Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

https://sports.yahoo.com/article/kansas-state-turning-heads-2-154257873.html

Ne znam da li su cifre tačne, ali ako je stvarno dato $2.5 miliona za Kostića - kristalno je jasno gde je budućnost za naše mlade talente.

I da, izgleda da jeste. Spominje se milion minimum ali može ići to 2.5 miliona:

https://www.si.com/college/kstate/k-state-basketball-recruit-drawing-hype-ahead-of-first-season

Nijedan veliki talenat neće ostati u Srbiji, zašto bi? Možda neki Miškov projekat i to je to.

Edited by Darko
Posted

Kad smo vec kod odlaska igraca iz Europe na college, pogledati samo ovu informaciju:

REPORT: Cooper Flagg made around $28M in NIL deals at Duke, per @92ndStreetY.

Msm ovo je bolesno, cifra kakvu u NBA imaju kvalitetni starteri PO ekipa. Jasno, nije svaki igrac generacijski talenat ko Cooper Flagg al ono, jaci talenti iz naseg regiona ce moci bez problema uzeti preko milion za sezonu sto je u Europi plata jaceg EL igraca. Ne postoji nijedan razlog da se uopce zadrzavaju u Europi ako mogu na college. Em pare, em bolja platforma za razvoj i izlog za sam draft plus na kraju krajeva se uvijek mogu vratiti u Europu ili u najgorem slucaju propasti karijere steci americku diplomu. 

• Like 1
Posted

$4.8M NIL prema Bleacher Report i Sportskeeda. 

Pored toga ima sponzorske ugovore sa New Balance ($13M) i Fanatics ($15M).

2 hours ago, Miki8 said:

Dimitrijevic je slomio ledja u Trevizu danas, vrlo je moguce da propusti svetsko prevenstvo.

Povreda leđa je uvek nezgodna za igrača od 216.

• Thanks 1
Posted
8 hours ago, Darko said:

https://sports.yahoo.com/article/kansas-state-turning-heads-2-154257873.html

Ne znam da li su cifre tačne, ali ako je stvarno dato $2.5 miliona za Kostića - kristalno je jasno gde je budućnost za naše mlade talente.

I da, izgleda da jeste. Spominje se milion minimum ali može ići to 2.5 miliona:

https://www.si.com/college/kstate/k-state-basketball-recruit-drawing-hype-ahead-of-first-season

Nijedan veliki talenat neće ostati u Srbiji, zašto bi? Možda neki Miškov projekat i to je to.

Retko ko od naših će ispuniti potencijal u NCAA zbog uglavnom slabijeg rada nego u Evropi i limitirano vreme za trening. Mnogi će iskulirati reprezentativne U20 obaveze to zbog škole i želje da provedu vreme sa rodbinom i prijateljima tokom letnjeg raspusta. 

Posted (edited)
2 hours ago, MikiMilane said:

Retko ko od naših će ispuniti potencijal u NCAA zbog uglavnom slabijeg rada nego u Evropi i limitirano vreme za trening. Mnogi će iskulirati reprezentativne U20 obaveze to zbog škole i želje da provedu vreme sa rodbinom i prijateljima tokom letnjeg raspusta. 

Za razliku od sada? Sem Mege, skoro niko od naših mladih ne dobija šansu. Što se tiče "slabijeg rada", ne bih bio tako siguran. Pare koje se vrte u koledž košarci su ogromne, mogu se platiti sjajni stručnjaci. Slično i za trening, siguran sam da se talentima gleda kroz prste. Problem je promena sredine i kulture u te godine i navići se na drugačiji stil i filozofiju košarke. 

Na kraju krajeva - ko je toliko lud da odbaci garantovane milione sa 18 godina? Jedino možda oni supertalentovani projekti koji uveliko igraju u ABA ligi i koje čeka prva runda drafta, a njih sam spomenuo.

Edited by Darko
  • Like 1
Posted

Nesto sto nema veze sa nasom kosarkom.Bio sam na sajtu fibabasketball i vidim da se od drugog do 8.juna igra Fiba America cup za igrace 2009.i mladje sto je istovremeno kvalifikaciono za Svjetsko prvenstvo U-17 iduce godine.Igraju izmedju ostalih USA,Kanada,Portoriko,Argentina,Brazil.Prvi favorit USA koji nikada nisu izgubili utakmicu ovog uzrasta.Interesantna je ekipa Kanade jer u svom sastavu imaju Gorana Davidovica(2009.,188cm),Ranka Rascanina  (2009,203cm),te,zapamtite ovo ime-Jeremy Gohier,djecak rodjen 5 novembra 2010(14.i po godina)visok nevjerovatnih 229cm.Sta jedu ti Kanadjani.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, tanasko said:

Jeremy Gohier,djecak rodjen 5 novembra 2010(14.i po godina)visok nevjerovatnih 229cm.Sta jedu ti Kanadjani.

Čuo sam za njega prošle godine kada je imao 13 godina i "samo" 221. Inače se kreće izuzetno za svoju visinu, ali kada sam ga gledao na YouTube izgledalo je smešno jer je igrao sa vršnjacima oko 50cm niži. To mi je baš glupo, takav igrač mora da se kali sa starijima, nema poente.

Inače gde si video da je 229? Čuo sam da je sada 7ft 4, što je 223.

Edited by Darko
Posted

I ja sam se iznenadio za visinu.Mislio sam da je 223-224.cm visok, sto je nerealno jer je prosjecan petnaestogodisnjak visok 170 cm.Ukucaj www.fiba.basketball/en,enter,idi na calendar,pojavice se u lijevom uglu FIBA U 16 Americup 2025,otidji misom na to pojavice se teams,pritisni Canada,u lijevom uglu na dnu imas -overview,games -pritisni games,pojavice se upcoming games za Canadu-prvi dan Venecuela,rugi protiv Brazila,treci dan Portoriko,otidji na drugi mec (Brazil) i idi misom u lijevom uglu tacno izmedju Canada-Brazil ,pritisni -pojavljuje se slika sa informacijom o mecu izmedju Kanade i Brazila,u lijevom uglu pored overview (konacno)-roster ,pritisni roster i imas sastav Kanade sa spiskom igraca i informacijama o visini,godini rodjenja,gdje igraju.Ovo je bio jedini nacin da se dodje do informacija.Komplikovano jeste,ali je vrijedilo.Sportski pozdrav.

Posted
2 hours ago, tanasko said:

I ja sam se iznenadio za visinu.Mislio sam da je 223-224.cm visok, sto je nerealno jer je prosjecan petnaestogodisnjak visok 170 cm.Ukucaj www.fiba.basketball/en,enter,idi na calendar,pojavice se u lijevom uglu FIBA U 16 Americup 2025,otidji misom na to pojavice se teams,pritisni Canada,u lijevom uglu na dnu imas -overview,games -pritisni games,pojavice se upcoming games za Canadu-prvi dan Venecuela,rugi protiv Brazila,treci dan Portoriko,otidji na drugi mec (Brazil) i idi misom u lijevom uglu tacno izmedju Canada-Brazil ,pritisni -pojavljuje se slika sa informacijom o mecu izmedju Kanade i Brazila,u lijevom uglu pored overview (konacno)-roster ,pritisni roster i imas sastav Kanade sa spiskom igraca i informacijama o visini,godini rodjenja,gdje igraju.Ovo je bio jedini nacin da se dodje do informacija.Komplikovano jeste,ali je vrijedilo.Sportski pozdrav.

Ti si car, hvala!