Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 7/3/2025 at 2:20 PM, Mina D. Harker said:

Bring Her Back od ekipe zaslužne za Talk to Me, za razliku od prvog filma koji je ipak bio mejnstrim popcorn flick; Bring Her Back nije zabavan - štaviše, dosta je mučan i deprimirajući. Istovremeno sporog tempa i psihološki intezivan, film se može pohvaliti i neprijatnim vizualima, ima tu "mesa" i za nestrpljive fanove žanra ili one koji traže nešto konkretno. No, mislim da jedan od problema filma (bar za mene) predstavljaju nejasna, zamršena i netransparentna pravila 

Reveal hidden contents

rituala

oko kojeg se zaplet vrti. 

Da ne bih puno filozofirala, film je dobar, ali nije za svačiji ukus. Ako ste išta nalik meni, mrzjećete glavnu negativku snagom hiljadu sunaca.

@Урош19

Inače, čitam kod prijateljice koja je gledala Weapons (od reditelja Barbarian i Companion) da je film - komedija. Beznađe...

• Like 1
Posted
On 5/21/2025 at 1:02 PM, Mina D. Harker said:

Sinners bi mogao da bude From Dusk till Dawn 21. vijeka, jedino ne znam ima li taj domet budući da je u pitanju black (ili African American) cinema, a znamo da reditelji poput Džordana Pila već izazivaju podijeljena mišljenja i, hm, jake reakcije na domaćem terenu. Glasom Džesija iz BB, racism, yeah!

U pitanju je južnjačka saga sa vampirima, fokusirana na Afroamerikance. Jim Crow era. Uvod je prilično razvučen, dok upoznajemo likove i njihove porodične i poslovne prilike; nema neke naznake da će ovdje biti mesa za ljubitelje žanra, no to mi nije smetalo jer radnja zaista fenomenalno teče, i teče...dok na mala vrata u njihove živote ne uđe natprirodna jeza, na vrlo efektan način.

Ovdje ima i muzike - o da, od bluza do riverdance-a kojeg, pazi sad - izvodi grupa vampira🤣 U sred Misisipija i ispred crnačkog "juke" kluba ori se Rocky Road to Dublin, vampirske nožice vješto zapliću u poznatom ritmu.

Na neki način, ovo je vrlo ambiciozan film, iako jeedva dobacuje preko granica B-muvija, budući kombinacija žanrova; a ambiciozno mu je i vrijeme trajanja. Smatram da nema horora koji treba da traje kao, šta znam, Prohujalo s Vihorom ili neki Skorseze (pa ni potonji ne moraju toliko da traju!) ali to nam je što nam je - opustite se uz piće i meze i pustite da vas vampirski Riverdance otpleše u noć. 

Meni je ovo bilo sveukupno fenomenalno, baš sam uživala. 8/10

Gledao sam Sinners pre neki dan. Pod horor žanr može da se stavi samo zato jer su eto vampiri u filmu. Ni da se trznem. Što se tiče kvaliteta, jedino je muzika u filmu ok. Priča je mogla biti zanimljiva, ali razrada i režija su očaj. Od mene ocena 4/10.

Posted

@Knipex Pa to je kao da kažeš da je neki film ratni jer su eto tu naoružani vojnici na ratištu. 😁 Kapiram očekivanja da je horor=strašno ali nama kao odraslim ljudima, mislim, baš mnogo treba da bi nas neki film uplašio. Gotovo nemoguća misija. Ja sam zadovoljna ako je horor film bar malo jezovit. Da ne davim sa tehnikalijama, ali horor je takođe žanr koji ima dosta podžanrova. Npr, horor-komedija. 

Neki dan vidim najavu za sportski horor. (U pitanju je američki fudbal, film se zove 'Him') 

Kad sam tu, gledala sam Abraham's Boys, mlako i pomalo prevara, bolje da gledate Frailty. 5/10

Together je već nešto bolji, u pitanju je bodi horor ali nije baš sasvim načisto šta želi da bude i postigne. Ipak, može da se pogleda bez mnogo muke, ima dobrih elemenata 6.5/10

Posted

Ceo život imam neki pritajeni strah od vampira. Drži me i dan danas. Više puta sam razmišljao o tome i zašto baš od toga, ali nisam dokučio. Gledao sam dosta horora i imao sam situacija gde se uživim u film (Jer je dobro prenešena atmosfera straha) pa se naježim ili se trznem na neki jump scare. Ovde toga nema ni u dalekim naznakama. Btw ćerka je gledala samnom i delimo mišljenje.