Jump to content

Recommended Posts

Posted
36 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Β 

Kruzne tokove prave da uspore saobracaj i da, ne znaju da ih koriste. Ima ih svuda, u jednosmernim ulicama gde je voznja dozvoljena 30 oni stave kruzni tok i to one malene kruzne jer veci ne mogu da stanu, pa je jos gore, ili na sred ulice lezece policajce da bi usporili one sto jurcaju.Β 

Β 

Ja uvek idem fast line na auto putu i ako mi se desi da promasim izlaz iz toga, vozim po 20-30 milja vise da bih izasla, pa se onda jos toliko vracam. Srecom ne desava mi se cesto.Β 

Β 

Voznja je totalno ruski rulet. Meni sve teze iz godine u godinu pada izlazak na put, uvek planiram da vise stvari obavim odjednom da ne moram da idem par puta jer mi se put od 12 milja pretvara u voznju gde mi treba sendvic za poneti. I nema sanse obaviti vise od 2-3 stvari za ceo dan ako moras da se vozis, jer je cesto i naci parking sizifov posao na koji utrosis mnogo vremena. Meni je ovo postao gori saobracaj cak od Chicaga ili mi samo teze pada sada, ne znam.Β 

Β 

E da, svi tipkaju poruke dok voze. Svi!! Pored sve moguce tehnologije i dalje tipkaju poruke... i to mislim da je najveci razlog silnim sudarima.Β 

Ja sam mislila da samo ja masim izlaze jer sam "nova" ali onda sam videla da se to svima desava. Mislim da nije da ti teze pada sada, nego je realno saobracaj u Majamiju gori, I sto vise ljudi dolazi, sve je komplikovanije. Naci parking je tek posebna prica, pogotovo recimo od Brickella pa sve severnije.Β  Iako ni Coral Gables nije lagano. Najvise mrzim sve valet parkinge. 12 milja je ovde bas ono voznja, uglavnom ponesi kafu, pa mozda I sendvic. Iako iskreno I u Filiju 20 milja je bio piknik. Ali ovde je mnogo gore. Mnogo ljudi se uselilo u kratkom vremenu (ukljucujuci mene) I grad nije bio spreman za to.Β 

Posted
35 minutes ago, Angelia said:

Ja sam mislila da samo ja masim izlaze jer sam "nova" ali onda sam videla da se to svima desava. Mislim da nije da ti teze pada sada, nego je realno saobracaj u Majamiju gori, I sto vise ljudi dolazi, sve je komplikovanije. Naci parking je tek posebna prica, pogotovo recimo od Brickella pa sve severnije.Β  Iako ni Coral Gables nije lagano. Najvise mrzim sve valet parkinge. 12 milja je ovde bas ono voznja, uglavnom ponesi kafu, pa mozda I sendvic. Iako iskreno I u Filiju 20 milja je bio piknik. Ali ovde je mnogo gore. Mnogo ljudi se uselilo u kratkom vremenu (ukljucujuci mene) I grad nije bio spreman za to.Β 

Β 

Pa naravno da mi se desava jer vozim po automatizmu i onda se zablejim i dok pogledam ja vec prosla izlaz... ili sam u totalno levoj traci pa dok primetim vec je kasno da hvatam izlaz. Desava mi najcesce da izadjem iz zgrade i skrenem tamo gde najcesce skrecem, a idem u sasvim suprotnom pravcu.Β 

Najgore od svega je sto ne dolaze, ima manje ljudi nego pre i znatno manje turista, ali moj utisak je da svi po ceo dan sede u kolima i idu negde, jer nisu samo auto putevi zakrceni, nego i sve ulice. Gde god se okrenes je haos.Β 

Β 

Majami vise nije opcija za dolazak jer iskljucivo grade luksuzne zgrade gde su nekretnine jako skupe, a ljudi su generalno sve ograniceniji finansijama da ulazu u rente i kupovine. Pola tih novih zgrada zvrji prazno, pa ih valjda sve sporije i grade (mislim kad krenu ide sporo).Β 

Β 

Tamo neke 2016-2017 od Broward-a do south beacha se gradilo na istoj postojecoj ulici (collins), bez da se ista siri, bez da se grade nove skole... oko stotinak zgrada. Naravno da se pravi haos da odjednom imas na prostoru gde je zivelo 20 familija zivi 500.Β 

Β 

E i da, Majami nije grad koji ima preopterecen rush hour u odnosu na ostalo vreme, jer procenat ljudi koji ide da radi na staticno radno mesto je manji nego u drugim metropolama.Β