Panini.

Treneri su promenljiva roba. Evo Saudi Arabija promenila selektora nema metar dana, zamisli da stoji u albumu pogrešan selektor :classic_smile:

• Like 1
  • 2 weeks later...