Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
16 hours ago, Aleks said:

Jedina svetla tacka ovog izlaganja nase reprezentacije je "break out" Zivojinovica. Nadam se da ce mu u Zvezdi nakon ovoga dati vecu ulogu, jer dzabe rezultat kad im perspektivni igraci ne napreduju.

Nece, doveli su iz Dinamika skracenog ruskog crnogorca da ga razvijaju. Bice ovo bolje na EP, kada se pridruze Susic,Karalic,Pavlovic itd. Ima tu jos igraca koji su zasluzili da se nadju na ovom turniru ali nisu bili pozvani ni na pipreme.

Edited by Miki8
Posted
2 hours ago, Miki8 said:

Nece, doveli su iz Dinamika skracenog ruskog crnogorca da ga razvijaju. Bice ovo bolje na EP, kada se pridruze Susic,Karalic,Pavlovic itd. Ima tu jos igraca koji su zasluzili da se nadju na ovom turniru ali nisu bili pozvani ni na pipreme.

Na koga misliš ? Pošto će U18 repka biti sastavljena od igrača 2008-godišta obzirom da 2009 generacija igra U17 SP, po meni, realno nedostaju samo Pavlović, Zelić, Karalić, Bjelić i Sušić ako ne računamo Guzinu i Birsana koji su na spisku 🇨🇦.

Posted
3 hours ago, Miki8 said:

Nadam se da ce Zivojinovic otici iz zvezde. Interesantan je atleta, nije previse skocan ali ima bas brze reflekse i dosta je brz. Kamo srece da je makar ovakav i Backo, ali Backo na drugu stranu ima rameni pojas koji fali Zivojinovicu. 

Posted (edited)
1 hour ago, MikiMilane said:

Na koga misliš ? Pošto će U18 repka biti sastavljena od igrača 2008-godišta obzirom da 2009 generacija igra U17 SP, po meni, realno nedostaju samo Pavlović, Zelić, Karalić, Bjelić i Sušić ako ne računamo Guzinu i Birsana koji su na spisku 🇨🇦.

Na ovom turniru su mogli da se isprobaju i braca Zekavice,pomenuti Draskovic, Stevic ,Ilic,Lilic itd Mislim da ce se na tom konacanom spisku za EP naci i Mijailovic. Uglavnom bice mnogo jaci roster na EP, mada problem ce i dalje biti sut i organizacije igre.

45 minutes ago, Aleks said:

Nadam se da ce Zivojinovic otici iz zvezde. Interesantan je atleta, nije previse skocan ali ima bas brze reflekse i dosta je brz. Kamo srece da je makar ovakav i Backo, ali Backo na drugu stranu ima rameni pojas koji fali Zivojinovicu. 

Ne znam, meni Zivojinovic deluje popilicno sirok u ramenima, uz to ima solidan raspon ruku. Vidi se da razume igru ali mu fali iskustva. Steta ce biti ako nam propadnu tako visoki igraci kao sto su Dimitrijevic,Backo,Zivojinovic,Pavlovic itd.  

Edited by Miki8
  • Like 1
Posted (edited)
24 minutes ago, Miki8 said:

Na ovom turniru su mogli da se isprobaju i braca Zekavice,pomenuti Draskovic, Stevic ,Ilic,Lilic itd Mislim da ce se na tom konacanom spisku za EP naci i Mijailovic. Uglavnom bice mnogo jaci roster na EP, mada problem ce i dalje biti sut i organizacije igre.

Ne znam, meni Zivojinovic deluje popilicno sirok u ramenima, uz to ima solidan raspon ruku. Vidi se da razume igru ali mu fali iskustva. Steta ce biti ako nam propadnu tako visoki igraci kao sto su Dimitrijevic,Backo,Zivojinovic,Pavlovic itd.  

Mozda je Roganovic izrazito sirok pa tako samo izgleda pored njega na slikama. Da, ima fin raspon ali bi valjalo da ima ramena zbog post igre, sto nije presudno naravno. 
Negde videh da se Dimitrijevic po recima trenera Creigtona bas fino razvijao/napredovao ali da je doziveo tezu povredu pred kraj sezone.

Edited by Aleks
Posted
1 hour ago, Aleks said:

Sut za 3 i slobodna bacanja... 

