Bojdo Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Kusturica je za bijelca kako neko reče freak of nature. Zasada moze da pokriva od 1-4. Njegov produzeni dvokorak je dva metra( nesto kao Janisov), a raspon ruku mozda i 20 cm veci od njegove visine. Sve to prati fleksibilnost, dobra tehnika i osjecaj za kosarku, a često ukljuci plejmejkerske sposobnosti. Sto je najbolje on je late bloomer i nije ni blizu svog fizickog razvoja, lako je moguce da ce otici i na 207.208 cm . Uglavnom, uz Nathana Solimana potencijalni lottery pick potencijal i najzanimljiviji NBA prospect za pracanje. Kutlaj je najbolji play prvenstva, visok IQ i osjecaj za kosarku. Fleksibilni pokreti u driblingu, igra PnR kao da je senior(inace kritikovani sin od Pavlovica je zaustavio taj PnR). Visok je 193 što je dobro i vidjecemo kako ce se fizicki razvijati. Ako fizicki ojača i bude fizikalan u kontaktu, onda je i on vjerovatno potencijalno prva runda Drafta. Uglavnom, najtalentovaniji Turčin od Senguna. 1
Miki8 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) Kakvih 193 cm, to su lazne price, Pavlovic je tu na oko 183cm. Ne znam zasto Kusturici predvidjate visinu od 207 cm, on je rodjen na pocetku godine, njemu i ne treba vise visine za poziciju krila koja ga ceka u buducnosti, dovoljno je krakat i dobar atleta, visina od 203 cm je odlicna za krilnu poziciju. Soliman je tipican francuski skraceni centar, imali su jos jednog u kadetskoj reprezentaciji prosle godine . Fizicki vec formiran igrac, jaci od svih na turniru. Nema sanse da dominiraju u seniorskoj kosarci kao sto su u kadetima. Rekao bi da je Simjanovski nadigrao Kutlaja danas. Edited 14 hours ago by Miki8
Bojdo Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Za Turcina sam rekao da je 193. Kustiruca je retardant iako je rodjen u prvoj polovini godine.
Miki8 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Posle Marjanovica, jos jedan centar iz zvezdinog juniorskog tima odlazi u ameriku, bio je treci u rotaciji. Meni je zapao za oko visinom i dobrom pokretljivoscu za igraca od 217cm. Niko ziv od mladih se nece zadrzavati u Srbiji, svi ce u Ameriku. 1 hour ago, Bojdo said: Za Turcina sam rekao da je 193. Kustiruca je retardant iako je rodjen u prvoj polovini godine. Dobar je Turcin ali ima svu slobodu sveta u igri, moze da se ispucava koliko hoce, i onmora da radi na sutu za tri poena. Lukic mi deluje kao late bloomer kod nas, ima dosta prostora za napredak kod njega.
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Rekoh ja da Turci nisu bauk, nisu me impresionirali uopšte. Jedino Kutlaj im nešto vredi ali i on baš privatizuje. Mada mu se može, najveći talenat kod njih. Slažem se za Lukića @Miki8, mislim da iz od njega biti nešto. Visok, krakat, zna sa loptom, late bloomer. Kusturica je ekstra talenat, NBA lottery pick potencijal. Za razliku od nekih budućih zvezda, rilja odbranu za sve pare, ne štedi se. Sjajan igrač u oba pravca, samo da ga povrede zaobiđu i biće igračina. Soliman mi je precenjen - rano se razvio mada ga ne bi zvao skraćenim, dugačak je. Pavlović na solidnom nivou konačno pa i ne čudi razbijanje Turaka. Sada ide Slovenija - bolji smo od njih ali se ne smeju podceniti. Jedna loša utakmica i ćao. Trebali bi ovo osvojiti, najlepše igramo i sjajni smo odbrambeno. Pretpostavljam da vodimo prvenstveno u blokadama mada nisam proverio.
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ne mogu da editujem post gore - proverih u međuvremenu, ipak nismo prvi po blokadama, ispred nas su Latvija i Francuska. 1 hour ago, Miki8 said: Niko ziv od mladih se nece zadrzavati u Srbiji, svi ce u Ameriku. Rekoh to odavno, zašto bi kada ti se garantuje školarina i još dobiješ dobre pare koje nećeš videti u Evropi?
Miki8 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Za mene je svaki centar ispod 210 cm, skracen centar. Francuz zvanicno nema ni 205 cm a fizicki deluje da je vec formiran igrac. Crni igraci uglavnom ranije fizicki sazrevaju od ostalih rasa.
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Miki8 said: Crni igraci uglavnom ranije fizicki sazrevaju od ostalih rasa. Pogotovo ovi iz Afrike, sa 12 imaju sinove od 13 5 minutes ago, Miki8 said: Za mene je svaki centar ispod 210 cm, skracen centar. Promenila se košarka danas, centri koji mogu da čuvaju nekoliko pozicija i koji nisu operisani od lopte su na ceni. Mada je i meni Soliman precenjen prospekt.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mislim da je Topicu plafon solidno veci od Kutluaya. Narocito iz perspektive snage, visine i eksplozivnosti. Turcin mi je vise za Evropu, ne vidim kako on moze da igra u NBA ovakvom konstitucijom.
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Mislim da je Topicu plafon solidno veci od Kutluaya. Narocito iz perspektive snage, visine i eksplozivnosti. Turcin mi je vise za Evropu, ne vidim kako on moze da igra u NBA ovakvom konstitucijom. Meni je Topić najveći talenat iz 2005-og godišta tako da sam malo pristrasan hehe. I meni je Top perspektivniji igrač. Za Kutlaja, mišljenja sam da je rano izvlačiti zaključke sada.
Problem sa licnim greskama Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kad smo kod toga, jel' se na turskom to cita Kutlaj ili Kutluaj? Kod caleta su neki izgovarali jednu varijantu a drugi drugu.
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Kad smo kod toga, jel' se na turskom to cita Kutlaj ili Kutluaj? Kod caleta su neki izgovarali jednu varijantu a drugi drugu. Po ovom linku, Kutlaj. A i ovde izgovaraju Kutlaj. Mada moguće da su su pitanju različita narečja. 1
Recommended Posts