Jump to content

Recommended Posts

Posted

Simbol stare Juge, ex Ju filmova. Od novijih ostvarenja izdvojio bih nešto što je na mene ostavljalo baš veliki utisak a to su njene naracije na početku epizoda serije vratiće se rode. Neka počiva u miru medju zvezdama.

Posted

Ljepota poroka, Otac na službenom putu i Braća po materi. To su tri njene velike uloge iz vremena stare Jugoslavije. Igrala je pretežno neke ranjive žene iz ruralnih djelova, ali opet je našla način da plijeni izgledom i seksipilom.

• Like 1
Posted

Virus zapadnog nila, alo univerzume, pa šta ti je...

5 hours ago, Betolingar Misdongard said:

Ljepota poroka, Otac na službenom putu i Braća po materi. To su tri njene velike uloge iz vremena stare Jugoslavije. Igrala je pretežno neke ranjive žene iz ruralnih djelova, ali opet je našla način da plijeni izgledom i seksipilom.

Štefica Cvek, isto maestralna. Arhetip moderne jugoslovenske žene.

Posted
4 minutes ago, urosg3 said:

Virus zapadnog nila, alo univerzume, pa šta ti je...

Štefica Cvek, isto maestralna. Arhetip moderne jugoslovenske žene.

Steficu Cvek je glumila Vitomira Loncar, a Mira Furlan je glumila Marijanu.:default_coffee:

• Like 1
Posted
1 minute ago, Kronostime said:

Steficu Cvek je glumila Vitomira Loncar, a Mira Furlan je glumila Marijanu.:default_coffee:

pa da  tako je, nego zaboravio ime filma, beše "U Raljama života"
p.s. i Bata je tu sjajan, ali ipak Diklić...

Posted
4 hours ago, urosg3 said:

pa da  tako je, nego zaboravio ime filma, beše "U Raljama života"
p.s. i Bata je tu sjajan, ali ipak Diklić...

Da, s tim da je Stefica Cvek bila smotana i neiskusna, daleko od moderne emancipovane jugoslovenke.

4 hours ago, Kronostime said:

Semka Sokolovic-Bertok....

To su vec Majstori, majstori.

Posted
5 hours ago, Janne240 said:

Da, s tim da je Stefica Cvek bila smotana i neiskusna, daleko od moderne emancipovane jugoslovenke.

To su vec Majstori, majstori.

Nije ni Tetka iz Bosanske Krupe losije odglumljena.

• Like 2
Posted

Nikad nisam bio fan te glupave franšize, iskreno, ali Rialda Kadrić je sjajno iznela ulogu Marije. Prvi deo je dotakao više ozbiljnih tema i problema, tim pre što se radilo o srednjoškolki od 15 godina koja ostaje trudna. Čak i danas smo kao društvo "odabrali" tabu pre nego da se o realnim problemima razgovara i spreči (još) neka potencijalna tragedija.

Sve ostalo što se tiče Žikinih vratolomija(tm) pamtim samo po sporadičnim golotinjama i šibicarskom humoru.

Njena aktivna karijera nije trajala duže od desetak godina, ili mi se bar tako čini po sećanju. Znam da su u ono vreme pričali o "novoj zvezdi jugoslovenske kinematografije". 

RIP Rialda Kadrić :classic_sad:

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Ode i Rialda. Pocivaj u miru.

3 hours ago, Neme said:

Nikad nisam bio fan te glupave franšize, iskreno, ali Rialda Kadrić je sjajno iznela ulogu Marije. Prvi deo je dotakao više ozbiljnih tema i problema, tim pre što se radilo o srednjoškolki od 15 godina koja ostaje trudna. Čak i danas smo kao društvo "odabrali" tabu pre nego da se o realnim problemima razgovara i spreči (još) neka potencijalna tragedija.

Sve ostalo što se tiče Žikinih vratolomija(tm) pamtim samo po sporadičnim golotinjama i šibicarskom humoru.

Njena aktivna karijera nije trajala duže od desetak godina, ili mi se bar tako čini po sećanju. Znam da su u ono vreme pričali o "novoj zvezdi jugoslovenske kinematografije". 

RIP Rialda Kadrić :classic_sad:

Ma nesporan kič. Al eto...spominje se ko Dinastija.

• Like 1
Posted (edited)
On 1/26/2021 at 8:01 PM, Neme said:

Ja mislim drugacije. Her Zika u svoj svojoj smesnosti ima ispravan pristup radu i vaspitanju. Sve sto je Dari prigovarao je bio u pravu, a i kako je zezo onog snoba i foliranta od prijatelja.

Ko je ikad bio gastos bar malo ga savrseno razume. 

Rastuzilo me ovo za Miru. Toliko je bila hrabra i dostojanstvena uz sve sto je bila klasicno lepa zena i odlicna glumica. Napravili su joj u jednom periodu gori pakao od zivota i oterali na drugi kontinent, jer nije htela/mogla da se razvrstava. 

I za nju i za Rialdu, rano je to da se ode

Edited by Plavi Golub