Screenshot 2026-04-07 at 21.57.54.png

Au, šta uče mlade ovih dana? Šut je osnova moderne košarke, pogotovo za bekove.

Posted
15 hours ago, Aleks said:

Negde videh da se Dimitrijevic po recima trenera Creigtona bas fino razvijao/napredovao ali da je doziveo tezu povredu pred kraj sezone.

Povredio se u Februaru, povreda teže prirode koje ne zahteva operaciju. Ionako uzeo je redshirt sezone pa nije imao pravo nastupa. E sad to da se fino razvijo u periodu od 5 meseca ako se uzme u obzir ograničeno vreme timskog treninga u sali i u teretani u NCAA, čisto sumnjam, najpre je savladao jezik i navikao se na američko individulno naćin igranja.

Posted
15 hours ago, Miki8 said:

Stević i Ilić su 2009 oni konkurišu za U17 repku. Drašković je solidan. Bogdan Zekavica kao nosilac ali imamo Vuka u toj ulozi. Lilić odličan timski igrač.

Posted
36 minutes ago, MikiMilane said:

Povredio se u Februaru, povreda teže prirode koje ne zahteva operaciju. Ionako uzeo je redshirt sezone pa nije imao pravo nastupa. E sad to da se fino razvijo u periodu od 5 meseca ako se uzme u obzir ograničeno vreme timskog treninga u sali i u teretani u NCAA, čisto sumnjam, najpre je savladao jezik i navikao se na američko individulno naćin igranja.

Ma njemu treba teretana pre nego li bilo kakav timski rad, zato se nadam da je iskoristio ovu redshirt sezonu jer realno nije mogao da igra na MM-HM nivou. Jeste oganiceno vreme, ali svi uspeju da napreduju fizicki u NCAA ako zele naravno. U Srbiji bi ga setali takodje nepotrebno i verovatno ne bi stigao da provede vremena u teretani koliko moze na Creightonu. 

Posted
9 minutes ago, Aleks said:

Ma njemu treba teretana pre nego li bilo kakav timski rad, zato se nadam da je iskoristio ovu redshirt sezonu jer realno nije mogao da igra na MM-HM nivou. Jeste oganiceno vreme, ali svi uspeju da napreduju fizicki u NCAA ako zele naravno. 

Još jedan koji je izabrao koledž po imenu i pare, a ne po prostora za igru i ulogu.

Možeš tamo napredovati ako sam radiš, imaš primer Džona Končara koji je bukvalno pretvorio sobu u teretani i prema plan rada kondicionog trenera radio samostalno.

Posted (edited)

Draskovic ima odlicnu sezonu, meni deluje mnogo perspektivnije od Gnjata koji je bas ogranicen igrac ali ga na ovom turniru nenormalno forsiraju. Ilic i Stevic nisu bili deo tima na kadetskom EP i mogli su da se isprobaju ovde, imaju odlicne sezone. Ima jos nekih zanimljivih igraca koji se takmice u nizim ligama ali verujem da KSS ne prati njihov razvoj.

Edited by Miki8
Posted
2 hours ago, MikiMilane said:

Još jedan koji je izabrao koledž po imenu i pare, a ne po prostora za igru i ulogu.

Možeš tamo napredovati ako sam radiš, imaš primer Džona Končara koji je bukvalno pretvorio sobu u teretani i prema plan rada kondicionog trenera radio samostalno.

Naravno sve uz rad.
Kad smo kod odabira, evo Kostić se vrace na Kansas State…

Posted (edited)
1 hour ago, Problem sa licnim greskama said:

Pobeda na kraju a odnos u skokovima 43-19 za Novi Zeland. Da li je ovo i za ovaj uzrast ikada viđeno 😄 Bravo klincima za muda i volju kad već ostalog nema u dovoljnoj meri.

Kao sto je rekao KD kada je opisivao mec SRB vs USA na olimpijadi; "law of averages" njima je moralo u jednom momentu da stane a mi da pogodimo.

Edited by Aleks
Posted

Jebem li ga, voleo bih da ima paralela izmedju tog tima SAD i ovih klinaca ali ipak ih nema 😄 Ovo je vise splet nestvarnih okolnosti nego realan odnos snaga na utakmici.

Lud ulazak u zadnju cetvrtinu. 3+1, pa 3, pa opet 3. Skinuli su minus 17 za nepunih 5 minuta i podigli sebe u trans a Kivije ubacili je u sok modus, uneli momcima koji su imali totalnu kontrolu strah u kosti, ipak su to deca. Amplitude su cesto vidjene i cesto ogromne, ali ovo je bas veliki choke NZ. Usrali se momci jednostavno.

Novi Zeland je delovao mnogo bolje do pocetka trece cetvrtine, ali pre svega jer su imali poene i iz reketa i gomilu laganih poena sa autoputem do kosa bez strane pomoci. Tesko je igrati kosarku bez skoka i bez bilo koje vrste centarskog doprinosa. Ako ova ekipa izbori sutra polufinale je ovo ogroman uspeh na cisto srce i po koju minijaturu. 

Porazavajuce je da je napad jedino smislen kada Bikic glumi playa. Nedeljkovica kao zvezdas pratim naravno ali mi je nekako mekan, preplasen, bezi od kontakta. Otkud znam, na prvu razocaravajuce, ocekivao sam vise od njega pored celog hypea koji se pojavio zadnjih nedelja.

Na kraju nekako sve deluje bolje i lepse kada nesto spolja upadne, mozda ce ova generacija ipak iznenaditi na EP sa par promena u sastavu. I pre svega sa normalnim centrom, kakvih god karakteristika. Odnos u skokovima je nadrealan mada ste i spomenuli da je bilo otkaza pod kosem pa verovatno i zbog toga sve ovo deluje tragikomicno. Dzaba trud u odbrani kada svaki napad protivnika traje po minut.

Posted
38 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Jebem li ga, voleo bih da ima paralela izmedju tog tima SAD i ovih klinaca ali ipak ih nema 😄 Ovo je vise splet nestvarnih okolnosti nego realan odnos snaga na utakmici.

Lud ulazak u zadnju cetvrtinu. 3+1, pa 3, pa opet 3. Skinuli su minus 17 za nepunih 5 minuta i podigli sebe u trans a Kivije ubacili je u sok modus, uneli momcima koji su imali totalnu kontrolu strah u kosti, ipak su to deca. Amplitude su cesto vidjene i cesto ogromne, ali ovo je bas veliki choke NZ. Usrali se momci jednostavno.

Novi Zeland je delovao mnogo bolje do pocetka trece cetvrtine, ali pre svega jer su imali poene i iz reketa i gomilu laganih poena sa autoputem do kosa bez strane pomoci. Tesko je igrati kosarku bez skoka i bez bilo koje vrste centarskog doprinosa. Ako ova ekipa izbori sutra polufinale je ovo ogroman uspeh na cisto srce i po koju minijaturu. 

Porazavajuce je da je napad jedino smislen kada Bikic glumi playa. Nedeljkovica kao zvezdas pratim naravno ali mi je nekako mekan, preplasen, bezi od kontakta. Otkud znam, na prvu razocaravajuce, ocekivao sam vise od njega pored celog hypea koji se pojavio zadnjih nedelja.

Na kraju nekako sve deluje bolje i lepse kada nesto spolja upadne, mozda ce ova generacija ipak iznenaditi na EP sa par promena u sastavu. I pre svega sa normalnim centrom, kakvih god karakteristika. Odnos u skokovima je nadrealan mada ste i spomenuli da je bilo otkaza pod kosem pa verovatno i zbog toga sve ovo deluje tragikomicno. Dzaba trud u odbrani kada svaki napad protivnika traje po minut.

Pa nije bas da nije bilo centarskog doprinova. Zivojinovic je fino odigrao, i bas se vidi da ima mekanu ruku. Steta sto je ono kucanje promasio. Iskreno ne bih rekao nakon ovoga d aje Pavlovic bolji a Zelic vrv nece igrati tako da nam je ovo prvi centar na EP.
Nedeljkovicu je sut najveci problem, sve sto baci je kratko ne znam kako mu neko ne popravi to.

Posted (edited)
5 hours ago, Bojdo said:

Milicic je imao bas brutalno kucanje protiv Mege.

Koliko je visok Panic? Postoji li sansa da se izvuce?

10' fali visine i duzine ali zato '09 ga ima na pregrst. Sa ovom visinom i rukama (i ovim sutem) Vujovic iz Mege ako dovede dribling na respektabilan nivo moze lagano biti njihov najbolji prospekt. 

Edited by Aleks